Ημερολόγιο – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Σκοπός της εκδήλωσης – γιορτής του Πανελλαδικού Ταυτόχρονου Δημόσιου Θηλασμού, είναι η απενοχοποίηση του δημόσιου θηλασμού και η εξοικείωση της κοινωνίας μας με την εικόνα της θηλάζουσας μητέρας.

Την Κυριακή 3/11, την πρώτη Κυριακή του μήνα, ο Ιχνηλάτης Ονείρων καλεί τις οικογένειες της πόλης σε ένα διασκεδαστικό, φαντασμαγορικό παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού στους στάβλους και το κτήμα, στο πνεύμα φυσικά του Halloween!

Με δύο αλλαγές σκηνικών και με πολλές πολλές κούκλες το παραμύθι και η μαγεία του μικροθεάτρου ζωντανεύουν τα άψυχα και ταξιδεύουν τα παιδιά στην άφθαρτη πραγματικότητα της φαντασίας.

Με τη βοήθεια της μουσικής, μία φάρμα με ζωάκια ζωντανεύει μπροστά στα μάτια των παιδιών. Τι δουλειά, όμως, έχουν εκεί τα ζώα από τη ζούγκλα; Εικόνες, χρώματα και ήχοι σε ένα πρόγραμμα ανάπτυξης κιναισθητικών δεξιοτήτων για βρέφη 0-3 ετών, που συμμετέχουν, μαζί με τους γονείς τους, στο χτίσιμο της ιστορίας.

Την Κυριακή 13 Οκτωβρίου στο Θέατρο «ΑΘΗΝΑΙΟΝ» ξεκινάει ένα θεατρικό – ιστορικό ταξίδι στην Ελλάδα του 1828 με την παράσταση: “ΝΙ ΠΙ, ο τελευταίος πειρατής του Αιγαίου”.

Η Παιδική Σκηνή Θεσσαλονίκης μέσα από την παραγωγή αυτή που θα παίζεται στη νέα θεατρική περίοδο 2019-2020 ζωντανεύει την ιστορία του Δαίδαλου και του Ίκαρου, και πλέκει τη φαντασία με το πραγματικό όνειρο του ανθρώπου να πετάξει.

Σε μια μικρή πόλη, που ίσως να μοιάζει με τις υπόλοιπες, ζει ένας ταπεινός και ιδιαίτερος ράφτης που δεν μοιάζει όμως με κανέναν άλλο! Ένας ράφτης που ντύνει όλη την πόλη με ρούχα μαγικά, που γίνονται άλλοτε δροσερά και άλλοτε ζεστά. Δεν χρησιμοποιεί μάλλινη ή μεταξωτή κλωστή αλλά χρησιμοποιεί το μυστικό του, που δεν γνωρίζει κανείς παρά μόνο αυτός… τις λέξεις!

Μια Στάση στον κόσμο της 7ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης μπορεί να αλλάξει τη Στάση σας απέναντι στον κόσμο της τέχνης. Θα την τολμήσετε;

Ο Οδυσσέας σάλπαρε για το ταξίδι της επιστροφής και λίγο πριν φτάσει στην Ιθάκη, κάνει μια στάση στη Θεσσαλονίκη και στο NOESIS από 22 Οκτωβρίου του 2019 ως τις 23 Φεβρουαρίου του 2020!

Μέσα από την ιστορία αποδεικνύεται τελικά πως η μουσική λειτουργεί σαν μια «γέφυρα» που ενώνει τους ανθρώπους, καταλύοντας κάθε είδους σύνορα!

Tο Αριστοτέλειο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του ΑΠΘ, σε συνεργασία με το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας και το Σύνδεσμο Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων (ΣΜΕ), διοργανώνουν την έκθεση «ΤΑ ΟΡΥΚΤΑ ΚΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ» και «ΤΑ ΟΡΥΚΤΑ ΚΑΙ Η ΤΕΧΝΗ».

Ανακάλυψε ακόμα περισσότερες εκδηλώσεις και δραστηριότητες για παιδιά!