Συμβουλευτική & Προσωπική Ανάπτυξη – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Dr. Καλλιόπη Εμμανουηλίδου

Η Καλλιόπη Εμμανουηλίδου είναι ψυχολόγος με μεταπτυχιακά στην Εκπαιδευτική Ψυχολογία, τη Συμβουλευτική στην Εκπαίδευση και την Εκπαιδευτική Έρευνα και με διδακτορικό με θέμα τη νοημοσύνη, τη χαρισματικότητα και το ταλέντο. Είναι επίσης κάτοχος διπλώματος γενικής συμβουλευτικής και συμβουλευτικής διαταραχών πρόσληψης τροφής. Σήμερα διδάσκει στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και εργάζεται ως ψυχολόγος, συγγραφέας, μεταφράστρια και επιμορφώτρια στη […]

Hehe Art, Play & Therapy

Το Hehe Art, Play & Therapy είναι η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση η οποία προωθεί, μεταξύ άλλων, το παιχνίδι ως μέσο ανάπτυξης, έκφρασης, αλλά και θεραπείας του ατόμου, καθώς και το δικαίωμα των παιδιών, και όλων των ανθρώπων, στο αισθητηριακό παιχνίδι και την τέχνη, σε κλίμα ενθάρρυνσης, αποδοχής και ενσυναίσθησης.

Midwives

Το Midwives είναι ένας χώρος ενημέρωσης, προετοιμασίας και υποστήριξης όλης της οικογένειας.

My Way

Το My Way είναι το μοναδικό κέντρο στην Θεσσαλονίκη για την εκμάθηση Αγγλικών σε μαθητές με δυσλεξία και άλλες ειδικές μαθησιακές διαφορετικότητες.

Pas Par Tu Centre

Δυο αδερφές, με όραμα και ενθουσιασμό για τη ζωή και τον άνθρωπο, μετέτρεψαν έναν μοναδικό χώρο στο κέντρο της πόλης, σε κέντρο πολιτισμού και ευεξίας . Με αφετηρία τον άνθρωπο και με πυξίδα το Χορό δημιούργησαν ένα ολιστικό πλαίσιο συμβουλευτικών υπηρεσιών, με προτάσεις φροντίδας για το σώμα, το μυαλό και την ψυχή.

PlayLab

Το Play Lab προσφέρει ένα πλούσιο και δομημένο πρόγραμμα δραστηριοτήτων για παιδιά από 10 μηνών έως 12 ετών.

Speech & Thoughts

Στο Κέντρο παρέχεται αξιολόγηση, πρόληψη και αντιμετώπιση των δυσκολιών λόγου-ομιλίας, μάθησης και συμπεριφοράς σε ένα πλαίσιο συνεργασίας και αμεσότητας.

ΑΛΜΑ

Το Κέντρο Αγωγής Λόγου, Μάθησης & Αυτονομίας ΑΛΜΑ προσφέρει με ευαισθησία τις εξειδικευμένες υπηρεσίες του σε επίπεδο διάγνωσης, πρόληψης και υποστήριξης σε παιδιά όλων των ηλικιών (2 – 18 ετών).

Δήμητρα Γούναρη

Η Δήμητρα Γούναρη, πιστοποιημένη Parent Coach από το Parent Coaching Institution σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Pacific University of Seattle και πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια γονέων από το Attachment Parenting International, παρέχει υπηρεσίες υποστήριξης και ενδυνάμωσης γονέων (οnline / τηλεφωνική / δια ζώσης υποστήριξη) ενώ παράλληλα συντονίζει ομιλίες και ομάδες γονέων μετά από πρόσκληση ανάλογων χώρων που ενδιαφέρονται για αντίστοιχες υπηρεσίες.

Ιχνηλάτης Ονείρων

Το εκπαιδευτικό θεραπευτικό παιχνίδι με το άλογο χρησμιοποιείται στα σχολεία της Αμερικής και της Ευρώπης τα τελευταία 30 χρόνια, τόσο προσχολικής όσο και σχολικής εκπαίδευσης.

Ιωάννα Μπλέκα

Η Ιωάννα Μπλέκα είναι ψυχολόγος με μεταπτυχιακό στην ψυχική υγεία παιδιών, εφήβων και οικογένειας (LondonMetropolitanUniversity) και μετεκπαίδευση στην Συστημική – Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία. Από το 2010 είναι συνεργάτης των Παιδικών Χωριών SOS και παράλληλα συντονίζει ομάδες γονέων σε διάφορους χώρους εκπαίδευσης.

Κατσαρού Φιλιώ

Η Φιλιώ Κατσαρού είναι Εκπαιδεύτρια γονέων, πιστοποιημένη από το Positive Discipline Association, Ειδικός Θεραπευτικού παιχνιδιού από την Playtherapy Greece και Playtherapy International και Εκ. Προσωποκεντρική Σύμβουλος ψυχικής υγείας. Έχει εκπαιδευτεί από φορείς εντός και εκτός Ελλάδας σε θέμα που αφορών την ανάπτυξη και την ψυχολογία του παιδιού και τη γονεϊκότητα μέσα από τη φιλοσοφία της […]

Κύκλοι Ζωής

Ένας χώρος που φτιάχτηκε με φροντίδα και σεβασμό για τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Σε ένα μικρό σπιτάκι μέσα σε ένα μεγάλο ελαιώνα, περιτριγυρισμένο από τη φύση. Βουλιάζοντας στα μαλακά μαξιλάρια, με μυρωδιές καφέ και τσαγιών, με μικρά γλυκά και βουτήματα, μοιραζόμαστε, αναλύουμε, κλαίμε, γελάμε, θυμόμαστε. Νιώθουμε μοναδικοί γιατί είμαστε….

Μαργαρίτα Νικολαΐδου

Η Μαργαρίτα Νικολαΐδου  είναι ψυχολόγος (BSc, OxfordBrookesUniversity) και έχει εξειδικευθεί στη Προσωποκεντρική προσέγγιση (MSc, KeeleUniversity) καθώς και στη Γνωστική Συμπεριφορική ψυχοθεραπεία (ΕΕΕΣ). Έχει εκπαιδευθεί στη συμβουλευτική γονέων μέσα από μια ποικιλία εκπαιδεύσεων που στηρίζονται πάντα σε μια προσέγγιση με σεβασμό, αγάπη και ενσυναίσθηση προς το παιδί. Είναι επιστημονικός συνεργάτης στο δίκτυο της AttachmentParentingHellas. Η φιλοσοφία που ακολουθεί στην […]

Μη.Λο.

Προσφέρει υπηρεσίες λογοθεραπείας, ειδικής διαπαιδαγώγησης, μελέτης σχολικών μαθημάτων και ψυχολογικής υποστήριξης.

Νους Λόγος & Άθληση

Η Ακαδημία Θεραπευτικής Καλαθοσφαίρισης Νους Λόγος και Άθληση αποτελεί την πρώτη ακαδημία καλαθοσφαίρισης στην Ελλάδα που ασχολείται αποκλειστικά με περιπτώσεις παιδιών που χρήζουν θεραπευτικής στήριξης.

Το Δέντρο που δίνει

Το Δέντρο που δίνει είναι ένα νέο πρωτότυπο παιδαγωγικό κέντρο, το οποίο λειτουργεί από το Σεπτέμβριο του 2015 στο κέντρο της Πυλαίας.

Ανεμόπτερο

Το Ανεµόπτερο είναι ένας Κοινωνικός Συνεταιρισµός για την Προώθηση της Παιδαγωγικής της Ένταξης.

Βιώμα Groups

διαφήμιση