Parking – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Ιχνηλάτης Ονείρων

Ο “Ιχνηλάτης Ονείρων” αποτελεί μία ομάδα που ασχολείται με την Εκπαιδευτική Ιππασία και το Εκπαιδευτικό παιχνίδι με το άλογο καθώς και με την Θεραπευτική Ιππασία. Εκτός από τα παραπάνω, διαθέτει τμήματα ενηλίκων καθώς και το πρωτοποριακό τμήμα Vaulting. Σε όλη τη διάρκεια του χρόνου οργανώνονται δράσεις για όλη την οικογένεια, για σχολεία και φορείς εκπαίδευσης καθώς και εκδρομές με τα τμήματα ενηλίκων!

Η Κεδρά Φωτεινή, ιδρύτρια και υπεύθυνη των προγραμμάτων του “Ιχνηλάτη Ονείρων” είναι εκπαιδεύτρια θεραπευτικής ιππασίας, πιστοποιημένη από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Θεραπευτικής Ιππασίας (PACTH-Pennsylvania Council on Therapeutic Horsemanship).

Σήμερα συνεργάζεται με το κτήμα Κλημεντίνη στη Βόλβη Θεσσαλονίκης, όπου στεγάζεται ο Ιχνηλάτης Ονείρων και φιλοξενεί όλες τις δράσεις του.

 

Oι παροχές του Ιχνηλάτη Ονείρων στη Βόλβη Θεσσαλονίκης είναι οι ακόλουθες και μπορείτε να επιλέξετε το πρόγραμμα που ταιριάζει στις ανάγκες σας:

 • Θεραπευτική Ιππασία
 • Εκπαιδευτικό Παιχνίδι με το Άλογο
 • Ιππασία Ενηλίκων
 • Οικογενειακά Δρώμενα με το Άλογο
 • Επισκέψεις σχολείων, ΚΔΑΠ και Φορέων που ασχολούνται με το παιδί.
 • Vaulting για Ενήλικες και Παιδιά – Χορός πάνω στο Άλογο!
 • Πάρτι γενεθλίων

 

Ωράριο λειτουργίας

Τρίτη έως Κυριακή από τις 9.00 έως τις 21.00, κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού.

Σάββατα & Κυριακές, από τις 12.00 έως τις 14.00, πραγματοποιούνται τα οικογενειακά δρώμενα, για τα οποία απαιτείται τηλεφωνική κράτηση.

Τμήματα αρχαρίων ξεκινούν όλο τον χρόνο!

Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 6983 422884 & 6907 740545

Ιχθύς στο Εθνικό Κολυμβητήριο

Εκμάθηση | Ακαδημίες | Προαγωνιστική | Αγωνιστική

Ακαδημίες Κολύμβησης για παιδιά 4 ετών και άνω

 

Η ομάδα κολύμβησης “Ιχθύς” ιδρύθηκε με πολλή αγάπη το Σεπτέμβριο του 2011, από τον Νικόλα Χατζηγιακουμή (ένας από τους ελάχιστους και πιο έμπειρους εκπαιδευτές βρεφικής και νηπιακής κολύμβησης στην Ελλάδα) και τη Χριστίνα Χρυσοχοΐδου, οι οποίοι, γονείς και οι ίδιοι, αποφάσισαν να αφιερώσουν τη ζωή τους στο πιο οργανωμένο πρόγραμμα κολύμβησης στην Ελλάδα.

 

ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

Οι προπονητές στην ομάδα κολύμβησης “Ιχθύς” είναι οι πιο άρτια εκπαιδευμένοι για βρεφική και νηπιακή κολύμβηση στην Ελλάδα. Είναι επίσης κάτοχοι πτυχίων Α’ Βοηθειών, ναυαγοσωστικής και πολλών σχετικών με την κολύμβηση σεμιναρίων.

 

Εθνικό Κολυμβητήριο

Το Εθνικό Κολυμβητήριο, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, αποτελεί ένα ολοκληρωμένο αθλητικό κέντρο που δεν χρειάζεται συστάσεις. Περιλαμβάνει 3 πισίνες οι οποίες καλύπτουν όλες τις κολυμβητικές ανάγκες.

Συγκεκριμένα, οι πισίνες είναι οι εξής:

 • Ανοιχτή πισίνα (50μ – Βάθος 1,90μ – 5μ) – Προαγωνιστική και Αγωνιστική | 8 – 9 ετών και άνω

 • Κλειστή πισίνα (25μ – Βάθος 1,70μ – 5μ) – Ακαδημίες | 6 ετών και άνω

 • Κλειστή πισίνα Εκμάθησης (15μ – Βάθος 0,90μ) | 4 και άνω

 

Σε όλες τις πισίνες, οι προπονητές είναι πάντα δίπλα στα παιδιά ως καθοδηγητές και υποστηρικτές, ώστε να επιτυγχάνεται στο μέγιστο η εξατομικευμένη προσέγγιση, ενσυναίσθηση και η προσωποποιημένη μάθηση για κάθε παιδί.

Όλες οι ως άνω πισίνες χρησιμοποιούν, ως βασικό συστατικό για τον καθαρισμό τους το χλώριο. Τα μαθήματα διενεργούνται πάντα σε συμφωνία με τις υποδείξεις του ΕΟΔΥ.

Οι εγκαταστάσεις αποτελούνται από πολλά ντους, καφέ με τραπεζοκαθίσματα με θέα στην πισίνα για το συνοδό του παιδιού, μεγάλους και άνετους χώρους, για την αναμονή των ενηλίκων και των παιδιών. Σε όλες τις πισίνες υπάρχουν, φυσικά, και εξέδρες κοινού. Στο χώρο υπάρχει μόνιμα συντηρητής και οι χημικές αναλύσεις της πισίνας γίνονται στα μικροβιολογικά εργαστήρια του ΑΠΘ.

Η πρόσβαση είναι πανεύκολη από όλες τις μεριές της πόλης, από τον περιφερειακό της Θεσσαλονίκης και το κέντρο.

Τέλος, στο χώρο λειτουργεί η γραμματεία της ομάδας ομάδα κολύμβησης “Ιχθύς” πρόθυμη να εξυπηρετήσει το κοινό. Μπορείτε επίσης να προμηθευτείτε από εκεί όλων των ειδών τα κολυμβητικά είδη, μαγιώ, σκουφάκια, παντοφλάκια, γυαλιά κλπ. Απευθυνθείτε στη γραμματεία!

