Καλοκαιρινές Δραστηριότητες και Θερινή Απασχόληση για παιδιά στη Θεσσαλονίκη | 2019 – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Καλοκαιρινές Δραστηριότητες και Θερινή Απασχόληση για παιδιά στη Θεσσαλονίκη | 2019

Καλοκαιρινές Δραστηριότητες και Θερινή Απασχόληση για παιδιά στη Θεσσαλονίκη

Τα σχολεία σε λίγο θα κλείσουν και το καλοκαίρι στην πόλη μπορεί να παιχνιδιάρικο αλλά και εκπαιδευτικό! Οι δημιουργικές ομάδες της πόλης, έχουν βάλει τα δυνατά τους και έχουν σχεδιάσει υπέροχα προγράμματα παιχνιδιού και δραστηριοτήτων για να κρατήσουν απασχολημένα τα παιδιά, λίγο πριν ξεχυθούν στις παραλίες και τα δροσερά χωριά στα βουνά.

Η λίστα ανανεώνεται διαρκώς!

Ανατολικά | Παπάφη – Ντεπώ

Ο Κύκλος της Μελπομένης – Τα καλοκαιρινά τμήματα

Αυτό το καλοκαίρι, από τις 24 Ιουνίου έως τις 24 Ιουλίου, το εργαστήρι θεάτρου «Ο κύκλος της Μελπομένης» μετατρέπεται σε έναν παραμυθένιο τόπο, στον οποίο βασιλεύουν τα παιδιά, η δημιουργικότητα και η φαντασία! «Μια φορά κι ένα καλοκαίρι…» ο τίτλος του θερινού εργαστηρίου θεάτρου και τεχνών για παιδιά ηλικίας 5 έως 10 ετών, το πλούσιο πρόγραμμα του οποίου έχουν σχεδιάσει και υλοποιούν η ηθοποιός Αννέτα Κορτσαρίδου και η θεατροπαιδαγωγός Μαρία Καστανάρα. Βασικός σκοπός του προγράμματος είναι η ενεργοποίηση της φαντασίας των παιδιών μέσα από θεατρικές και άλλες δημιουργικές δραστηριότητες, η κοινωνικοποίησή τους μέσα από πρωτότυπα παιχνίδια γνωριμίας και αυτοσχεδιασμούς, καθώς και η καλλιέργεια της συνεργασίας και της ομαδικότητας.

Διάβασε περισσότερα εδώ > Ο Κύκλος της Μελπομένης – Τα καλοκαιρινά τμήματα

 

Άλογο – Τα καλοκαιρινά τμήματα

Το Άλογο θα λειτουργήσει με καλοκαιρινό πρόγραμμα για τρεις εβδομάδες μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς, από 17/6/19 έως 5/7/19, καθημερινά από 8πμ έως 3μμ. Το καλοκαιρινό πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά δημοτικού καθώς και σε αυτά που τελειώνουν φέτος τα μεγάλα νήπια.

Διάβασε περισσότερα εδώ > Άλογο – Τα καλοκαιρινά τμήματα

 

The School Project – Τα καλοκαιρινά τμήματα

Το καλοκαίρι τελειώνουν τα σχολεία αλλά τα παιδιά συνεχίζουν να έρχονται στο The School Project! Από τις 18/06 θα λειτουργεί τα πρωινά 09:00 – 14:30 (δυνατότητα διεύρυνσης ωραρίου κατόπιν συνεννόησης) απασχολώντας παιδιά παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου με ποικιλία δραστηριοτήτων.

Διάβασε περισσότερα >The School Project – Τα καλοκαιρινά τμήματα

 

Ανατολικά | Τούμπα –  Χαριλάου – Τριανδρία

Μικρό Επιστημονικό – Τα καλοκαιρινά τμήματα

Το Μικρό Επιστημονικό θα γίνει «ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ»! Μικροί, μεγάλοι θα γεμίσουν τις μέρες τους με όμορφες στιγμές και θα γίνουν λίγο καλύτεροι φίλοι με τον εαυτό τους και τους άλλους!

Διάβασε περισσότερα εδώ > Μικρό Επιστημονικό – Τα καλοκαιρινά τμήματα

 

Ροδάνι – Τα καλοκαιρινά τμήματα

Το καλοκαιράκι είναι κοντά μας και το «Ροδάνι-Εργαστήρι Παιδαγωγικής των Τεχνών» προσκαλεί τους μικρούς του φίλους σε δημιουργικά προγράμματα τέχνης στον άνετο και φιλόξενο χώρο του, κοντά στο Ελαιόρεμα της Πυλαίας.

Με οδηγό τις παιδαγωγικές δυνατότητες που προσφέρουν οι τέχνες του θεάτρου, της μουσικής, των εικαστικών και του χορού τα θερινά τμήματα στο «Ροδάνι» περιλαμβάνουν μια σειρά καλλιτεχνικών θεματικών δράσεων για παιδιά από τεσσάρων έως  και δέκα ετών.

