Οι δικές σας Πασχαλινές ιδέες! – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Οι δικές σας Πασχαλινές ιδέες!

happy_teapot_easter_content

Πριν από λίγο καιρό, και με αφορμή τις ημέρες του Πάσχα, κάναμε σε συνεργασία με το Happy Teapot έναν διαγωνισμό για ένα πασχαλινό σετ διακόσμησης. Για να συμμετέχει κανείς στον διαγωνισμό αρκούσε να αφήσει ένα σχόλιο. Παρακινήσαμε τους αναγνώστες των Πυγολαμπίδων στο κλουβί λοιπόν να μοιραστούν μαζί μας ιδέες πασχαλινές: συνταγές για το πασχαλινό τραπέζι, ιδέες για κατασκευές, πασχαλινά παιχνίδια στην αυλή, αγαπημένο εκδρομικό προορισμό ή ότι άλλο επιθυμούν! Στο τέλος θα συγκεντρώναμε τα σχόλια για να τα αναρτήσουμε στις Πυγολαμπίδες στο κλουβί. {την νικήτρια του διαγωνισμού μπορείτε να τη δείτε εδώ}

Με τη δική σας συμμετοχή γεμίσαμε λοιπόν με ένα σωρό ιδέες και χαρούμενες πασχαλινές εικόνες! Σας ευχαριστούμε από την καρδιά μας! Εύχομαι να είστε όλοι καλά και να γεμίζετε την καθημερινότητά σας με όμορφες αφορμές για δημιουργία, πράξεις αλληλεγγύης, χαρούμενες εικόνες και αληθινές στιγμές με αγαπημένους φίλους και συγγενείς! Καλό Πάσχα!

Εικαστικά – Δημιουργίες – DIY

{Αριάδνη Σκυριανίδου} θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας κάτι πασχαλινό από το blog μου. Σας δίνω το λινκ  για την Κυρά Σαρακοστή που έφτιαξαν τα παιδιά στο σχολείο μου με την δασκάλα των Εικαστικών. Το blog είναι στα Αγγλικά. | ariadnefromgreece.blogspot.gr

kyra sarakosti

{Σοφία} Φέτος αποφάσισα να φτιάξω μόνη τις λαμπάδες για τα βαφτιστήρια μου (4 στον αριθμό) και μια και αγόρασα ραπτομηχανή πρόσφατα σκέφτηκα να βάλω πάνω σε κάθε λαμπάδα και ανάλογα με το φύλο του παιδιού, ένα χειροποίητο διακοσμητικό μαξιλαράκι σε κάποιο σχήμα (καρδούλα, καράβι, κουκουβάγια- ο,τι καταφέρω τελοσπάντων).

Εύχομαι να τα καταφέρω – αν τελικά τις φτιάξω θα βρείτε τις δημιουργίες μου στο προσωπικό μου blog: crafts-and-me.blogspot.com.

{Ανδρομάχη ζαφειριάδου} Προτείνω διαφορετικούς τρόπους για το βάψιμο των αυγών, με κλωστές, φύλλα λουλουδιών,  λιωμένο κερί και κηρομπογιές.

{Αγγελική Καστρινοπούλου} Χειροποίητες λαμπάδες | beh1nd.blogspot.gr

lampades

{Χατζηϊωαννίδου Πόπη} Αλλιώτικα Πασχαλινά Αυγά! Αν έχετε όρεξη για δημιουργίες, προμηθευτείτε πασχαλινές χαρτοπετσέτες και μεταμορφώστε τα πασχαλινά σας αυγά. Αφού τα βράσετε και τα αφήσετε να κρυώσουν, βάλτε σε ένα μπωλάκι το ασπράδι ενός ωμού αυγού, πάρτε ένα πινέλο και μερικές χαρτοπετσέτες με σχέδια κατά προτίμηση Πασχαλινά, για να ταιριάζουν και με την περίσταση! Μπορείτε επίσης να διαλέξετε σχέδια με λουλουδάκια και ότι άλλο θέλετε. Κόψτε σε ακανόνιστα, μικρά κομμάτια τις χαρτοπετσέτες με ένα ψαλίδι, χωρίς να χαλάτε το σχέδιο. Έπειτα, απλώστε λίγο ασπράδι στο τσόφλι ενός αυγου, εφαρμόστε την χαρτοπετσέτα και ξαναβάλτε λίγο ασπράδι απο πάνω. Συνεχίστε έως ότου καλυφθεί όλο το αυγό και αφήστε να στεγνώσει. Δεν χρειάζεται να εφαρμόζουν απόλυτα τα κομμάτια. Μπορεί το ένα να πατάει ελαφρώς πάνω στο άλλο. Το ασπράδι λειτουργεί σαν κόλλα και σίγουρα θα έχετε τα πιο πρωτότυπα αυγά! Καλή επιτυχία 🙂