Ωράριο λειτουργίας Εθνικού κολυμβητηρίου

Δευτέρα 17.00 – 20.00

Τρίτη και Τετάρτη 16.10 – 19.30

Πέμπτη 16. 40 – 19.30

Παρασκευή 17.00 – 20.00

Σάββατο 10.30 – 14.30

ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ

Οι χώροι της «Ομάδας Κολύμβησης Ιχθύς» είναι τόποι συνάντησης γονέων και παιδιών. Η βασική ιδέα σε αυτές τις ηλικίες είναι να δίνονται όσα περισσότερα εφόδια γίνεται στα παιδιά και το ομορφότερο δώρο σε αυτά είναι να μάθουν να πιστεύουν στον εαυτό τους.

 

Ιχθύς στο Apollo Keep Swimming

Ακαδημίες | Προαγωνιστική | Αγωνιστική | Ενήλικες

Ακαδημίες Κολύμβησης για παιδιά 5 ετών και άνω

 

Η ομάδα κολύμβησης “Ιχθύς” ιδρύθηκε με πολλή αγάπη το Σεπτέμβριο του 2011, από τον Νικόλα Χατζηγιακουμή (ένας από τους ελάχιστους και πιο έμπειρους εκπαιδευτές βρεφικής και νηπιακής κολύμβησης στην Ελλάδα) και τη Χριστίνα Χρυσοχοΐδου, οι οποίοι, γονείς και οι ίδιοι, αποφάσισαν να αφιερώσουν τη ζωή τους στο πιο οργανωμένο πρόγραμμα κολύμβησης στην Ελλάδα.

 

ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

Οι προπονητές στην ομάδα κολύμβησης “Ιχθύς” είναι οι πιο άρτια εκπαιδευμένοι για βρεφική και νηπιακή κολύμβηση στην Ελλάδα. Είναι επίσης κάτοχοι πτυχίων Α’ Βοηθειών, ναυαγοσωστικής και πολλών σχετικών με την κολύμβηση σεμιναρίων.

 

ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΑ

Τα κολυμβητήρια διαθέτουν εγκαταστάσεις απόλυτα προσεγμένες, άκρως λειτουργικές και φυσικά πεντακάθαρες! Ιδανικές για όλους!

 

Κολυμβητήριο Ιχθύς Apollo Keep Swimming

Ένα ακόμη βήμα για τον Ιχθύ, ένα τεράστιο βήμα για την κολυμβητική κοινότητα! Ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα κολύμβησης για όλες τις ηλικίες θα πραγματοποιηθεί από την κολυμβητική ομάδα “Ιχθύς” στο Apollo Keep Swimming.

Η ισχύς εν τη ενώσει σε όλο της το μεγαλείο, έρχεται για πρώτη φορά στην πόλη μας, να φέρει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα κολύμβησης για όλες τις ηλικίες που θα πραγματοποιηθεί στο Apollo Keep Swimming, το οποίο διαθέτει εξελιγμένες εγκαταστάσεις, με πολύ έμπειρους εκπαιδευτές και νέες συνεργασίες, που θα εκτοξεύσουν την ομάδα ως το διάστημα, όπως το Apollo.

Οι εγκαταστάσεις, αποτελούνται από άνετα αποδυτήρια με πολλά ντους, καφέ με τραπεζοκαθίσματα με θέα στην πισίνα για το συνοδό του παιδιού και μεγάλους χώρους, για την αναμονή των ενηλίκων και των παιδιών. Επίσης, ο χώρος κλιματίζεται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Με αίσθημα ευθύνης και κοινωνικής προσφοράς στο χώρο έχει τοποθετηθεί απινιδωτής, διότι η ασφάλεια και η πρόληψη είναι πολύ σημαντική για όλους.

Η πρόσβαση είναι πανεύκολη από όλες τις μεριές της πόλης, από τον περιφερειακό της Θεσσαλονίκης, το κέντρο αλλά και από την ανατολική Θεσσαλονίκη. Το κολυμβητήριο διαθέτει μεγάλο και δωρεάν πάρκινγκ.

Τέλος, στον χώρο θα λειτουργεί η γραμματεία της ομάδας “Ιχθύς”, πρόθυμη να εξυπηρετήσει το κοινό. Υπάρχει η δυνατότητα να προμηθευτείτε από τον Ιχθύ όλων των ειδών τα κολυμβητικά είδη, μαγιώ, σκουφάκια, παντοφλάκια, γυαλιά κλπ. Απευθυνθείτε στη γραμματεία.

Φυσικά, οι προπονητές είναι πάντα δίπλα στα παιδιά ως καθοδηγητές και υποστηρικτές, ώστε να επιτυγχάνεται στο μέγιστο η εξατομικευμένη προσέγγιση, η ενσυναίσθηση και η προσωποποιημένη μάθηση για κάθε παιδί, όπως γίνεται όλα αυτά τα χρόνια με την υψηλού επιπέδου τεχνογνωσία τους.

Μαθαίνοντας τα παιδιά να κολυμπούν μέσα από το παιχνίδι και τη χαρά, αποκτούν δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα!

 

Ωράριο λειτουργίας

Δευτέρα έως Παρασκευή: 15.30 – 20.30

Σάββατο: 09.00 – 14.00

 

ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ

Οι χώροι της «Ομάδας Κολύμβησης Ιχθύς» είναι τόποι συνάντησης γονέων και παιδιών. Η βασική ιδέα σε αυτές τις ηλικίες είναι να δίνονται όσα περισσότερα εφόδια γίνεται στα παιδιά και το ομορφότερο δώρο σε αυτά είναι να μάθουν να πιστεύουν στον εαυτό τους.

Dadoo

Το DADOO είναι ένα ξεχωριστό παιδικό βιβλιοπωλείο  με αποκλειστικά παιδικά βιβλία για ηλικίες 0-99 χρονών με ελληνικούς, αγγλικούς και γαλλικούς τίτλους.

Διαθέτει φυσικό κατάστημα στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης αλλά και ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο με διεύθυνση www.dadoo.gr με στόχο την παράδοση των πακέτων τους ακόμη και την επόμενη μέρα.

Φιλοξενεί εικονογράφους και συγγραφείς ώστε να συναντήσουν τα παιδιά τους δημιουργούς και να γνωρίσουν καλύτερα τον μαγικό κόσμο των βιβλίων.

Στον εξωτερικό τους χώρο υπάρχει ένας καταπράσινος ελαιώνας όπου πραγματοποιούνται οι παρουσιάσεις των βιβλίων και τα εικαστικά εργαστήρια όταν ο ήλιος είναι ψηλά.

