Ωπ, πλησιάζουν τα Χριστούγεννα! 6 + 1 Ιδέες για μικρά και μεγάλα παιδιά.
Skip to content

Ωπ, πλησιάζουν τα Χριστούγεννα! 6 + 1 ιδέες για μικρά και μεγάλα παιδιά.

 

Ιδέες, προτάσεις και λέξεις: Ιωάννα Σεραφειμίδου & Φωτεινή Βαβίτσα

Μία ακόμη ευκαιρία να γίνεις και πάλι παιδί, παρέα με τα υπόλοιπα παιδιά της οικογένειας.

Είμαι σίγουρη ότι μόλις είδες τη λέξη Χριστούγεννα και τη σχετική φωτογραφία, ένιωσες το χαρακτηριστικό σκίρτημα στην καρδιά. Είτε θέλουμε να το παραδεχτούμε, είτε όχι, αυτή η εποχή του χρόνου έχει ιδιαίτερο χαρακτήρα και συναισθήματα για την πλειοψηφία του κόσμου. 

Εκτός αυτού όμως, αν το σκεφτούμε λίγο καλύτερα, τα Χριστούγεννα κρύβουν μία μοναδική ευκαιρία:

Να παίξουμε, να περάσουμε όμορφα και να δημιουργήσουμε ξεχωριστές αναμνήσεις τόσο με τα υπόλοιπα (μικρά και μεγάλα) παιδιά, όσο και με αυτό που έχουμε μέσα μας. 

Έτσι λοιπόν σκεφτήκαμε να σηματοδοτήσουμε αυτή την εορταστική περίοδο με κάτι ξεχωριστό για τις “πυγολαμπίδες” κι έχουμε πρόταση! Φέτος τα Χριστούγεννα να γεμίσουμε τις ημέρες μας με δραστηριότητες που θα έχουν ως στόχο να: 

  • Κρατήσουμε και να διατηρήσουμε τα όμορφα συναισθήματα που επικρατούν.
  • Απομακρύνουμε κάθε άγχος και φόρτιση να προλάβουμε τα πάντα, απλά και μόνο επειδή έτσι είθισται.
  • Κάνουμε όλα όσα μας αρέσουν και θα γεμίσουν χαρά εμάς και τα παιδιά μας.

Τι λες; 

Για να κάνουμε την αρχή και να δώσουμε το έναυσμα, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε μία λίστα με ιδέες και προτάσεις για να πάρουμε έμπνευση. Ξεκινάμε; 

1. Σπιτική γωνιά με Χριστουγεννιάτικα παραμύθια, τσάι και κακάο!

Άντε και το στολίσαμε το δέντρο, βάλαμε και τις κάλτσες για τον Άγιο Βασίλη στο τζάκι. Κρίμα δεν είναι να τα αφήσουμε όλα εκεί να ξεροσταλιάζουν, χωρίς να τους ρίξουμε ούτε μία ματιά, μέχρι να έρθει και πάλι η ημέρα να τα κρύψουμε στα κουτιά τους; 

Με αυτή τη σκέψη κατά νου, έχω να σου προτείνω μία σπέσιαλ σπιτική εκδήλωση. Θα χρειαστείς:

  • Την πιο Χριστουγεννιάτικη γωνιά του σπιτιού σου.
  • Μία συλλογή από βιβλία γεμάτα Χριστουγεννιάτικες ιστορίες και παραμύθια.
  • Τα αγαπημένα σας ροφήματα και λιχουδιές: Τσάι, ζεστή σοκολάτα, μπισκότα ή κέικ. Αυτοσχεδιάστε ελεύθερα! 

Προαιρετική, αλλά άκρως επιτυχημένη πινελιά: Χνουδωτές πολύχρωμες κάλτσες και φλις κουβερτούλες. 

Χριστούγεννα σε Σπιτική γωνιά με παραμύθια, τσάι και κακάο!

2. Η εναλλακτική: Σπιτική γωνιά με επιτραπέζια!

