Κ.Θ.Β.Ε. - Τα καλοκαιρινά τμήματα – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Κ.Θ.Β.Ε. – Τα καλοκαιρινά τμήματα

Ολοήμερο Θερινό Καλλιτεχνικό Εργαστήρι για παιδιά – Αυτό το Καλοκαίρι πάμε Διακοπές στο…Θέατρο!

Από τις 18 Ιουνίου έως τις 6 Σεπτεμβρίου 2019, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, για τέταρτη χρονιά, προσκαλεί τους «μικρούς καλλιτέχνες» της πόλης σ’ έναν κόσμο έκφρασης και φαντασίας, έναν κόσμο που αναπτύσσει τη δημιουργικότητά τους και απελευθερώνει τα συναισθήματα τους μέσα από τις εικαστικές και παραστατικές τέχνες. Μέχρι σήμερα 1500 παιδιά πέρασαν από τα καλλιτεχνικά εργαστήρια του ΚΘΒΕ… και το ταξίδι συνεχίζεται…

Έντεκα εβδομάδες που θα ταξιδέψουν τα παιδιά σε διαφορετικά είδη του παγκόσμιου θεάτρου. Στο θερινό Καλλιτεχνικό Εργαστήρι του ΚΘΒΕ θα ξεσκονίσουν τους καλούς τους προβολείς για να φωτίσουν τους Κλόουν, τις Μαριονέτες και το Κουκλοθέατρο. Μετά θα τους σβήσουν για να γνωρίσουν το θέατρο Σκιών και το Μαύρο θέατρο. Και αν είναι σκοτεινά δεν πειράζει, με Παντομίμα θα συνεννοηθούν. Και αν σκοντάψουν πάλι δεν πειράζει γιατί θα γελάσουν με Commedia dell’arte. Με Μιούζικαλ και Χοροθέατρο θα εκτονωθούν και θα κατασκευάσουν μάσκες για το σπίτι, κοστούμια και σκηνικά. Θα μάθουν τραγούδια που θα λένε στους φίλους τους και θα ενορχηστρώσουν μαζί κινήσεις και φιγούρες παρέα με τον Καραγκιόζη. Έντεκα εβδομάδες γεμάτες θέατρο, μουσική, κίνηση, χορό, εικαστικές δημιουργίες και παιχνίδι στα γρασίδια με στόχο την ενεργοποίηση της δημιουργικής σκέψης και της σωματικής έκφρασης.

Μια ομάδα από έμπειρους παιδαγωγούς συντονίζουν, με τη συνεργασία ηθοποιών του ΚΘΒΕ, έντεκα (11) διαφορετικές θεματικές εβδομάδες για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας − με ειδικά τμήματα για παιδιά ηλικίας 4 – 5 ετών, 6 – 7 ετών, 8 – 9 ετών και 10 – 11 ετών − με συγκεκριμένες δραστηριότητες, όπως: ξεναγήσεις σε χώρους του θεάτρου, διαδραστικούς περιπάτους (πολιτιστικές-εκπαιδευτικές δράσεις σε χώρους εκτός θεάτρου), μουσική, χορό – κίνηση, σκηνογραφία, θέατρο, αφήγηση, προβολές, ζωγραφική, ειδικές κατασκευές.

Ενδεικτικό ημερήσιο πρόγραμμα:

07.30 – 09.00  προσέλευση παιδιών και ελεύθερη ώρα
08.15  -09.00  πρωινό
09.30 – 11.00 εξόρμηση στα γρασίδι του Βασιλικού θεάτρου και μία ημέρα επίσκεψη σε μουσείο
11.00 – 12.00 δραστηριότητα*
12.00 – 13.00 δραστηριότητα*
13.00 – 14.00 μεσημεριανό και ελεύθερη ώρα
14.00 – 15.00 δραστηριότητα*
15.00 – 16.00 ελεύθερη ώρα και παραλαβή παιδιών (με την επίδειξη ταυτότητας)

