Με φως και χρώμα ζωγράφισε ένα τοπίο ακόμα! – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Με φως και χρώμα ζωγράφισε ένα τοπίο ακόμα!

 

Familytime – Μικροί & μεγάλοι εξερευνητές

Οι συναντήσεις του προγράμματος #familytime ξεκινούν ξανά το Σάββατο 6 Απριλίου στο Τελλόγλειο Ίδρυμα! Με ανανεωμένες θεματικές και νέες συναρπαστικές δράσεις θα ταξιδέψουν μικρούς και μεγάλους εξερευνητές στον μαγικό κόσμο της τέχνης!

Οι συναντήσεις είναι σχεδιασμένες για παιδιά από 4 έως 12 ετών, τα οποία μαζί με τους συνοδούς τους καλούνται να εργαστούν ως ομάδα, να ανακαλύψουν τις νέες εκθέσεις του μουσείου και να δημιουργήσουν στο εργαστήριο, αντλώντας έμπνευση από αυτές. Η κάθε συνάντηση διάρκειας ενενήντα λεπτών, περιλαμβάνει γνωριμία της ομάδας, μια σύντομη εισαγωγή στη θεματική της έκθεσης και μικρής διάρκειας εργαστήριο προσαρμοσμένο στη θεματική της έκθεσης την οποία εξερευνά. Κάθε συνάντηση είναι αυτόνομη και κάθε θεματική διαφέρει, καθώς οι συναντήσεις του #familytime πορεύονται παράλληλα με τις εκθέσεις που φιλοξενεί το Τελλόγλειο.

 

Το Σάββατο 6 Απριλίου στις 16:00 η δράση αναφέρεται σε γονείς με παιδιά από 7,5 ως 12 ετών. Μικροί και μεγάλοι εξερευνητές θα γνωρίσουν το έργο του Nicholas Egon, θα μελετήσουν την παρουσία του φωτός στα έργα του και θα μάθουν για τις χρωματικές διαφοροποιήσεις, ανάλογα με την κάθε εποχή και την ώρα της ημέρας. Θα παρατηρήσουν το φυσικό τοπίο της Ελλάδας μέσα από τα μάτια του καλλιτέχνη και θα θαυμάσουν τόσο την τεχνική του, όσο και τη φυσική ομορφιά του τόπου μας.

Στη συνέχεια, στο εργαστήριο θα δημιουργήσουν τα δικά τους ζωγραφικά έργα, αντλώντας έμπνευση από επιλεγμένα έργα της έκθεσης, εφαρμόζοντας όσα έμαθαν.

 

Χρήσιμες πληροφορίες

Σάββατο 6 Απριλίου 2024

Ώρα: 16.00

Διάρκεια: 90 λεπτά

για γονείς με παιδιά από 7,5 έως 12 ετών

Κόστος συμμετοχής: 7,5 ευρώ/ γονέα, 7,5 ευρώ/ παιδί. Θα πρέπει να πατήσετε δύο εισιτήρια.

Η δράση απαιτεί την παρουσία γονέα/κηδεμόνα σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος.

Απαραίτητη η αγορά εισιτηρίου Εδώ.

 

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2310991614 (Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων, Δευτέρα – Παρασκευή 9:00 – 16:00)

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

Πληροφορίες χώρου

Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών

Αγίου Δημητρίου 159Α, 54636, Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 2310 991610

Προβολή στους Χάρτες Google

Τι υπάρχει κοντά

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.