BOOKPOINTS: Η Αναστασία Σαμολαδά μας υποδέχεται στο Νους και Γνώση! – Πυγολαμπίδες
Skip to content

BOOKPOINTS: Η Αναστασία Σαμολαδά μας υποδέχεται στο Νους και Γνώση!

nouskaignosi

Τα βιβλιοπωλεία Νους & Γνώση είναι τα βιβλιοπωλεία της γειτονιάς. Βιβλιοπωλεία με προτάσεις για τα βιβλία, τα παιχνίδια, τα δώρα καθώς και για την δημιουργική πλευρά της ζωής. Ένας τόπος συνάντησης μικρών και μεγάλων φίλων οι οποίοι αγαπούν το βιβλίο, την δημιουργικότητα, την επικοινωνία αλλά κυρίως το χαμόγελο. Οκτώ χρόνια Νους και Γνώση, λοιπόν, γεμάτα χαμόγελα και φίλους. Τι άλλο να ζητήσει κανείς από την “δουλειά του”!

 Η Αναστασία Σαμολαδά είναι εκεί, πάντα με καλή διάθεση, ιδέες και προτάσεις, και μας υποδέχεται στο μικρό της “βασίλειο”.

nouskaignosianastasia

  1. Τι επιδιώκει το «Νους και Γνώση» μέσα από τη συμμετοχή του στα BOOKPOINTS;
Η επιδίωξη του Νους και Γνώση μέσα από τη συμμετοχή του στα BOOKPOINTS είναι η ομαδική δουλειά και η συνεργασία με συναδέλφους που έχουν κοινή οπτική για την δουλειά τους, με στόχο την συγκέντρωση βιβλίων για τις λιγότερο προνομιούχες παιδικές βιβλιοθήκες. Βιβλιοθήκες που συνήθως περιμένουν να γεμίσουν από την ιδιωτική πρωτοβουλία.
Επίσης επιδίωξη θα ήταν και η πρόταση μιας διαφορετικής, δημιουργικής ανάγνωσης των παιδικών βιβλίων μέσα από εργαστήρια, μουσική, θεατρικό παιχνίδι και άλλων δράσεων που αναδεικνύονται μέσα από το festival.
  1. Η φετινή θεματική των BOOKPOINTS είναι οι Ήρωες και οι Ηρωίδες. Τι σε οδήγησε στους Ήρωες και Ηρωίδες σε κόμικ;
Η προσωπική μου ανάγκη να ταξιδέψω πίσω, στα παιδικά μου χρόνια και να θυμηθώ την μαγεία των “δικών μου” κόμικς, καθώς και η ανάμνηση του συναισθήματος που ένιωθα όταν τα έβλεπα απλωμένα στον πάγκο του παντοπωλείου, ήταν ισχυρό κίνητρο ώστε η δική μου θεματική να είναι οι ήρωες από κόμικ.
  1. Τι να περιμένουν τα παιδιά το Σάββατο στις 05 Νοεμβρίου στην εκδήλωση των BOOKPOINTS στο «Νους και Γνώση»;
Αυτή την παιδική μου αγάπη για τους ήρωες των κόμικς, θα θέλαμε να μοιραστούμε  το Σάββατο 5 Νοέμβρη, με τους μικρούς μου φίλους και να τους ταξιδέψουμε μέσα από εργαστήρια τέχνης και κόμικ, μουσικοθεατρικό παιχνίδι, και τρισδιάστατες κατασκευές στον μαγικό κόσμο των κόμικς.
comicpx
  • ΒΙΒΛΙΟ: Τι σημαίνει για εσένα, ποια εικόνα σχηματίζεται στο μυαλό σου;
Το βιβλίο για μένα σημαίνει ταξίδι μέσα από εικόνες και λέξεις με προορισμό την εξέλιξη και την αυτογνωσία και χωρίς να το σκεφτώ δεύτερη φορά, η εικόνα που σχηματίζεται στο μυαλό μου είναι το εξώφυλλο από το βιβλίο ‘Η καλύβα του μπάρμπα Θωμά”.
  • ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ: Ποια είναι τα παιδικά βιβλία που αγαπάς και θα πρότεινες σε κάθε παιδί;
Μεγάλωσα στην επαρχία, οπότε τα βιβλία ήταν δυσεύρετα καθώς δεν υπήρχε βιβλιοπωλείο σε κοντινή απόσταση. Για καλή μας τύχη είχαμε μια φωτισμένη δασκάλα που φρόντιζε να λειτουργεί πολύ οργανωμένα η δανειστική βιβλιοθήκη του σχολείου μας η οποία ουσιαστικά ήταν ένα μικροέπιπλο με τζαμάκι και κλειδαριά. Θυμάμαι λοιπόν ακόμη και σήμερα την μυρωδιά των βιβλίων, μόλις ξεκλειδώναμε τη βιβλοθήκη μας για να δανειστούμε κάποιο βιβλίο. Φυσικά τότε προτιμούσα την κλασική λογοτεχνία γιατί ήταν και η μόνη μου επιλογή. Αγαπημένο μέρος ανάγνωσης…το τραπέζι της κουζίνας.
Τα βιβλία που θα πρότεινα σε ένα παιδί είναι τα ακόλουθα:
  • ΗΡΩΙΔΑ: Αν ήσουν η ηρωίδα ενός βιβλίου, ποια θα ήθελες να είσαι;
Αν ήμουν η ηρωίδα ενός βιβλίου και επειδή έχω πολλές αγαπημένες, ας πούμε ότι θα ήμουν πιθανότατα ηρωίδα από κόμικ, και τώρα που το καλοσκέφτομαι, στην ενήλικη ζωή μου λειτουργώ περισσότερο σαν κόμικ παρά σαν μια ρομαντική ή περιπετειώδη ηρωίδα κλασσικής λογοτεχνίας (που πολύ θα το ήθελα)!

Στα «Νους και Γνώση» το βιβλίο, το παιχνίδι, το δώρο, οι εκδηλώσεις, οι πολιτιστικές δράσεις και τα δημιουργικά εργαστήρια, όλα επιλεγμένα με σεβασμό και συνέπεια, είναι ίσως η αφορμή για κουβέντα και καλή διάθεση.

Οι "πυγολαμπίδες" είναι ένας χώρος μαγικός για όλους εκείνους τους μεγάλους που νιώθουν ακόμα μικροί και που πιστεύουν ότι θα παραμείνουν έτσι για πάντα. Είμαι η Ιωάννα και πιστεύω πως τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα. Καλώς ήρθες στην παρέα μας!

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.