Hehe - Messy Play, Art & Therapy – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Hehe – Messy Play, Art & Therapy

Ποιοι είναι οι ΗΕΗΕ

Οι Hehe είναι η δημιουργική ομάδα της αναπτυξιακής ψυχολόγου Ελένης Οικονομίδου και του κεραμίστα Έκτορα Γιαλαμά, ενώ το Messy Play, Art & Therapy είναι το πρότυπο κέντρο αισθητηριακού παιχνιδιού, εκπαίδευσης & θεραπείας που πρωτοεισήγαγε το Messy Play στη Ελλάδα, το 2010.

Με έδρα τους τη Θεσσαλονίκη προωθούν συστηματικά το αισθητηριακό παιχνίδι ως μέσο ανάπτυξης, έκφρασης και θεραπείας, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Κύπρο, καθώς και το δικαίωμα των παιδιών, και όλων των ανθρώπων, στο παιχνίδι και την τέχνη, σε κλίμα ενθάρρυνσης, αποδοχής και ενσυναίσθησης.

Σε μια όμορφη γειτονιά της Πυλαίας, με άνετους δρόμους και εύκολο parking, η Ελένη, ο Έκτορας και οι κατάλληλα εκπαιδευμένοι συνεργάτες/ριες τους, πραγματοποιούν τις ομάδες Messy Play, δηλαδή το πιο χαρούμενο, ελεύθερο παιχνίδι, που όλα τα παιδιά επιδιώκουν και αναζητούν! Οι ομάδες αυτές στοχεύουν στην ολιστική ανάπτυξη των παιδιών μέσω του παιχνιδιού με φυσικό πηλό, χρώματα, άμμο και άλλα φυσικά ή/και βρώσιμα αισθητηριακά υλικά, αλλά και στην εκπαίδευση των γονέων γύρω από θέματα που αφορούν την ανάπτυξη των παιδιών, το παιχνίδι και τη θετική διαπαιδαγώγηση.

Από το 2015 έχουν δημιουργήσει τα πρώτα Messy Play σεμινάρια της Ελλάδας και από το 2020, την πιστοποιημένη ολοκληρωμένη εκπαίδευση “Messy, Sensory & Clay Play: Το αισθητηριακό παιχνίδι ως μέσο έκφρασης, σύνδεσης & θεραπείας”. Κοντά τους έχουν επιμορφωθεί χιλιάδες επαγγελματίες και γονείς γύρω από τις πρακτικές του ελεύθερου αισθητηριακού παιχνιδιού, ενώ έχουν ήδη πιστοποιηθεί εκατοντάδες παιδαγωγοί και θεραπευτές, σε μια προσέγγιση ενημερωμένη όσον αφορά τις αισθητηριακές ευαισθησίες, την προσκόλληση και το τραύμα.

Μέσα από τον Σύλλογο Αισθητηριακής Εκπαίδευσης & Θεραπείας Ελλάδας και Κύπρου – Messy Play Greece & Cyprus, εργάζονται συστηματικά για τη διάδοση της χρήσης του αισθητηριακού παιχνιδιού ως εκπαιδευτικού εργαλείου στην προσχολική εκπαίδευση, καθώς και ως εργαλείου έκφρασης, επικοινωνίας και ψυχαγωγίας για παιδιά και ενήλικες. Συγχρόνως, στοχεύουν στη διάδοση της χρήσης του αισθητηριακού παιχνιδιού ως συνοδευτικό εργαλείο πρόληψης και θεραπείας από επαγγελματίες των κλάδων της εργοθεραπείας, λογοθεραπείας, ειδικής αγωγής, φυσιοθεραπείας & ψυχολογίας.

 

Εκτός από το ανατρεπτικό και διασκεδαστικό Messy Play, στο Hehe προσφέρονται:

 • Sensory & Montessori Play για παιδιά 1-3 ετών

 • Clay Play | Κεραμική και πηλογλυπτική για παιδιά 5-12 ετών

 • Mixed Age Messy & Clay Play για άτομα 2-99 ετών

 • Messy Play Based Therapy – Θεραπευτικό/αισθητηριακό παιχνίδι για παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, όλων των ηλικιών

 • LEGO® Based Therapy για παιδιά 4-10 ετών

 • Clay Field Therapy® για παιδιά από 4 ετών

 • Messy & Clay Play | The Adult Way για ενήλικες

 • Messy Play Party για όλες τις ηλικίες

 • Συμβουλευτικές συναντήσεις για γονείς, παιδιά και εφήβους

 • Εκπαιδευτικές/καλλιτεχνικές δράσεις σε σχολεία

 • Εκπαιδευτικά σεμινάρια για γονείς, παιδαγωγούς και θεραπευτές/ριες

 

 

Στο Hehe – Messy Play, Art & Therapy πιστεύουν πως:

 • Η εξερεύνηση πολυαισθητηριακών, «ανοιχτών» υλικών, σε συνδυασμό με την ορμή και το πάθος των παιδιών δημιουργεί μια ισχυρή μαθησιακή εμπειρία.

 • Η παιδική τέχνη είναι μια φυσική δημιουργική διαδικασία, και όχι η παραγωγή αισθητικά «όμορφων» αντικειμένων.

