Robotixlab Space – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Robotixlab Space

Μετά από 10 χρόνια σχεδιασμού και υλοποίησης εργαστηρίων ρομποτικής, δημιουργικών ηλεκτρονικών, προγραμματισμού, 3D design και 3D printing για μικρούς και μεγάλους εφευρέτες έγινε κάτι μεγάλο, κάτι διαφορετικό, κάτι υπερδιαστημικό! Κατασκευάστηκε λοιπόν ένας νέος, ειδικά σχεδιασμένος χώρος με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική ώστε να μπορεί να φιλοξενεί την εκπαιδευτική φιλοσοφία «Out of the BOX learning», τις διαδραστικές εγκαταστάσεις για gamified learning, τις φανταστικές ιδέες των παιδιών και τις τρομερές εφευρέσεις τους.
Στο Robotixlab Space υπάρχει το εργαστήριο makerspace με πάγκους ηλεκτρονικών, 3D printers, υπολογιστές και ρομπότ CNC για κοπές ακριβείας με διάφορα υλικά, υπάρχει το εργαστήριο Ζ52 για ρομποτικές κατασκευές, το εργαστήριο brainstorming και ιδεοδημιουργίας σαν μια άλλη φούσκα ιδεών και το ανοιχτό φουαγιέ 220 τ.μ. με τις διαδραστικές συμμετοχικές εγκαταστάσεις και το γραφείο υποδοχής διαστημόπλοιο. Το Robotixlab Space είναι ένα ζωντανό κύτταρο εκπαίδευσης, πειραματισμού, κατασκευών, επικοινωνίας, προγραμματισμού, δυναμικών δράσεων και άλλων εκπλήξεων.
Στο Robotixlab Space ψάχνουν.

Τι κοινό μπορεί να έχουν η μόλυνση του νερού, με την αρχιτεκτονική του μέλλοντος και η ανατομία κάποιων ζώων με την στρατηγική πολιορκίας κάστρων τον μεσαίωνα; Είναι όλα ενδιαφέροντα προβλήματα των οποίων την λύση προσπαθούμε να ανακαλύψουμε με εργαλεία μας την ρομποτική, τα δημιουργικά ηλεκτρονικά και τις κατασκευές στα εργαστήρια Robotixlab Space.

Τα εργαστήρια Robotixlab Space για μικρούς εφευρέτες είναι μια σειρά δράσεων με την μορφή εργαστηρίων βασισμένων στην μέθοδο «Out of the box learning» της Robotixlab Space. Φυσικά χαρακτηριστικά όλων μας όπως ο ενθουσιασμός για ανακάλυψη, η περιέργεια για δοκιμές και πειράματα και η αγάπη για το παιχνίδι γίνονται οι κινητήριες δυνάμεις για ανάπτυξη δεξιοτήτων όπως η επικοινωνία, η συνεργασία, η αναλυτική και δημιουργική σκέψη ενώ παράλληλα κατακτούμε την γνώση με βιωματικό τρόπο. Από ρομπότ σε διαστημική αποστολή στον πλανήτη Άρη μέχρι κατασκευή παιχνιδιών εικονικής πραγματικότητας και από ρομποτικούς παλεστές Σούμο μέχρι μοντέλα βιοκλιματικών σπιτιών του μέλλοντος το όριο στην δημιουργία είναι η φαντασία και η δημιουργικότητα των παιδιών!

Σε μικρά γκρουπ των 15 μικρών εφευρετών, χωρισμένα σε επίπεδα βάση την ηλικία αλλά και το γνωστικό επίπεδο και με μια μεγάλη γκάμα βραβευμένου εκπαιδευτικού εξοπλισμού ρομποτικής και ηλεκτρονικών όπως LEGO Mindstorms, Lego WeDo, VEX I.Q., SAM LABS, Microbit, LittleBits, Makey Makey,Ototo, Uarm η εκπαίδευση για τα παιδιά μετατρέπεται σε μια μοναδική εμπειρία. Ένα εργαστήριο Robotixlab Space συμπεριλαμβάνει ανάλυση και καταιγισμό ιδεών, σχεδιασμό και κατασκευή του ρομπότ, προγραμματισμό μέσω Η/Υ ή τάμπλετ, πειράματα και δοκιμές του κατασκευάσματος, παρουσίαση στην τάξη ή/και αγώνες με τα ρομπότ!

Τα εργαστήρια Robotixlab Space σχεδιάζονται από τον Μηχ. Ρομποτικής Α. Κάνουρα και υλοποιούνται από την Robotixlab Space και τους εκπαιδευμένους της εμψυχωτές/εκπαιδευτές. Η Robotixlab Space με έδρα την Θεσσαλονίκη σχεδιάζει και υλοποιεί δράσεις με αντικείμενο την ρομποτική και την τεχνολογία για παιδιά από το 2008. Έχει σταθερές συνεργασίες με το Κολλέγιο Ανατόλια, τα Εκπ. Μαντουλίδη, τα Εκπ. Απ. Παύλος, τα Εκπ. Φρυγανιώτη και την ΣΤΕΓΗ Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση στην Αθήνα. Δράσεις τις Robotixlab έχουν φιλοξενηθεί στην Βαρκελώνη, το Λονδίνο και το Ωστιν του Τέξας στις Ηνωμένες Πολιτείες.

διαφήμιση

Πληροφορίες χώρου

Robotixlab Space

Εργαστήρια ρομποτικής, δημιουργικών ηλεκτρονικών, 3D design και 3D printing για μικρούς εφευρέτες

Λεωφόρος Γεωργικής Σχολής 27, 54646, Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 6947695747

Email: robotixlab@gmail.com

Links: Website, Facebook

Προβολή στους Χάρτες Google

Τι υπάρχει κοντά