Ομάδες καλλιτεχνικές - παιδαγωγικές – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Arte Di tre

Τα πρόσωπα πίσω από το Arte Di Tre είναι η Γεωργιάννα και η Τζουλιάνα. Αλλά το πραγματικό πρόσωπο θα το βρείτε στις φωτογραφίες και στις δραστηριότητες του στούντιο. Θα βρείτε αγάπη για την τέχνη, τη ζωή και τους ανθρώπους.

Catwalk

Το Catwalk, είναι ένα πρότυπο ελληνικό εργαστήρι ενδυματολογίας, το μοναδικό στην Ελλάδα για παιδιά προσχολικής, σχολικής και εφηβικής ηλικίας.

dot2dot

H dot2dot είναι μια πολιτιστική εταιρεία που δημιουργήθηκε το Νοέμβριο του 2013 στη Θεσσαλονίκη και δραστηριοποιείται στους τομείς του πολιτισμού, της εκπαίδευσης και του τουρισμού, υιοθετώντας καινοτόμες προσεγγίσεις και σύγχρονες πρακτικές.

Fons Peritiae

FonsPeritiae θα πει πηγή εμπειρίας και αυτή είναι η λογική πίσω απ’ ότι σχεδιάζει. Στην πραγματικότητα το FonsPeritiae δεν είναι παρά η Δέσποινα, μουσειοπαιδαγωγός κατά βάση, αλλά με κυριότερο χαρακτηριστικό τη φαντασία. Με αυτήν για οδηγό, σχεδιάζει εκπαιδευτικά παιχνίδια σε βιβλιοπωλεία, σχολεία και Μουσεία, καλλιτεχνικές συναντήσεις για ανήσυχους μικρούς φίλους και δημιουργικά πάρτυ.

Gamecraft

H Gamecraft είναι μία ομάδα που δραστηριοποιείται στο χώρο του σχεδιασμού και της υλοποίησης εκπαιδευτικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων, βασισμένων σε μοντέρνες και ενδιαφέρουσες τεχνικές βιωματικής εμπειρίας και μάθησης, όπως τα ζωντανά παιχνίδια ρόλων και τα διαδραστικά παιχνίδια σε ανοιχτό ή κλειστό χώρο.

Hehe-Art

Το Hehe Art, Play & Therapy είναι η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση η οποία προωθεί, μεταξύ άλλων, το παιχνίδι ως μέσο ανάπτυξης, έκφρασης, αλλά και θεραπείας του ατόμου, καθώς και το δικαίωμα των παιδιών, και όλων των ανθρώπων, στο αισθητηριακό παιχνίδι και την τέχνη, σε κλίμα ενθάρρυνσης, αποδοχής και ενσυναίσθησης.

Marmelo Manizates

O Μαρμέλο γιορτάζει φέτος  είκοσι χρόνια στο χώρο του θεάματος. Μια εικοσαετία με αμέτρητα παιδικά πάρτι, εκδηλώσεις αλλά και παραστάσεις ενηλίκων, από το stage ΓΑΙΑ στα λαδάδικα μέχρι το θέατρο Βεργίνα του Regency Casino Thessalonikis και στο Λονδίνο. Γνωστός σε μικρούς και μεγάλους για το ιδιαίτερο χιούμορ. Ο Μαρμέλο είναι ο  μοναδικός Έλληνας comedian magician και […]

Muzike. family conceρts

Τα muzike. family conceρts είναι μια σειρά από συναυλίες για γονείς, παππούδες, γιαγιάδες, θείους και φίλους που θέλουν να περάσουν χρόνο μαζί με τα παιδιά τους, ακούγοντας ζωντανή μουσική.

NOUS

Το ινστιτούτο ψηφιακής μάθησης και επικοινωνίας «ΝΟUS» έχει σαν σκοπό να προάγει τη μάθηση και την επικοινωνία μέσω υπολογιστή με τη χρήση σύγχρονων εκπαιδευτικών μεθόδων.

