Θέατρο Αριστοτέλειον  – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Θέατρο Αριστοτέλειον 

Αριστοτέλειον. Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στο επίκεντρο της πολιτιστικής δράσης στην Ελλάδα.

Το Αριστοτέλειον ξεκίνησε τη λειτουργία του, ως κινηματογράφος, το 1967. Χάρη στη στρατηγική τοποθεσία του, απέναντι από τον Λευκό Πύργο και εντός του εμβληματικού κτιρίου της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, αποτελούσε πάντα πόλο έλξης χιλιάδων θεατών. Από το 2000, που την ευθύνη για τη λειτουργία του ανέλαβε η οικογένεια Γισγάκη, στη λίστα με τα πλεονεκτήματά του προστέθηκε άλλο ένα: η φιλοξενία μερικών εκ των μεγαλύτερων θεατρικών παραγωγών της χώρας. Σήμερα, το Θέατρο Αριστοτέλειον αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα θέατρα στη χώρα, με τις δραστηριότητές του να έχουν επεκταθεί τόσο στον τομέα της θεατρικής παραγωγής, όσο και στον τομέα της εκπαίδευσης – μέσα από το παιδικό θεατρικό εργαστήρι που λειτουργεί τα τελευταία χρόνια με μεγάλη επιτυχία. Ως πυρήνας, πλέον, θεατρικής δημιουργίας και εκπαίδευσης, το Θέατρο Αριστοτέλειον στοχεύει στην προσφορά ποιοτικών παραστάσεων για όλες τις ηλικίες, την αξιοποίηση του υπάρχοντος καλλιτεχνικού δυναμικού της πόλης, αλλά και την καλλιέργεια του μελλοντικού θεατρικού κοινού της.

διαφήμιση

Τρέχουσες εκδηλώσεις

Το αριστουργηματικό έργο του Ευγένιου Τριβιζά «Το Όνειρο του Σκιάχτρου»που μαγεύει πάντα μικρούς και μεγάλους, μετά από σειρά επιτυχημένων παραστάσεων στην Αθήνα έρχεται στο θέατρο «Αριστοτέλειον» από 4 Μαΐου 2019 για λίγες παραστάσεις. 

Κύκλοι δραστηριοτήτων

Μέσα από τη ρομαντική ιστορία του Μολυβένιου και της Μπαλαρίνας, «Ο Μολυβένιος Στρατιώτης» αγγίζει έννοιες διαχρονικές και πανανθρώπινες, μιλώντας για τη δίχως όρους και όρια αγάπη, για την αξία της διαφορετικότητας και τη δύναμη της αποδοχής της, για τον σεβασμό και την ειλικρίνεια.

Πληροφορίες χώρου

Θέατρο Αριστοτέλειον 

Εθνικής Αμύνης 2, Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 2310 250 303

Email: pr@aristoteleion.gr

Links: www.aristoteleion.gr

Προβολή στους Χάρτες Google

Τι υπάρχει κοντά