Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου στον Παιδικό Ιανό – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου στον Παιδικό Ιανό

Την Τρίτη 2 Απριλίου, η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και ο Παιδικός Ιανός (Γρ. Παλαμά 3) γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου και διοργανώνουν παρουσιάσεις βιβλίων. Η Γιορτή θα πραγματοποιηθεί στον Παιδικό Ιανό της Θεσσαλονίκης και οι παρουσιάσεις ξεκινούν στις 10.00 και συνεχίζονται στις 17.00, 18.00 και 19.00.

 

Αναλυτικό Πρόγραμμα

“Ο Γαργαληστής” και “Κοντέσα Ουάα” – Δημήτρης Μπασλάμ

Εκδόσεις: Επόμενος Σταθμός

Συμμετέχει το νηπιαγωγείου του Κολεγίου Ανατόλια

Ώρα: 10.00

Λίγα λόγια για το βιβλίο «Ο Γαργαληστής»

Ζούσε πριν από χρόνια, σχεδόν στα βάθη της Ανατολής, ένας παράξενος ληστής. Καθόλου εγωιστής, ούτε και εφοπλιστής, Παλαιστής, Τραγουδιστής αλλά μέγας Ταξιδευτής. Θεωρούσε ένα από τα σπουδαιότερα πράγματα στον κόσμο το παιδικό γέλιο, γι’ αυτό…και το ’κλεβε!”

Ένα παραμύθι αφιερωμένο στην παιδική ηλικία, τις χαρές της, την ομορφιά του παιδικού γέλιου. Ο Γαργαληστής σαν ένας Ρομπέν των Δασών της παιδικής ηλικίας, μοιράζει γέλιο και χαρά στα παιδιά που δεν έχουν και γεμίζει τον κόσμο ελπίδα.

Λίγα λόγια για το βιβλίο «Κοντέσα Ουάα»

Η κοντέσα Ουάα έχει πάρα πολλές απαιτήσεις. Χρειάζεται υπηρέτες. Όλων των ηλικιών. Όταν θέλει κάτι, το θέλει ακριβώς εκείνη τη στιγμή. Δε λέει: “θέλω σας παρακαλώ λίγη βοήθεια”, λέει απλά Ουάα.

(Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

 

“Η ζωή με το μπαμπά” – Δημήτρης Τσιλινίκος

Εκδόσεις: Επόμενος Σταθμός

Ώρα: 17.00

Λίγα λόγια για το βιβλίο “Ή μαμά λείπει σε ταξίδι”

“‘Η μαμά λείπει σε ταξίδι”, οπότε κι εγώ ζω τη ζωή μου με τον μπαμπά. Ο μπαμπάς είναι κάτι σαν τον Σούπερμαν. Έχει κρυφές υπερδυνάμεις που καμιά φορά δεν τις ξέρει ούτε ο ίδιος! Μόνο έτσι εξηγείται πώς καταφέρνει και τα βγάζει πέρα με τα δύσκολα που του βάζει η Ζωή!

Ποια μπορεί να είναι η καθημερινότητα ενός παιδιού που ζει μόνο με τον μπαμπά του; Έχει τη δυνατότητα ένα παιδί να συμμετάσχει στις ευθύνες που απορρέουν από μία τέτοια συμβίωση δίχως να ακυρωθούν όλα όσα απαρτίζουν τον παιδικό κόσμο;

Το βιβλίο έχει συμπεριληφθεί στον κατάλογο White Ravens της Internationale Jugendbibliotek του Μονάχου ως ένα από τα 200 καλύτερα βιβλία για το 2019.

 

“Ο Μολυβένιος Στρατιώτης – Μία ιστορία ηρωικής αφοσίωσης” Χανς Κρίστιαν Άντερσεν

Απόδοση: Στέλλα Μιχαηλίδου

Εκδόσεις: Επόμενος Σταθμός

Ώρα: 18.00

Λίγα λόγια για το βιβλίο “Ο Μολυβένιος Στρατιώτης”

Μια τρυφερή αναδιήγηση του παραμυθιού του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν που αναδεικνύει τη συγκίνηση και τον πολυεπίπεδο συμβολισμό αυτής της ρομαντικής ιστορίας, όπου οι χαρακτήρες – παιχνίδια, αποκτούν ψυχή και μας μιλούν για την αιώνια ανθρώπινη περιπέτεια της άδολης αγάπης και της ηρωικής αφοσίωσης.

Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου εορτάζεται 2 Απριλίου προς τιμήν της γέννησης του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.

 

“Το κόλλησες!” – Σταυρούλα Μαστοροδήμου

Εκδόσεις Πουά

Ώρα: 19.00

Λίγα λόγια για το βιβλίο “Το κόλλησες!”

Το πρώτο βιβλίο της Σταυρούλας Μαστοροδήμου σε εικονογράφηση Λίας Φωτιάδου κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πουά, με τίτλο “Το κόλλησες!”. Ένα χαρούμενο και αισιόδοξο βιβλίο για την αξία του να χαμογελάς και να διασκεδάζεις, ακόμη και αν αυτό το κάνεις στο σχολείο ή στον ύπνο σου!

Η αμεσότητα του λόγου της Σταυρούλας Μαστοροδήμου κάνει τον αναγνώστη να νιώθει ότι συμμετέχει σε έναν διάλογο-παιχνίδι μαζί της και ταυτόχρονα η ζωντανή εικονογράφηση της Λίας Φωτιάδου μάς εισάγει σε έναν κόσμο όπου η χαρά και η διασκέδαση έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο.

 

Χρήσιμες πληροφορίες

Τρίτη 2 Απριλίου 2024

Ώρα: 10.00, 17.00, 18.00 & 19.00

Είσοδος ελεύθερη

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

Πληροφορίες χώρου

Παιδικός Ιανός

Γρηγορίου Παλαμά 3, 54622, Θεσσαλονίκη

Τηλ.: · 231 026 8682

Προβολή στους Χάρτες Google

Τι υπάρχει κοντά

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.