Game Travellers – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Game Travellers

 

Ποιοι είμαστε

«Σε έναν κόσμο που ενήλικες και παιδιά παίζουν όλο και λιγότερο, αποφασίσαμε να κάνουμε κάτι που μας τροφοδοτεί, μας εξελίσσει και μας δημιουργεί. Να κάνουμε μια παύση και απλά να περάσουμε όμορφα με πρωτότυπο τρόπο. Να διασκεδάσουμε. Να παίξουμε. Δημιουργούμε ομαδικά παιχνίδια με σενάριο και σας προσκαλούμε να παίξετε. Όχι για τη χαρά μιας νίκης ή για επίδειξη κάποιων δεξιοτήτων. Αλλά για να ξαφνιάσετε την καθημερινότητά σας. Με ειλικρίνεια, καλή διάθεση και λίγο ‘τσαλάκωμα’… ας παίξουμε!»

 

Με παιχνιδιάρικη διάθεση και την πεποίθηση ότι η δημιουργία δομημένων παιχνιδιών με σενάριο είναι κάτι πρωτόγνωρο για το ευρύ κοινό, συστάθηκε η ομάδα των Game Travellers. Με τρία βασικά μέλη, την Άρτεμις που ηγείται της ομάδας, τον Δημήτρη που συγγράφει τα παιχνίδια και τον Γιώργο ως graphics designer, η ομάδα των Game Travellers αυτοπροσδιορίζεται ως μια ομάδα παιχνιδοποιών που σκαρφίζεται και διενεργεί πρωτότυπα παιχνίδια που παίζονται σε ομάδες, απευθυνόμενη τόσο σε παιδιά όσο και σε ενήλικες.

 

Φιλοσοφία των παιχνιδιών

Τα παιχνίδια των Game Travellers έχουν σενάριο, στοχοθεσία και ζητούμενο. Ασκούν επιρροές από liveaction παιχνίδια ρόλων, ομαδικά κατασκηνωτικά ή επιτραπέζια παιχνίδια. Πάντα υπάρχει δράση, είτε με φυσική κίνηση είτε μέσω συζητήσεων προς λήψη αποφάσεων, ή συνηθέστερα με συνδυασμό των παραπάνω.

Όλα τα παιχνίδια είναι διαδραστικά και πρωτότυπα. Το κάθε παιχνίδι έχει τη δική του δομή, σενάριο και κανόνες και συνεπώς είναι παγκόσμια μοναδικό. Μπορεί να είναι εσωτερικού ή εξωτερικού χώρου. Το είδος, η διάρκεια και το περιεχόμενο των παιχνιδιών ποικίλλουν και οι παίκτες μπορεί να βρεθούν σε διάφορους ρόλους ανάλογα με το σενάριο. Οι παίκτες δρουν σε ομάδες που πρέπει να συνεργαστούν ή να ανταγωνιστούν μεταξύ τους προκειμένου να ολοκληρώσουν τον στόχο του παιχνιδιού.

Στα παιχνίδια των Game Travellers ξεχωρίζει η στρατηγική, η συνεργατικότητα, το μυστήριο, οι γρίφοι, το χιούμορ και οι απρόβλεπτες καταστάσεις που περιμένουν να ξεπεραστούν! Κυρίαρχος στόχος των παιχνιδιών είναι η διασκέδαση των παικτών αλλά μπορεί να υπάρχουν και επιμέρους στόχοι που μπορεί να είναι εκπαιδευτικοί ή το δέσιμο μιας ομάδας (teambuilding).

 

 

Σε ποιους απευθύνονται

Οι Game Travellers διενεργούν δικές τους εκδηλώσεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα ύστερα από ανακοινώσεις στα κοινωνικά δίκτυα και στην ιστοσελίδα τους. Επίσης διενεργούν εκπαιδευτικά βιωματικά παιχνίδια σε σχολεία ύστερα από πρόσκληση των εκπαιδευτικών. Και φυσικά δίνουν το παρόν για όποια παρέα θέλει να παίξει, να προσφέρει κάποιο παιχνίδι ως δώρο σε άλλους ή να πλαισιώσει πάρτι παιδιών ή ενηλίκων!

Υπάρχουν παιχνίδια για κάθε ηλικιακή ομάδα (παιδιά 4 – 11 ετών, εφήβους και ενήλικες) και η εκτέλεσή τους προσαρμόζεται στη συγκεκριμένη ηλικία των παικτών.

Τα παιχνίδια μπορούν να πλαισιώσουν εκδηλώσεις από διαφόρους φορείς όπως:

  • Σχολεία (σχολικά events, bazaar, open day, φεστιβάλ)
  • Συλλόγους γονέων και κηδεμόνων (bazaar, σχολικά πάρτι, εκδηλώσεις)
  • Πολιτιστικούς Συλλόγους (εκδηλώσεις, surprises)
  • Εταιρίες (team building)
  • Οικογένειες (garden party, οργάνωση παιχνιδιού με οικογένειες που θέλουν να παίξουν κάτι όλες μαζί)
  • Μια παρέα από μία σχολική τάξη
  • Παρέες φοιτητών ή ενηλίκων
  • Παιδικά πάρτι
  • Κατασκηνώσεις (ομαδικό παιχνίδι κατασκηνωτών, team building στελεχών)

 

Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα δημιουργίας παιχνιδιού επί παραγγελία. Σε αυτήν την περίπτωση, το παιχνίδι ‘χτίζεται’ από την αρχή με βάση τις προϋποθέσεις, απαιτήσεις και συνθήκες που επιθυμεί ο ενδιαφερόμενος. Σε αυτήν την περίπτωση, η παραγγελία θα πρέπει να ανατεθεί τουλάχιστον δυο μήνες πριν την ημερομηνία της εκδήλωσης.

 

Χώρος

Οι Game Travellers δεν έχουν κάποιο δικό τους, συγκεκριμένο χώρο. Όμως συνεργάζονται με διάφορους χώρους (καφέ, αίθουσες χορού, ιδιωτικά σχολεία, αίθουσες με μίσθωση) που φιλοξενούν τα παιχνίδια και τις δράσεις τους. Εναλλακτικά, ο ενδιαφερόμενος μπορεί να προσκαλέσει τους Game Travellers στο μέρος που διοργανώνει το πάρτι ή την εκδήλωσή του (π.χ. σπίτι, κήπος, πάρκο, καφέ) καθώς τα παιχνίδια συνήθως προσαρμόζονται εύκολα στον προσφερόμενο χώρο.

 

Πληροφορίες χώρου

Game Travellers

Πρωτότυπα, διαδραστικά παιχνίδια με σενάριο για παιδιά και ενήλικες

Δε διαθέτει σταθερή διεύθυνση, Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 6909146091

Email: gamer.travellers@gmail.com

Links: Website, Facebook, Instagram