Ημερολόγιο – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Το βιβλιοπωλείο HIPPO και ο Τζερόνιμο Στίλτον, ο πιο διάσημος συγγραφέας του κόσμου προσκαλούν όλα τα παιδιά την Τρίτη 2 Απριλίου στις 6.30 το απόγευμα να γιορτάσουν μαζί την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου!

Την Τρίτη 2 Απριλίου, η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και ο Παιδικός Ιανός (Γρ. Παλαμά 3) γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου και διοργανώνουν παρουσιάσεις βιβλίων.

Με αφορμή τη δωρεά έργων του Nicholas Egon (1921 – 2017) από την Σταματία Κομνηνού και τον Νικόλαο Αλέξανδρο Κομνηνό στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών του Α.Π.Θ., η έκθεση παρουσιάζει πίνακες ζωγραφικής και σχέδια του από το 1948 ως τα τελευταία χρόνια της ζωής του. Η έκθεση οργανώνεται σε δύο ενότητες: τα τοπία και τα πορτρέτα, με κοινό παρονομαστή την ιδιαίτερη γνώση και αγάπη του καλλιτέχνη για την Ελλάδα.

Η ατομική έκθεση ζωγραφικής του Γιάννη Ζιώγα «Εδώ που είμαστε, θα έλθετε»  θα πραγματοποιηθεί στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο από τις 19 Μαρτίου έως τις 25 Απριλίου 2024.

Με αφορμή το επετειακό έτος 2024 για τον Φραντς Κάφκα, παρουσιάζεται η έκθεση αφίσας Komplett Kafka σε συνεργασία με τον καλλιτέχνη Nicolas Mahler και το Literaturhaus Stuttgart (Λογοτεχνικό Σπίτι της Στουτγκάρδης).

Ο θαυμαστός κόσμος του πρωτοπόρου καλλιτέχνη ζωντανεύει μπροστά στα μάτια του κοινού με τον πιο συναρπαστικό τρόπο. Η έκθεση σε πολλές πόλεις του κόσμου, έρχεται στην Ελλάδα στην Αποθήκη Γ, στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης. Μια μοναδική εμπειρία που θα μαγέψει όλες τις ηλικίες.

Ανακάλυψε ακόμα περισσότερες εκδηλώσεις και δραστηριότητες για παιδιά!