Συμβουλευτική & Προσωπική Ανάπτυξη – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Νους Λόγος & Άθληση

Η Ακαδημία Θεραπευτικής Καλαθοσφαίρισης Νους Λόγος και Άθληση αποτελεί την πρώτη ακαδημία καλαθοσφαίρισης στην Ελλάδα που ασχολείται αποκλειστικά με περιπτώσεις παιδιών που χρήζουν θεραπευτικής στήριξης.

Ιχνηλάτης Ονείρων

Το εκπαιδευτικό θεραπευτικό παιχνίδι με το άλογο χρησμιοποιείται στα σχολεία της Αμερικής και της Ευρώπης τα τελευταία 30 χρόνια, τόσο προσχολικής όσο και σχολικής εκπαίδευσης.

PlayLab

Το Play Lab προσφέρει ένα πλούσιο και δομημένο πρόγραμμα δραστηριοτήτων για παιδιά από 10 μηνών έως 12 ετών.

Κατσαρού Φιλιώ

Η Φιλιώ Κατσαρού είναι Εκπαιδεύτρια γονέων, πιστοποιημένη από το Positive Discipline Association, Ειδικός Θεραπευτικού παιχνιδιού από την Playtherapy Greece και Playtherapy International και Εκ. Προσωποκεντρική Σύμβουλος ψυχικής υγείας. Έχει εκπαιδευτεί από φορείς εντός και εκτός Ελλάδας σε θέμα που αφορών την ανάπτυξη και την ψυχολογία του παιδιού και τη γονεϊκότητα μέσα από τη φιλοσοφία της […]

ΑΛΜΑ

Το Κέντρο Αγωγής Λόγου, Μάθησης & Αυτονομίας ΑΛΜΑ προσφέρει με ευαισθησία τις εξειδικευμένες υπηρεσίες του σε επίπεδο διάγνωσης, πρόληψης και υποστήριξης σε παιδιά όλων των ηλικιών (2 – 18 ετών).

Μη.Λο.

Προσφέρει υπηρεσίες λογοθεραπείας, ειδικής διαπαιδαγώγησης, μελέτης σχολικών μαθημάτων και ψυχολογικής υποστήριξης.

Speech & Thoughts

Στο Κέντρο παρέχεται αξιολόγηση, πρόληψη και αντιμετώπιση των δυσκολιών λόγου-ομιλίας, μάθησης και συμπεριφοράς σε ένα πλαίσιο συνεργασίας και αμεσότητας.

Midwives

Το Midwives είναι ένας χώρος ενημέρωσης, προετοιμασίας και υποστήριξης όλης της οικογένειας.

Μαργαρίτα Νικολαΐδου

Η Μαργαρίτα Νικολαΐδου  είναι ψυχολόγος (BSc, OxfordBrookesUniversity) και έχει εξειδικευθεί στη Προσωποκεντρική προσέγγιση (MSc, KeeleUniversity) καθώς και στη Γνωστική Συμπεριφορική ψυχοθεραπεία (ΕΕΕΣ). Έχει εκπαιδευθεί στη συμβουλευτική γονέων μέσα από μια ποικιλία εκπαιδεύσεων που στηρίζονται πάντα σε μια προσέγγιση με σεβασμό, αγάπη και ενσυναίσθηση προς το παιδί. Είναι επιστημονικός συνεργάτης στο δίκτυο της AttachmentParentingHellas. Η φιλοσοφία που ακολουθεί στην […]

Find Your Bliss

Στην ανατολική μεριά της πόλης, στην Κ. Τούμπα, η σύμβουλος Χρυσάνθη Κωστάρα παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες οι οποίες βασίζονται στα ψυχομετρικά ερωτηματολόγια της σειράς Ariston, σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες γύρω από θέματα που αφορούν στη μάθηση, στην προσωπικότητα παιδιών και στον επαγγελματικό προσανατολισμό εφήβων και ενηλίκων

Ιωάννα Μπλέκα

Η Ιωάννα Μπλέκα είναι ψυχολόγος με μεταπτυχιακό στην ψυχική υγεία παιδιών, εφήβων και οικογένειας (LondonMetropolitanUniversity) και μετεκπαίδευση στην Συστημική – Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία. Από το 2010 είναι συνεργάτης των Παιδικών Χωριών SOS και παράλληλα συντονίζει ομάδες γονέων σε διάφορους χώρους εκπαίδευσης.

Hehe-Art

Το Hehe Art, Play & Therapy είναι η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση η οποία προωθεί, μεταξύ άλλων, το παιχνίδι ως μέσο ανάπτυξης, έκφρασης, αλλά και θεραπείας του ατόμου, καθώς και το δικαίωμα των παιδιών, και όλων των ανθρώπων, στο αισθητηριακό παιχνίδι και την τέχνη, σε κλίμα ενθάρρυνσης, αποδοχής και ενσυναίσθησης.

Κύκλοι Ζωής

Ένας χώρος που φτιάχτηκε με φροντίδα και σεβασμό για τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Σε ένα μικρό σπιτάκι μέσα σε ένα μεγάλο ελαιώνα, περιτριγυρισμένο από τη φύση. Βουλιάζοντας στα μαλακά μαξιλάρια, με μυρωδιές καφέ και τσαγιών, με μικρά γλυκά και βουτήματα, μοιραζόμαστε, αναλύουμε, κλαίμε, γελάμε, θυμόμαστε. Νιώθουμε μοναδικοί γιατί είμαστε….

Το Δέντρο που δίνει

Το Δέντρο που δίνει είναι ένα νέο πρωτότυπο παιδαγωγικό κέντρο, το οποίο λειτουργεί από το Σεπτέμβριο του 2015 στο κέντρο της Πυλαίας.

Ανεμόπτερο

Το Ανεµόπτερο είναι ένας Κοινωνικός Συνεταιρισµός για την Προώθηση της Παιδαγωγικής της Ένταξης.

Θηλασμός

Dr. Καλλιόπη Εμμανουηλίδου

Η Καλλιόπη Εμμανουηλίδου είναι ψυχολόγος με μεταπτυχιακά στην Εκπαιδευτική Ψυχολογία, τη Συμβουλευτική στην Εκπαίδευση και την Εκπαιδευτική Έρευνα και με διδακτορικό με θέμα τη νοημοσύνη, τη χαρισματικότητα και το ταλέντο. Είναι επίσης κάτοχος διπλώματος γενικής συμβουλευτικής και συμβουλευτικής διαταραχών πρόσληψης τροφής. Σήμερα διδάσκει στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και εργάζεται ως ψυχολόγος, συγγραφέας, μεταφράστρια και επιμορφώτρια στη […]

Βιώμα Groups

Επαφή

διαφήμιση