Διάβασε περισσότερα εδώ > Ροδάνι – Τα καλοκαιρινά τμήματα

 

Μάθε Αλλιώς – Τα καλοκαιρινά τμήματα

Φέτος το καλοκαίρι η γνώση μετατρέπεται σε… παιχνίδι!

Επιστήμες, περιβάλλον, τέχνες και πολιτισμός συνθέτουν το καλοκαιρινό πρόγραμμα του «Μάθε Αλλιώς»!
Μέσα από συναρπαστικά παιχνίδια, βιβλία, κατασκευές, μουσική και χορό, τα παιδιά θα μάθουν να εκφράζονται, να συνεργάζονται, να συγκεντρώνονται… να βάζουν στόχους και να τους πετυχαίνουν! Φέτος το καλοκαίρι το παιχνίδι παίζεται Αλλιώς……. Ποιος θα το χάσει;

Διάβασε περισσότερα > Μάθε Αλλιώς – Τα καλοκαιρινά τμήματα

 

Οίστρος – Τα καλοκαιρινά τμήματα

Το καλλιτεχνικό εργαστήρι «Οίστρος» απασχολεί δημιουργικά τα παιδιά από 5 -12 ετών τα πρωινά του καλοκαιριού. Με ποικίλες δραστηριότητες και παιχνίδια τα παιδιά εκφράζονται δημιουργικά και διασκεδάζουν.

Διάβασε περισσότερα εδώ > Οίστρος – Τα καλοκαιρινά τμήματα

 

Art Factory – Τα καλοκαιρινά τμήματα

Για τα παιδιά που αγαπούν τις καλλιτεχνικές δραστηριότητες και την έκφραση μέσα από την τέχνη είναι ειδικά σχεδιασμένο το ολοήμερο πρόγραμμα της θερινής απασχόλησης από την ομάδα του Art Factory.

Η ζωγραφική,το θεατρικό παιχνίδι και η γλυπτική – κατασκευές είναι οι δραστηριότητες που θα απασχολήσουν δημιουργικά τους μικρούς φίλους, καθημερινά από τις 8:00 π.μ. έως και τις 4:00 μ.μ.

Διάβασε περισσότερα εδώ > Art Factory – Τα καλοκαιρινά τμήματα

 

 

 

Ανατολικά | Καλαμαριά – Άγιος Ιωάννης 

Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος Καλαμαριάς – Τα καλοκαιρινά τμήματα

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης οργανώνει μια αξέχαστη καλοκαιρινή εμπειρία για παιδιά από 7 ετών, γεμάτη ιστιοπλοΐα, κολύμπι, Κωπηλασία , Κανόε-καγιάκ, πινγκ πονγκ, μαθήματα Κυκλοφοριακής Αγωγής, Ψυχαγωγικά Παιχνίδια αλλά και πολλές εκπλήξεις!

Βασικός πυρήνας του προγράμματος είναι το υγρό στοιχείο! Στις φιλόξενες εγκαταστάσεις του Ομίλου τα παιδιά θα έχουν την μοναδική ευκαιρία, πάντα υπό την καθοδήγηση έμπειρων προπονητών, να δοκιμάσουν διαφορετικές αθλητικές δραστηριότητες όπως ιστιοπλοΐα, κολύμβηση, κωπηλασία, κανόε-καγιάκ, με στόχο να αναπτύξουν δεξιότητες και να τονώσουν την αυτοπεποίθηση τους, διασκεδάζοντας μέσω του αθλητισμού.

Διάβασε περισσότερα > Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος Καλαμαριάς – Τα καλοκαιρινά τμήματα

 

Up Move & Play – Τα καλοκαιρινά τμήματα

2ος χρόνος λειτουργίας και διοργανώνεται το 2ο Summer Camp του Up Move and Play Area!

Επιλέξτε την περίοδο που σας ενδιαφέρει και εμπιστευτείτε το παιδί σας στα έμπειρα χέρια καθηγητών Φυσικής Αγωγής και Παιδαγωγών για να απολαύσουν το πλούσιο πρόγραμμα των αθλητικών και καλλιτεχνικών δράσεων στο μοναδικό αυτό χώρο.

Διάβασε περισσότερα εδώ > Up Move & Play – Τα καλοκαιρινά τμήματα

 

Αυτό το καλοκαίρι το Σχολείο Αλλιώς υποδέχεται τους μικρούς του φίλους με μια σειρά από πολύ ενδιαφέρουσες δράσεις.  9 εβδομάδες με 9 διαφορετικές θεματικές ενότητες, που θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον τους και θα τους γεμίσουν με πολλή χαρά, γνώση και καινούργιες εμπειρίες.  Ετσι λοιπόν, οι μικροί μας φίλοι θα γίνουν επιστήμονες, υπερήρωες, θα ζωντανέψουν την τέχνη, θα γυμναστούν, θα γνωρίσουν το μικρόκοσμο, θα ταξιδέψουν στην Παραμυθοχώρα, θα μάθουν για την προέλευση των πραγμάτων, θα ανακαλύψουν τις δεξιότητές τους και θα βολτάρουν στη Θεσσαλονίκη.
Κρατήσεις θέσεων στο 2310 447868. Θέσεις περιορισμένες.