{Πέντζου Ροζελία} μια τέλεια ιδέα!  DΕCOUPAGE σε Πασχαλινά αυγά χωρίς κόλλα | www.soulouposeto.gr

{Ελισάβετ Κίναλη} Έχω δει μια πολύ ωραία κατασκευή στο Pinterest για πασχαλινά καλαθάκια για αυγά, με μπουκάλια αναψυκτικού και washi tape. Θα τη βρείτε εδώ.

{Μαρία Κωστούλα} τελευταία ανακάλυψα το www.pinterest.com με απίθανες ιδέες για κατασκευές με τα παιδιά. Εκεί ξετρύπωσα και αυτά τα χαριτωμένα κοτοπουλάκια, που είναι πολύ εύκολα στην κατασκευή τους. Σε λίγο θα ξεκινήσουμε να τα φτιάχνουμε! |  www.craftsunleashed.com

pompom

 

{Χριστίνα} δείτε στο blog Προσχολική παρεούλα ιδέες για πασχαλινές κατασκευές! | prosxolikipareoula.blogspot.gr

{Αλεξάνδρα Μουστάκα}  16 διασκεδαστικοί τρόποι για να βάψει κανείς τα πασχαλινά αυγά | www.iheartartsncrafts.com

{κατερίνα Πριτσή} Πολύ εύκολα και όμορφα πασχαλινά καλαθάκια που μπορούμε να τα φτιάξουμε με τα παιδάκια μας και να τα γεμίσουμε πασχαλινές λιχουδιές!

 

{Λίνα Κωνσταντινίδου} 40 δημιουργικές ιδέες πασχαλινών κατασκευών για μικρά και μεγαλύτερα παιδιά | www.diyncrafts.com

{Στεφανίδου Ζωή} Bάψτε τα τέλεια Πασχαλινά αυγά με μόνο 2 λαστιχάκια! | fanpage.gr

{Μαρίνα Βλάσση}  Φτιάχνοντας έναν πασχαλινό λαγό από χαρτοπετσέτα!

 

{Θεοχάρη Κωνσταντίνα} πολλές  όμορφες πασχαλινές ιδέες από bloggers μαζεμένες σε ένα ηλεκτρονικό περιοδικό! Δείτε το online περιοδικό εδώ.  

{Γεωργία Μακρίδου} Πασχαλινά αβγά με χαρτοπετσέτες | www.larecetadelafelicidad.com

 

Συνταγές

{Αιμιλία Ροδοπούλου} Μία πανεύκολη συνταγή για κέικ καρότου, επειδή το καρότο το βρήκα στη γιρλάντα του HT !

Υλικά για το κέικ
1 ποτήρι ηλιέλαιο
2 ποτήρια καρότο τριμμένο
2 ποτήρια αλεύρι
2 ποτήρια ζάχαρη
5 αυγά
3 κουταλάκια κανέλα
1 κουταλάκι σόδα
2 κουταλάκια μπέικιν

Υλικά για την Επικάλυψη σοκολάτας
1 φακελάκι άχνη
½ φακελάκι κακάο
1 βανίλια
2 κουταλιές νερό
2 κουταλιές βούτυρο

Χτυπώ τη ζάχαρη με τα αυγά, προσθέτω λίγο λίγο το αλεύρι και τα μυρωδικά και κατόπιν το λάδι και τα καρότα. Το ψήνω στους 200ο C για 45′.