Πότε ήταν η τελευταία φορά που έβγαλες το αγαπημένο σου επιτραπέζιο από το χρονοντούλαπο; Ήρθε λοιπόν η ευκαιρία. Ποιοτικός χρόνος με την οικογένεια και μία καλή ευκαιρία για να ακονήσουμε τον νου μικροί και μεγάλοι παίκτες με διαδραστικά επιτραπέζια παιχνίδια. Οι επιλογές πολλές! Από αυτά που έχεις κρατήσει ως ενθύμιο των δικών σου παιδικών χρόνων, μέχρι και ένα καινούριο που μπορείτε να ψάξετε και να επιλέξετε όλοι μαζί.

Η έμπνευση της στιγμής: Βρείτε ένα αγαπημένο επιτραπέζιο παιχνίδι και βαφτίστε το ως την οικογενειακή παράδοση των Χριστουγέννων. Έτσι, θα χτίσετε μαζί μία οικογενειακή δυνατή στιγμή, η οποία θα παραμένει αναλλοίωτη καθώς περνούν τα χρόνια. 

3. Φέτος τα Χριστούγεννα τα φτιάχνουμε τα δώρα!

Φέτος τα Χριστούγεννα τα Φτιάχνουμε τα δώρα!

 

Όλοι ψάχνουμε τρόπους για να δώσουμε στα παιδιά που έχουμε δίπλα μας την οπτική να εκτιμούμε στη ζωή μας όλα όσα θεωρούμε απλά και δεδομένα. Είναι ένα από τα σημαντικότερα διδάγματα των ευτυχισμένων ανθρώπων. 

Η εκπαίδευση πολλές φορές κρύβεται στις μικρές στιγμές και φυσικά στο παράδειγμα που δίνουμε πρώτα από όλα εμείς. Αυτή η εποχή λοιπόν είναι μία καλή ευκαιρία να δείξουμε στους μικρούς μας φίλους ότι η χαρά κρύβεται στη δημιουργία, κι όχι σε μία απλή συναλλαγή στο ταμείο.

Η ιδέα εδώ είναι η ακόλουθη: 

  • Μικρά δωράκια που θα αγοράσουμε ή θα φτιάξουμε μαζί με τα παιδιά μας. Ο στόχος είναι να αφιερώσουμε λίγο χρόνο και να επιλέξουμε κάτι ξεχωριστό για τα αγαπημένα μας πρόσωπα.
  • Πολύχρωμα χαρτιά, χρυσόσκονη και κορδέλες για ένα εντυπωσιακό περιτύλιγμα.
  • Χρόνος, ειδικά αφιερωμένος στο να προετοιμάσουμε τα δωράκια μας πριν τα βάλουμε κάτω από το δέντρο.

4. Χριστουγεννιάτικο Τραπέζι; Πάμε να μαγειρέψουμε μαζί!

Σημαντική σημείωση: Για να ακολουθήσεις αυτή την ιδέα, θα χρειαστεί να προετοιμαστείς ψυχολογικά από πριν, για την εικόνα που θα έχει η κουζίνα σου μετά. 

Έχει όμως πλάκα η οικογενειακή μαγειρική. Χριστουγεννιάτικη μουσική, ωραία διάθεση και το απαραίτητο τσιμπολόγημα, έτσι, για να δοκιμάσουμε αν είναι έτοιμα τα φαγητά. Είτε φτάσετε στο τραπέζι όλοι χορτάτοι, ή έχετε ακόμη όρεξη για το παραδοσιακό δείπνο, το σίγουρο είναι ότι τα πάντα θα φανούν πιο νόστιμα μετά!

5. Μαμά, μπαμπά, θα στείλουμε φέτος Χριστουγεννιάτικες Κάρτες;

Ποιος είπε ότι μέσα στην τεχνολογία, δεν μπορούμε να απολαύσουμε και λίγη παράδοση! Η ευκαιρία βρίσκεται στις κάρτες και τα οφέλη είναι πολλαπλά. Αρχικά, κάθε χρόνο υπάρχει ευκαιρία να αγοράσουμε τις κάρτες μας από συλλόγους που διαθέτουν τα έσοδά τους σε κοινωφελείς σκοπούς.

