Το Σχολείο Αλλιώς - Τα καλοκαιρινά τμήματα – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Το Σχολείο Αλλιώς – Τα καλοκαιρινά τμήματα

 

Αυτό το καλοκαίρι το Σχολείο Αλλιώς υποδέχεται τους μικρούς του φίλους με μια σειρά από πολύ ενδιαφέρουσες δράσεις.  9 εβδομάδες με 9 διαφορετικές θεματικές ενότητες, που θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον τους και θα τους γεμίσουν με πολλή χαρά, γνώση και καινούργιες εμπειρίες.
Ετσι λοιπόν, οι μικροί φίλοι θα γίνουν επιστήμονες, υπερήρωες, θα ζωντανέψουν την τέχνη, θα γυμναστούν, θα γνωρίσουν το μικρόκοσμο, θα ταξιδέψουν στην Παραμυθοχώρα, θα μάθουν για την προέλευση των πραγμάτων, θα ανακαλύψουν τις δεξιότητές τους και θα βολτάρουν στη Θεσσαλονίκη.

Μικροί επιστήμονες εν δράσει (18/6-21/6)

Το Σχολείο Αλλιώς μετατρέπεται σε διώροφο εργαστήρι και αναζητά μικρούς επιστήμονες που θα στελεχώσουν τον χώρο για μια εβδομάδα και θα πειραματιστούν με διαφορετικά υλικά και φαινόμενα! Περιέργεια, παρατηρητικότητα και φαντασία είναι τα εργαλεία που καλείσαι να φέρεις μαζί σου… για να δημιουργήσεις!

  

Ο κόσμος των Υπερηρώων (24/6-28/6)

Συναγερμός στο σχολείο μας! Παντού στις γωνίες υπάρχουν ιστοί του Spiderman, η Wonder Woman πετά ανεξέλεγκτη, o Flash κάνει συνέχεια γύρους στο γυμναστήριο και ο Superman προσπαθεί να φτιάξει –με λέιζερ από τα μάτια–  τους σωλήνες  που έκοψε ο Kai με το katana του! Φόρεσε τη μπέρτα σου και με τις υπερδυνάμεις σου έλα να τους βάλουμε σε κόμικς πριν να είναι αργά…

 

Η τέχνη… ζωντανεύει! (1/7-5/7)

Ατελιέ, παλέτα, πορτραίτο, γκαλερί, καβαλέτο… Μισό λεπτό! Θα ασχοληθούμε με διάφορες τέχνες ή θα μάθουμε ξένες γλώσσες; Μήπως θα κάνουμε και Γεωμετρία παρέα με τον Καντίνσκι και Ιστορία με πορτραίτα; Ή θα αναπτύξουμε τη συναισθηματική μας νοημοσύνη με πίνακες ζωγραφικής; Απαντήσεις στο σχολείο μας, όπου η τέχνη θα πάρει μορφή και υπόσταση… μέσα από τη δική σου φαντασία!

 

Γυμναστική & αθλήματα: Πιο γρήγορα, πιο ψηλά, πιο δυνατά, …πιο συνεργατικά (8/7-12/7)

Έχεις 5 ημέρες να δοκιμάσεις τις δυνατότητές σου σε διαφορετικά αθλήματα, πάντα υπό τις αρχές του ευ αγωνίζεσθαι! Στόχος; Μα φυσικά το μετάλλιο! Προϋποθέσεις: ο σεβασμός, η προσπάθεια και η ομαδικότητα.

 

Ο κόσμος στο μικροσκόπιο (15/7-19/7)

Το Σχολείο Αλλιώς επιστρατεύει τα μικροσκόπιά του και σε καλεί να ανακαλύψεις έναν κόσμο που είναι μπροστά στα μάτια σου… κι όμως, δεν τον βλέπεις! Βακτήρια, ιοί, μύκητες, μόρια και άτομα αποκτούν εικόνα και… ήχο!

 

Ταξίδι στην Παραμυθοχώρα (22/7-26/7)

Τι κάνουν ένας ιππότης, ένας γίγαντας κι ένας πειρατής παρέα; Μα φυσικά πηγαίνουν να σώσουν την πριγκίπισσα από τον τρομερό δράκο. Όμως, εκείνη είναι φίλη μαζί του και πάνε παρέα στο πάρτι του κακού λύκου που έγινε καλός. Και μετά; Ο κόσμος των παραμυθιών ζωντανεύει στο σχολείο μας και οι παραδοσιακοί ρόλοι ανατρέπονται…

 

Δάσκαλε…  πώς φτιάχνεται; (29/7-2/8)

Ωπ! Ένα κακαόδεντρο και μία γερασμένη ελιά στην είσοδο! Προσοχή μπαίνοντας μην κουνήσουμε το μελίσσι! Τι γυρεύει εδώ η αγελάδα δίπλα σε μια κατσίκα; Ολόκληρο αμπέλι στο γυμναστήριο;! Ίου! Αυτό στο πάτωμα είναι ζάχαρη ή αλάτι; Όντως μπήκαμε στο Σχολείο Αλλιώς; Τι γυρεύει αυτός ο χαρτοπολτός εδώ;! Σίγουρα θα υπάρχει μια εξήγηση…

 

Εγώ, ο εαυτός μου και… οι άλλοι (26/8-30/8)

Είσαι έτοιμος/η να συμβαδίσεις με έναν κόσμο που αλλάζει συνεχώς; Τι χρειάζεται για να τα καταφέρεις; Από τη φυσική ευεξία στην αυτογνωσία και την ενσυναίσθηση. Από την αίσθηση του χώρου, της γεωμετρίας και των αριθμών στη δημιουργικότητα και την επίλυση προβλημάτων. Από την τεχνολογία και τις τέχνες στην επικοινωνία και τη συνεργασία. Έλα να ανακαλύψουμε παρέα τις δεξιότητες του 21ου αιώνα που απαιτούνται για μια επιτυχημένη προσωπική, κοινωνική και επαγγελματική ζωή.

 

Βόλτα στη Θεσσαλονίκη (2/9-6/9)

Ετοίμασε τις βαλίτσες σου για ένα ταξίδι στο παρελθόν, στο παρόν και στο μέλλον μιας πόλης που φιλοξένησε τόσους και τόσους, και που οι μυρωδιές, οι γεύσεις, οι εικόνες και οι μουσικές της εμπνέουν χωρίς όρια…

 

Κρατήσεις θέσεων στο 2310 447868. Θέσεις περιορισμένες

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

διαφήμιση

Πληροφορίες χώρου

Το σχολείο αλλιώς

Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ)

Στρ. Σαράφη 48Δ, 55132, Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 2310 447 868

Links: Website, Facebook

Προβολή στους Χάρτες Google

Τι υπάρχει κοντά

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.