 

Αναγνωστήριο – Τα καλοκαιρινά τμήματα

Το Αναγνωστήριο γίνεται 5 χρονών και το γιορτάζει με ένα ταξίδι γνώριμο!

Από Τρίτη 18 Ιουνίου το Αναγνωστήριο ξεκινάει την περιπετειώδη εξερεύνησή του στον πλανήτη ΓΗ!  Θα είναι ένα ταξίδι στις 5 ηπείρους, όπου οι μικροί εξερευνητές θα ανακαλύψουν τις χώρες του κόσμου , τις φυλές και τις γλώσσες που μιλούν εκεί, τα έθιμα και τις γεύσεις κάθε περιοχής, τα ζώα και τα φυτά αλλά και τα αξιοθέατα κάθε χώρας! Θα ψάξουν, θα μαγειρέψουν, θα φανταστούν, θα ζωγραφίσουν, θα δημιουργήσουν και θα ονειρευτούν!

Διάβασε περισσότερα > Αναγνωστήριο – Τα καλοκαιρινά τμήματα

 

My Spot – Τα καλοκαιρινά τμήματα

Tο Πρότυπο Εργαστήρι Πολιτιστικής Εκπαίδευσης «My Spot» διοργανώνει εβδομαδιαίους θερινούς κύκλους εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας 3 – 10 ετών. Τα τμήματα είναι ολιγομελή και διαμορφωμένα ανάλογα με το ηλικιακό επίπεδο.

Το μήνα Ιούλιο το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα θα είναι Αγγλόφωνο δίνοντας έτσι την ευκαιρία στα παιδιά να εξασκήσουν και να εξοικειωθούν με την αγγλική γλώσσα μέσα από ένα πλήθος εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων όπως: Yoga Games, Team Building Activities, Musical Activities, Arts & Crafts,  STEM (Science, Technology, Engineering & Mathematics), STEAM – Music, Robotics και Play & Learn με το αληθινό Robot Alpha 1 S!

Διάβασε περισσότερα εδ΄ω > My Spot – Τα καλοκαιρινά τμήματα

 

Γραφίδα – Τα καλοκαιρινά τμήματα

Με τη λήξη της σχολικής χρονιάς, από 18 Ιουνίου, η «Γραφίδα» υποδέχεται, από το κέντρο της Καλαμαριάς, το καλοκαίρι με ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δραστηριοτήτων για παιδιά από 4 ως 12 ετών.  Σε ένα ασφαλές και φιλικό περιβάλλον οι μικροί φίλοι θα αποφορτιστούν από τη ρουτίνα του σχολείου και θα συμμετάσχουν σε πλήθος βιωματικών δραστηριοτήτων δημιουργώντας αξέχαστες εμπειρίες.

Κάθε μέρα φέρνει μια νέα περιπέτεια: εικαστικά, κηπουρική, μουσικοκινητική, messy play, θεατρικό παιχνίδι, δημιουργική γραφή, αρχαία Ελλάδα, μικρές εξορμήσεις … και αμέτρητες άλλες επιλογές για παιχνίδι, διασκέδαση και ανακάλυψη!

Διάβασε περισσότερα εδώ > Γραφίδα – Τα καλοκαιρινά τμήματα

 

Θέατρο Σοφούλη – Τα καλοκαιρινά τμήματα

Τα Θεατρικά Εργαστήρια του Θεάτρου Σοφούλη διοργανώνουν για το καλοκαίρι του 2019 Καλοκαιρινή Ακαδημία για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας. Οι δραστηριότητες της Καλοκαιρινής Ακαδημίας θα ξεκινούν στις 8.00 και θα ολοκληρώνονται στις 15.30.

Μέσα από το θεατρικό παιχνίδι και την καλλιτεχνική έκφραση τα παιδιά απασχολούνται δημιουργικά κατά τους θερινούς μήνες αναπτύσσοντας παράλληλα δεξιότητες ενώ κοινωνικοποιούνται.

Διάβασε περισσότερα εδώ > Θέατρο Σοφούλη – Τα καλοκαιρινά τμήματα

Ανατολικά | Θέρμη – Πυλαία

Generation Next – Τα καλοκαιρινά τμήματα

Το «Generation Next» είναι ένα πολύπλευρο πρόγραμμα δράσεων, αθλητικών δραστηριοτήτων, πρωτότυπων εργαστηρίων και ψυχαγωγικών προγραμμάτων.

Το Πρόγραμμα Θερινής Απασχόλησης “Generation Next” στη Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 24 Ιουνίου, είναι σε εβδομαδιαία βάση και θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2019. Λειτουργεί καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή εκτός Σαββάτου – Κυριακής και αργιών, από τις 08:00 έως τις 16:30.

Το καθημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει τη σίτιση των παιδιών με τη μορφή καθημερινού προγεύματος και πλήρους μεσημεριανού γεύματος. Υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς των παιδιών από και προς τη ΓΣΘ επίσης το πρόγραμμα είναι στα ελληνικά, προσφέρεται για παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών που φοιτούν σε οποιοδήποτε σχολείο.

