Εκδηλώσεις – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Το «Σινεμά κάτω από τα αστέρια» επιστρέφει για ακόμη μία χρονιά στο πρώην Στρατόπεδο  «Μέγας Αλέξανδρος» στους Αμπελόκηπους.

Μικρά σχέδια ταύρων, ταυρομάχων, πικαδόρων ή άλλες σκηνές της αρένας, η αγάπη για τη Μεσόγειο, η αγάπη και η νοσταλγία για την πατρίδα, η αλληλεγγύη για τον συναγωνιστή και (συν)εξόριστο συμπατριώτη, σημαντικές πολιτικές παρεμβάσεις και καλλιτεχνικές χειρονομίες βασισμένες στον απόλυτο αυθορμητισμό, όλα ιδωμένα μέσα από την πολύχρονη αλληλογραφία δύο πολύ καλών φίλων, του Pablo Picasso και του Eugenio Arias, αποτελούν τους βασικούς άξονες της νέας, διεθνούς έκθεσης του MOMus-Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης-Συλλογή Κωστάκη με τίτλο «Pablo Picasso: Εξορία και Νοσταλγία». 

To Φεστιβάλ Δάσους, το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός της Θεσσαλονίκης, για δέκατη συνεχή χρονιά θα φιλοξενήσει κορυφαίες παραστάσεις και συναυλίες σε όλες τις σκηνές του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.

Με δωρεάν είσοδο για όλους ανοίγει το θερινό σινεμά “Τζένη Καρέζη” του Δήμου Παύλου Μελά

Mε τον ανανεωμένο τίτλο “Καλοκαίρι στο Θέατρο Κήπου”, το καλοκαιρινό φεστιβάλ ξεκινά τις εκδηλώσεις του στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, το Δημοτικό Θέατρο Κήπου. Από 5 Ιουνίου έως 19 Σεπτεμβρίου θα παρουσιαστούν 38 εκδηλώσεις, με τις 23 να αφορούν στη μουσική και τις 15 στο θέατρο.

Η αφηγήτρια Ροδάνθη Δημητρέση, η οποία επιμελείται το πρόγραμμα των εκδηλώσεων και η εξαίρετη μουσικός Έλσα Μουρατίδου θα συμπράξουν με αφήγηση και τραγούδια για να ζωντανέψουν μύθους, παραμύθια, θρύλους του νησιού, της Μικράς Ασίας, της ευρύτερης περιοχής, καθώς επίσης παραμύθια από διάφορες χώρες με μουσική και τραγούδια στη γλώσσα της χώρας των παραμυθιών.

Το Μουσικό Χωριό επιστρέφει φέτος για δέκατη όγδοη χρονιά στον Άγιο Λαυρέντιο, φέρνοντας νέες συνυπάρξεις και παλμούς στην καρδιά του Πηλίου, σε ένα τοπίο ανεπανάληπτης φυσικής και αρχιτεκτονικής ομορφιάς.

Ανακάλυψε ακόμα περισσότερες εκδηλώσεις και δραστηριότητες για παιδιά!