NoVan Theater Group

Το NoVan theatre group αποτελεί κατ’ αρχάς την έδρα της ομώνυμης ομάδας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Redicolo

Μαριονέτες και κούκλες σε ανθρώπινο μέγεθος, γιγαντόκουκλες και θεατρικές μάσκες, μουσική και τραγούδι, αμεσότητα και διάδραση με τα παιδιά είναι τα βασικά χαρακτηριστικά των παραστάσεων Redicolo.

Robotixlab

Τα εργαστήρια Robotixlab για μικρούς εφευρέτες είναι μια σειρά δράσεων με την μορφή εργαστηρίων βασισμένων στην μέθοδο «Out of the box learning» της Robotixlab.

Share Call – Ινστιτούτο Βιωματική Παρέμβαση NDI

Το share-call απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να μοιραστούν όσα τους απασχολούν, να ανταλλάξουν ιδέες, να βρουν δύναμη και υποστήριξη.

TheatrAction

Η εταιρεία θεάτρου «ΤheatrΑction», ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 2015 στη Θεσσαλονίκη από μια ομάδα καλλιτεχνών, που θέλησαν να συμπορευτούν στον καλλιτεχνικό χώρο, υπερασπιζόμενοι το κοινό τους όραμα: την διάδοση της ιδέας της τέχνης. Μέσα απ’ την τέχνη του θεάτρου, την δημιουργικότητα, την συνεργασία και την γνώση επιζητούν να δημιουργήσουν παραστάσεις με σκοπό την ανάπτυξη και […]

Ανθή Θάνου

 Η Ανθή Θάνου γεννήθηκε στη Λαμία. Σπούδασε Νηπιαγωγός στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το 1999 αποφάσισε να φορέσει σιδερένια παπούτσια και να φτάσει ως την άλλη άκρη του κόσμου. Συντροφιά της είχε ένα σακούλι γεμάτο παραμύθια. Συχνά όλα αυτά τα χρόνια κοντοστέκεται  και αφηγείται παραμύθια σε Μουσεία (από το 2009 συνεργάζεται με το Λαογραφικό […]

Βιβλιοδετείο (Σπάγκος και Τέλα)

Το καλλιτεχνικό βιβλιοδετείο είναι ένα οικογενειακό εργαστήριο που βρίσκεται  στα λαδάδικα στη Θεσσαλονίκη από το 1951. Παρέχει εξατομικευμένη εξυπηρέτηση από την αρχή μέχρι το τέλος, είτε πρόκειται για ένα ή περισσότερα βιβλία.

Γραμματοχυμός

Ο «Γραμματοχυμός» είναι μια ομάδα, που δραστηριοποιείται, μέσω της Γραφιστικής Τέχνης στο χώρο των δημιουργικών εργαστηρίων.

Ιχνηλάτης Ονείρων

Το εκπαιδευτικό θεραπευτικό παιχνίδι με το άλογο χρησμιοποιείται στα σχολεία της Αμερικής και της Ευρώπης τα τελευταία 30 χρόνια, τόσο προσχολικής όσο και σχολικής εκπαίδευσης.

Ιωάννα Μαμακούκα

Η Ιωάννα Μαμακούκα δίνει παραστάσεις για παιδιά σε σχολεία, βιβλιοθήκες, μουσεία και άλλους χώρους πολιτιστικών εκδηλώσεων στη Θεσσαλονίκη ή αλλού. Επίσης διευθύνει εργαστήρια θεατρικού παιχνιδιού, εμψύχωσης αντικειμένων, μυθοπλασίας κα. για μικρούς και μεγάλους.

Κηπολόγιο

Το Κηπολόγιο έρχεται παντού όπου και να βρίσκεσαι και παρέχει υπηρεσίες κηπουρικής. Φυτεύει κάθε λογής φυτά και διακοσμεί τον κήπο ή το μπαλκόνι σου. Φτιάχνει καταπράσινο τον κήπο σου με δροσερό γκαζόν.

διαφήμιση