Χριστουγεννιάτικες Εκδηλώσεις 2019 - 2020 στη Θεσσαλονίκη. Φύγαμε! – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Χριστουγεννιάτικες Εκδηλώσεις 2019 – 2020 στη Θεσσαλονίκη. Φύγαμε!

Ιδέες, προτάσεις και λέξεις: Ιωάννα Σεραφειμίδου & Φωτεινή Βαβίτσα

 

Σε περίπτωση που δεν το πήρες ακόμη είδηση, οι δρόμοι έχουν βάλει τα γιορτινά τους και η πόλη έχει γεμίσει Χριστούγεννα. Είναι και Δεκέμβρης άλλωστε! Πιστοί λοιπόν στις προτάσεις μας για τις φετινές γιορτινές ημέρες, επανερχόμαστε με ιδέες και έμπνευση για λαμπερές στιγμές παρέα με όλη την οικογένεια. Αυτή τη φορά, σειρά έχουν οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που έχουν κατακλύσει την πόλη της Θεσσαλονίκης και θα μας κρατήσουν συντροφιά μέχρι τον Ιανουάριο του 2020.

Κάναμε λοιπόν ρεπορτάζ και εντοπίσαμε εκδηλώσεις που αξίζουν να τις επισκεφθείς ακόμη κι αν μένεις κάπου αλλού και σκοπεύεις να οργανώσεις οικογενειακή εξόρμηση στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Μπορείς να εντοπίσεις κι εσύ τις δικές σου μέσα σε αυτόν τον εορταστικό χαμό και να ανταλλάξουμε απόψεις.

Λοιπόν, έτοιμοι;

 

Μαγεμένες γιορτές – Χριστούγεννα στη Θεσσαλονίκη | 01.12.2019 – 06.01.2020

Όπως και να το κάνουμε, είτε μένεις στη Θεσσαλονίκη είτε σκοπεύεις να έρθεις μία βόλτα, η πλατεία Αριστοτέλους κατά πάσα πιθανότητα βρίσκεται στον δρόμο σου. Φέτος λοιπόν, αυτό το σημείο της πόλης γίνεται ο άξονας πολλών δημιουργικών δραστηριοτήτων για τους μικρούς φίλους, αλλά φυσικά και για εμάς που πάντα βρίσκουμε ευκαιρία να παίξουμε παρέα.

Κάθε μέρα του Δεκέμβρη, αλλά και έως τις 06 Ιανουαρίου θα συναντήσεις πολλές και διαφορετικές εκδηλώσεις. Κατά κύριο λόγο στην πλατεία Αριστοτέλους, αλλά και σε άλλα σημεία της πόλης. Μπορείς να βρεις εδώ τη σελίδα με το πρόγραμμα που έχει ετοιμάσει ο Δήμος Θεσσαλονίκης. Ανέβα ως την Εγνατία για να συναντήσεις το χριστουγεννιάτικο χωριό με το καρουζέλ, τα σπιτάκια με τις δράσεις αλλά και τα σταντ με τις διάφορες λαχταριστές γεύσεις.

 

Αστερόκοσμος | 07.12.2019 – 07.01.2020 | ΔΕΘ – HELEXPO

Εδώ θα βρούμε το Σπίτι και το Ταχυδρομείο του Άη Βασίλη, για να στείλουμε τα γράμματά μας, σπιτάκι για να βάψουμε τα μούτρα μας και να κάνουμε Χριστουγεννιάτικες κατασκευές. Ο Καραγκιόζης υπόσχεται νέες περιπέτειες μέσα από παραστάσεις θεάτρου σκιών, ενώ τα Σαββατοκύριακα είναι γεμάτα από δημιουργικά εργαστήρια. Το πρόγραμμα του Αστερόκοσμου και φέρος είναι γεμάτο και φαίνεται να έχει ενδιαφέρον.

Μπορείς να βρεις εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα του Αστερόκοσμου.

