Ιχνηλάτης Ονείρων – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Ιχνηλάτης Ονείρων

Το εκπαιδευτικό θεραπευτικό παιχνίδι με το άλογο χρησιμοποιείται στα σχολεία της Αμερικής και της Ευρώπης τα τελευταία 30 χρόνια τόσο προσχολικής όσο και σχολικής εκπαίδευσης. Είναι μια παιδαγωγική προσέγγιση κατά την οποία χρησιμοποιείται το άλογο για να επιτευχθούν εκπαιδευτικοί και μαθησιακοί στόχοι. Μέσω της αλληλεπίδρασης με τα ζώα, την συνεργασία, τα ποικίλα αισθητηριακά  ερεθίσματα του περιβάλλοντος  το παιδί αναπτύσσει συναισθηματικές και επικοινωνιακές δεξιότητες, οξύνει το πνεύμα του, αποκτά νέες γνώσεις και ανοίγει τους ορίζοντές του. Οι επιμέρους εκπαιδευτικές δραστηριότητες  γίνονται μέσα στη φύση και δουλεύονται project όπως η αναδάσωση, η ανακύκλωση, η οικολογία , ο σεβασμός στο φυσικό περιβάλλον και τα ζώα και όλες οι δραστηριότητες γίνονται στον λαχανόκηπο, το σκάμα, τον στίβο αναρρίχησης, τη λιμνούλα…σε ένα πλαίσιο που το παιχνίδι είναι ο οδηγός!

Τα τμήματα πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το κτήμα Δέδα, στον χώρο του.

 

ΣΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΙΠΠΑΣΙΑΣ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΑΘΑΙΝΕΙ:

  • Επικοινωνία αλόγου/αναβάτη. Πώς πρέπει να στέκεται δίπλα σε ένα άλογο, πώς το επιβραβεύει, πώς επιτυγχάνεται η επικοινωνία ιππέα αλόγου τόσο κάτω όσο και πάνω στο άλογο.
  • Ιπποκομία. Μαθαίνει να φροντίζει τον συνεργάτη του. Τι εργαλεία χρειαζεται για τη φροντίδα του. Βούρτσισμα, πλύσιμο, περιποίηση πετάλων , λίπανση εξοπλισμού κτλ.
  • Πώς προετοιμάζει το άλογο για ιππασία και τι κάνει στο τέλος του μαθήματος.
  • Σέλωμα και ξεσέλωμα, πώς περνάει τα χαλινάρια, μαθαίνει τις ονομασίες όλων των εξαρτημάτων ιππασίας και ποια είναι η χρήση τους.
  • Μαθαίνει τα πρώτα στάδια της ιππασίας. Πώς ξεκινάει και πώς σταματάει ένα άλογο, πώς το στρίβει. Παιχνίδια στον στίβο με αλλαγές κατεύθυνσης, ασκήσεις ισορροπίας  και εμπιστοσύνης και ομαδικά παιχνίδια με το άλογο.

Υπεύθυνη Προγράμματος

Κέδρα Φωτεινή, εκπαιδεύτρια θεραπευτικής Ιππασίας & Εκπαιδευτικού Παιχνιδιού με το άλογο (πιστοποιημένη από την παγκόσμια ομοσπονδία θεραπευτικής ιππασίας).

Η Κεδρά Φωτεινή, αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης το 2010 από το τμήμα Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης με κατεύθυνση στην Ειδική Αγωγή.
Στη συνέχεια, έκανε μετεκπαίδευση στον αυτισμό (Μέθοδος TEACCH και MACATON) και στις μαθησιακές δυσκολίες.
Πήρε το πτυχίο της ως εκπαιδεύτρια θεραπευτικής ιππασίας από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Θεραπευτικής Ιππασίας (PACTH-Pennsylvania Council on Therapeutic Horsemanship).

Από το 2017 ως σήμερα συνεργάζεται με το κτήμα Δέδα στο Πουρνάρι Πυλαίας όπου είναι υπεύθυνη τμημάτων θεραπευτικής ιππασίας και παιχνιδιού με το άλογο στον Ιχνηλάτη Ονείρων!

διαφήμιση

Πληροφορίες χώρου

Ιχνηλάτης Ονείρων

Θεραπευτική Ιππασία & Εκπαιδευτικό Παιχνίδι με το άλογο

Μπιζανίου, Πουρνάρι Πυλαίας , 55535, Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 6983422884, 6907740545

Email: ixnilatistherapy@gmail.com

Links: Website, Facebook

Προβολή στους Χάρτες Google

Τι υπάρχει κοντά