Robotixlab – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Robotixlab

Μετά από 14 χρόνια σχεδιασμού και υλοποίησης εργαστηρίων ρομποτικής, δημιουργικών ηλεκτρονικών, προγραμματισμού, 3D design και 3D printing για μικρούς και μεγάλους εφευρέτες έγινε κάτι μεγάλο, κάτι διαφορετικό, κάτι υπερδιαστημικό!

Κατασκευάστηκε λοιπόν ένας νέος, ειδικά σχεδιασμένος χώρος με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική ώστε να μπορεί να φιλοξενεί την εκπαιδευτική φιλοσοφία «Out of the BOX learning», τις διαδραστικές εγκαταστάσεις για gamified learning, τις φανταστικές ιδέες των παιδιών και τις τρομερές εφευρέσεις τους.

 

Τα εργαστήρια Robotixlab για μικρούς και μεγάλους εφευρέτες είναι μια σειρά δράσεων με την μορφή εργαστηρίων βασισμένων στην μέθοδο «Out of the box learning» της Robotixlab.

Δείτε εδώ τα τμήματα 2023-2024

 

Η μικρότερη ηλικία που μπορεί κάποιος να ξεκινήσει είναι αυτή των νηπίων με το τμήμα Micro και να συνεχίσει μέχρι και την Γ’ γυμνασίου ή τις πρώτες τάξεις του Λυκείου με τα τμήματα Maker και Makertronic.

 

Στο Robotixlab υπάρχει το εργαστήριο makerspace με πάγκους ηλεκτρονικών, 3D printers, υπολογιστές και ρομπότ CNC για κοπές ακριβείας με διάφορα υλικά, το εργαστήριο Ζ52 για ρομποτικές κατασκευές, το εργαστήριο brainstorming και ιδεοδημιουργίας σαν μια άλλη φούσκα ιδεών αλλά και το ανοιχτό φουαγιέ 220 τ.μ. με το γραφείο υποδοχής διαστημόπλοιο και με τις διαδραστικές εγκαταστάσεις . Το Robotixlab Space είναι ένα ζωντανό κύτταρο εκπαίδευσης, πειραματισμού, κατασκευών, επικοινωνίας, προγραμματισμού, δυναμικών δράσεων και άλλων εκπλήξεων.

 

Στο Robotixlab ψάχνουν τι κοινό μπορεί να έχουν η μόλυνση του νερού, με την αρχιτεκτονική του μέλλοντος και η ανατομία κάποιων ζώων με την στρατηγική πολιορκίας κάστρων τον μεσαίωνα; Είναι όλα ενδιαφέροντα προβλήματα των οποίων την λύση προσπαθούμε να ανακαλύψουμε με εργαλεία την ρομποτική, τα δημιουργικά ηλεκτρονικά και τις κατασκευές στα εργαστήρια Robotixlab.

 

Φυσικά χαρακτηριστικά όλων, όπως ο ενθουσιασμός για ανακάλυψη, η περιέργεια για δοκιμές και πειράματα και η αγάπη για το παιχνίδι γίνονται οι κινητήριες δυνάμεις για ανάπτυξη δεξιοτήτων όπως η επικοινωνία, η συνεργασία, η αναλυτική και δημιουργική σκέψη ενώ παράλληλα κατακτάται η γνώση με βιωματικό τρόπο. Από ρομπότ σε διαστημική αποστολή στον πλανήτη Άρη μέχρι κατασκευή παιχνιδιών εικονικής πραγματικότητας και από ρομποτικούς παλαιστές Σούμο μέχρι μοντέλα βιοκλιματικών σπιτιών του μέλλοντος το όριο στην δημιουργία είναι η φαντασία και η δημιουργικότητα των παιδιών!

 

Σε μικρά γκρουπ των 12 μικρών εφευρετών, χωρισμένα σε επίπεδα βάση την ηλικία αλλά και το γνωστικό επίπεδο και με μια μεγάλη γκάμα βραβευμένου εκπαιδευτικού εξοπλισμού ρομποτικής και ηλεκτρονικών όπως LEGO Mindstorms, Lego WeDo, VEX I.Q., SAM LABS, Microbit, LittleBits, Makey Makey, Ototo, Uarm η εκπαίδευση για τα παιδιά μετατρέπεται σε μια μοναδική εμπειρία. Ένα εργαστήριο Robotixlab Space συμπεριλαμβάνει ανάλυση και καταιγισμό ιδεών, σχεδιασμό και κατασκευή του ρομπότ, προγραμματισμό μέσω Η/Υ ή τάμπλετ, πειράματα και δοκιμές του κατασκευάσματος, παρουσίαση στην τάξη ή/και αγώνες με τα ρομπότ!

Τα εργαστήρια Robotixlab σχεδιάζονται από τον Μηχ. Ρομποτικής Α. Κάνουρα και υλοποιούνται από την Robotixlab και τους εκπαιδευμένους της εμψυχωτές/εκπαιδευτές. Η Robotixlab με έδρα την Θεσσαλονίκη σχεδιάζει και υλοποιεί δράσεις με αντικείμενο την ρομποτική και την τεχνολογία για παιδιά από το 2008. Έχει σταθερές συνεργασίες με το Κολλέγιο Ανατόλια, τα Εκπ. Μαντουλίδη, τα Εκπ. Απ. Παύλος, τα Εκπ. Φρυγανιώτη και την ΣΤΕΓΗ Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση στην Αθήνα. Δράσεις της Robotixlab έχουν φιλοξενηθεί στην Βαρκελώνη, το Λονδίνο και το Ώστιν του Τέξας στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Κύκλοι δραστηριοτήτων

Πληροφορίες χώρου

Robotixlab

Εργαστήρια, σχολικές επισκέψεις και πάρτι ρομποτικής, δημιουργικών ηλεκτρονικών, 3D design και 3D printing για μικρούς και μεγάλους εφευρέτες

Λεωφόρος Γεωργικής Σχολής 27, 54646, Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 6947695747

Email: robotixlab@gmail.com

Links: Website, Facebook, Website

Προβολή στους Χάρτες Google

Τι υπάρχει κοντά