Διάβασε περισσότερα > Generation Next – Τα καλοκαιρινά τμήματα

 

Πρότυπα Εκπαιδευτήρια – Τα καλοκαιρινά τμήματα

Μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς και για δύο ή τρεις εβδομάδες τα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια οργανώνουν ένα αγγλόφωνο πρόγραμμα με ολιγάριθμα τμήματα, ανάλογα με την ηλικία των παιδιών, στα οποία απασχολούνται από αγγλόφωνους εκπαιδευτικούς, με εμπειρία σε σχολεία του εξωτερικού. Στο καταπράσινο περιβάλλον του σχολείου τα παιδιά με κέφι, με χαρά και παιχνίδι μαθαίνουν, εργάζονται ομαδικά, εξασκούνται στην αγγλική γλώσσα, δημιουργούν, εκφράζονται.

Διάβασε περισσότερα εδώ > Πρότυπα Εκπαιδευτήρια – Τα καλοκαιρινά τμήματα

 

Robotixlab – Τα καλοκαιρινά τμήματα

Νέον γράμματα, laser, οράματα αλλά και πλάσματα του φανταστικού στο «Out of the BOX learning» summer camp της Robotixlab με θέμα «Special Effects Master» για εφευρέτες 10 – 15 ετών!

Μια εβδομάδα αφιερωμένη στα ειδικά εφέ ταινιών φαντασίας όπου με την βοήθεια της ρομποτικής και των ανιματρόνικς, των ηλεκτρονικών και του προγραμματισμού, του 3D design και 3D printing αλλά και του stop motion animation τα παιδιά μαθαίνουν κατασκευάζοντας και προγραμματίζοντας ρομποτικά πλάσματα, κάνουν sound effects design, δημιουργούν οπτικές ψευδαισθήσεις (optical ilusions) και άλλα εφέ ταινιών!

Διάβασε περισσότερα εδώ > Robotixlab – Τα καλοκαιρινά τμήματα

 

Ω2 – Τα καλοκαιρινά τμήματα

Κάθε εβδομάδα είναι αφιερωμένη σε ένα θέμα, το οποίο προσεγγίζεται από διαφορετικές πλευρές: την αφήγηση, τις προβολές, τη μουσική, το θέατρο, τη ζωγραφική, τη γλυπτική, τη σκηνογραφία και τις κατασκευές.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ελεύθερο παιχνίδι στον υπαίθριο χώρο του Ω2.

Διάβασε περισσότερα > Ω2 – Τα καλοκαιρινά τμήματα

 

ΝΟΗΣΙΣ – Τα καλοκαιρινά τμήματα

Το σχολείο σταματάει, το Explora ξεκινάει – Για μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου

Θέλετε το παιδί σας να κάνει κάτι διασκεδαστικό και ταυτόχρονα μοναδικά ενδιαφέρον αυτό το καλοκαίρι; Το καλοκαιρινό πρόγραμμα Explora στο ΝΟΗΣΙΣ για τελειόφοιτους Δημοτικού και Γυμνασίου στο ΝΟΗΣΙΣ  προσφέρει αυτή τη δυνατότητα.

Διάβασε περισσότερα > ΝΟΗΣΙΣ – Τα καλοκαιρινά τμήματα

 

Ανατολικά | Ρύσιο – Καρδία – Περαία

Avant Garde Sports Club – Τα καλοκαιρινά τμήματα

Φέτος το καλοκαίρι το Summer Camp του Avant Garde επιστρέφει με φανταστικές εκπλήξεις! Ετοιμαστείτε για ένα Καλοκαιρινό Camp που τα έχει ΟΛΑ! Τα παιδιά απασχολούνται καθημερινά με μοναδικές δραστηριότητες, γνωρίζουν καινούργια αθλήματα και δράσεις, ενώ περνούν τη μέρα τους με την καλύτερη παρέα!

Στο Summer Camp θα υπάρχουν νέες δράσεις για όλα τα παιδιά! Τα αγαπημένα τους αθλήματα, αλλά και άλλα που δεν γνωρίζουν, θα πρωταγωνιστούν καθημερινά!

Διάβασε περισσότερα εδώ > Avant Garde Sports Club – Τα καλοκαιρινά τμήματα

 

Pinewood – Τα καλοκαιρινά τμήματα

STEAM Summer Camp στο Pinewood! Θερινή κατασκήνωση Pinewood

To καλύτερο τελείωμα σε μια υπέροχη σχολική χρονιά. Παιδιά ηλικίας 3 – 12 έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν το πολυπολιτισμικό, αγγλόφωνο περιβάλλον του σχολείου με την εγγραφή τους στο STEAM Camp του Pinewood.

Διάβασε περισσότερα εδώ > Pinewood – Τα καλοκαιρινά τμήματα

 

Χαρά και Μουσική – Τα καλοκαιρινά τμήματα

Με το κλείσιμο του σχολείου  για τις καλοκαιρινές διακοπές η Χαρά και Μουσική είναι έτοιμη να υποδεχτεί τα παιδιά για το ανανεωμένο καλοκαιρινό πρόγραμμα διάρκειας 3 εβδομάδων, από 18 Ιουνίου έως και 5 Ιουλίου. Θα κολυμπήσουν σε θάλασσες από μουσικές και χρώματα, θα ψαρέψουν λέξεις και συναισθήματα και θα εξερευνήσουν το μαγικό κόσμο των τεχνών!