Για τα παιδιά που θέλουν να παραμείνουν παιδιά και τους μεγάλους που θέλουν να συνδεθούν με το παιδί μέσα τους το DADOO προτείνει τα πιο όμορφα παιδικά βιβλία.

Διαβάστε εδώ τη συνέντευξη που έδωσε το Dadoo στις Πυγολαμπίδες. 

 

Trees Trees

Το Trees Trees είναι η Silver Bullet Canteen, κρυμμένη μέσα στο δάσος των Ελαιώνων, στη Πυλαία Θεσσαλονίκης, μόλις λίγα λεπτά από το κέντρο της Θεσσαλονίκης. Η περιοχή αποτελεί το τέλειο σημείο απόδρασης για οικογένειες, αφού προσφέρει ατελείωτο ελεύθερο παιχνίδι στη φύση σε έναν ασφαλές, περιφραγμένο χώρο αλλά και για παρέες που θέλουν να ξεφύγουν από τη βαβούρα της πόλης.

Στόχος της ομάδας του Trees Trees είναι να έρθει ο επισκέπτης σε επαφή με τη φύση, να απολαύσει τις ομορφιές της, να “λερωθεί” και να ξανά γίνει παιδί.

Στο χώρο υπάρχουν παιχνίδια εξωτερικού χώρου για την απασχόληση παιδιών μικρότερων ηλικιών, όπως σκάμματα με άμμο, παιχνίδι ισορροπίας, κρεμαστή γέφυρα, αλλά και για παιδιά μεγαλύτερων ηλικιών υπάρχουν γιγάντια σκακιέρα, σκορ 4, μπασκέτα και πινγκ πονγκ. Παράλληλα, ο επισκέπτης μπορεί να δανειστεί κάποιο βιβλίο από τη δανειστική βιβλιοθήκη που λειτουργεί και να το διαβάσει κάτω από τα δέντρα. Στο χώρο θα βρείτε ιδιωτικές τουαλέτες με όλα τα απαραίτητα που μπορεί να χρειαστεί ένας γονιός για το παιδί του. Τις καθημερινές ο χώρος φιλοξενεί πολλούς εργαζόμενους οι οποίοι προτιμούν να δουλεύουν remote κάτω από τα δέντρα.

Η καντίνα προσφέρει ποικιλία ροφημάτων και σνακ, καλύπτοντας όσο είναι εφικτό τις περισσότερες προτιμήσεις και διατροφικές ιδιαιτερότητες  των επισκεπτών. Παράλληλα, μέσα στη φιλοσοφία του Trees Trees είναι και η όσο το δυνατόν μειωμένη χρήση πλαστικού οπότε και όλες οι συσκευασίες είναι 100% χάρτινες, ενώ παράλληλα οι κατασκευές (παιχνίδια, παγκάκια, τραπέζια ) είναι φτιαγμένες από ξύλο.

 

 

Στην αυλή του Trees Trees φιλοξενούνται πρωτότυπα παιδικά πάρτυ και κάθε άλλου είδους εκδήλωση, προσωπικής ή εταιρικής φύσης. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διοργάνωση κάποιας εκδήλωσης μπορείτε να καλέστε στο 231 030 4648, καθημερινές, πρωινές ώρες.

Έτσι κάνουν οι μπαλαρίνες

Το βιβλιοπωλείο “Έτσι Κάνουν Οι Μπαλαρίνες” συμμετέχει στο OPEN HOUSE Thessaloniki 2023.

25/11/23 – 11:00 – 18:00 (το κατάστημα λειτουργεί κανονικά και ανεξάρτητα)

 

Το διώροφο κτίσμα προ του 1955, στην οδό Στεργίου Πολυδώρου 61 στην Άνω Πόλη, στεγάζει εδώ και ένα χρόνο -από τον Νοέμβριο του 2022- το παραμυθένιο βιβλιοπωλείο – καφέ “Έτσι κάνουν οι μπαλαρίνες”. 

Αρχικά ξεκίνησε σαν όνειρο και έπειτα από πολλή δουλειά, ιδέες, σβησίματα και γραψίματα, επιβεβαιώσεις και αναθεωρήσεις και προπαντός ύστερα από την σύνδεση πέντε ανθρώπων με κοινό όραμα, άναψε εκείνο το μαγικό φως που έδειχνε ότι αυτός ο χώρος μπορούσε να γίνει πραγματικότητα.

 

Το βιβλιοπωλείο “Έτσι Κάνουν Οι Μπαλαρίνες” είναι ένα μέρος όπου η φαντασία ζωντανεύει μέσα από τα βιβλία και ο τελικός σκοπός είναι τα βιβλία και τα παιδιά να γίνουν οι καλύτεροι φίλοι. Εκτός από ένα δημιουργικό βιβλιοπωλείο είναι ένας χώρο συνάντησης, ψυχαγωγίας και παιχνιδιού.

Κάθε εβδομάδα το βιβλιοπωλείο φιλοξενεί μια σειρά εκδηλώσεων που συναρπάζουν τους μικρούς αναγνώστες και πυροδοτούν τη φαντασία τους. Από μαγευτικές συνεδρίες αφήγησης παραμυθιών μέχρι διαδραστικά εργαστήρια, πάντα θα βρείτε κάτι δημιουργικό να συμβαίνει στο πολύχρωμο χώρο του.

 

Ο χώρος παραμένει κλειστός κάθε Δευτέρα.

 

Happy Swimming

Tο HAPPY SWIMMING δημιουργήθηκε και λειτουργεί με γνώμονα την αγάπη του για το παιδί και τον γονέα. Η αγάπη αυτή είναι που ωθεί διαρκώς το ανθρώπινο δυναμικό να συνεχίζει και να εξελίσσεται. Ο στόχος είναι να προσφέρουν ξεχωριστές υδάτινες εμπειρίες σε ένα άρτια εξοπλισμένο χώρο, με σύγχρονες εγκαταστάσεις!

Το HAPPY SWIMMING σας καλεί να γνωρίσετε τα οφέλη της κολύμβησης και να βουτήξετε στα άδυτα του υδάτινου παιχνιδιού με ασφάλεια και αυτοπεποίθηση!

 

Μέθοδος Καθαρισμού Νερού – Ηλεκτρόλυση άλατος

Ως ζωντανός οργανισμός, το νερό της πισίνας αλλάζει συνεχώς χαρακτηριστικά και απαιτήσεις. Για το λόγο αυτό αναζητήθηκε ένα σύστημα απολύμανσης που να προσφέρει διαρκώς υγιεινό, κρυστάλλινο νερό απαλλαγμένο από βακτηρίδια και μύκητες.

