Θέατρο Σοφούλη – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Θέατρο Σοφούλη

Το θέατρο Σοφούλη, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, δημιουργήθηκε το 2001 από μία ομάδα ανήσυχων καλλιτεχνών και διατηρεί ένα σταθερό πυρήνα συνεργατών και καλλιτεχνικού προσωπικού. Βασική του επιδίωξη είναι η προαγωγή της θεατρικής τέχνης με παραστάσεις υψηλών καλλιτεχνικών κριτηρίων. Προτεραιότητα του θεάτρου Σοφούλη αποτελεί η παιδική σκηνή και η ανάδειξη νέων έργων, παράλληλα με σκηνοθετικές αναζητήσεις σε έργα του παγκόσμιου κλασσικού και σύγχρονου ρεπερτορίου.
Σε αυτό πλαίσιο το Θέατρο Σοφούλη ως βασική φιλοσοφία έχει την παρουσίαση  επιλεγμένων παραστάσεων για το φιλοθεάμον κοινό της Θεσσαλονίκης και τους επισκέπτες της πόλης. Οι περισσότερες από αυτές «συζητήθηκαν» για την απήχηση που είχαν στους θεατές, συνολικά, ως ποιοτικές και ιδιαίτερα αξιόλογες παραγωγές. Υπηρετώντας λοιπόν την τέχνη του Θεάτρου, το Θέατρο Σοφούλη πρωταγωνιστεί στα θεατρικά δρώμενα της πόλης, στοχεύοντας σε παραγωγές και παραστάσεις οι οποίες ενθουσιάζουν το κοινό της πόλης και προχωρούν ένα ακόμα βήμα την πολιτιστική ανάπτυξή της Θεσσαλονίκης.
Το θέατρο Σοφούλη επιδιώκει την ενεργό συμμέτοχη στην πολιτιστική δράση της  Θεσσαλονίκης, παρουσιάζοντας  προσεγμένες καλλιτεχνικές  παραγωγές,  συνεργασίες  με τοπικούς θιάσους αλλά και με σπουδαίες αθηναϊκές σκηνές προωθώντας  έτσι τη θεατρική παιδεία και τη δημιουργική ψυχαγωγία.
Το εργαστήρι του Θεάτρου Σοφούλη λειτουργεί από το 2002 με τμήματα για παιδιά, εφήβους και ενήλικες. Χρησιμοποιώντας μεθόδους θεατρικής αγωγής με έμφαση στο παιχνίδι, το εξειδικευμένο και έμπειρο προσωπικό μας προσφέρει στα μέλη του εργαστηρίου τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με την τέχνη του θεάτρου, να οξύνουν τα αισθητικά τους κριτήρια, να ανακαλύψουν τις χαρές της ομαδικότητας και να προωθήσουν την κριτική τους σκέψη παράλληλα με τη δημιουργική τους φαντασία.

Πληροφορίες χώρου

Θέατρο Σοφούλη

Τραπεζούντος 5 & Σοφούλη, 55131, Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 2310 423925

Links: www.theatrosofouli.gr

Προβολή στους Χάρτες Google

Το Θέατρο Σοφούλη διαθέτει πρόσβαση ΑμεΑ
Πρόσβαση ΟΑΣΘ: Λεωφορείο  5 
Από Δυτικά προς Ανατολικά: Στάση Βερβελίδη
Από Ανατολικά προς Δυτικά: Στάση Ναυτικός Όμιλος

Τι υπάρχει κοντά