Χαρισματικά παιδιά: αναγνώριση - διαχείριση από  γονείς και εκπαιδευτικούς – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Χαρισματικά παιδιά: αναγνώριση – διαχείριση από  γονείς και εκπαιδευτικούς

ΔΕΠΥ… Μαθησιακές δυσκολίες… Αντίδραση… Πρόβλημα… Κάτι δεν κάνεις καλά… Τι; Ψάξε το… Τρέχα… Ρώτα… Βρες…

 

Τι είναι η χαρισματικότητα; Ποιος είναι χαρισματικός; Και ποιος δεν είναι;

Μπορώ ως γονέας να κάνω κάτι; Υπάρχει τρόπος να στηρίξω ουσιαστικά το παιδί μου με γνώση, χωρίς φόβο, αλλά με χαρά; Πώς μπορώ να το βοηθήσω να καταλάβει και να βγάλει προς τα έξω αυτό που είναι, ώστε να γίνει πιο χαρούμενο, άρα και πιο αποδοτικό; Πώς μπορώ να συμβάλλω ουσιαστικά και σταθερά στο να βρει τις κλίσεις του και να χαίρεται τη ζωή του; Και πώς μπορώ να αναπτύξω φίλτρα και άμυνες απέναντι σε κάθε “ειδικό” που με γεμίζει με φοβίες;

Η γνώση είναι δύναμη και φέρνει σιγουριά. Κι όταν ένας γονιός αισθάνεται πιο σίγουρος, παίρνει και σωστότερες αποφάσεις για το παιδί του. Διότι, όταν πια αληθινά γνωρίζει και καταλαβαίνει, τότε δεν φοβάται.

Ήρθε η ώρα να αρχίσουμε επιτέλους να μαθαίνουμε, γονείς και παιδιά, μέσα από τη χαρά και τη σιγουριά! Ακούγοντας τον χαρακτηρισμό «χαρισματικά παιδιά», ο νους του καθένα συνήθως πηγαίνει σε κάτι πολύ ιδιαίτερο και διαφορετικό. Πολλές φορές νομίζουμε πως γνωρίζουμε περί τίνος πρόκειται, όμως εν τέλει ίσως κάτι μας διαφεύγει ή κάτι παρερμηνεύουμε.

Στη διάλεξη που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Νοεμβρίου στη Χ.Α.Ν.Θ. στο Παράρτημα Ασβεστοχωρίου (Ανδρέα Παπανδρέου 2, 57010, Ασβεστοχώρι) και ώρα 18:00 μ.μ., θα ακουστούν, να τεθούν οι σωστές ερωτήσεις και θα ληφθούν έγκυρες απαντήσεις!

Πρόκειται για μία διοργάνωση με πρωτοβουλία της Ομάδας Κολύμβησης Ιχθύς σε συνεργασία με τη Χ.Α.Ν.Θ. Παράρτημα Ασβεστοχωρίου και με ομιλήτρια την κα Δανάη Δεληγεώργη, Ψυχοπαιδαγωγό Κοινωνικής & Συναισθηματικής Ανάπτυξης, Επιστημονικά Υπεύθυνης Προγραμμάτων Εκπαίδευσης Χαρισματικότητας.

Σκοπός είναι να επαναπροσδιοριστεί ο τρόπος εκπαίδευσης και τελικά να αλλαχτεί ο κόσμος, μέσα από τη χαρά και τη γνώση… να γίνουμε όλοι μέρος της λύσης, όχι μόνο για τον εαυτό μας, αλλά κυρίως για την πηγή του παρόντος και του μέλλοντος, τα παιδιά μας!

Επειδή πρέπει να ενημερωθείτε ήρεμα και απρόσκοπτα, εκείνη τη μέρα θα υπάρχει φύλαξη για τα παιδιά, από τους έμπειρους προπονητές της ομάδας ‘Ιχθ΄ύς» και το υπέροχο προσωπικό της Χ.Α.Ν.Θ., με δημιουργικό παιχνίδι! (Μόνο για παιδιά 3 ετών και άνω)

 

Λίγα λόγια για την ομιλήτρια

Η κα Δεληγεώργη είναι απόφοιτος του τμήματος Φ.Π.Ψ. (Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας), με κατεύθυνση Ψυχολογίας από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, και πτυχιούχος ΜΑ in Gifted Education and Support Emotional Needs Northeastern Illinois University. Θα μιλήσει, λοιπόν, στο μυαλό και την ψυχή μας, όχι μόνο μέσα από προσωπικές εμπειρίες, αλλά και διαθέτοντας ένα τεράστιο επιστημονικό υπόβαθρο.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα:

www.danaedeligeorges.com

www.centerfnoesis.com

 

Ομάδα Κολύμβησης Ιχθύς

Καλαμαριά, Μιαούλη 18

Πυλαία, Euromedica-Αρωγή

Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

2313054671

www.ixthys.gr

info@ixthys.gr

Χρήσιμες πληροφορίες

Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019

Ώρα: 18.00

Η διάρκεια της διάλεξης θα είναι 2,5 ώρες.

Κόστος συμμετοχής: 15 ευρώ – Φύλαξη παιδιών (3 ετών και άνω) : 3 ευρώ ανά παιδί.

Για επιπλέον πληροφορίες και κράτηση θέσεων, παρακαλώ επικοινωνήστε με τις γραμματείες της ομάδας ή συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής που θα βρείτε παρακάτω.

Περιορισμένες θέσεις, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας!

Δηλώστε τη συμμετοχή σας συμπληρώνοντας τη ΦΟΡΜΑ

 

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

διαφήμιση

Πληροφορίες χώρου

ΧΑΝ Ασβεστοχωρίου

Ασβεστοχώρι, Ασβεστοχώρι

Τηλ.: 2310 357171

Προβολή στους Χάρτες Google

Τι υπάρχει κοντά

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.