Η πλέον κατάλληλη μέθοδος λοιπόν είναι αυτή της ηλεκτρόλυσης άλατος. Πρόκειται για τον μοναδικό εναλλακτικό τρόπο απολύμανσης του νερού της πισίνας που καταργεί πλήρως το συμβατικό χλώριο. Η ηλεκτρόλυση άλατος είναι από τις πιο ασφαλείς και υγιεινές μεθόδους απολύμανσης του νερού της πισίνας με πολλά πλεονεκτήματα και φίλους σε όλο τον κόσμο. Στην Αυστραλία το 95% των πισίνων απολυμαίνονται με ηλεκτρόλυση άλατος.

Οι χλωριωτές άλατος έχουν δώσει μία νέα διάσταση στην έννοια της επεξεργασίας του νερού της πισίνας καθώς βελτιώνουν την ποιότητα του νερού, δεν απαιτούνται χημικά προϊόντα και κάνουν τη συντήρηση με απόλυτα φυσικό τρόπο. Έτσι αποφεύγονται όλες οι ανεπιθύμητες παρενέργειες των χημικών σταθεροποιητών (κυανουρικό οξύ) που περιέχονται σε προϊόντα χλωρίου (δυσάρεστη οσμή, ερεθισμός των ματιών και του δέρματος, ξερά μαλλιά, κτλ.).

 

Προσωπικό

Το εκπαιδευτικό προσωπικό αποτελείται από γυμναστές απόφοιτους ΤΕΦΑΑ. Οι γυμναστές στο HAPPY SWIMMING έχουν ακολουθήσει την κατεύθυνση κολύμβησης ή έχουν λάβει σεμιναριακή επιμόρφωση ή οποιοδήποτε άλλο πιστοποιητικό εκπαίδευσης.

 

Λίγα λόγια για τη βρεφική κολύμβηση

Όπως είναι γνωστό, το νερό έχει πολλά οφέλη για τον ανθρώπινο οργανισμό, πόσο μάλιστα για ένα βρέφος όπου λίγους μήνες πριν βρισκόταν σε παρόμοιο περιβάλλον. Μέσα στο νερό τα βρέφη μαθαίνουν από μικρή ηλικία να ελέγχουν το σώμα τους και τις κινήσεις τους και αποτελεί το ιδανικό περιβάλλον ώστε να αναπτυχθούν οι κινητικές τους δεξιότητες με μηδενική καταπόνηση των οστών. Η αλληλεπίδραση γονέα και παιδιού μέσα στο νερό και ο ποιοτικός χρόνος που μοιράζονται, αποτελεί μια ξεχωριστή εμπειρία και ενισχύει την οικοδόμηση μιας υγιούς, χαρούμενης και δημιουργικής σχέσης μεταξύ τους, ήδη από τη βρεφική ηλικία.

Τα μαθήματα μπορούν να ξεκινήσουν όταν γονείς και παιδί νιώθουν έτοιμοι .Αυτό που είναι σημαντικό να γνωρίζει ο γονέας είναι πως το κάθε παιδί έχει το δικό του χρόνο προσαρμογής και η συμμετοχή τους στο πρόγραμμα εξελίσσεται σταδιακά και χωρίς πίεση. Η καλή διάθεση, η ενεργός συμμετοχή, η ενθάρρυνση και η καθοδήγηση του γονέα, δρουν θετικά στο παιδί και αποτελούν σημαντικό και κύριο παράγοντα στην τέλεση του μαθήματος.

Πιο συγκεκριμένα πραγματοποιούνται μαθήματα:

 • Baby swimming/βρεφική κολύμβηση
 • Children swimming/παιδική κολύμβηση
 • Aqua Aerobic/αερόβια υδρογυμναστική
 • Aqua kids/ παιδική υδρογυμναστική
 • Aqua Yoga for Pregnancy/υδρογυμναστική εγκύων

 

Extra Bonus

 • Οικονομικές τιμές και προσφορές σε συνδυασμούς πακέτων
 • Ολιγομελή τμήματα προπόνησης
 • Δυνατότητα ατομικής προπόνησης
 • Φωτογραφήσεις και βιντεοσκοπήσεις κάτω από το νερό
 • Λειτουργία χώρου καφέ
 • Παιδικά πάρτι

Eduk8

Εκπαίδευση  ενηλίκων: Πιστοποιημένα Σεμινάρια Eκπαιδευτικής Ρομποτικής & STEM για εκπαιδευτικούς και ενήλικες

 LEGO Education Academy:

Εξειδικευμένες εκπαιδεύσεις που αφορούν τα αντίστοιχα εκπαιδευτικά υλικά από τη LEGO Education. Διεξάγονται δια ζώσης στους χώρους της EDUK8 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη καθώς και online. Για τα online σεμινάρια αναλαμβάνει η EDUK8 τον δανεισμό του εκάστοτε υλικού στο συμμετέχοντα για μία ολοκληρωμένη βιωματική εμπειρία.

ΔΕΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

 

Arduino Education:

H Eduk8, αποκλειστικός αντιπρόσωπος της Arduino Education σε Ελλάδα και Κύπρο φέρνει για πρώτη φορά το επίσημο διεθνές πρόγραμμα πιστοποίησης της. Μία hands-on εμπειρία, διάρκειας 9 ωρών και επιπλέον 75 λεπτών εξέτασης (πραγματοποιείται σε τρεις τρίωρες συναντήσεις), που διεξάγεται οnline, από την άνεση του γραφείου, του σπιτιού σας ή του Makerspace σας. Στην τιμή περιλαμβάνεται και το κιτ της εκπαίδευσης, το οποίο παραμένει στον συμμετέχοντα.

 ΔΕΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ 

 

Η «Eduk8» δημιουργήθηκε το 2015 πάνω σε 8 βασικούς πυλώνες: Παιχνίδι, Διασκέδαση, Εκπαίδευση, Καινοτομία, Ρομποτική, Τεχνολογία, Συνεργασία, Δημιουργικότητα.

Πεποίθησή τους είναι πως το παιχνίδι είναι ένα μέσο το οποίο επιδρά θετικά στην ολόπλευρη εξέλιξη των παιδιών. Η «Eduk8» αποτελεί επίσημο αντιπρόσωπο της LEGO Education και αποκλειστικό αντιπρόσωπο των  Arduino Education, Makeblock Education, Codemonkey για την Ελλάδα και την Κύπρο για την προμήθεια όλων των εκπαιδευτικών προτάσεων προμηθεύοντας σχολεία, πανεπιστήμια, φροντιστήρια και εκπαιδευτήρια που δραστηριοποιούνται κυρίως στο χώρο του STEM ξεκινώντας από την προσχολική ηλικία έως και την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Διαθέτει δύο hubs σε Θεσσαλονίκη & Αθήνα. Ο κεντρικός χώρος στη Θεσσαλονίκη λειτουργεί ως σεμιναριακός χώρος, χώρος επίδειξης των εκπαιδευτικών λύσεων, καθώς και χώρος πώλησης αυτών.

