Ημερολόγιο – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Το Σάββατο 6 Απριλίου στις 16:00 η δράση αναφέρεται σε γονείς με παιδιά από 7,5 ως 12 ετών. Μικροί και μεγάλοι εξερευνητές θα γνωρίσουν το έργο του Nicholas Egon, θα μελετήσουν την παρουσία του φωτός στα έργα του και θα μάθουν για τις χρωματικές διαφοροποιήσεις, ανάλογα με την κάθε εποχή και την ώρα της ημέρας.

Ο Ιχνηλάτης Ονείρων πραγματοποιεί την πρώτη επίσημη ομαδική δράση για παιδιά από 11 έως 16 ετών το Σάββατο 6 Απριλίου και ώρα 16.00 και καλεί του μεγαλύτερους φίλους να γνωρίσουν τον κόσμο των αλόγων με έναν τρόπο  παιχνιδιάρικο, φυσιοκεντρικό και άκρως αλογοκεντρικό! 

Η επίσημη θεατρική παράσταση βασισμένη στα ομώνυμα βιβλία των Τζούλια Ντόλαντσον και Άξελ Σέφλερ, μοναδική εμπειρία στο διαδραστικό, αφηγηματικό θέατρο για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας 3 – 8.

Το ΝΟΗΣΙΣ προσκαλεί τα παιδιά στη νέα εκπαιδευτική δράση που πραγματοποιεί και περιλαμβάνει 90 λεπτά βιωματικής εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας με θέμα την επιστήμη του αθλητισμού, ώστε να αποκτήσουν τη βέλτιστη απόδοση στο άθλημα που αγαπούν!

Η ομάδα ADD ACTION, η οποία αποτελείται από ηθοποιούς και καλλιτέχνες της Θεσσαλονίκης, παρουσιάζει την παράσταση: HAPPY PRINCE βασισμένη στο παραμύθι του Όσκαρ Ουάιλντ, Ο Ευτυχισμένος Πρίγκιπας στο Κινηματοθέατρο Αθήναιον. 

Με αφορμή τη δωρεά έργων του Nicholas Egon (1921 – 2017) από την Σταματία Κομνηνού και τον Νικόλαο Αλέξανδρο Κομνηνό στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών του Α.Π.Θ., η έκθεση παρουσιάζει πίνακες ζωγραφικής και σχέδια του από το 1948 ως τα τελευταία χρόνια της ζωής του. Η έκθεση οργανώνεται σε δύο ενότητες: τα τοπία και τα πορτρέτα, με κοινό παρονομαστή την ιδιαίτερη γνώση και αγάπη του καλλιτέχνη για την Ελλάδα.

Η έκθεση «Εικαστικές Προσεγγίσεις της Ιστορίας της Μακεδονίας, 19ος-20ός αιώνας» παρουσιάζει εικαστικά έργα και αρχειακό υλικό από τη συλλογή του Ιδρύματος Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα και της Νεότερης Ιστορίας της Μακεδονίας (ΙΜΜΑ).

Με αφορμή το επετειακό έτος 2024 για τον Φραντς Κάφκα, παρουσιάζεται η έκθεση αφίσας Komplett Kafka σε συνεργασία με τον καλλιτέχνη Nicolas Mahler και το Literaturhaus Stuttgart (Λογοτεχνικό Σπίτι της Στουτγκάρδης).

Ο θαυμαστός κόσμος του πρωτοπόρου καλλιτέχνη ζωντανεύει μπροστά στα μάτια του κοινού με τον πιο συναρπαστικό τρόπο. Η έκθεση σε πολλές πόλεις του κόσμου, έρχεται στην Ελλάδα στην Αποθήκη Γ, στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης. Μια μοναδική εμπειρία που θα μαγέψει όλες τις ηλικίες.

Μια παράσταση – έκπληξη, η οποία απευθύνεται σε βρέφη από 12 μηνών έως παιδιά 3 ετών αλλά και σε θεατρόφιλους που θα ήθελαν να ζήσουν αυτή την μοναδική θεατρική εμπειρία, ακούει στον τίτλο «Από το δωμάτιο στο σαλόνι» και αναμένεται να ζωντανέψει το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι στο Κάτω φουαγιέ του Βασιλικού Θεάτρου.

Ένα μαγικό ταξίδι για μικρούς και μεγάλους ξεκινάει στη μεγάλη σκηνή του «Κινηματοθέατρο Αθήναιον». Μια ιστορία βασισμένη στο διαχρονικό βιβλίο «Ο μάγος του Οζ» του Lyman Frank Baum, γεμάτη νοήματα, αξίες και συμβολισμούς.

Ανακάλυψε ακόμα περισσότερες εκδηλώσεις και δραστηριότητες για παιδιά!