Πηγή: https://asterocosmos.gr/gallery/

 

Ο Δαγκωμένος Κουραμπιές του Άι Βασίλη | 15.12.2019. – 05.01.2019 | Θέατρο Σοφούλη

Ποιος δεν έχει γελάσει, έστω και μία φορά με το έξυπνο χιούμορ του Γιάννη Σερβετά, ένα αιώνιο μικρό παιδί. Σε συνεργασία με το Θέατρο Σοφούλη μας παρουσιάζουν μία παράσταση που συνδυάζει τα Χριστούγεννα με την οικολογική συνείδηση.

Ένα ευχάριστο απόγευμα και μία καλή ευκαιρία να συζητήσουμε όλοι μαζί σαν οικογένεια τι συμβαίνει στο περιβάλλον και στη φύση και πως μπορούμε να αναπτύξουμε σαν ομάδα μία οικολογική κουλτούρα στο σπίτι και την ημέρα μας. Όλα αυτά, αφού φυσικά έχουμε απολαύσει το θέατρό μας παρέα.

Μπορείς να βρεις εδώ περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση και το πρόγραμμα.

 

Παγκόσμια Ημέρα Αγάπης | 15.12.2019. | Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αγάπης, 450 μικροί χορευτές μεταφέρουν το δικό τους μήνυμα για το τι σημαίνει πραγματικά αγάπη, κάτι που φαίνεται να έχει ενδιαφέρον και ωραία ατμόσφαιρα. Την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου λοιπόν μπορούμε να βάλουμε τα καλά μας, να πάμε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και να παρακολουθήσουμε τους μαθητές 15 σχολών της Β. Ελλάδος και να στηρίξουμε μαζί τους το έργο του Make-A-Wish. 

 

Οι κάρτες των Ευχών | 16.12.2019 | Κεντρική Παιδική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης

Φέτος, σκεφτήκαμε να φτιάξουμε και να στείλουμε τις Χριστουγεννιάτικές μας κάρτες. Μία πολύ καλή ευκαιρία για να το κάνεις αυτό και να το συνδυάσεις και με μία έξοδο είναι σε ένα σχετικό εργαστήρι, όπως “Οι κάρτες των ευχών” που διοργανώνει φέτος η Κεντρική Παιδική Βιβλιοθήκη της Θεσσαλονίκης.

 

Little Stars in Concert | 16.12.2019 | Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Μικροί, ταλαντούχοι μουσικοί, που επιλέχθηκαν από τα ωδεία της χώρας δίνουν μία χριστουγεννιάτικη φιλανθρωπική συναυλία που δεν έχει είσοδο. Αντί εισόδου μπορείς να πάρεις καινούρια παιχνίδια, τα οποία στη συνέχεια θα δοθούν στο Άσυλο του Παιδιού.

Μία καλή ευκαιρία για οικογενειακή έξοδο για δύο λόγους. Τα παιδιά που από μικρή ηλικία κυνηγούν το όνειρό τους στη μουσική, αποτελούν ένα ωραίο πρότυπο και ένα παράδειγμα για να συζητήσεις μετά τα όνειρα των δικών σου παιδιών. Ή ακόμα, να θυμηθείς κι εσύ τα δικά σου. Η προσφορά παιχνιδιών, αντί εισιτηρίου, είναι πάντα μία καλή ευκαιρία να συνεισφέρετε όλοι μαζί σε έναν φορέα που το χρειάζεται.

Μπορείς να βρεις εδώ περισσότερες πληροφορίες για το Little Stars in Concert

 

Το Μαγεμένο Στρατόπεδο 3 | 20 – 31.12 | Δήμος Παύλου Μελά

Μία καλή ευκαιρία για να γυρίσουμε όλοι την πόλη είναι να επισκεφθούμε τις στολισμένες πλατείες και τα Χριστουγεννιάτικα χωριά των Δήμων της Θεσσαλονίκης. Το κέντρο της πόλης είναι πάντα υπέροχο, αλλά η μαγεία εξαπλώνεται σε όλες τις γωνιές. Μία από αυτές είναι και το Μαγεμένο Στρατόπεδο 3, του Δήμου Παύλου Μελά.