 

 

Δείτε στο παρακάτω video τι σημαίνει STEM και τι είναι η Εκπαιδευτική Ρομποτική;

 

Ποια είναι τα οφέλη της Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για τα παιδιά;

 • Μαθαίνουν να δουλεύουν ομαδικά
 • Ανακαλύπτουν ταλέντα και ενδιαφέροντα που δεν ήξεραν ότι διαθέτουν
 • Μαθαίνουν να χειρίζονται την τεχνολογία με υπευθυνότητα
 • Εξασκούν τη δημιουργική και κριτική τους σκέψη
 • Κεντρίζει το ενδιαφέρον των μαθητών

 

Διαβάστε το άρθρο ΕΔΩ.

Σπιτόδενδρο

Το Family School της Θεσσαλονίκης

Τον Σεπτέμβριο του 2019 ένας νέος χώρος μάθησης έκανε την εμφάνισή του στη Θεσσαλονίκη. Με πρωτοβουλία τριών έμπειρων νηπιαγωγών, του Γλαντζή Τάσου, του Δημολιού Κωστή, της Τουφεξίδη Ελίζας και ενός ψυχολόγου, του Μπάσογλου Δημήτρη, ένα «Σπιτόδενδρο» εμφανίστηκε στην περιοχή του Διαβαλκανικού Ιατρικού Κέντρου για να φιλοξενήσει παιδιά προσχολικής ηλικίας. Την ομάδα ήρθε να συμπληρώσει η Αμαλία Βράντση, νηπιαγωγός με εμπειρία 30 χρόνων και ιδιοκτήτρια του παιδικού σταθμού Λιλιπούπολη.

Με μία ομάδα προσεκτικά επιλεγμένων εκπαιδευτικών και συνεργατών ο παιδικός σταθμός και νηπιαγωγείο «Σπιτόδενδρο» αποτελεί έναν χώρο που προσφέρει τις πιο σύγχρονες μεθόδους μάθησης, σε ένα ζεστό φιλόξενο περιβάλλον, θεμελιωμένο στην επαγγελματική, εκπαιδευτική και ανθρώπινη εμπειρία του προσωπικού που το απαρτίζει.

 

Λειτουργία

Θέτοντας τις ουσιαστικές βάσεις για την κοινωνικοποίηση και τη μετέπειτα εκπαίδευση των παιδιών, ο παιδικός σταθμός και νηπιαγωγείο «Σπιτόδενδρο» απευθύνεται σε οικογένειες με παιδιά ηλικιών από 1 έως 6 ετών. Οι εκπαιδευτικοί και το προσωπικό του σχολείου, θέτοντας στο επίκεντρο τις ανάγκες της σύγχρονης οικογένειας, με σεβασμό στην ξεχωριστή προσωπικότητα και τα χαρακτηριστικά του κάθε παιδιού, προσφέρουν ένα πρόγραμμα ομαλής μετάβασης του παιδιού από την αγκαλιά της οικογένειας στην αγκαλιά του σχολείου.

Αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες της σύγχρονης οικογένειας το Σπιτόδενδρο προσφέρει πρωινή και απογευματινή βάρδια λειτουργίας. Τα πρωινά τμήματα λειτουργούν από τις 7:00 έως τις 15:00 ενώ τα απογευματινά από τις 15:00 έως τις 21:00. Υπάρχει ευελιξία όσον αφορά τις ώρες παραμονής του παιδιού στον χώρο έπειτα από συνεννόηση με τη γραμματεία, ενώ τα απογευματινά τμήματα διαθέτουν ευέλικτα προγράμματα παρακολούθησης από 2 έως και 5 φορές την εβδομάδα.

Το ευέλικτο πρόγραμμα του βρεφονηπιακού σταθμού και νηπιαγωγείου, συμπληρώνει η υπηρεσία σίτισής του. Μέσα από τη συνεργασία με τη διατροφολόγο Β. Δερμιτζάκη η μαγείρισσα του σχολείου ετοιμάζει φρέσκα φαγητά που βοηθούν στην ισορροπημένη ανάπτυξη των παιδιών και σίγουρα διευκολύνουν της οικογένειες στην καθημερινότητά τους.

Για την περαιτέρω υποστήριξη και συμβουλευτική των οικογενειών το Σπιτόδενδρο διοργανώνει κάθε μήνα Σχολή Γονέων με ποικιλία θεματικών που αφορά σε σύγχρονα ζητήματα και προβληματισμούς που συναντάμε κατά την ανατροφή των παιδιών.

Και οι δύο βάρδιες του σχολείου χαρακτηρίζονται από ένα πλούσιο παιδαγωγικό πρόγραμμα το οποίο επικεντρώνεται στην καλλιέργεια κοινωνικών δεξιοτήτων και αξιών, προ-γλωσσικών, προ-μαθηματικών, μουσικο-κινητικών, εικαστικών και δεξιοτήτων δραματοποίησης. Το πρόγραμμα συμπληρώνεται από μαθήματα εγγραμματισμού στα ψηφιακά μέσα, γνωριμίας με την αγγλική γλώσσα, θεατρικού παιχνιδιού, ρομποτικής και κρουστών μέσα από τα εργαστήρια-clubs που προσφέρονται.

 

 

Χώρος και τοποθεσία

Η ύπαρξη ενός περιβάλλοντος ηρεμίας, σταθερότητας και ασφάλειας, μακριά από τους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας αποτελεί προτεραιότητα στην καθημερινότητα του σχολείου. Γι’ αυτό το λόγο το «Σπιτόδενδρο» στεγάζεται σε μια κομβική αλλά παράλληλα μακριά από τους έντονους ρυθμούς της πόλης τοποθεσία, δίπλα στο Διαβαλκανικό Ιατρικό Κέντρο (Ασκληπιού 8, Πυλαία, Θεσσαλονίκη). Το σχολείο διαθέτει σύγχρονα και ασφαλή σχολικά λεωφορεία για τη μεταφορά των παιδιών από και προς το σχολείο. Οι γονείς που επιλέγουν να φέρουν το παιδί τους με δικό τους μέσο μπορούν με άνεση και ασφάλεια να σταθμεύσουν έξω από το σχολείο.

