Ημερολόγιο – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Η Σχολή Μουσικής και Χορού «Χορωδείο» φιλοξενεί το «Μελωμύθι» με την Πέννυ Αβράμπεκη (αφήγηση-ακορντεόν) και τον Δημήτρη Τριχάκη ( τραγούδι- λαούτο) σε μία εύθυμη αποκριάτικη μουσικοαφηγηματική παράσταση, στηριγμένη σε λαϊκά κείμενα και παραδοσιακά τραγούδια του τόπου μας.

Γνωρίστε παθιασμένους έφηβους εφευρέτες από όλη την υφήλιο, οι οποίοι δημιουργούν πρωτοποριακές λύσεις για την αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών προβλημάτων που απειλούν τον πλανήτη, ενώ παράλληλα έρχονται αντιμέτωποι με τις αμφιβολίες και ανασφάλειες της εφηβείας.

Το Αρσάκειο Νηπιαγωγείο, Δημοτικό και Γυμνάσιο στη Θεσσαλονίκη προσκαλεί όλους τους γονείς και τα παιδιά στο χώρο του σχολείου, σε μία εκδήλωση με ποικίλα βιωματικά εργαστήρια, αθλητικά παιχνίδια και δρώμενα.

Μία παράσταση για τη διαφορετικότητα, με ιδιαίτερες τεχνικές εμψύχωσης, πρωτότυπη μουσική και ζωντανό τραγούδι, γεμάτη χιούμορ, τρυφερότητα και ευαισθησία.

Μια ανάσα πριν τα καρναβάλια, το παιχνιδιάρικο βιβλιοπωλείο Sublime στα Πεύκα Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την Fila Hellas, σας παρουσιάζει τη συναρπαστική καλλιτεχνική σειρά της Giotto, για να κατασκευάσετε τις δικές σας μάσκες, να κάνετε face painting, να συμμετέχετε σε διαγωνισμό και να ανταλλάξετε πολλά χαμόγελα!

Ένα μουσικοκινητικό εργαστήρι για βρέφη και πολύ μικρά παιδιά (1 – 3 ετών) με αφορμή τη σειρά  βιβλίων “Ο Ρένος – Τα μικρά μου μουσικά βιβλία”  από τις Εκδόσεις Πατάκη-Patakis Publishers.

Σκανταλιάρικα ζουζουνάκια και ζιζάνια πρωταγωνιστούν σ’αυτή τη ταινία κινουμένων σχεδίων, βασισμένη στα ζωντανά κείμενα και τις πολύχρωμες εικόνες του Άντον Κρινγκς που έχουν λατρευτεί από χιλιάδες παιδιά σε όλο τον κόσμο.

Το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου, στις 19.00, εγκαινιάζεται στο ΝΟΗΣΙΣ η έκθεση «Αρχαία Κινέζικη Επιστήμη και Τεχνολογία», η οποία πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Μουσείο Επιστήμης και Τεχνολογίας του Πεκίνου.

Ανακάλυψε ακόμα περισσότερες εκδηλώσεις και δραστηριότητες για παιδιά!