SKYLIFE: Ένας νέος χώρος στην Καλαμαριά που αγκαλιάζει τη δημιουργικότητα μικρών και μεγάλων! – Πυγολαμπίδες
Skip to content

SKYLIFE: Ένας νέος χώρος στην Καλαμαριά που αγκαλιάζει τη δημιουργικότητα μικρών και μεγάλων!

Γράφει η Ιωάννα Σεραφειμίδου

Ένας νέος, πρωτοποριακός χώρος άνοιξε στην Καλαμαριά με δραστηριότητες για όλη την οικογένεια!

Οι δραστηριότητες που μπορεί να κάνει ένα παιδί στη σημερινή εποχή είναι απεριόριστες. Οι γονείς βλέπουν πολλές επιλογές να ανοίγονται μπροστά τους, προσφέρουν στα παιδιά τους περισσότερα αγαθά από κάθε άλλη εποχή και όμως νιώθουν συχνά ανικανοποίητοι αλλά και γεμάτοι ενοχές και κούραση. Ο χρόνος με τα παιδιά τους είναι περιορισμένος και συχνά όχι ποιοτικός και ουσιαστικός. Σε όλα αυτά προστίθεται και ο ανεπαρκής χρόνος για τους ίδιους.

Με αυτή την οπτική στην καρδιά, η Μαρία Μπέφα, δημιούργησε το Skylife στην Καλαμαριά, με στόχο να υπάρχει ένας χώρος όπου όλα τα μέλη της οικογένειας θα μπορούν να αφήσουν τη φαντασία τους ελεύθερη και να αναπτυχθούν. Το Skylife είναι ένας πολυχώρος για μικρούς και μεγάλους, που είναι ανοιχτοί στη μάθηση, το παιχνίδι, την αλληλεπίδραση και την εξερεύνηση. Απευθύνεται σε όλους αυτούς που έχουν ανάγκη να βρίσκουν δημιουργική διέξοδο στη ζωή τους και να ανακαλύπτουν τρόπους να επικοινωνούν ουσιαστικά. Αγκαλιάζει όλη την οικογένεια και χαίρεται να τους βλέπει να συνυπάρχουν στον ίδιο χώρο.

 

 

Η Μαρία Μπέφα, με σπουδές στην Ψυχολογία, οραματίστηκε έναν Πολυχώρο, όπου σε τέσσερα επίπεδα ανοίγονται προοπτικές μάθησης, άσκησης και εξέλιξης για όλους. Θαυμάζω το νέο της αυτό δημιούργημα και όταν τη ρωτάω τι την κάνει περήφανη, μου λέει:

 

“Είμαι περήφανη για τους ανθρώπους που έχω στην ομάδα μου και για την ιδέα μου και πήρε σάρκα και οστά. Για μένα έχουν σημασία οι άνθρωποι και όχι τα αντικείμενα.”

 

Δε μπορείς ωστόσο να αγνοήσεις τις λεπτομέρειες των χώρων, που έχει επιμεληθεί η ίδια, και που δείχνουν την αγάπη της για το κάθε τι που την περιτριγυρίζει.

 

 

Μέσα από πληθώρα δημιουργικών δραστηριοτήτων, παιδιά και ενήλικες εξερευνούν, πειραματίζονται, κατασκευάζουν και παίζουν, παίρνοντας κατάλληλα ερεθίσματα για να αναπτυχθούν ολιστικά οι τόσο απαραίτητες ανάγκες και ικανότητές τους.

 

 

Οι χώροι

Σε κάθε όροφο θα ανακαλύψεις και έναν διαφορετικό κόσμο: ο χώρος για τα παιδιά, όπου λιτά χρώματα και διακριτικές γωνιές υποστηρίζουν τη μάθηση και την εξερεύνηση, ο χώρος για τους μεγάλους, που μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε τμήματα άσκησης αλλά και δημιουργικής ενασχόλησης, ο χώρος για συνέδρια και ημερίδες για επιμορφωτικά -και όχι μόνο – σεμινάρια και τέλος ο ισόγειος χώρος του καφέ.

Το καφέ

Αν ως γονιός δεν επιθυμείς αρχικά να συμμετέχεις σε κάποια δραστηριότητα, θα μπορείς να καθίσεις αναπαυτικά στο ιδιαίτερο καφέ του Skylife και να απολαύσεις το ρόφημά σου (διαθέτει μια ποικιλία από γευστικά και υγιεινά σνακ και ποτά) και παράλληλα να εργαστείς στον υπολογιστή σου, να διαβάσεις ένα βιβλίο, να συζητήσεις με τους ανθρώπους του Skylife για θέματα που σε προβληματίζουν ή απλώς να χαλαρώσεις με έναν φίλο σου! Μπορείς όμως να το επισκεφτείς καθόλη τη διάρκεια της μέρας (είναι ανοιχτό από τις 08:00-22:00) για ένα ραντεβού ή για να εργαστείς από εκεί.

Ξεφύλισσε ωστόσο το πρόγραμμα με τα τμήματα, είναι σίγουρο ότι θα παρσυρθείς σε δημιουργικές δραστηριότητες!

 

Φιλοσοφία του Skylife

Η φιλοσοφία του Skylife, κινείται γύρω από έναν πρωταρχικό στόχο: να αναπτυχθούν ελεύθερες και ισορροπημένες προσωπικότητες. Μέσα από εκπαιδευτικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες στοχεύει να καλλιεργήσει σημαντικές κοινωνικές δεξιότητες και να διδάξει τις αξίες της ομαδικότητας, της κατανόησης και της ελεύθερης σκέψης και έκφρασης.

 

Εσύ πότε θα το γνωρίσεις από κοντά;

Για να συμμετέχεις (εσύ ή το παιδί σου) σε ένα (ή και περισσότερα) τμήματα του Skylife,  δεν έχεις παρά να δεις όλα τα τμήματα του εδώ, να το ακολουθήσεις στο Facebook και στο Instagram και τέλος να περάσετε οικογενεαικώς από κοντά για να δείτε το χώρο και να αποφασίσετε αυτό που σας ταιριάζει!

Θα το βρεις στην οδό Καλαβρύτων 28, στην Καλαμαριά.

Τ: 2310 430335

www.skylife.gr

 

Photo credits: arteditre.gr
#piglampidesadvertorial

Οι "πυγολαμπίδες" είναι ένας χώρος μαγικός για όλους εκείνους τους μεγάλους που νιώθουν ακόμα μικροί και που πιστεύουν ότι θα παραμείνουν έτσι για πάντα. Είμαι η Ιωάννα και πιστεύω πως τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα. Καλώς ήρθες στην παρέα μας!

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.