Hehe - Messy Play, Art & Therapy – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Hehe – Messy Play, Art & Therapy

Το Hehe – Messy Play, Art & Therapy είναι η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση η οποία προωθεί, μεταξύ άλλων, το παιχνίδι ως μέσο ανάπτυξης, έκφρασης, αλλά και θεραπείας του ατόμου, καθώς και το δικαίωμα των παιδιών, και όλων των ανθρώπων, στο αισθητηριακό παιχνίδι και την τέχνη, σε κλίμα ενθάρρυνσης, αποδοχής και ενσυναίσθησης.  Υλοποιεί δράσεις και προγράμματα που προσφέρουν στα παιδιά την ευκαιρία να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους μέσα από βιωματικές εμπειρίες που ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους για χαρά, μάθηση και ανάπτυξη, ελευθερία και σεβασμό.  Συνεργάζεται με αξιόλογους επαγγελματίες, που, ορμώμενοι από την αγάπη τους για το παιδί και τον άνθρωπο, προσφέρουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους μέσω εκπαιδευτικών σεμιναρίων, βιωματικών δράσεων, διαλέξεων κλπ. και συμβάλλουν σημαντικά στην όλη προσπάθεια, για μια διαφορετική αντιμετώπιση της παιδικής τέχνης και μάθησης. Τέλος, προσφέρει θεραπευτικές υπηρεσίες παιχνιδιού, ειδικής αγωγής και συμβουλευτικής, είτε στο χώρο του, είτε σε συνεργασίες με άλλους φορείς και δομές.

 

Στο χώρο του Hehe – Messy Play, Art & Therapy στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, πραγματοποιούνται οι συναντήσεις Messy Play για παιδιά από 9 μηνών, οι οποίες στοχεύουν στην ολιστική ανάπτυξη μέσω του παιχνιδιού με φυσικό πηλό, χρώματα, άμμο και άλλα φυσικά ή/και βρώσιμα αισθητηριακά υλικά. Ένα ελεύθερο παιχνίδι που όλα τα παιδιά επιδιώκουν και αναζητούν, το οποίο τους επιτρέπει να εξερευνήσουν ελεύθερα και να πειραματιστούν σε ασφαλές περιβάλλον, σαν μικροί επιστήμονες, με τον δικό τους τρόπο και στο δικό τους χρόνο, καθοδηγούμενα από τον εαυτό τους και μόνο.

 

Εκτός από το ανατρεπτικό και πάντα διασκεδαστικό Messy Play, στο Hehe πραγματοποιούνται:

 • εργαστήρια κεραμικής και πηλογλυπτικής για παιδιά και γονείς,
 • sensory play για παιδιά από 6 μηνών
 • μουσικοκινητική για παιδιά από 9 μηνών
 • πρωινές ομάδες για παιδιά 2-4 ετών και κάποιον συνοδό, υπό το συντονισμό έμπειρης νηπιαγωγού Messy Play πάρτυ, για όλες τις ηλικίες!!
 • θεατρικό παιχνίδι για παιδιά
 • yoga για παιδιά
 • θεραπευτικό/αισθητηριακό παιχνίδι για παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες
 • συμβουλευτικές συναντήσεις για γονείς, παιδιά & εφήβους
 • ειδική αγωγή για παιδιά
 • εκπαιδευτικές/καλλιτεχνικές δράσεις σε σχολεία
 • εκπαιδευτικά σεμινάρια για γονείς, παιδαγωγούς και θεραπευτές.
 • καλλιτεχνικά σεμινάρια για ενήλικους.

Στο Hehe – Messy Play, Art & Therapy πιστεύουν πως:

 • Η εξερεύνηση πολυαισθητηριακών, “ανοιχτών” υλικών, σε συνδυασμό με την ορμή και το πάθος των παιδιών δημιουργεί μια ισχυρή μαθησιακή εμπειρία.
 • Η παιδική τέχνη είναι μια φυσική δημιουργική διαδικασία, και όχι η παραγωγή αισθητικά «όμορφων» αντικειμένων.
 • Δεν υπάρχει “σωστός” τρόπος παιχνιδιού ή καλλιτεχνικής έκφρασης , κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός, το ίδιο και η δημιουργική του εξέλιξη.
 • Η δημιουργικότητα ανθίζει μέσα από το ελεύθερο παιχνίδι, δεν είναι κάτι που “διδάσκεται”.
 • Τα παιδιά που παίζουν βαθιά απορροφημένα δεν πρέπει να ενοχλούνται ή να καθοδηγούνται από τους ενήλικους. Έτσι συγκεντρώνονται και μαθαίνουν καλύτερα, κερδίζουν σε αυτοπεποίθηση και σε χαρά.
 • Η αλληλεπίδραση με τα παιδιά, το παιχνίδι, καθώς και η θεραπευτική διαδικασία, πρέπει να συμβαίνει σε κλίμα γνήσιας ενσυναίσθησης και βαθιάς εμπιστοσύνης προς το παιδί. Τα παιδιά μαθαίνουν καλύτερα και αναπτύσσονται  πιο ολοκληρωμένα όταν νιώθουν ασφάλεια, χαρά και αποδοχή.
 • Τα παιδιά είναι σπουδαίοι δάσκαλοι, συν-ταξιδευτές στην πορεία μας προς την ανάπτυξη.