Τρεις εβδομάδες γεμάτες με τραγούδια, μουσικές, συμμετοχή σε ορχήστρες με μουσικά όργανα, χορό και κίνηση, κατασκευές και εικαστικά αλλά και πολλά μουσικά και θεατρικά παιχνίδια. Ταινίες, επιτραπέζια παιχνίδια και άλλες πολλές ευχάριστες απασχολήσεις θα κάνουν την παραμονή των παιδιών στη Χαρά και Μουσική αξέχαστη!

Διάβασε περισσότερα > Χαρά και Μουσική – Τα καλοκαιρινά τμήματα

 

Συννεφούλα – Τα καλοκαιρινά τμήματα

Μέσα σε ένα καταπράσινο κτήμα 23 στρεμμάτων, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν συναρπαστικές εμπειρίες! Αθλητικές και δημιουργικές δραστηριότητες, εκδρομές, δυνατές φιλίες, καινούριες εικόνες και πολλές περιπέτειες είναι μόνο κάποια από όσα θα ζήσουν κι αυτό το καλοκαίρι στο Happy Camp της Συννεφούλας!

Το “Happy Camp” στη Συννεφούλα είναι ξεχωριστό γιατί η επαφή με τη φύση αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας των παιδιών.

Διάβασε περισσότερα εδώ > Συννεφούλα – Τα καλοκαιρινά τμήματα

 

Ιχθύς – Τα καλοκαιρινά τμήματα

Το σούπερ, καλοκαιρινό πρόγραμμα αθλοπαιδείας, επανέρχεται για τέταρτη χρονιά, ακόμη πιο ξέγνοιαστα και χαρούμενα, για παιδιά 4 ετών και άνω (χωρίς γονείς). ΠΑΝΤΑ με κύρια εφόδια την ασφάλεια, την εν -συναίσθηση και την ψυχαγωγία!

Σε ένα υπέροχο beach bar στον Ποταμό Επανωμής – ιδιαίτερα kids – friendly – το Carousel, τις 2 πρώτες εβδομάδες του Ιουλίου τα πιτσιρίκια περνάνε τέλεια με την ομάδα κολύμβησης Ιχθύς!

Διάβασε περισσότερα > Ιχθύς – Τα καλοκαιρινά τμήματα

 

Hyatt – Τα καλοκαιρινά τμήματα

Στο Hyatt Regency Thessaloniki η δράση συνεχίζεται…με ατελείωτες ώρες διασκέδασης, χαράς, άθλησης & δημιουργίας για τους μικρούς φίλους.

Δευτέρα έως Παρασκευή, οι μικροί φίλοι, 6 – 13 ετών, θα έχουν τη χαρά να παίξουν, να  ανακαλύψουν κρυμμένους θησαυρούς και να κολυμπήσουν στην πισίνα!

Διάβασε περισσότερα εδώ > Hyatt – Τα καλοκαιρινά τμήματα

 

Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή – Τα καλοκαιρινά τμήματα

Παιδιά ηλικίας 4 – 13ετών ανακαλύπτουν το αγρόκτημα της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής μέσα από βιωματικές δραστηριότητες για την παραγωγή, την υγιεινή διατροφή, καλές περιβαλλοντικές πρακτικές, πειράματα STEM και όχι μόνο αυτά…Φυσικά, πολύ παιχνίδι καθημερινά στις καταπράσινες αυλές και τα γήπεδα της Σχολής!

Φέτος, για πρώτη φορά, τα μεγαλύτερα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα μιας διανυκτέρευσης στο αγρόκτημα!

Διάβασε περισσότερα εδώ > Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή – Τα καλοκαιρινά τμήματα

 

Δυτικά | Πεύκα – Εύοσμος – Νεάπολη – Ωραιόκαστρο 

PlayLab – Τα καλοκαιρινά τμήματα

Αυτό το καλοκαίρι το PlayLab μετατρέπεται σε έναν απίθανο προορισμό για τα παιδιά. Μέσα σε ένα 8ωρο πρόγραμμα δραστηριοτήτων οι μικροί φίλοι που θα το επισκεφτούν θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν, να δημιουργήσουν, να εκφραστούν και να μοιραστούν αξέχαστες διασκεδαστικές στιγμές. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παιχνίδια δράσης, μουσικά παιχνίδια, εικαστικά- κατασκευές, messy play, μαγειρική και πολλές εκπλήξεις… Γίνε μέρος της παρέας του PlayLab για ένα υπέροχο και διαφορετικό καλοκαίρι.