Για την επικάλυψη: ζεσταίνω το βούτυρο να λιώσει σε ένα κατσαρολάκι, και προσθέτω όλα τα υπόλοιπα. Τα ανακατεύω να γίνουν ομοιόμορφα. Είναι τέλειο!

{Ανδρεάδου Φωτεινή} Το φτιάχνω κάθε Πάσχα: Τζιγεροσαρμάδες από τη Μακεδονία

Δείτε τη συνταγή στις Συνταγές της Παρέας

{Αγγελική Καστρινοπούλου}  Super συνταγή γα μπισκοτάκια | tasteful

{Ιωάννα Κουτή} Πίτα με αυγά | δείτε τη συνταγή εδώ

Παιχνίδια και βιβλία

{Κατερίνα Παπαδοπούλου} Αγαπημένο πασχαλινό παιχνίδι στον κήπο είναι το γνωστό κυνήγι αυγών. Φτιάχνουμε χειροποιήτα καλαθάκια, που τα διακοσμούμε όπως θέλουμε (εμείς πέρυσι κατασκευάσαμε κουνελάκια), κρύβουμε παντού στον κήπο χρωματιστά βαμμένα αυγουλάκια και το κηνύγι ξεκινά! Νικητής όχι μόνο αυτός που θα βρει τα περισσότερα αυγουλάκια, αλλά όλοι όσοι παίξουν! Απλό παιχνίδι όμως άκρως διασκεδαστικό…

{Μαρίνα} Η δικιά μου πρόταση είναι ένα βιβλίο. Το αγοράσαμε πέρυσι και η μικρή μου (στα 4 τώρα) το ζητάει ακόμη και της το διαβάζουμε πριν κοιμηθεί. Είναι “Το πασχαλινό αυγό” της Ζαν Μπρετ από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Υπέροχη εικονογράφηση, τρυφερή ιστορία αλλά και πολλές εκπλήξεις! Στο πάνω μέρος των σελίδων εκτυλίσσεται μια δεύτερη ιστορία, των κοκκινολαίμηδων, έως ότου χάνουν το αυγό τους και αυτό μπαίνει στην κύρια ιστορία. Παράλληλα αριστερά και δεξιά κάθε δισέλιδου υπάρχουν υπέροχες ιδέες για διακόσμηση πασχαλινών αυγών.Προσωπικά νομίζω ότι είναι καταπληκτικό βιβλίο και σίγουρα κάθε φορά που το ανοίγουμε μας γεννάται η επιθυμία για δημιουργία και εξερεύνηση!Αν δεν το έχετε διαβάσει, αναζητήστε το και καλή διασκέδαση!

{Σάντυ Ποιμενίδου} Για τις μαμάδες που αντέχουν…..Τι θα λέγατε για αυγο-βόμβες χρωμάτων! Ανοίγουμε τα αυγά τα πλένουμε, τα γεμίζουμε με  χρωματιστό κορνφλαουερ….Ένα είναι το σίγουρο: η αυλή σας θα αποκτήσει χρώμα!

{Ιωάννα Μπλέκα} Παιχνίδι στην αυλή για μικρούς και μεγάλους: Συνεργασία με παντομίμα: Ζητάμε στους συμμετέχοντες χωρίς να μιλάνε καθόλου και μόνο με κινήσεις του σώματος να χωριστούν στον αριθμό που τους λέμε και να βρουν τρόπο να αναπαραστήσουν αυτό που τους ζητάμε.
2 άτομα – να κάνουν τον γονιό και το παιδί ή ένα τραπέζι ή το νούμερο 8
3 άτομα – ένα σπίτι ή έναν άντρα και τα δύο του σκυλιά
4 άτομα – μια ροκ μπάντα ή κάποιον που βάζει γκολ ή ένα αεροπλάνο
5 άτομα – έναν γάμο
8 άτομα – μια αράχνη
Όλη η ομάδα – μια δασκάλα και οι μαθητές της  …. κι ότι άλλο βάλει ο νους μας!

 

Αγαπημένοι Παχαλινοί Προορισμοί

{Ιωάννης Χατζημιχαήλ} Αγαπημένος προορισμός για το Πάσχα είναι η ΒΑρκελώνη, ειδικά αν συμπίπτει το ορθόδοξο Πάσχα με αυτό των Καθολικών. Μαγεία!