«Τα Χριστούγεννα είναι για όλους; Όταν ο Άγιος Βασίλης συνάντησε το κοριτσάκι με τα σπίρτα, όλα άλλαξαν. Ελάτε να γράψουμε ένα δικό μας τέλος και μια καινούργια αρχή, στα παραμύθια και την πραγματική ζωή.»

Μπορείς να βρεις εδώ περισσότερες πληροφορίες για το Μαγεμένο Στρατόπεδο 3.

 

Χριστούγεννα στο ΝΟΗΣΙΣ 2019 | 01.12.2019 – 05.01.2020

Χριστούγεννα και ΝΟΗΣΙΣ πάνε παρέα για ακόμη μία χρονιά! Εδώ θα βρούμε δραστηριότητες που θα αγαπήσουν όλα τα παιδιά, λίγο παραπάνω όμως οι μικροί επιστήμονες. Έτσι λοιπόν, συναντάμε μεγάλη ποικιλία εκδηλώσεων, όπως κατασκευές χριστουγεννιάτικης κάρτας, αλλά και το εργαστήριο δημιουργικής ρομποτικής.

Μπορείς να βρεις το αναλυτικό πρόγραμμα και να επιλέξεις δραστηριότητες εδώ.

 

Ο Καρυοθραύστης | 28 & 29.12.2019 | Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Μία σταθερή αξία των Χριστουγέννων, για εμάς τους παραδοσιακούς, που θέλουμε να μεταφέρουμε τις εικόνες που μας ενέπνευσαν και στα δικά μας παιδιά. Όσα χρόνια κι αν περάσουν, κι όσες χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις κι αν ξεπηδήσουν από το πουθενά, ο Καρυοθραύστης είναι αυτή η γλυκιά παιδική ανάμνηση που, μόλις τη συναντήσεις ξανά, κάτι μέσα στην καρδιά σου λέει ότι όλα είναι καλά.

Μπορείς να βρεις εδώ περισσότερες πληροφορίες για τον Καρυοθραύστη.

 

Ατελείωτες Βόλτες στην πόλη της Θεσσαλονίκης

Ακόμη κι αν δεν είσαι του προγράμματος και θέλεις απλά να πάρεις όλη την οικογένεια και να ξεχυθείτε στην πόλη μαζεύοντας Χριστούγεννα, είσαι στο κατάλληλο μέρος. Άνετα παπούτσια, σκουφάκι και κασκόλ, μιας και μαζί με τον Δεκέμβριο μας θυμήθηκαν και τα κρύα και διάθεση λαγωνικού. Είναι όλα όσα θα χρειαστείτε για να δημιουργήσετε τις δικές σας μοναδικές αναμνήσεις από το ταξίδι στην πόλη!

Η Χριστίνα Βουμβουράκη μπορεί να σου δώσει πολύ ωραίες ιδέες, μέσα από την πρότασή της να γίνουμε τουρίστες στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Καλές βόλτες λοιπόν, και μη χαθούμε! Έχουμε κι άλλες χριστουγεννιάτικες ιδέες και προτάσεις στα σκαριά!

 

Κι άλλο, κι άλλο!

Σε περίπτωση που σου άρεσαν όλες οι ιδέες που διάβασες, αλλά θέλεις και λίγα Χριστούγεννα ακόμα, μπορείς να ενημερώνεσαι πάντα από τη σελίδα των εκδηλώσεών μας. Ανανεώνεται συνεχώς και μπορείς να κάνεις ακόμη πιο εξειδικευμένη αναζήτηση σε περιοχές και ηλικίες μέσα από τα μαγικά μας φίλτρα! Εξερεύνησε όλες τις εκδηλώσεις εδώ.

Οι "πυγολαμπίδες" είναι ένας χώρος μαγικός για όλους εκείνους τους μεγάλους που νιώθουν ακόμα μικροί και που πιστεύουν ότι θα παραμείνουν έτσι για πάντα. Είμαι η Ιωάννα και πιστεύω πως τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα. Καλώς ήρθες στην παρέα μας!

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.