Το «Σπιτόδενδρο» δίνει χώρο στη μάθηση και το παιχνίδι των παιδιών, φροντίζοντας παράλληλα για την ασφάλειά τους. H παιδαγωγική δράση του σχολείου υλοποιείται σε μεγάλες αίθουσες που προσφέρονται για τη διδασκαλία αλλά και το ελεύθερο παιχνίδι των παιδιών. Τα διαλείμματα του βρεφονηπιακού σταθμού πραγματοποιούνται στις τρεις μεγάλες αυλές, όπου τα παιδιά μπορούν ξέγνοιαστα να απολαύσουν αμέτρητες ώρες παιχνιδιού. Ένας μεγάλος και κατάλληλα στεγασμένος χώρος μπροστά στην είσοδο του χώρου ευνοεί τις δυνατότητες απασχόλησης των παιδιών στην αυλή ακόμη και κατά τις βροχερές ημέρες, ενώ σε ξεχωριστό σημείο της αυλής τα παιδιά μπορούν να λερωθούν παίζοντας messy στη λασποκουζίνα και την αμμοδόχο.

Η επαφή με το φυσικό περιβάλλον και η καλλιέργεια μιας σχέσης αγάπης και σεβασμού για τη φύση, αποτελεί πρωταρχικό στόχο του παιδαγωγικού προγράμματος του νηπιαγωγείου. Μέσα από εξορμήσεις στον οπωρώνα που φιλοξενείται στο πίσω μέρος της αυλής του σχολείου τα παιδιά έρχονται σε επαφή με διαδικασίες καλλιέργειας και φροντίδας καρπών και φυτών γνωρίζοντας έτσι τις αξίες και τις στάσεις που προαναφέρθηκαν.

Τις δράσεις του Σπιτόδενδρου ακολουθούν ώρες ξεκούρασης στην ειδική αίθουσα ύπνου, όπου τα παιδιά μπορούν να απολαύσουν έναν ήσυχο μεσημεριανό ύπνο.

 

Παιδαγωγικό πρόγραμμα

Άνθρωπος, φύση, τέχνη και ψηφιακός εγγραμματισμός αποτελούν τους πυλώνες των σύγχρονων παιδαγωγικών προγραμμάτων που ο βρεφονηπιακός σταθμός εφαρμόζει. Βασισμένο στις πιο σύγχρονες παιδαγωγικές και ψυχολογικές προσεγγίσεις, το πρόγραμμά του σταθμού έχει ως στόχο την ολόπλευρη ανάπτυξη των παιδιών και τον εφοδιασμό τους με τις δεξιότητες εκείνες που θα τα προετοιμάσουν για τη μετάβαση στην κοινωνία και τις επόμενες βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Η μάθηση για την ομάδα του «Σπιτόδενδρου» είναι μία διαδικασία που γίνεται εφικτή μόνο μέσα από το παιχνίδι και τη συνεργατικότητα. Η βιωμένη εμπειρία του παιδιού είναι αυτή που μπορεί να μετατρέψει σε γνώση όλες τις έννοιες που θα πραγματευτεί. Γι’ αυτό η μάθηση στο σχολείο  επιτυγχάνεται μέσα από το βίωμα και τη συν-ύπαρξη με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας, εκπαιδευτικών και μαθητών/ριών.

Με γνώμονα αυτή τη θεωρητική αρχή η παιδαγωγική ομάδα του «Σπιτόδενδρου» θέσπισε ένα πρόγραμμα που στοχεύει στην ανάπτυξη γνωστικών, κινητικών, γλωσσικών, αισθητικών, καλλιτεχνικών, συναισθηματικών και κοινωνικών δεξιοτήτων. Οι εμπειρότατοι παιδαγωγοί που αναλαμβάνουν την ευθύνη για κάθε έναν από τους παραπάνω τομείς, μοιράζονται τις παραπάνω θεωρητικές αρχές, γνωρίζοντας ότι αποτελούν οι ίδιοι πρότυπα για τα παιδιά.

 

Παροχές υγείας και φροντίδας- ασφάλεια

Στο πλαίσιο των παροχών φροντίδας που σχετίζονται με την εύρυθμη και ολόπλευρη σωματική και ψυχοκινητική ανάπτυξη των παιδιών το «Σπιτόδενδρο» συνεργάζεται με έμπειρους και καταξιωμένους επιστήμονες. Συγκεκριμένα η επιστημονική ομάδα απαρτίζεται από ψυχολόγο, παιδίατρο, λογοθεραπεύτρια και νοσηλεύτρια.

Η ψυχολογική και συμβουλευτική υπηρεσία είναι διαθέσιμη για ραντεβού και προσωπικές συναντήσεις με τις οικογένειες στους χώρους του σχολείου έπειτα από συνεννόηση με τη Διεύθυνση του σχολείου. Ο Παιδίατρος  επισκέπτεται το σχολείο μία φορά το μήνα για την πραγματοποίηση των απαραίτητων διαγνωστικών εξετάσεων.

Η επίσκεψη από τη λογοθεραπεύτρια, πραγματοποιείται στις τάξεις των νηπίων και των προνηπίων, 2 φορές το χρόνο, μία στην αρχή της χρονιάς και μία στη μέση της σχολικής χρονιάς. Έπειτα από την πραγματοποίηση συναντήσεων οι γονείς ενημερώνονται για τυχόν παρατηρήσεις. Τέλος, η νοσηλεύτρια βρίσκεται στον χώρο του βρεφονηπιακού σταθμού καθημερινά παρέχοντας τις υπηρεσίες της.

 

Εργαστήρια, σεμινάρια, εκδρομές & πάρτι

Στο «Σπιτόδενδρο» πραγματοποιούνται ποικίλες δράσεις γύρω από την εκπαίδευση, την ενημέρωση και την επιμόρφωση εκπαιδευτικών, γονέων και παιδιών αλλά και γύρω από την ψυχαγωγία των οικογενειών. Τα τελευταία χρόνια φιλοξενήθηκαν στο σχολείο μία σειρά από σχετικά σεμινάρια και εκδηλώσεις (Σεμινάριο πρώτων βοηθειών, σεμινάριο διαχείρισης των καταστάσεων αποχωρισμού, σεμινάριο ανάπτυξης του λόγου, , Διατροφής κ.α.) αλλά και κυριακάτικες θεατρικές παραστάσεις με γνωστές θεατρικές ομάδες της πόλης μας. Κάθε μήνα πραγματοποιούνται, επιπλέον, εξορμήσεις και δράσεις σε φορείς και πολιτιστικά δρώμενα που λαμβάνουν χώρο στη Θεσσαλονίκη. Ο χώρος προσφέρεται, τέλος, για τη διοργάνωση παιδικών θεματικών πάρτι και εκδηλώσεων, πλαισιωμένων και υποστηριζόμενων από το προσωπικό του σχολείου.