{Χατζηνικολή Δήμητρα} Το Πάσχα είναι η μεγαλύτερη μας θρησκευτική εορτή.Υπαρχει μέρος στην Ελλάδα που να γιορτάζεται με πραγματική ευλάβεια; Κι όμως υπάρχει. Η ´Ολυμπος της Καρπάθου (Δωδεκάνησα). Εκεί το Πάσχα γιορτάζεται με ευλάβεια και ήθη και έθιμα που έρχονται από τα παλιά βυζαντινά χρόνια. Καλό Πάσχα!!

{Δρεβελέγκα Ελένη} Αγαπημένος ταξιδιωτικός προορισμός: Ελάτη

{Αφροδίτη Νακούτη} αγαπημένος Πασχαλινός προορισμός η Κερκυρα

{Στάθης Μητσόπουλος} Αγαπημένος προορισμός;  Το Παρίσι βέβαια.

{Δέσποινα Μακρίδου} Μεγάλη Παρασκευή στη Σκιάθο ο επιτάφιος βγαίνει ξημερώματα Σαββάτου και καταλήγει στην παράλια όπου συναντιέται με τους άλλους από τις άλλες ενορίες. Υπέροχες στιγμές που αξίζει κάποια στιγμή να τις ζήσετε.

{Ρένα Ταρασίδου} Τόσο, μα τόσο κοντά στο κέντρο της πόλης μας και όμως είναι ακόμα ένα καλά φυλαγμένο μυστικό για μια σύντομη εκδρομούλα. Σας μιλώ για το Φίλυρο και το δάσος του, το Αμαδρυάς. Με πρόσβαση  με το αστικό (ΟΑΣΘ Νο 64) ή με το αυτοκίνητο, μέσα σε 15΄ από το κέντρο. Παρκάρετε το αυτοκίνητό σας και πάρτε όποιο μονοπάτι θέλετε. Όλα θα σας ικανοποιήσουν. Ειδικά αυτήν την εποχή που όλα ανθίζουν.Καλή διασκέδαση Καλό Πάσχα. Κωνσταντίνα & μαμά.

{Ευμορφία Τσιαμάγκα} Τρίκερι Μαγνησίας.  Ο τόπος που διατηρεί ζωντανή την παράδοση και την μεταλαμπαδεύει στους νέους και τις νέες, ακόμη κι όταν δεν μένουν εκεί!

{Κατερίνα Καλφοπούλου} Αγαπημένος προορισμός για το Πάσχα είναι η Άμφισσα!

 

Στιγμές..

{Βάγια Παπαβασιλείου} Γεια σας πυγολαμπίδες! Για εμένα Πάσχα σημαίνει τσουρέκια που τα φτιάχνει η μαμά μου υπό την επιβλέψει της γιαγιάς και μοσχομυρίζει το σπίτι όλο, την ίδια ώρα που ψήνονται τα τσουρεκάκια μας εγώ με τον μεγάλο μου γιο βάφουμε αυγουλάκια σε διάφορα χρώματα με διάφορες τεχνικές κ αφού τελειώσουμε ακολουθεί βόλτα στα παζάρι της πόλης μα: “νυφοπάζαρο “το ξακουστό! σας καλούμε αν θέλετε να έρθετε κ εσείς! Ραντεβού λοιπόν Μ. Πέμπτη στην Καστοριά.

{Κόννη Σνάιντερ} περιμένω πως και πως το Πάσχα! μας αρέσει με το γιο μου να βάφουμε αυγά με κλωστές!!!!

{Σοφία Καραμήτρου} Η κόρη μου σίγουρα θα καλέσει τις φίλες της για tea party με τόσο όμορφα διακοσμητικά. Πρέπει να αγοράσουμε υλικά για τα cupcakes…

Οι "πυγολαμπίδες" είναι ένας χώρος μαγικός για όλους εκείνους τους μεγάλους που νιώθουν ακόμα μικροί και που πιστεύουν ότι θα παραμείνουν έτσι για πάντα. Είμαι η Ιωάννα και πιστεύω πως τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα. Καλώς ήρθες στην παρέα μας!

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.