 • Δεν υπάρχει «σωστός» τρόπος παιχνιδιού ή καλλιτεχνικής έκφρασης, κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός, το ίδιο και η δημιουργική του εξέλιξη.

 • Η δημιουργικότητα, όπως και η αυτοεκτίμηση, ανθίζουν μέσα από το ελεύθερο παιχνίδι.

 • Τα παιδιά που παίζουν βαθιά απορροφημένα δεν πρέπει να ενοχλούνται ή να καθοδηγούνται από τους ενήλικους. Έτσι, συγκεντρώνονται και μαθαίνουν καλύτερα, κερδίζουν σε αυτοπεποίθηση και σε χαρά.

 • Η αλληλεπίδραση με τα παιδιά, το παιχνίδι, καθώς και η θεραπευτική διαδικασία, πρέπει να συμβαίνει σε κλίμα γνήσιας ενσυναίσθησης και βαθιάς εμπιστοσύνης προς το παιδί. Τα παιδιά μαθαίνουν καλύτερα και αναπτύσσονται πιο ολοκληρωμένα όταν νιώθουν ασφάλεια, χαρά και αποδοχή.

 • Τα παιδιά είναι σπουδαίοι δάσκαλοι, συν-ταξιδευτές στην πορεία μας προς την ανάπτυξη.

 

 

Ο ρόλος του ενήλικα είναι:

 • Να προσφέρει τον χώρο, τον χρόνο και τα υλικά που χρειάζεται το κάθε παιδί, ανεξαρτήτως δεξιοτήτων και εμπειριών, για να εξερευνήσει, να φανταστεί, να συνεργαστεί, να δημιουργήσει.

 • Να παρατηρεί περισσότερο το παιχνίδι των παιδιών, παρά να παρεμβαίνει. Να μιμείται περισσότερο, παρά να κατευθύνει. Να μάθει να ακούει τα παιδιά, να σέβεται και να εξυπηρετεί τις δικές τους αναπτυξιακές ανάγκες.

 • Να προσφέρει ενθάρρυνση και υποστήριξη στα παιδιά, όταν αυτή ζητηθεί, καθώς αυτά περπατούν στον δρόμο τους προς την ανεξαρτησία.

 • Να παρατηρεί τον εαυτό του, να εργάζεται για την αυτοβελτίωση και την προσωπική του ανάπτυξη.

 

Στο Hehe λοιπόν, αγαπούν και αγκαλιάζουν το υπέροχο χάος που δημιουργούν τα παιδιά με τις ανεξάντλητες ιδέες και το αστείρευτο πάθος για ζωή και δημιουργία, υποστηρίζουν τους γονείς να ξαναγνωρίσουν το παιδί μέσα τους και να παίξουν με τα παιδιά τους ως ίσοι και με αξιοπρέπεια άνθρωποι. Σας προσκαλούν να έρθετε για να τους γνωρίσετε μέσα από τις αμέτρητες δυνατότητες που δίνει το παιχνίδι και που κι εμείς οι ενήλικες, αν και το έχουμε ξεχάσει, έχουμε ακόμα ανάγκη για να ανταπεξέλθουμε στις πολλές απαιτήσεις του σύγχρονου τρόπου ζωής. Το Hehe δεν έχει στόχο μόνο την ψυχαγωγία και τη μάθηση, αλλά προτείνει μια φιλοσοφία ως στάση ζωής απέναντι στο παιδί αλλά και στον άνθρωπο γενικότερα.

 

Κάντε το (αισθητηριακό) Πάρτι σας στο Hehe!

Τι πιο χαρούμενο δώρο μπορείς να κάνεις σε ένα παιδί από μια μικρή γιορτή γεμάτη ελεύθερο κι ανέμελο παιχνίδι γεμάτο χρώματα και υφές, που θα μείνει αξέχαστο σε όλα τα παιδιά;

Σχεδιάστε μαζί με τους Hehe το πάρτι που ταιριάζει περισσότερο στα ενδιαφέροντα του παιδιού και των καλεσμένων σας και κάντε το πραγματικότητα με τους έμπειρους παιδαγωγούς και καλλιτέχνες. Χαρίστε την πιο ξέγνοιαστη και πολύχρωμη γιορτή, με μια μοναδική εμπειρία που το παιδί θα κρατήσει σαν ανάμνηση για όλη τη ζωή του!

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για τα πάρτι στο Hehe ΕΔΩ.

 

 

Πληροφορίες & επικοινωνία σχετικά με ομάδες, σεμινάρια, κ.τ.λ.: hehe-messyplay.gr  email: messyplayhehe@gmail.com

Πληροφορίες & επικοινωνία σχετικά με το e-shop: https://hehe-art.com/collections/messy-play-boxes

Πληροφορίες χώρου

Hehe – Messy Play, Art & Therapy

Πρότυπο κέντρο αισθητηριακού παιχνιδιού, εκπαίδευσης & θεραπείας

Βάρναλη 54, Κωνσταντινοπολίτικα, 54352, Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 2310 911941

Email: messyplayhehe@gmail.com, hehe2art@gmail.com

Links: Website, Website, Facebook, Instagram

Προβολή στους Χάρτες Google

Εξυπηρετεί η γραμμή του ΟΑΣΘ 14, 14Α

Τι υπάρχει κοντά