Εκτυπώσιμοι σελιδοδείκτες με τον Λάμπη – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Εκτυπώσιμοι σελιδοδείκτες με τον Λάμπη

Οι περισσότεροι από εσάς έχετε στα χέρια σας την agenda των πυγολαμπίδων στο κλουβί, την οποία και εύχομαι να γεμίζετε κάθε εβδομάδα με όμορφες εξόδους και ποιοτικές δραστηριότητες για εσάς και τα παιδιά σας.

Υπάρχει όμως κάτι που λείπει από αυτή την agenda και αυτό είναι ένας σελιδοδείκτης! 

Πριν λίγο καιρό ρώτησα την αγαπημένη Δέσποινα, εμπνεύστρια και δημιουργό του Babies Art Room, αν θα μπορούσε να μου σχεδιάσει έναν σελιδοδείκτη για την agenda μας και ανταποκρίθηκε θετικά με πολλή χαρά!

Εκτός του ότι είναι οπαδός του Λάμπη, λατρεύει και να σχεδιάζει κάθε τι που έχει σχέση με ζωάκια και παιδικές φιγούρες, αφού αυτό που κάνει καθημερινά είναι να στέλνει (σε όλο τον κόσμο παρακαλώ) προσωποποιημένες αφίσες για καδράκια και όχι μόνο! {Μπορείτε να δείτε τη δουλειά της στο μαγαζάκι της στο etsy: babiesart room}

Έτσι λοιπόν καταλήξαμε σε δύο σχέδια, τα οποία μπορείτε να κατεβάσετε από τα Link που θα σας δώσω παρακάτω, και στη συνέχεια να φτιάξετε τον σελιδοδείκτη σας παρέα με τα παιδάκια σας και με τη βοήθεια των οδηγιών που μας δίνει η Δέσποινα.

Υλικά και εργαλεία που θα χρειαστούμε:

-έναν εκτυπωτή

-χαρτί χοντρό –για ν’αντέχει ο σελιδοδείκτης

-χαρτί canson (σε ό,τι χρώμα θέλετε) ή Velvet 300gr ή ότι άλλο φανταστείτε

-υγρή κόλλα

-ψαλίδι

-κοπίδι

-διάφορα υλικά χειροτεχνίας (κουμπιά, φτερά, glitter, πλαστικά ματάκια, σύρμα καθαρισμού πίπας, pompom, χρωματιστές κλώστες, σπάγκους)

-διακορευτή

-πολλή πολλή φαντασία!

Πως θα κατασκευάσουμε τους σελιδοδείκτες βήμα προς βήμα:

pigolampides1cageselidodeiktis640500

Σχέδιο 1 | Κατεβάστε το παραπάνω σχέδιο (1) πατώντας εδώ

 1. Αποφασίζετε ποιον σελιδοδείκτη θα κατασκευάσετε: τον έγχρωμο ή τον ασπρόμαυρο με το περίγραμμα
 2. Μαζεύετε τα υλικά και την φαντασία σας
 3. Διαλέγετε το χαρτί που θα εκτυπώσετε τα προσχέδια
 4. Αν δεν έχετε εκτυπωτή ή δεν μπορεί να εκτυπώσει σε χοντρό χαρτί μπορείτε να αποθηκεύσετε το αρχείο σε usb και να πάτε σε κάποιο φωτοτυπικό κέντρο. Εκεί μπορείτε να διαλέξετε και το χαρτί που επιθυμείτε.
 5. Με το ψαλίδι ή το κοπίδι, όποιο εργαλείο σας είναι πιο εύκολα να χειριστείτε, κόβετε το περίγραμμα της πυγολαμπίδας σας και του κλουβιού – διακεκομμένη γραμμή. Επειδή οι κεραίες του Λάμπη είναι πολύ μικρές και δεν μπορούν αν κοπούν, έχω προσθέσει το κεφάλι του Λάμπη πάνω στο κλουβί.
 6. Στην έγχρωμη έκδοση: βάζετε κόλλα στο περίγραμμα που γράφει ‘κόλλα’ πάνω  στο κλουβί, κολλάτε τον Λάμπη και περιμένετε να στεγνώσει.
 7. Στην ασπρόμαυρη έκδοση: χρειάζεστε τη φαντασία σας! Κολλάτε πάνω στο περίγραμμα ότι θέλετε και κατασκευάζετε το δικό σας μοναδικό Λάμπη. Μερικές ιδέες: πλαστικά μάτια, στρας για το φως που εκπέμπει ο Λάμπης, pompom για στη λάμπα του Λάμπη, glitter στις κεραίες, velvet χαρτί για το σώμα, κουμπιά για μάτια, φτερά για ουρά ή κεραίες. Τέλος αφού στεγνώσει η κατασκευή σας, βάζετε κόλλα στο περίγραμμα που γράφει ‘κόλλα’ πάνω στο κλουβί, κολλάτε τον Λάμπη και περιμένετε να στεγνώσει.

