Ομάδες καλλιτεχνικές - παιδαγωγικές – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Catwalk

Το Catwalk, είναι ένα πρότυπο ελληνικό εργαστήρι ενδυματολογίας, το μοναδικό στην Ελλάδα για παιδιά προσχολικής, σχολικής και εφηβικής ηλικίας.

dot2dot

H dot2dot είναι μια πολιτιστική εταιρεία που δημιουργήθηκε το Νοέμβριο του 2013 στη Θεσσαλονίκη και δραστηριοποιείται στους τομείς του πολιτισμού, της εκπαίδευσης και του τουρισμού, υιοθετώντας καινοτόμες προσεγγίσεις και σύγχρονες πρακτικές.

Hehe Art, Play & Therapy

Το Hehe Art, Play & Therapy είναι η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση η οποία προωθεί, μεταξύ άλλων, το παιχνίδι ως μέσο ανάπτυξης, έκφρασης, αλλά και θεραπείας του ατόμου, καθώς και το δικαίωμα των παιδιών, και όλων των ανθρώπων, στο αισθητηριακό παιχνίδι και την τέχνη, σε κλίμα ενθάρρυνσης, αποδοχής και ενσυναίσθησης.

Muzike. family conceρts

Τα muzike. family conceρts είναι μια σειρά από συναυλίες για γονείς, παππούδες, γιαγιάδες, θείους και φίλους που θέλουν να περάσουν χρόνο μαζί με τα παιδιά τους, ακούγοντας ζωντανή μουσική.

NOUS

Το ινστιτούτο ψηφιακής μάθησης και επικοινωνίας «ΝΟUS» έχει σαν σκοπό να προάγει τη μάθηση και την επικοινωνία μέσω υπολογιστή με τη χρήση σύγχρονων εκπαιδευτικών μεθόδων.

Redicolo

Μαριονέτες και κούκλες σε ανθρώπινο μέγεθος, γιγαντόκουκλες και θεατρικές μάσκες, μουσική και τραγούδι, αμεσότητα και διάδραση με τα παιδιά είναι τα βασικά χαρακτηριστικά των παραστάσεων Redicolo.

Robotixlab

Τα εργαστήρια Robotixlab για μικρούς εφευρέτες είναι μια σειρά δράσεων με την μορφή εργαστηρίων βασισμένων στην μέθοδο «Out of the box learning» της Robotixlab.

Share Call – Ινστιτούτο Βιωματική Παρέμβαση NDI

Το share-call απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να μοιραστούν όσα τους απασχολούν, να ανταλλάξουν ιδέες, να βρουν δύναμη και υποστήριξη.

Βιβλιοδετείο (Σπάγκος και Τέλα)

Το καλλιτεχνικό βιβλιοδετείο είναι ένα οικογενειακό εργαστήριο που βρίσκεται  στα λαδάδικα στη Θεσσαλονίκη από το 1951. Παρέχει εξατομικευμένη εξυπηρέτηση από την αρχή μέχρι το τέλος, είτε πρόκειται για ένα ή περισσότερα βιβλία.

Γραμματοχυμός

Ο «Γραμματοχυμός» είναι μια ομάδα, που δραστηριοποιείται, μέσω της Γραφιστικής Τέχνης στο χώρο των δημιουργικών εργαστηρίων.

Ιχνηλάτης Ονείρων

Το εκπαιδευτικό θεραπευτικό παιχνίδι με το άλογο χρησμιοποιείται στα σχολεία της Αμερικής και της Ευρώπης τα τελευταία 30 χρόνια, τόσο προσχολικής όσο και σχολικής εκπαίδευσης.

Ιωάννα Μαμακούκα

Η Ιωάννα Μαμακούκα δίνει παραστάσεις για παιδιά σε σχολεία, βιβλιοθήκες, μουσεία και άλλους χώρους πολιτιστικών εκδηλώσεων στη Θεσσαλονίκη ή αλλού. Επίσης διευθύνει εργαστήρια θεατρικού παιχνιδιού, εμψύχωσης αντικειμένων, μυθοπλασίας κα. για μικρούς και μεγάλους.

Κηπολόγιο

Το Κηπολόγιο έρχεται παντού όπου και να βρίσκεσαι και παρέχει υπηρεσίες κηπουρικής. Φυτεύει κάθε λογής φυτά και διακοσμεί τον κήπο ή το μπαλκόνι σου. Φτιάχνει καταπράσινο τον κήπο σου με δροσερό γκαζόν.

Κόκκινες Μύτες

Οι κλόουν όπως πρέπει να είναι! Με την εμπειρία 15 χρόνων, τα υψηλότερα standards ποιότητας και την ειλικρινή αγάπη για τα παιδιά.

Μελωμύθι

Δυο συστατικά, δυο μουσικά όργανα, ένας προορισμός. Το ταξίδι στον κόσμο των παραμυθιών, των ελληνικών λαϊκών παραμυθιών και όχι μόνο. Ένα λαούτο κι ένα ακορντεόν και δυο φωνές στο τραγούδι και την αφήγηση φέρνουν ανάμεσα μας βασιλοπούλες και πρίγκιπες, ξωτικά και δράκους, πλάσματα μυθικά της φαντασίας…

Μικρός Βορράς

Η Εταιρεία Θεάτρου Μικρός Βορράς από το 2012 περιοδεύει σε σχολεία και χώρους πολιτισμού στη Θεσσαλονίκη και σε όλη την Βόρεια Ελλάδα, δίνοντας παραστάσεις για παιδιά ηλικίας 3-12 ετών.

Στο πλαίσιο της κοινωνικής του παρουσίας και δράσης χαρίζει απλόχερα χαμόγελα, προσφέροντας δωρεάν παραστάσεις σε ιδρύματα και νοσοκομεία, καθώς και σε φιλανθρωπικές εκδηλώσεις.

Μονόκυκλο

Το Mονόκυκλο είναι μια καλλιτεχνική ομάδα με ενδιαφέρον γύρω από τις τέχνες του τσίρκο, του σύγχρονου χορού, του σωματικού θεάτρου και της γιόγκα. Η ομάδα Ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2017 και η έδρα της είναι στην Αρχελάου 4, περιοχή Π.Συνδίκα και Χαλκιδικής.

Παρ.Ωδεία

Η ομάδα αφήγησης «Παρ.Ωδεία» δημιουργεί  παιδικές  αφηγηματικές  παραστάσεις  από το 2016.

Σκοινί Κορδόνι

Η ομάδα θεάτρου για παιδιά ‘Σκοινί-Κορδόνι’, το σκέλος των NOVAN Theater Group για τους μικρούς φίλους, δραστηριοποιείται στο χώρο του παιδικού θεάματος, της δημιουργίας εκπαιδευτικών προγραμμάτων και της εμψύχωσης παιδικών και εφηβικών ομάδων θεάτρου από το 2006

Σπάγκος και Τέλα

  Εργαστήρια καλλιτεχνικής βιβλιοδεσίας Με την Τέλα και τον Σπάγκο «Είμαστε για δέσιμο» Μια μέρα ο Σπάγκος ο κεραμιδόγατος πέφτει πάνω στο Ξερόλα. Ο Ξερόλας, γάτος και αυτός αλλά μόνιμος κάτοικος της βιβλιοθήκης, βαριόταν επειδή ήταν Τρίτη. Είχε να κάνει μια αβαρία και όλο το ανέβαλε. Βρήκε λοιπόν ευκαιρία να προκαλέσει το Σπάγκο για να […]

διαφήμιση