Διάβασε περισσότερα εδώ > PlayLab – Τα καλοκαιρινά τμήματα

 

Spectral – Τα καλοκαιρινά τμήματα

Το καλοκαίρι έφτασε και το SPECTRAL θα είναι εδώ με ένα πρόγραμμα γεμάτο χρώματα, μουσική, και ό,τι άλλο χρειαστεί!Το καλοκαίρι έφτασε, το σχολείο σχεδόν τελείωσε και ήρθε η ώρα για λίγη δράση! Τα παιδιά βάζουν τα φανταστικά τους γυαλιά, το μουσικό τους καπέλο, το πουκάμισο ζωγράφου και ταξιδεύουν παρέα στον κόσμο των τεχνών!

Το πρόγραμμα των εργαστηρίων περιλαμβάνει μουσική, εικαστικά, θεατρικό παιχνίδι, κατασκευές, κηπουρική, προβολές και πολλές εκπλήξεις!

Διάβασε περισσότερα εδώ > Spectral – Τα καλοκαιρινά τμήματα

 

Speech & Thoughts – Τα καλοκαιρινά τμήματα

Το Κέντρο Λογοθεραπείας και Υποστήριξης «Speech & Thoughts» αναγνωρίζοντας την ανάγκη των παιδιών και των οικογενειών τους να αξιοποιήσουν δημιουργικά τον χρόνο τους μετά τη λήξη των σχολείων, διοργανώνει θερινά τμήματα απασχόλησης από τις 17/6 έως τις 19/7.

Μια ξεχωριστή καλοκαιρινή εμπειρία για μάθηση, κοινωνικοποίηση και παιχνίδι περιμένει τα παιδιά ηλικίας από 5 – 12 ετών για τις ώρες 9.00 – 14.00. (δυνατότητα διεύρυνσης ωραρίου κατόπιν συνεννόησης)

Διάβασε περισσότερα εδώ > Speech & Thoughts – Τα καλοκαιρινά τμήματα

 

Happy Kiddo – Τα καλοκαιρινά τμήματα

Ένα διαφορετικό summer camp που δημιουργήθηκε θέλοντας να ανταπεξέλθει στις προσδοκίες των παιδιών (5 -12 ετών) για την καλοκαιρινή τους απασχόληση. Συνδυάζει το παλιό με το νέο, τον ενθουσιασμό με τη γνώση, την ανακάλυψη με την έμπνευση.

Ξεφεύγει από τις απλές θεματικές ενότητες και επεκτείνεται σ’ ένα πρωτοποριακό project χωρισμένο σε δύο φάσεις με τίτλο «Από το παλιό στο νέο».

Διάβασε περισσότερα εδώ > Happy Kiddo – Τα καλοκαιρινά τμήματα

 

O Μικρός Μαέστρος – Τα καλοκαιρινά τμήματα

Ο Μικρός Μαέστρος διοργανώνει «Καλοκαιρινές δράσεις για παιδιά 4 έως 12 ετών». Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 8 εβδομάδες με πολλές δράσεις!

Διάβασε περισσότερα εδώ > O Μικρός Μαέστρος – Τα καλοκαιρινά τμήματα

 

Δελασάλ – Τα καλοκαιρινά τμήματα

ο πρόγραμμα καλοκαιρινών διακοπών «Vacances d’ été» είναι ένα οργανωμένο πρόγραμμα δραστηριοτήτων για τους καλοκαιρινούς μήνες, που έχει ως στόχο τα παιδιά να ψυχαγωγηθούν δημιουργικά, να  αθληθούν, να εκπαιδευτούν στις νέες τεχνολογίες και στη Ρομποτική, να έρθουν σε επαφή με τον πολιτισμό, να εκφραστούν μέσα από τις τέχνες και να διασκεδάσουν, απολαμβάνοντας καθημερινά ατελείωτο παιχνίδι και πολλές εκδρομές.

Διάβασε περισσότερα εδώ > Δελασάλ – Τα καλοκαιρινά τμήματα

 

Κέντρο

Το παραμικρό – Τα καλοκαιρινά τμήματα

Τις πιο δύσκολες ώρες της ημέρας από άποψη ζέστης, και ανάγκης σεβασμού των ωρών κοινής ησυχίας, οι νεαροί φίλοι αντί να είναι μόνοι και αφημένοι στη βαριεστημάρα, βρίσκονται με την καλοκαιρινή τους παρέα και αναλαμβάνουν δράση. Καταγίνονται με προκλητικές κατασκευές, μαγειρεύουν και τρώνε μαζί, παίζουν, συζητούν.

Το καλοκαιρινό αυτό πρόγραμμα απευθύνεται σε εφήβους και στόχο έχει όχι μόνο να εξασφαλίσει να περάσουν καλά, αλλά και να ενδυναμωθούν μέσα από την αλληλεπίδραση με τα άλλα μέλη της ομάδας, να συνδεθούν με την αίσθηση «μπορώ, τα καταφέρνω», να αναλάβουν υπευθυνότητα, και να έρθουν ένα βήμα πιο κοντά στον εαυτό τους και στην αστείρευτη πηγή δυνατοτήτων τους.

