Ομάδες καλλιτεχνικές - παιδαγωγικές – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Ιχνηλάτης Ονείρων

Το εκπαιδευτικό θεραπευτικό παιχνίδι με το άλογο χρησμιοποιείται στα σχολεία της Αμερικής και της Ευρώπης τα τελευταία 30 χρόνια, τόσο προσχολικής όσο και σχολικής εκπαίδευσης.

Ομάδα ΠΑΖΛ

Τα προγράμματα της ομάδας ΠΑΖΛ ταξιδεύουν στην πόλη της Θεσσαλονίκης από το 2013 και φιλοξενούνται σε σχολεία, δημιουργικούς χώρους, βιβλιοθήκες και φεστιβάλ.

Redicolo

Μαριονέτες και κούκλες σε ανθρώπινο μέγεθος, γιγαντόκουκλες και θεατρικές μάσκες, μουσική και τραγούδι, αμεσότητα και διάδραση με τα παιδιά είναι τα βασικά χαρακτηριστικά των παραστάσεων Redicolo.

Κόκκινες Μύτες

Οι κλόουν όπως πρέπει να είναι! Με την εμπειρία 15 χρόνων, τα υψηλότερα standards ποιότητας και την ειλικρινή αγάπη για τα παιδιά.

Σκοινί Κορδόνι

Η ομάδα θεάτρου για παιδιά ‘Σκοινί-Κορδόνι’, το σκέλος των NOVAN Theater Group για τους μικρούς φίλους, δραστηριοποιείται στο χώρο του παιδικού θεάματος, της δημιουργίας εκπαιδευτικών προγραμμάτων και της εμψύχωσης παιδικών και εφηβικών ομάδων θεάτρου από το 2006

NoVan Theater Group

Το NoVan theatre group αποτελεί κατ’ αρχάς την έδρα της ομώνυμης ομάδας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Παρ.Ωδεία

Η ομάδα αφήγησης «Παρ.Ωδεία» δημιουργεί  παιδικές  αφηγηματικές  παραστάσεις  από το 2016.

Γραμματοχυμός

Ο «Γραμματοχυμός» είναι μια ομάδα, που δραστηριοποιείται, μέσω της Γραφιστικής Τέχνης στο χώρο των δημιουργικών εργαστηρίων.

Ιωάννα Μαμακούκα

Η Ιωάννα Μαμακούκα δίνει παραστάσεις για παιδιά σε σχολεία, βιβλιοθήκες, μουσεία και άλλους χώρους πολιτιστικών εκδηλώσεων στη Θεσσαλονίκη ή αλλού. Επίσης διευθύνει εργαστήρια θεατρικού παιχνιδιού, εμψύχωσης αντικειμένων, μυθοπλασίας κα. για μικρούς και μεγάλους.

Σπάγκος και Τέλα

  Εργαστήρια καλλιτεχνικής βιβλιοδεσίας Με την Τέλα και τον Σπάγκο «Είμαστε για δέσιμο» Μια μέρα ο Σπάγκος ο κεραμιδόγατος πέφτει πάνω στο Ξερόλα. Ο Ξερόλας, γάτος και αυτός αλλά μόνιμος κάτοικος της βιβλιοθήκης, βαριόταν επειδή ήταν Τρίτη. Είχε να κάνει μια αβαρία και όλο το ανέβαλε. Βρήκε λοιπόν ευκαιρία να προκαλέσει το Σπάγκο για να […]

Μονόκυκλο

Το Mονόκυκλο είναι μια καλλιτεχνική ομάδα με ενδιαφέρον γύρω από τις τέχνες του τσίρκο, του σύγχρονου χορού, του σωματικού θεάτρου και της γιόγκα. Η ομάδα Ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2017 και η έδρα της είναι στην Αρχελάου 4, περιοχή Π.Συνδίκα και Χαλκιδικής.

Robotixlab

Τα εργαστήρια Robotixlab Space για μικρούς εφευρέτες είναι μια σειρά δράσεων με την μορφή εργαστηρίων βασισμένων στην μέθοδο «Out of the box learning» της Robotixlab Space.