Happy Kiddo

Το HAPPY KIDDO αποτελεί τον πρώτο σταθμό της σχολικής ζωής του παιδιού σας. Είναι μια κοινωνία γεμάτη αγάπη και δημιουργία, όπου κάθε παιδί έχει μια θέση.

Προσφέρουν πλούσιο παιδαγωγικό υλικό, ασφάλεια χώρου και φροντίδα μέσα σε εγκαταστάσεις που είναι ειδικά διαμορφωμένες για την παραμονή των μικρών παιδιών σε αυτές.

Σκοπός είναι η πολύπλευρη και σφαιρική, νοητική, συναισθηματική, κοινωνική και σωματική ανάπτυξη στα παιδιά με τις πιο σύγχρονες παιδαγωγικές μεθόδους.

Η φιλοσοφία που διέπει το HAPPY KIDDO είναι να αποκτήσουν τα παιδιά μόρφωση, γνώση αλλά και τρόπους συμπεριφοράς ζωής και σκέψης, έτσι ώστε να βρουν τη θέση τους στη κοινωνία και να εξασφαλίσουν τη δυνατότητα, βασισμένα στην προσωπικότητα τους, να είναι υπεύθυνα, δημιουργικά και κοινωνικοποιημένα άτομα.

ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Το περιβάλλον στο οποίο μεγαλώνουν και αλληλεπιδρούν καθημερινά τα παιδιά πρέπει να προσφέρει άπειρες ευκαιρίες μάθησης και ψυχαγωγίας, γι’ αυτό και έχουν σχεδιαστεί οι χώροι με μεγάλη φροντίδα ώστε να είναι ασφαλείς, καθαροί και έτοιμοι να υποδεχτούν τους μικρούς μαθητές!

Ωράριο λειτουργίας: 7πμ – 5μμ

 

 

Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης

Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης: Παράδοση 135 ετών στην εκπαίδευση

Όταν η ελληνική πολυπραγμοσύνη συναντά τη γερμανική συστηματικότητα

 

Η Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης έχει παράδοση 135 ετών ως γερμανικό σχολείο εξωτερικού, καθώς λειτουργεί ήδη από τις 13 Φεβρουαρίου του 1888. Παράλληλα, έχει εδραιωθεί ως ένα από τα καλύτερα ιδιωτικά σχολεία της Θεσσαλονίκης και της Ελλάδας γενικότερα, με τους αποφοίτους της να διαπρέπουν σε υψηλές θέσεις της κρατικής διοίκησης, της οικονομίας και της κοινωνίας. Πρόκειται για το σημείο συνάντησης δύο πολιτισμών, εκεί όπου η ελληνική πολυπραγμοσύνη συναντά τη γερμανική συστηματικότητα.

 

Τα πλεονεκτήματα για τους μαθητές της Σχολής

Στη Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης προετοιμάζονται οι αυριανοί πολίτες του κόσμου, προκειμένου να έχουν ένα μέλλον γεμάτο επιτυχίες, αυτοπεποίθηση, σεβασμό στη διαφορετικότητα, δημιουργικότητα, υπευθυνότητα και ευρωπαϊκό πνεύμα.

Οι μαθητές του νηπιαγωγείου μαθαίνουν να λειτουργούν με συστηματικότητα και δημιουργικό πνεύμα, ενώ έρχονται σε μία πρώτη επαφή με την αξία της πολυπολιτισμικότητας και του να αισθάνεται κάποιος ταυτόχρονα πολίτης της Ελλάδας, της Ευρώπης και του κόσμου. Από το δημοτικό και έπειτα, οι μαθητές αναπτύσσουν τις δεξιότητές τους, δραστηριοποιούνται σε κοινωνικά θέματα και απολαμβάνουν υψηλής ποιότητας γερμανική εκπαίδευση στην Ελλάδα. Στο τέλος της φοίτησής τους, οι μαθητές της Σχολής αποκτούν το Διεθνές Γερμανικό Απολυτήριο DIA, ισότιμο και αντίστοιχο του Ελληνικού Απολυτηρίου Λυκείου, με δικαίωμα πρόσβασης στα ελληνικά πανεπιστήμια κατόπιν συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Με το DIA οι απόφοιτοι μπορούν να εισαχθούν στα πανεπιστήμια της Γερμανίας και άλλων ευρωπαϊκών χωρών, σε όποια σχολή επιθυμούν, χωρίς επιπλέον εξετάσεις παρά μόνο με τον βαθμό του απολυτηρίου και χωρίς καμία δέσμευση ή περιορισμό σε σχέση με το αντικείμενο των σπουδών τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως το DIA θεωρείται πολύ αξιόλογο προσόν και για τα πανεπιστήμια των ΗΠΑ.

 

Καινοτόμες μέθοδοι διδασκαλίας

Η Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης φημίζεται για τα μοντέρνα προγράμματα σπουδών με ευρωπαϊκή προοπτική καθώς και για τις καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας. Το παιδαγωγικό έργο στη Σχολή χαρακτηρίζεται μεταξύ άλλων από τον διάλογο και τη συνάντηση μεταξύ του γερμανικού και του ελληνικού πολιτισμού και των αντίστοιχων γλωσσών. Την ίδια στιγμή, τα ευρωπαϊκά ιδεώδη με τις θεμελιώδεις αρχές τους, όπως η διαφύλαξη της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και η διασφάλιση της δημοκρατίας και της ελευθερίας, αποτελούν τις θεμελιώδεις αρχές της φιλοσοφίας του σχολείου. Τόσο η διδασκαλία όσο και οι εξωδιδακτικές δραστηριότητες στοχεύουν στο να αποκτήσουν οι μαθητές δεξιότητες που θα τους προετοιμάσουν επιτυχώς για τις σπουδές και την επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

 

Η πολυγλωσσία στο επίκεντρο

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στην ουσιαστική εκμάθηση της γερμανικής γλώσσας και του γερμανικού πολιτισμού, από το νηπιαγωγείο μέχρι το απολυτήριο, τόσο στη διδασκαλία όσο και σε διάφορες περιστάσεις της καθημερινότητας. Ωστόσο, όπως πρεσβεύει το διδακτικό προσωπικό της Σχολής, «προϋπόθεση για έναν μελλοντικό πολίτη του κόσμου αποτελεί η καλλιέργεια της πολυγλωσσίας και κυρίως η σωστή καλλιέργεια της μητρικής γλώσσας, της ελληνικής, αλλά και του ελληνικού πολιτισμού, ως βασικού συστατικού στοιχείου της καθημερινής ζωής». Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει να γίνει στις καθηγήτριες και στους καθηγητές της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης που αποτελούν πραγματική έμπνευση για τους μαθητές, καθώς οι αρχές τους θεμελιώνονται στα ιδανικά της δημιουργικότητας και του αμοιβαίου σεβασμού μεταξύ των δύο πολιτισμών, του ελληνικού και του γερμανικού.

