Ο Κύκλος της Μελπομένης - Τα καλοκαιρινά τμήματα – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Ο Κύκλος της Μελπομένης – Τα καλοκαιρινά τμήματα

«Μια φορά κι ένα καλοκαίρι…» – Θερινό Εργαστήρι Θεάτρου και Τεχνών για παιδιά 5 – 10 ετών

Αυτό το καλοκαίρι, από τις 24 Ιουνίου έως τις 24 Ιουλίου, το εργαστήρι θεάτρου «Ο κύκλος της Μελπομένης» μετατρέπεται σε έναν παραμυθένιο τόπο, στον οποίο βασιλεύουν τα παιδιά, η δημιουργικότητα και η φαντασία! «Μια φορά κι ένα καλοκαίρι…» ο τίτλος του θερινού εργαστηρίου θεάτρου και τεχνών για παιδιά ηλικίας 5 έως 10 ετών, το πλούσιο πρόγραμμα του οποίου έχουν σχεδιάσει και υλοποιούν η ηθοποιός Αννέτα Κορτσαρίδου και η θεατροπαιδαγωγός Μαρία Καστανάρα. Βασικός σκοπός του προγράμματος είναι η ενεργοποίηση της φαντασίας των παιδιών μέσα από θεατρικές και άλλες δημιουργικές δραστηριότητες, η κοινωνικοποίησή τους μέσα από πρωτότυπα παιχνίδια γνωριμίας και αυτοσχεδιασμούς, καθώς και η καλλιέργεια της συνεργασίας και της ομαδικότητας.

Τέσσερις εβδομάδες, τέσσερα διαφορετικά παραμύθια, που στο τέλος κάθε εβδομάδας ζωντανεύουν και παρουσιάζονται σκηνικά. «Το άγγιγμα του Μίδα», «Το μήλο της Έριδος», «Τα ρούχα του βασιλιά» και «Τα κόκκινα παπούτσια», τέσσερις γνωστές και αγαπημένες ιστορίες, γίνονται αφορμές προκειμένου τα παιδιά να γνωριστούν και να συνεργαστούν για να δημιουργήσουν τη δική τους παράσταση! Τα παιδιά μαθαίνουν να διαβάζουν μεθοδικά και να κατανοούν το κείμενο, έρχονται σε επαφή με την έννοια του ρόλου και εξοικειώνονται με τη δημιουργία χαρακτήρων, κατασκευάζουν σκηνικά, μάσκες και κοστούμια και «ντύνουν» μουσικά την παράστασή τους, γράφοντας στίχους και συνθέτοντας τραγούδια. Και όταν όλα είναι έτοιμα, φτιάχνουν τις δικές τους αφίσες, κάνουν πρόβες τζενεράλε και παρουσιάζουν επί…κύκλου το αποτέλεσμα της δουλειάς τους.

Ένας μικρός θίασος εν δράσει!

 

Χρήσιμες Πληροφορίες

Δευτέρα 24 Ιουνίου – Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019
Δευτέρα έως Παρασκευή, 09.00 – 15.00
Υπάρχει δυνατότητα παρακολούθησης μίας ή όσων εβδομάδων επιλέξουν οι γονείς
Υπεύθυνες εργαστηρίου: Αννέτα Κορτσαρίδου (ηθοποιός) – Μαρία Καστανάρα (θεατροπαιδαγωγός)
Εγγραφές: 20 Μαΐου – 17 Ιουνίου 2019
Πληροφορίες / Εγγραφές: 2310 860 004 (10.00 – 14.00 & 17.00 – 21.00)Περισσότερα: www.melpomenicircle.gr | www.facebook.com/MelpomeniCircle | www.facebook.com/events/448226419315334

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

διαφήμιση

Πληροφορίες χώρου

Ο κύκλος της Μελπομένης

Το εργαστήρι θεάτρου της ηθοποιού Αννέτας Κορτσαρίδου για παιδιά, εφήβους και ενήλικες

Κίμωνος Βόγα 69 & Κριεζώτου, Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 2310 860 004

Email: info@melpomenicircle.gr, kortsaridou@gmail.com

Links: Website, Facebook

Προβολή στους Χάρτες Google

Υπάρχει χώρος αναμονής για τους γονείς.
Λεωφορεία που εξυπηρετούν: 5 και 6

Τι υπάρχει κοντά

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.