Εκτός αυτού, μπορούμε να αφιερώσουμε λίγο παραπάνω χρόνο για άτομα που είναι σημαντικά για εμάς. Έτσι, αντί να στείλουμε ένα μήνυμα με το κινητό για ευχές, μπορούμε να το παραδώσουμε δια χειρός ταχυδρόμου. 

Μαμά, μπαμπά, φέτος τα Χριστούγεννα θα στείλουμε κάρτες;

6. Το Advert Calendar: Ένα ημερολόγιο για τα Χριστούγεννα!

Αυτή η ιδέα αποτελεί αγαπημένη παράδοση για τις Πυγολαμπίδες. Έτσι λοιπόν προτείνουμε και φέτος το Advert Calendar, τον όμορφο τρόπο εορτασμού κάθε ημέρας του Δεκεμβρίου. Επίσης, είναι μία ακόμη ευκαιρία για να μαζευτείτε παρέα στο σπίτι και να φτιάξετε από την αρχή το δικό σας ημερολόγιο. Σε αυτό το άρθρο θα βρείτε πολλές και διαφορετικές ιδέες.

Υ.Γ.: Θα χαρώ πολύ να μου στε΄ίλετε φωτογραφίες από τα δικά σας advert calendars και να ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση.

7. Εσύ που θα κυκλοφορήσεις αυτές τις γιορτές; 

Οι επιλογές είναι πολλές! Από τα παιδικά θέατρα, μέχρι τα θεματικά πάρκα. Έχουμε να δούμε σοβαρά όλες τις επιλογές μας και να επιλέξουμε. Το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτή την εποχή του χρόνου οι πόλεις γεμίζουν με ξεχωριστές δράσεις για τους μικρούς μας φίλους και οι ευκαιρίες για να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα πολλαπλασιάζονται.

Περισσότερες ιδέες για εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη μπορείς να βρεις εδώ. 

Κι εγώ που θα βρω χρόνο να τα κάνω όλα αυτά;  

Στις Πυγολαμπίδες έχουμε μία βασική αρχή, που εφαρμόζει παντού. Επομένως και εδώ:

Δε χρειάζεται να τα κάνεις όλα! Μόνο αυτά που θα δώσουν χαρά και όμορφες στιγμές σε εσένα και την οικογένειά σου. 

Με μία δεύτερη σκέψη όμως, αυτό δεν ταιριάζει αρκετά και στο κλίμα των Χριστουγέννων; Ho, ho, ho.

Πάρε μία βαθιά ανάσα λοιπόν, χαλάρωσε και δες τι σου ταιριάζουν. Αν σου άρεσαν οι ιδέες που διάβασες, έχω να σε ενημερώσω ότι θα υπάρξουν και εξελίξεις. Μείνε συντονισμένος. 

Έχεις να μοιραστείς κι εσύ τη δική σου ιδέα για ξεχωριστά Χριστούγεννα; Θα χαρούμε να τη διαβάσουμε στα σχόλια!

Σημαντική Σημείωση:

Το Checklist που εφαρμόζει σε κάθε μία από τις ιδέες που ανέφερα πιο πάνω είναι:

  • Η καλή διάθεση.
  • Χρονικό διάστημα ειδικά αφιερωμένο σε κάθε δραστηριότητα που θα επιλέξουμε.
  • Να έχουμε πάντα παρέα και το δικό μας εσωτερικό παιδί.

Enjoy! 

Οι "πυγολαμπίδες" είναι ένας χώρος μαγικός για όλους εκείνους τους μεγάλους που νιώθουν ακόμα μικροί και που πιστεύουν ότι θα παραμείνουν έτσι για πάντα. Είμαι η Ιωάννα και πιστεύω πως τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα. Καλώς ήρθες στην παρέα μας!

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.