Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης - Τα καλοκαιρινά τμήματα – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης – Τα καλοκαιρινά τμήματα

Kids Love Cinema
Κινηματογραφικά μακροβούτια στο Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης προσκαλεί παιδιά ηλικίας 9 έως 12 ετών για δύο εβδομάδες τον Ιούνιο σε μοναδικά κινηματογραφικά μακροβούτια, γεμάτα δημιουργικότητα, έμπνευση και φαντασία στο Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης!

Σε αυτή την πρωτοβουλία, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο των προβολών και δράσεων για παιδιά Kids Love Cinema του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, διοργανώνονται δύο κύκλοι εργαστηρίων κινηματογραφικής παιδείας που θα πραγματοποιηθούν από τις 18 έως τις 21 Ιουνίου 2019 και από τις 24 έως τις 28 Ιουνίου 2019.

Τα εβδομαδιαία εργαστήρια θα λειτουργούν αυτόνομα αλλά και συνδυαστικά, και θα δώσουν στα παιδιά την ευκαιρία να μάθουν τα μυστικά της κινούμενης εικόνας, να γνωρίσουν την πρωτοποριακή τεχνική του green screen, να δουν πως φτιάχνονται τα κινούμενα σχέδια και να φτιάξουν τον δικό τους ήρωα, αλλά και να συμμετάσχουν σε ένα κινηματογραφικό συνεργείο για να φτιάξουν τη δική τους μικρού μήκους ταινία.

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ


«Δημιουργώντας μια ταινία animation με παιδιά: από την αρχική ιδέα ως το τελικό μοντάζ»

18 – 21 Ιουνίου, 10:00 – 13:00, για παιδιά 10 έως 12 ετών

Μάθε την τέχνη των κινουμένων σχεδίων, φτιάξε τον δικό σου ήρωα και δημιούργησε τη δική σου κινηματογραφική αφήγηση.

Εισηγητής: Κώστας Κατράκης

Σε συνεργασία με το Διεθνές παιδικό φεστιβάλ Κινηματόγραφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους.

 

«Βίρα τις κάμερες»

24 – 28 Ιουνίου, 10:00 – 13:00, για παιδιά 9 έως 12 ετών

Μάθε τα εκφραστικά μέσα του κινηματογραφικού λόγου (εικονογράφηση του σεναρίου, είδη πλάνων, γωνίες λήψεις, κ.ά),  έλα να πειραματιστούμε με την πρωτοποριακή τεχνική του «green screen», να φτιάξουμε ένα κινηματογραφικό συνεργείο και να δημιουργήσουμε τη δική μας ταινία μικρού μήκους.

Χρήσιμες Πληροφορίες

Κόστος συμμετοχής: 40 ευρώ / παιδί για κάθε εργαστήριο (10% έκπτωση στα αδέρφια και στα παιδιά που θα παρακολουθήσουν και τα δύο εργαστήρια)

Χώρος Διεξαγωγής: Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (Προβλήτα 1, Αποθήκη Α).

Δηλώσεις συμμετοχής & πληροφορίες: 2310-378570 (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας)

Εργαστήριο animation για εκπαιδευτικούς

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και για Νέους προσκαλούν τους εκπαιδευτικούς σε εργαστήριο ψηφιακού animation. To εργαστήριο με τίτλο «Το ψηφιακό animation ως εργαλείο μάθησης» θα πραγματοποιηθεί από τις 18 έως τις 21 Ιουνίου 2019 στο Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο του εργαστηρίου, οι συμμετέχοντες θα διδαχθούν κάθε στάδιο δημιουργίας μιας ταινίας animation, από τον σχεδιασμό της φιγούρας μέχρι τη συρραφή των σκηνών, με στόχο να δημιουργήσουν οι ίδιοι ένα animation φιλμ μικρού μήκους.

Στη διάρκεια του εργαστηρίου θα προβάλλονται μικρού μήκους ταινίες και θα ακολουθεί συζήτηση για τις τεχνικές, τα είδη και την ιστορία του animation.

Κεντρικός στόχος είναι η κατανόηση των ποιοτικών χαρακτηριστικών και των σταδίων δημιουργίας με την τεχνική του animation και η ανάπτυξη δεξιοτήτων που απαιτούνται στη χρήση των εκφραστικών μέσων στην προσέγγιση ενός ζητήματος μάθησης.

Εμψυχωτής / Εκπαιδευτής: Κώστας Κατράκης
Βοηθός: Τάσος Ζέρβας

 

Χρήσιμες Πληροφορίες

18 – 21 Ιουνίου 2019

Ώρα: 17.00 – 21:00 (16 ώρες)

Κόστος Συμμετοχής: 60 ευρώ (περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων)

Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο: 2310378570

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

Πληροφορίες χώρου

Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Αποθήκη Α' Λιμάνι, 54110, Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 2310 508398

Προβολή στους Χάρτες Google

Τι υπάρχει κοντά

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.