Διάβασε περισσότερα εδώ > Το παραμικρό – Τα καλοκαιρινά τμήματα

 

Kristiboni – Τα καλοκαιρινά τμήματα

Από την Τρίτη 18 Ιουνίου 2019 και κάθε μέρα Δευτέρα – Παρασκευή  από τις 08:00 το πρωί έως τις 15:00 το μεσημέρι, παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας μπορούν να απασχοληθούν δημιουργικά στο Εργαστήρι Ζωγραφικής Kristiboni.

Με πλούσιες εικαστικές και άλλες δράσεις όπως ζωγραφική, κολάζ, κατασκευές, μικρογλυπτική, επιτραπέζια παιχνίδια, προβολές κ.α.

Διάβασε περισσότερα εδώ >Kristiboni – Τα καλοκαιρινά τμήματα

 

Σβούρα art lab – Τα καλοκαιρινά τμήματα

Έξι εβδομαδιαίοι κύκλοι στο θερινό αrt lαb της σβούρας θα γεμίσουν δημιουργικά τον χρόνο των καλοκαιρινών διακοπών.

Θέατρο, εικαστικά, παιχνίδια, κίνηση, μουσική και STEAM εντάσσονται σε θεματικές ενότητες και γίνονται όχημα για ένα διασκεδαστικό καλοκαιρινό ταξίδι!

Οι δραστηριότητες του αrt lαb απευθύνονται σε παιδιά δημοτικού, χωρισμένα σε ηλικιακές ομάδες.

Διάβασε περισσότερα εδώ > Σβούρα art lab – Τα καλοκαιρινά τμήματα

 

Σχεδία στην πόλη – Τα καλοκαιρινά τμήματα

Για τα καλοκαιρινά πρωινά ετοιμάζεται ένα διασκεδαστικό πρόγραμμα, στο χώρο της Σχεδίας, στην αγαπημένη γειτονιά, στον πεζόδρομο της  Άθωνος! Στόχος  είναι να συνδυαστεί η δημιουργικότητα με την χαρά και την ξεγνοιασιά που τόσο πολύ χρειάζονται τα παιδιά αυτήν την εποχή.

Χρώματα, μουσική, παραμύθια, θέατρο σκιών, κατασκευές, πηλός, πειράματα, ταξίδια, περιπέτειες και φυσικά ατέλειωτο παιχνίδι στην αυλή, είναι λίγα απ’αυτά που περιμένουν τα παιδιά!

Διάβασε περισσότερα > Σχεδία στην πόλη – Τα καλοκαιρινά τμήματα

 

Galileo Galilei Genaration – Τα καλοκαιρινά τμήματα

Αμέσως μόλις κλείσουν τα σχολεία, το Galileo Galilei Generation ανοίγει τις πόρτες του για ένα Πολυθεματικό Γλωσσικό Καλοκαίρι που επιφυλάσσει πολλές και αξέχαστες εμπειρίες. Εκμάθηση ξένων γλωσσών, Αθλοπαιδίες, Υγιεινή διατροφή, Παιχνίδι, Εξορμήσεις, Δημιουργική απασχόληση περιμένουν τους μικρούς φίλους.

Φτάνει η στιγμή να γευτούν τα παιδιά μία μοναδική εμπειρία περιπέτειας, δράσης και γνώσης με αφετηρία το χώρο του Galileo Galilei Generation και εξορμήσεις στη φύση.

Διάβασε περισσότερα εδώ > Galileo Galilei Genaration – Τα καλοκαιρινά τμήματα

 

NOUS – Καλοκαιρινή ακαδημία τεχνολογίας

Τα παιδιά θα χρησιμοποιήσουν υπολογιστές, tablets, διαδραστικό πίνακα, σύστημα Οsmo με I pad, βιβλία επαυξημένης πραγματικότητας, 3d γυαλιά και άλλες νέες τεχνολογίες για να μιλήσουν για το ΚΛΙΜΑ! Η παιδαγωγική προσέγγιση που χρησιμοποιείται είναι το project based learning. Τα παιδιά θα δημιουργήσουν μια ψηφιακή έκθεση για το κλίμα χρησιμοποιώντας νέες τεχνολογίες.

Το φετινό Summer Tech έχει σαν στόχο να αναπτύξει την αυτοπεποίθηση και την ενσυναίσθηση των παιδιών με SEL (social and emotional learning).

Διάβασε περισσότερα εδώ > NOUS – Καλοκαιρινή ακαδημία τεχνολογίας

 

Χ.Α.Ν.Θ. – Τα καλοκαιρινά τμήματα

Μια ξεχωριστή καλοκαιρινή εμπειρία για ψυχαγωγία, γνώση, άθληση και πολύ παιχνίδι περιμένει τα παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών στο Extreme Kids Summer Camp της Χ.Α.Ν.Θ. στο κέντρο της πόλης. Τα παιδιά που παρακολουθούν το πρόγραμμα του Summer Camp περνούν δημιουργικά τον χρόνο τους με διάφορες δραστηριότητες.
Τα τμήματα χωρίζονται με βάση τις ηλικίες των παιδιών, ενώ ο κάθε κύκλος είναι αυτοτελής με μοναδικό περιεχόμενο, έτσι ώστε κάθε παιδί να έχει την ευκαιρία να συμμετέχει σε όσους και όποιους κύκλους επιθυμεί. Στόχος του προγράμματος είναι να δοθεί στο παιδί η ευκαιρία να αναπτύξει τις ικανότητες του με την εμψύχωση ειδικών παιδαγωγών που έχουν μεγάλη εμπειρία στο αντικείμενό τους.

