ΑeliaPath – Πυγολαμπίδες
Skip to content

ΑeliaPath

 

Η AeliaPath ιδρύθηκε το 2018 από μία ομάδα γυναικών, εκπαιδευτικών  & αρχαιολόγων. Αποστολή της είναι παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικοί μέσα από τα παιχνίδια και τα βιωματικά προγράμματα να αναπτύξουν δεξιότητες ζωής, να αποδέχονται τον εαυτό τους και τους άλλους, να βοηθούν ο ένας τον άλλο, να συνεργάζονται, να επιλύουν προβλήματα και να ενισχύουν αποτελεσματικά τη δημιουργικότητά τους.

 

Προκειμένου να επιτύχει η AeliaPath την αποστολή της η ομάδα σχεδιάζει και υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα που βασίζονται στο παιχνίδι για το μάθημα της Ιστορίας & της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Πιο συγκεκριμένα χρησιμοποιεί την  μεθοδολογία Εdu-L.A.R.P. όπου το παιδί μαθαίνει με πράξεις. Υπάρχουν ιστορίες, ήρωες, κοστούμια και σκηνικά. Οι συμμετέχοντες παίρνουν μέρος σε φανταστικές περιπέτειες, επιστημονικής φαντασίας κ.α. Με το edu-L.A.R.P. οι μαθητές αφήνουν τις καρέκλες τους και αρχίζουν να αλληλεπιδρούν με άλλους ανθρώπους, μαθαίνοντας έτσι μέσα από την δράση σε κοινωνικό πλαίσιο.

 

Επιπλέον, υλοποιεί προγράμματα εμψύχωσης ομάδας με τη μέθοδο της Συνθετικής Παιγνιόδρασης, όπου οι συμμετέχοντες νιώθουν ότι ανήκουν σε μία ομάδα, αναπτύσσουν αυθεντικές σχέσεις εμπιστοσύνης, συνεργασίας και επικοινωνίας, έρχονται σε επαφή με τις αισθήσεις και τα συναισθήματά τους με έναν δημιουργικό και παιχνιδιάρικο τρόπο.

 

Μέλη Ομάδας: Μαρία Θεοδοσίου & Χριστίνα Γκουντώνα

 

 

Τι μπορεί κανείς να επιλέξει να κάνει στην AeliaPath;

  1. Βιωματικά εκπαιδευτικά προγράμματα με τη μέθοδο Edu-LARP για το μάθημα της Ιστορίας & της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης όπου υλοποιούνται σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια & Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
  2. Προγράμματα Εμψύχωσης Ομάδων με την μέθοδο της Συνθετικής Παιγνιόδρασης
  3. Συνεργασίες για την υλοποίηση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων
  4. Εκπαίδευση Εκπαιδευτικών για τη  μέθοδο Edu-Larp (online)

 

Αναλυτικά όλα τα προγράμματα θα τα βρεις Εδώ.

διαφήμιση

Κύκλοι δραστηριοτήτων

Τα βιωματικά εκπαιδευτικά προγράμματα με τη μέθοδο Edu-LARP για το μάθημα της Ιστορίας & της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, που υλοποιεί η Aelia Path απευθύνονται σε μαθητές δημοτικού και γυμνασίου και πραγματοποιούνται σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια & Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Πληροφορίες χώρου

ΑeliaPath

Παιχνίδια και Εκπαιδευτικά Βιωματικά Προγράμματα

Δε διαθέτει σταθερή διεύθυνση, Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 6976089547, 6945049761

Email: info@aeliapath.edu.gr

Links: Website, Facebook, Instagram, LinkedIn, Website