Η family friendly Αθήνα μέσα από τα μάτια του Γιάννη και της Μαριλένας (secretcaravan.com) – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Η family friendly Αθήνα μέσα από τα μάτια του Γιάννη και της Μαριλένας (secretcaravan.com)

Athens family kids spots

Η Μαριλένα και ο Γιάννης ζουν στην Αθήνα. Ασχολούνται με το digital marketing και έχουν δημιουργήσει το Secret Caravan, ένα online shop – συλλογή αντικειμένων εμπνευσμένο απο το ταξίδι, το χειροποίητο και την αγάπη για το περιβάλλον. Τους αρέσει να ταξιδεύουν, να ανακαλύπτουν και να δημιουργούν. Προσπαθούν να βλέπουν τα πράγματα και μέσα από τα μάτια του γιού τους με μία μόνιμη νότα ενθουσιασμού και περιέργειας. Τους αρέσει το διάβασμα και να βρίσκονται στη φύση, με ιδιαίτερη αγάπη στο βουνό του Υμηττού. Θα τους βρείτε στο instagram και στο facebook .

 

Ας γνωρίσουμε καλύτερα τον Γιάννη και τη Μαριλένα

Νίσυρος

Ποιός είναι ο αγαπημένος σου παιδικός ήρωας;

Peter Pan + Sport Billy

 

Ποιά μυστική υπερδύναμη κρύβεις μέσα σου;

Όλοι κρύβουμε μέσα μας τη δική μας μυστική υπερδύναμη! Θα σας παραπέμψουμε στο υπέροχο βιβλίο «Το απίθανο βιβλίο των πιο αστείων υπερδυνάμεων» από τους φίλους μας στην Petita Demas.

 

Ποιό είναι το αγαπημένο σου περιοδικό και ποιό το αγαπημένο blog που διαβάζεις καθημερινά;

Πολλά αγαπημένα περιοδικά και blogs… Ξεχωρίζουμε το Pure Green Magazine – που δυστυχώς σταμάτησε η κυκλοφορία του, αλλά η θεματολογία του ήταν το green living σε όλες τις πτυχές της καθημερινότητας. Επισκεπτόμαστε πολλά blogs και με διαφορετική θεματολογία. Κάποια από αυτά είναι: thenaturalparentmagazine.com, nosidebar.com, litterless.com, elculture.gr, doctv.gr.

 

Ποιός είναι ο αγαπημένος σου ταξιδιωτικός προορισμός στην Ελλάδα και ποιος στο εξωτερικό;

Χμ, είναι πολλοί οι προορισμοί που έχουμε αγαπήσει στην Ελλάδα για διαφορετικούς λόγους, όπως η Σαμοθράκη, η Νίσυρος, τα Ζαγοροχώρια και η Μάνη. Στο εξωτερικό θα πούμε την Ισλανδία, γιατί την επισκεφθήκαμε πέρυσι το καλοκαίρι και ονειρευόμαστε να την ξαναδούμε κάποιο χειμώνα.

 

Η Αθήνα για τον Γιάννη και τη Μαριλένα

Αθήνα

 

Με ποιο επίθετο θα περιέγραφες την Αθήνα;

Πολύβουη, πολύχρωμη, ζωντανή.

 

Ποια είναι η αγαπημένη σου γειτονιά;

Μας αρέσουν πολύ οι γειτονιές του Μετς και της πλατείας Βαρνάβα στο Παγκράτι αλλά και ο λόφος του Αρδηττού.

 

Τι σε ενθουσιάζει στην Αθήνα και τι σε ξεβολεύει;

Μας ενθουσιάζει που ενώ με μια πρώτη ματιά μπορεί να μην φαίνεται, είναι μία πόλη ζωντανή με διαρκή κίνηση και πολλά ενδιαφέροντα σημεία που μπορεί κάποιος να ανακαλύψει εξερευνώντας την. Δεν μας αρέσει η συχνή δυσκολία στη μετακίνηση μέσα στην πόλη για τους πεζούς, για νέους γονείς που κυκλοφορούν με παιδικό καρότσι, αλλά και πόσω μάλλον για ανθρώπους με κινητικά προβλήματα.

 

Πώς θα περιέγραφες την καθημερινότητα σου με το παιδί στην Αθήνα;

Τολμηρή. Κάθε μέρα, ειδικά τώρα το καλοκαίρι, είναι και μία ευκαιρία για να δεις και να γνωρίσεις νέα πράγματα, για να μάθεις κάτι καινούργιο. Από την άλλη όλα αυτά γίνονται στους ούτως ή αλλως γρήγορους ρυθμούς της πόλης που συχνά μας παρασέρνουν και δεν μας αφήνουν χώρο και χρόνο για να αφουγκραστούμε και να κατανοήσουμε τι έχουμε ήδη μάθει ή δει.

 

 

Έχουμε μόνο 3 μέρες στην Αθήνα. Τι μας προτείνεις;

Παιδική Χαρά, ΚΠΙΣΝ

Πού να μείνουμε;

Στο κέντρο της πόλης, στο City Circus Athens Hostel.

 

Πού να περπατήσουμε;

Στο κέντρο της πόλης, στο Λόφο Φιλοπάππου, στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου από την αρχή της μέχρι το Θησείο και μέσα στον Εθνικό Κήπο. Αν έχετε περισσότερο χρόνο και μεταφορικό μέσο, ο Βοτανικός Κήπος Διομήδους στο Χαϊδαρι και ο Υμηττός στο κομμάτι πάνω από τη Μονή Καισαριανής προσφέρουν πολλά σημεία για πικνικ και εξερεύνηση.

 

Πού να ψυχαγωγηθούμε;

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Ευγενίδειο Πλανητάριο, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Eθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Μουσείο Συναισθημάτων για παιδιά και εφήβους, Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά.

 

Πού να διασκεδάσουμε;

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Latraac skate cafe, Yeti Wall.

 

Πού να γευτούμε ιδιαίτερες γεύσεις;

ANÄNA Coffee & Food, Kinonó, Zampano, Folk, Poké Hawaiian Sushi και εκτός κέντρου Pizza Iolo.

 

Πού να ψωνίσουμε;

Moloko+ (χειροποιητο κόσμημα), Ροκάνι (upcycled furniture + handmade toys), Little Tree Books & Coffee (καφές και βιβλία), Daphnis and Chloe (ελληνικά βότανα), Koukoutsi (t-shirts), κατάστημα Mουσείου Μπενάκη Πειραιώς (είδη τέχνης).

 

Αριστερά: Little Tree Books , Δεξιά: Kinonó

Υμηττός

 

Να μη φύγουμε αν δεν:

απολαύσετε ένα βιβλίο ή έναν καφέ στα μεγάλα σκαλοπάτια στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ.

 

 

Tips – οδηγίες για επιβίωση:

Μιάς και διανύουμε τον Ιούλιο, μήνα χωρίς πλαστικό #plasticfreejuly, είναι καλή ιδεά να έχουμε πάντα μαζί μας στην πόλη ένα μεταλλικό ή γυάλινο μπουκάλι νερό και να αρνούμαστε όσο γίνεται πλαστικά προϊόντα μιας χρήσης, που δυστυχώς ακόμη αφθονούν στην πόλη μας.

 

Φωτογραφίες Secret Caravan

Οι "πυγολαμπίδες" είναι ένας χώρος μαγικός για όλους εκείνους τους μεγάλους που νιώθουν ακόμα μικροί και που πιστεύουν ότι θα παραμείνουν έτσι για πάντα. Είμαι η Ιωάννα και πιστεύω πως τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα. Καλώς ήρθες στην παρέα μας!

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.