Διάβασε περισσότερα εδώ > Χ.Α.Ν.Θ. – Τα καλοκαιρινά τμήματα

 

Full Out Dance School – Τα καλοκαιρινά τμήματα

Ένα ολοήμερο σχολείο χορού έρχεται να ξετρελάνει κάθε παιδί και προέφηβο. Διαφορετικό, Διασκεδαστικό, Εκπαιδευτικό έρχεται για πρώτη φορά στο κέντρο της  Θεσσαλονίκης. Σε αυτό το σχολείο  θα εκφράζονται, θα συνεργάζονται, θα χορεύουν, θα πειθαρχούν… θα γίνουν όλοι μια παρέα.
Το όνειρο κάθε παιδιού πρέπει να  γίνεται πραγματικότητα.

Διάβασε περισσότερα εδώ > Full Out Dance School – Τα καλοκαιρινά τμήματα

 

Ολυμπιακό Μουσείο – Τα καλοκαιρινά τμήματα

Το Ολυμπιακό Μουσείο για 5η συνεχόμενη χρονιά διοργανώνει το ‘’5ο Summer Olympic Camp’’, μία συναρπαστική απόδραση, για τους μικρούς φίλους, αμέσως μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς. Μέχρι την έναρξη των καλοκαιρινών διακοπών, καλούνται να περάσουν αξέχαστες στιγμές γεμάτες παιχνίδια, δράση και ξεγνοιασιά!

Το ‘’5ο Summer Olympic Camp’’, ένα πλούσιο πρόγραμμα θερινής απασχόλησης για παιδιά ηλικίας δημοτικού 6 – 12 χρονών, το οποίο πρόκειται να διεξαχθεί σε τρεις αυτόνομους κύκλους, με τις πύλες του να ανοίγουν την Τρίτη 18 Ιουνίου έως τις 5 Ιουλίου!

Διάβασε περισσότερα εδώ > Ολυμπιακό Μουσείο – Τα καλοκαιρινά τμήματα

 

Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης – Τα καλοκαιρινά τμήματα

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης προσκαλεί παιδιά ηλικίας 9 έως 12 ετών για δύο εβδομάδες τον Ιούνιο σε μοναδικά κινηματογραφικά μακροβούτια, γεμάτα δημιουργικότητα, έμπνευση και φαντασία στο Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης!

Σε αυτή την πρωτοβουλία, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο των προβολών και δράσεων για παιδιά Kids Love Cinema του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, διοργανώνονται δύο κύκλοι εργαστηρίων κινηματογραφικής παιδείας που θα πραγματοποιηθούν από τις 18 έως τις 21 Ιουνίου 2019 και από τις 24 έως τις 28 Ιουνίου 2019.

Διάβασε περισσότερα εδώ > Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης – Τα καλοκαιρινά τμήματα

 

Τελλόγλειο – Τα καλοκαιρινά τμήματα

Το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ διοργανώνει και φέτος «Καλοκαιρινές εξερευνήσεις» για παιδιά ηλικίας 4-12 ετών. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε ένα ξεχωριστό πρόγραμμα πέντε εβδομάδων με εικαστικά, δημιουργική γραφή, simple crafts, θεατρικό παιχνίδι, μουσική και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Διάβασε περισσότερα εδώ > Τελλόγλειο – Τα καλοκαιρινά τμήματα

 

Κ.Θ.Β.Ε. – Τα καλοκαιρινά τμήματα

Από τις 18 Ιουνίου έως τις 6 Σεπτεμβρίου 2019, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, για τέταρτη χρονιά, προσκαλεί τους «μικρούς καλλιτέχνες» της πόλης σ’ έναν κόσμο έκφρασης και φαντασίας, έναν κόσμο που αναπτύσσει τη δημιουργικότητά τους και απελευθερώνει τα συναισθήματα τους μέσα από τις εικαστικές και παραστατικές τέχνες. Μέχρι σήμερα 1500 παιδιά πέρασαν από τα καλλιτεχνικά εργαστήρια του ΚΘΒΕ… και το ταξίδι συνεχίζεται…

Έντεκα εβδομάδες που θα ταξιδέψουν τα παιδιά σε διαφορετικά είδη του παγκόσμιου θεάτρου. Στο θερινό Καλλιτεχνικό Εργαστήρι του ΚΘΒΕ θα ξεσκονίσουν τους καλούς τους προβολείς για να φωτίσουν τους Κλόουν, τις Μαριονέτες και το Κουκλοθέατρο.

Διάβασε περισσότερα εδώ > Κ.Θ.Β.Ε. – Τα καλοκαιρινά τμήματα

 

Δείτε επίσης:

Παιδική Κατασκήνωση Κρουστών από το Κρουστόφωνο

 

 

διαφήμιση