 

Ο ρόλος του ενήλικα

 • Να προσφέρει τον χώρο, τον χρόνο και τα υλικά που χρειάζεται το κάθε παιδί, ανεξαρτήτως δεξιοτήτων και εμπειριών, για να εξερευνήσει, να φανταστεί, να συνεργαστεί, να δημιουργήσει.
 • Να παρατηρεί περισσότερο το παιχνίδι των παιδιών, παρά να παρεμβαίνει. Να μιμείται περισσότερο, παρά να κατευθύνει. Να μάθει να ακούει τα παιδιά, να σέβεται και να εξυπηρετεί τις δικές τους αναπτυξιακές ανάγκες.
 • Να προσφέρει ενθάρρυνση και υποστήριξη στα παιδιά, όταν αυτή ζητηθεί, καθώς αυτά περπατούν στον δρόμο τους προς την ανεξαρτησία.
 • Να παρατηρεί τον εαυτό του, να εργάζεται για την αυτοβελτίωση και την προσωπική του ανάπτυξη.

 

Εδώ λοιπόν στο hehe, αγαπούν και αγκαλιάζουν το υπέροχο χάος που δημιουργούν τα παιδιά με τις ανεξάντλητες ιδέες και το αστείρευτο πάθος για ζωή και δημιουργία, υποστηρίζουν τους γονείς να ξαναγνωρίσουν το παιδί μέσα τους και να παίξουν με τα παιδιά τους ως ίσοι και με αξιοπρέπεια άνθρωποι. Σας προσκαλούν  να έρθετε για να τους γνωρίσετε μέσα από τις αμέτρητες δυνατότητες που δίνει το παιχνίδι και που κι εμείς οι ενήλικες, αν και το έχουμε ξεχάσει, έχουμε ακόμα ανάγκη για να ανταπεξέλθουμε στις πολλές απαιτήσεις του σύγχρονου τρόπου ζωής. Το Hehe δεν έχει στόχο μόνο την ψυχαγωγία και τη μάθηση, αλλά προτείνει μια φιλοσοφία ως στάση ζωής απέναντι στο παιδί αλλά και στον άνθρωπο γενικότερα.

 

Κάντε το (αισθητηριακό) Πάρτι σας στο Hehe!

Τι πιο χαρούμενο δώρο μπορείς να κάνεις σε ένα παιδί από μια μικρή γιορτή γεμάτη ελεύθερο κι ανέμελο παιχνίδι γεμάτο χρώματα και υφές, που θα μείνει αξέχαστο σε όλα τα παιδιά;

Σχεδιάστε μαζί μας το πάρτι που ταιριάζει περισσότερο στα ενδιαφέροντα του παιδιού και των καλεσμένων σας και κάντε το πραγματικότητα με τους έμπειρους παιδαγωγούς και καλλιτέχνες του Hehe. Χαρίστε την πιο ξέγνοιαστη και πολύχρωμη γιορτή, με μια μοναδική εμπειρία που το παιδί θα κρατήσει σαν ανάμνηση για όλη τη ζωή του!

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για τα πάρτι στο Hehe ΕΔΩ.

 

 

Πληροφορίες & επικοινωνία σχετικά με ομάδες, σεμινάρια, κ.τ.λ.: hehe-messyplay.gr  email: messyplayhehe@gmail.com

Πληροφορίες & επικοινωνία σχετικά με το e-shop: https://hehe-art.com/collections/messy-play-boxes

Πληροφορίες χώρου

Hehe – Messy Play, Art & Therapy

Βάρναλη 54, Κωνσταντινοπολίτικα, 54352, Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 2310 911941

Email: messyplayhehe@gmail.com, hehe2art@gmail.com

Links: Website, Website, Facebook, Instagram

Προβολή στους Χάρτες Google

Εξυπηρετεί η γραμμή του ΟΑΣΘ 14, 14Α

Τι υπάρχει κοντά