Βιβλιοδετείο (Σπάγκος και Τέλα)

Το καλλιτεχνικό βιβλιοδετείο είναι ένα οικογενειακό εργαστήριο που βρίσκεται  στα λαδάδικα στη Θεσσαλονίκη από το 1951. Παρέχει εξατομικευμένη εξυπηρέτηση από την αρχή μέχρι το τέλος, είτε πρόκειται για ένα ή περισσότερα βιβλία.

Catwalk

Το Catwalk, είναι ένα πρότυπο ελληνικό εργαστήρι ενδυματολογίας, το μοναδικό στην Ελλάδα για παιδιά προσχολικής, σχολικής και εφηβικής ηλικίας.

Σχεδία στην πόλη

Με κινητήρια δύναμη το όραμα μιας ‘άλλης’ εκπαίδευσης που θα αλλάξει την κοινωνία μας η «Σχεδία» ξεκίνησε το ταξίδι της «στην πόλη» φέρνοντας κοντά νέους παιδαγωγούς, εμψυχωτές και καλλιτέχνες. Όχημά της ο πολιτισμός και οι τέχνες, ο εθελοντισμός και η δημιουργική κοινωνική προσφορά, η βιωματική μάθηση και το εκπαιδευτικό παιχνίδι. Στόχοι της ομάδας είναι η […]

Hehe-Art

Το Hehe Art, Play & Therapy είναι η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση η οποία προωθεί, μεταξύ άλλων, το παιχνίδι ως μέσο ανάπτυξης, έκφρασης, αλλά και θεραπείας του ατόμου, καθώς και το δικαίωμα των παιδιών, και όλων των ανθρώπων, στο αισθητηριακό παιχνίδι και την τέχνη, σε κλίμα ενθάρρυνσης, αποδοχής και ενσυναίσθησης.

Gamecraft

H Gamecraft είναι μία ομάδα που δραστηριοποιείται στο χώρο του σχεδιασμού και της υλοποίησης εκπαιδευτικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων, βασισμένων σε μοντέρνες και ενδιαφέρουσες τεχνικές βιωματικής εμπειρίας και μάθησης, όπως τα ζωντανά παιχνίδια ρόλων και τα διαδραστικά παιχνίδια σε ανοιχτό ή κλειστό χώρο.

Fons Peritiae

FonsPeritiae θα πει πηγή εμπειρίας και αυτή είναι η λογική πίσω απ’ ότι σχεδιάζει. Στην πραγματικότητα το FonsPeritiae δεν είναι παρά η Δέσποινα, μουσειοπαιδαγωγός κατά βάση, αλλά με κυριότερο χαρακτηριστικό τη φαντασία. Με αυτήν για οδηγό, σχεδιάζει εκπαιδευτικά παιχνίδια σε βιβλιοπωλεία, σχολεία και Μουσεία, καλλιτεχνικές συναντήσεις για ανήσυχους μικρούς φίλους και δημιουργικά πάρτυ.

Στεφανία Βελδεμίρη

Η Στεφανία Βελδεμίρη είναι συντηρήτρια αρχαιολογικών ευρημάτων και έργων τέχνης, και συνεργάζεται με μουσεία της χώρας μας (Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, Βυζαντινό Μουσείο Θεσσαλονίκης, Αρχαιολογικό Ινστιτούτο, Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Ηρακλείου, Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Βόλου) αλλά και του εξωτερικού (University of Missuri at St.Louis, Smithsonian Institution, American Museum of National History). […]

dot2dot

H dot2dot είναι μια πολιτιστική εταιρεία που δημιουργήθηκε το Νοέμβριο του 2013 στη Θεσσαλονίκη και δραστηριοποιείται στους τομείς του πολιτισμού, της εκπαίδευσης και του τουρισμού, υιοθετώντας καινοτόμες προσεγγίσεις και σύγχρονες πρακτικές.

διαφήμιση