Πάμε για δουλειά – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Πάμε για δουλειά

work

Γράφει η Αντιγόνη Χαρατσίδου

 

Δουλειά = Το μέρος όπου κάθε μέρα εξαϋλώνεται η μαμά/ ο μπαμπάς / κτλ.

Συνοδεύεται από εκφράσεις του τύπου: άσε με έχω ______, ήρθα κουρασμένος από τη _________, άργησα για τη ______.

Τι σημαίνει αυτό για ένα παιδί; Ότι πας κάπου όπου δεν είσαι διαθέσιμος. Τι ξέρει για τη μέρα σου; Τι επιλέγεις να μοιράζεσαι από τον κόσμο σου μαζί του; Όταν ειδικά εσύ τον ρωτάς και τον ξαναρωτάς πώς πέρασε τη μέρα του, με ποιον μίλησε, τι καινούριο έμαθε.

Προβληματίστηκα από μια ανάρτηση της Ιωάννας Μπλέκα, παιδοψυχολόγου, εδώ στα μέρη μας, στις @Πυγολαμπίδες στο Κλουβί για τις συζητήσεις στο αυτοκίνητο. Εμένα στρείδι ο δικός μου, δεν του έπαιρνα κουβέντα. Κι έτσι η Ιωάννα με συμβούλευσε, ξεκίνα να μιλάς εσύ για τη μέρα σου. Οπ, άναψε λαμπάκι! Μα ναι, τι στο καλό ξέρει το παιδί μου για το τι κάνει η μαμά όταν χάνεται από το οπτικό του πεδίο;
www.licensekeysale.com
licensekeysale.com
Έτσι τον πήρα μια μέρα αρχικά στο γραφείο. Πώς ψήλωσε εκείνη τη μέρα! Τον πέρασα και από τα δικαστήρια. Του μίλησα με απλά λόγια για το τι κάνει ένας δικηγόρος. Εκεί δυσκόλεψαν τα πράγματα:

«Να ήταν δύο αγρότες και ήθελαν το χωράφι ο καθένας για δικό του. Μάλωναν μάλωναν δεν έβρισκαν τη λύση. Αποφάσισαν να πάνε στα δικαστήρια να δουν ποιανού είναι το χωράφι. Εκεί είχε ο καθένας το δικηγόρο του στο πλευρό του. Και ο δικαστής είπε το χωράφι δεν είναι κανενός, θα το πάρουμε και θα το κάνουμε πάρκο να παίζουν τα παιδιά του χωριού.»

Πολύπλοκες έννοιες, δίκαιο, άδικο, ιδιοκτησία, ποινή, φυλακή. Τροφή για πολλή κουβέντα.

Ευτυχώς που υπάρχουν και βιβλία: Η μαμά μου είναι δικηγόρος, Ο μπαμπάς μου είναι δικηγόρος από τις εκδόσεις της Νομικής Βιβλιοθήκης. Κάπως με ξελάσπωσαν. Έχει κι άλλους ενδιαφέροντες τίτλους: Τι τους θέλουμε τους νόμους, Πολίτες ενωμένοι ποτέ νικημένοι, Μια του κλέφτη δυο του κλέφτη. {δείτε τα κείμενα της Παιδικής Νομικής Βιβλιοθήκης εδώ}

400-151 vce
400-201 vce

Αν όμως εσύ κάνεις μια δουλειά όπως της Ιωάννας aka @Πυγολαμπίδες στο Κλουβί, δηλαδή έχεις τον πιο κατατοπισμένο οδηγό εκδηλώσεων και ελεύθερου χρόνου για τα παιδιά και όλη την οικογένεια, εδώ σε θέλω. Άντε πες στη μικρή σου τι κάνεις.  Κι αν αποφασίσεις να επεκταθείς και σε ιστοσελίδα με φανταστικά ταξίδια για παιδιά και κάθε τρεις και δύο ξεσηκώνεσαι και φεύγεις για έρευνα με το @ThePaperBoat; A, εκεί δυσκολεύουν τα πράγματα. Περιμένουμε βιβλίο για το θέμα ακόμα.

 

Λίγα Λόγια για την Αντιγόνη Χαρατσίδου

Η Αντιγόνη Χαρατσίδου είναι δικηγόρος, ζει στη Θεσσαλονίκη και από μικρή καταβροχθίζει βιβλία. Για να ικανοποιήσει το πάθος της έπεισε την οικογένειά της να ανοίξει βιβλιοπωλείο. Εκεί θα τη βρείτε να κυνηγάει το μικρό της γιο, που κληρονόμησε την ίδια αγάπη για τις τυπωμένες σελίδες. Μας μιλάει για βιβλία.

Άνθρωποι της πόλης, γράφουν για αυτά που ξέρουν να κάνουν καλά, μοιράζονται το πάθος τους, ενημερώνουν γονείς και εκπαιδευτικούς για τα σημαντικά και ασήμαντα αυτής της ζωής. Αν είσαι και εσύ ένας από αυτούς και σε ενδιαφέρει να μοιραστείς κάτι που έχει σχέση με την ελεύθερο χρόνο και την δημιουργική απασχόληση ή την μάθηση τότε επικοινώνησε μαζί μας στο info@pigolampides.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

  • Efi Panagoula

    τέλειο 🙂

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.