Ημερολόγιο – Πυγολαμπίδες
Skip to content

H Εύα Ιεροπούλου παρέα με την κιθάρα της θα παρουσιάσει το νέο της βιβλίο “Ποιος φοβάται ποιον” από τις εκδόσεις Τζιαμπίρης Πυραμίδα, την Παρασκευή 5/04, στον εξωτερικό χώρο του βιβλιοπωλείου “The Green Lama”.

Η ομάδα ADD ACTION, η οποία αποτελείται από ηθοποιούς και καλλιτέχνες της Θεσσαλονίκης, παρουσιάζει την παράσταση: HAPPY PRINCE βασισμένη στο παραμύθι του Όσκαρ Ουάιλντ, Ο Ευτυχισμένος Πρίγκιπας στο Κινηματοθέατρο Αθήναιον. 

Με αφορμή τη δωρεά έργων του Nicholas Egon (1921 – 2017) από την Σταματία Κομνηνού και τον Νικόλαο Αλέξανδρο Κομνηνό στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών του Α.Π.Θ., η έκθεση παρουσιάζει πίνακες ζωγραφικής και σχέδια του από το 1948 ως τα τελευταία χρόνια της ζωής του. Η έκθεση οργανώνεται σε δύο ενότητες: τα τοπία και τα πορτρέτα, με κοινό παρονομαστή την ιδιαίτερη γνώση και αγάπη του καλλιτέχνη για την Ελλάδα.

Η ατομική έκθεση ζωγραφικής του Γιάννη Ζιώγα «Εδώ που είμαστε, θα έλθετε»  θα πραγματοποιηθεί στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο από τις 19 Μαρτίου έως τις 25 Απριλίου 2024.

Με αφορμή το επετειακό έτος 2024 για τον Φραντς Κάφκα, παρουσιάζεται η έκθεση αφίσας Komplett Kafka σε συνεργασία με τον καλλιτέχνη Nicolas Mahler και το Literaturhaus Stuttgart (Λογοτεχνικό Σπίτι της Στουτγκάρδης).

Ο θαυμαστός κόσμος του πρωτοπόρου καλλιτέχνη ζωντανεύει μπροστά στα μάτια του κοινού με τον πιο συναρπαστικό τρόπο. Η έκθεση σε πολλές πόλεις του κόσμου, έρχεται στην Ελλάδα στην Αποθήκη Γ, στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης. Μια μοναδική εμπειρία που θα μαγέψει όλες τις ηλικίες.

Η έκθεση «Εικαστικές Προσεγγίσεις της Ιστορίας της Μακεδονίας, 19ος-20ός αιώνας» παρουσιάζει εικαστικά έργα και αρχειακό υλικό από τη συλλογή του Ιδρύματος Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα και της Νεότερης Ιστορίας της Μακεδονίας (ΙΜΜΑ).

Ανακάλυψε ακόμα περισσότερες εκδηλώσεις και δραστηριότητες για παιδιά!