pigolampides2cageselidodeiktis640400

Σχέδιο 2 | Κατεβάστε το παραπάνω σχέδιο (2) πατώντας εδώ

 1. Διαλέγετε το χαρτί που θα εκτυπώσετε το προσχέδιο
 2. Αν δεν έχετε εκτυπωτή ή δεν μπορεί να εκτυπώσει σε χοντρό χαρτί μπορείτε να αποθηκεύσετε το αρχείο σε usb και να πάτε σε κάποιο φωτοτυπικό κέντρο. Εκεί μπορείτε να διαλέξετε και το χαρτί που επιθυμείτε.
 3. Με το ψαλίδι ή το κοπίδι, όποιο εργαλείο σας είναι πιο εύκολα να χειριστείτε, κόβετε το περίγραμμα της πυγολαμπίδας σας και του κλουβιού – διακεκομμένη γραμμή.
 4. Ανοίγετε μια τρύπα με το διακορευτή στο πάνω μέρος του κλούβιου και μια τρύπα στην ουρά του Λάμπη
 5. Περνάτε κλωστές ή σπάγκο από τις τρύπες και κάνετε έναν κόμπο. Στο τέλος κάθε κλωστής δένετε μια ή περισσότερες χάντρες ή ένα pompom.

Καλή διασκέδαση και περιμένω να δω τις δημιουργίες σας! Δέσποινα

babiesartroom logos

Παλιότερα, μας είχε μιλήσει και η Μαρίνα για κανόνες και σελιδοδείκτες!

Σας μιλάει η Ιωάννα και πάλι, εγώ δηλαδή. Καταρχήν ευχαριστώ την Δέσποινα μέσα από την καρδιά μου για τον κόπο της (ξέρει αυτή) και εύχομαι να σας αρέσει η διαδικασία δημιουργίας αυτού του σελιδοδείκτη όσο άρεσε και σε εμένα!

Θέλω να σας ζητήσω και κάτι: να περάσετε λίγο χρόνο με τα παιδιά σας για να φτιάξετε τον Λάμπη – σελιδοδείκτη και να μου στείλετε τις δημιουργίες σας στο ioanna@pigolampides.gr . Θα τις δημοσιεύσω σε ένα ξεχωριστό άρθρο και θα σας στείλω ταχυδρομικώς και έναν γνήσιο Λάμπη – σελιδοδείκτη (αρκεί να θυμηθείτε να μου σημειώσετε και την ταχυδρομική σας διεύθυνση!)

selidodeiktes

Οι "πυγολαμπίδες" είναι ένας χώρος μαγικός για όλους εκείνους τους μεγάλους που νιώθουν ακόμα μικροί και που πιστεύουν ότι θα παραμείνουν έτσι για πάντα. Είμαι η Ιωάννα και πιστεύω πως τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα. Καλώς ήρθες στην παρέα μας!

Γράψτε το σχόλιό σας

 • Babiesartroom

  Σε ευχαριστώ πολύ Ιωάννα !!!. Εύχομαι όλοι να διασκεδάσουν κατασκευάζοντας τον σελιδοδείκτη.
  Καλή διασκέδαση σε όλους.

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.