*οι δραστηριότητες ποικίλουν μέσα στην εβδομάδα

Πρόγραμμα θεματικών εβδομάδων:
18 – 21 Ιουνίου: Μαριονέτα
24 – 28 Ιουνίου: Commedia dell’arte
1 – 5 Ιουλίου: Τσίρκο-Κλόουν
8 – 12 Ιουλίου: Μουσικό θέατρο (μιούζικαλ)
15 – 19 Ιουλίου: Παντομίμα
22 – 26 Ιουλίου: Θέατρο των Αντικειμένων
29 Ιουλίου – 2 Αυγούστου: Χοροθέατρο
5 – 9 Αυγούστου: Κουκλοθέατρο
19 – 23 Αυγούστου: Αρχαίο θέατρο
26 – 30 Αυγούστου: Μαύρο θέατρο της Πράγας
2 – 6 Σεπτεμβρίου: Θέατρο Σκιών

*Το πρόγραμμα διαθέτει την ευελιξία συμμετοχής από μία εβδομάδα και για όσες και όποιες εβδομάδες επιλέξετε (με δυνατότητα άφιξης αργότερα και αναχώρησης νωρίτερα μετά από συνεννόηση). Τα τμήματα ακολουθούν προδιαγραφές (ολιγομελή, αυστηρή ηλικιακή σύνθεση) έτσι ώστε να εξασφαλιστεί ο εκπαιδευτικός χαρακτήρας τους.

Χρήσιμες Πληροφορίες

Τα Ολοήμερα Θερινά Καλλιτεχνικά Εργαστήρια για παιδιά, πραγματοποιούνται από Δευτέρα έως Παρασκευή 7:30 – 16:00, καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού (18 Ιουνίου – 6 Σεπτεμβρίου).
αποκλειστικά για παιδιά (4-11 ετών)
Το κόστος ανέρχεται σε 70 € ανά εβδομάδα ενώ σε περίπτωση εγγραφής δεύτερου παιδιού της ίδιας οικογένειας η τιμή διαμορφώνεται στα 60 € / εβδομάδα.
Ειδικές τιμές για πρόωρες εγγραφές (60 € ανά εβδομάδα για εγγραφή δεκαπέντε ημέρες πριν την έναρξη των παρακολουθήσεων).
Παρέχεται ΔΩΡΕΑΝ πρωινό και μεσημεριανό.
Στο κόστος περιλαμβάνεται και ασφαλιστική  κάλυψη των παιδιών κατά τις ώρες της παραμονής τους στο θέατρο. Επίσης, κάθε Τετάρτη, 15:00.00-16:00 (αποχώρηση) οι γονείς θα έχουν τη δυνατότητα ξενάγησης στους χώρους των μαθημάτων γιατί είναι σημαντικό να γνωρίζουν εκτός από τη διαδικασία των μαθημάτων και το περιβάλλον όπου περνούν δημιουργικά την ώρα τους τα παιδιά τους.
Οι μαθητές, κατά την προσέλευση τους, πρέπει να έχουν μαζί τους καπέλο, αντηλιακό, νερό και μία αλλαξιά ρούχα.

Οι εγγραφές ξεκίνησαν. Οι εγγραφές πραγματοποιούνται  το αργότερο μέχρι 4 ημέρες πριν την έναρξη της εβδομάδας που θέλετε να παρακολουθήσετε.

Κατεβάστε από εδώ την αίτηση συμμετοχής συμπληρώστε τη και καταθέστε την αποκλειστικά στο κεντρικό Ταμείο του ΚΘΒΕ στο Βασιλικό Θέατρο (δείτε το ωράριο εδώ)

Υπεύθυνη προγράμματος: Κωνσταντίνα Ματζίρη
Πληροφορίες: Δευτέρα-Παρασκευή, 10:00-14:00
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2315 200029

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

Πληροφορίες χώρου

Βασιλικό Θέατρο

Λευκός Πύργος , Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 2315 200000

Προβολή στους Χάρτες Google

Τι υπάρχει κοντά

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.