 

Εφευρετικότητα, ορθολογισμός, δημιουργικότητα

Η Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης αποτελεί ένα σταυροδρόμι μεταξύ των δύο πολιτισμών, οι οποίοι διαμόρφωσαν την προοδευτική διανόηση όπως τη γνωρίζουμε σήμερα και πρεσβεύει ένα σύστημα αξιών συνδεδεμένο με την πρόοδο και την επιτυχία στην οικονομία, την επιστήμη, τις τέχνες και τον πολιτισμό. Όλα αυτά συντελούνται με πυξίδα τον γερμανικό ορθολογιστικό τρόπο σκέψης και την ελληνική εφευρετικότητα και πολυπραγμοσύνη, αλλά και μέσω της αφοσίωσης εκπαιδευτικών και μαθητών στο ιερό έργο της διδασκαλίας.

 

Peek at Greek

Το Peek at Greek είναι μια ομάδα εκπαιδευτικών με εξειδίκευση στη μάθηση και τη διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας, πλούσια εμπειρία και μεράκι, που συνδυάζουν την αγάπη τους για τη γλώσσα με την αγάπη τους για κάθε στοιχείο ιστορίας και πολιτισμού.

Απολαμβάνουν να διδάσκουν ελληνικά περπατώντας στα σοκάκια, γνωρίζοντας την ιστορία και συνομιλώντας με ντόπιους καθώς έρχονται σε επαφή με την ελληνική φύση, τέχνη και διασκέδαση.

Ανακαλύπτουν μαζί σας τη γλώσσα που βρίσκεται κρυμμένη στα τραγούδια, τις ταινίες, τα παραμύθια και τις συνταγές. Βγαίνουν από τα όρια της τυπικής τάξης και διδάσκουν ελληνικά ταξιδεύοντας, περιηγούμενοι στην πόλη και κάνοντας ιστορικούς περιπάτους.

Απευθύνονται σε σπουδαστές και ομογενείς που ενδιαφέρονται να ενισχύσουν την ελληνική γλώσσα και την επαφή τους με τον ελληνικό πολιτισμό και σε οικογένειες ή παρέες που επιθυμούν να περάσουν δημιουργικές διακοπές μαθαίνοντας ελληνικά στη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Προσφέρουν επίσης διαδικτυακά μαθήματα σε όσους θέλουν να έρθουν σε επαφή με τις καθημερινές λέξεις και εκφράσεις της ελληνικής γλώσσας και προετοιμάζουν όσους θέλουν να ταξιδέψουν και να επισκεφτούν την Ελλάδα βοηθώντας τους να κατακτήσουν τις βασικές επικοινωνιακές δεξιότητες στα ελληνικά.

Για τους πιο τολμηρούς και απαιτητικούς, προσφέρουν εντατικά μαθήματα ελληνικής γλώσσας και αναλαμβάνουν την προετοιμασία για τις κρατικές εξετάσεις ελληνομάθειας.

Σας προσκαλούν σε μια περιήγηση στη γλώσσα και τον πολιτισμό του τόπου μας!

Eco School Μπλε Μέλισσα

Το ECO School Μπλέ Μέλισσα είναι ένα διαφορετικό σχολείο. Ένα ECO-λογικό σχολείο. Ένα σχολείο μέσα στη φύση και στην κοινωνία, παιδοκεντρικό, όπου οι αφορμίσεις για τις διερευνήσεις παιδιών -εκπαιδευτικού έρχονται μέσα από τη ζωή του παιδιού. Λειτουργεί όλο το χρόνο βασισμένο σε ένα ολιστικό πρόγραμμα με επίκεντρο τα παιδιά. Αφορά ηλικίες 8 μηνών έως 6 ετών, προσαρμόζοντας ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα το χειμώνα και το καλοκαίρι, με βάση τις ανάγκες τους. Είναι ΔΩΡΕΑΝ όλο το χρόνο με κουπόνια Voucher μέσω του ΕΣΠΑ αλλά και ανοιχτό για παιδιά χωρίς voucher.

Η φιλοσοφία του (E.C.O.) στηρίζεται στη Βιωματική μάθηση (Experiential), την Κριτική παιδαγωγική  (Critical Education) και την Υπαίθρια εκπαίδευση (Outdoor Education).  Το πρόγραμμά του αποτελείται από τις διαθεματικές «Κυψέλες» με άξονες την Επιστήμη, την Τέχνη, το Περιβάλλον, τον Αθλητισμό, την Έρευνα και τα Συναισθήματα.

 

“Μέσα στους στόχους του σχολείου μας είναι να ακούμε αυτό που χρειάζονται  τα παιδιά, να διερευνούμε αλλά και να συνδιαμορφώνουμε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για αυτά. Είναι απαραίτητο, να υπάρχει αποφόρτιση από διάφορες πιθανές πιέσεις της καθημερινότητας και να προσφέρονται στο κάθε παιδί τα κατάλληλα ερεθίσματα για να ανακαλύψει τι πραγματικά του αρέσει και να γίνει ένας πιο ολοκληρωμένος άνθρωπος. Για αυτό το λόγο, τα εργαστήρια που υπάρχουν στο σχολείο είναι διεπιστημονικά και διαμορφωμένα από διαφορετικές ειδικότητες παιδαγωγών. Το αποτέλεσμα της συνεργασίας αυτής, είναι ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα που προσφέρει στα παιδιά μια ποικιλία ερεθισμάτων και βιωμάτων.”

 

 

Ο χώρος 

Ο χώρος και οι εγκαταστάσεις του ECO School Μπλε Μέλισσα συμβάλλουν και προάγουν το στόχο του, την ολιστική ανάπτυξη των παιδιών και την αξιοποίηση του περιβάλλοντος. Πρόκειται για ένα καινούργιο κτίριο 1600 τμ, με  σύγχρονο εξοπλισμό και τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για τα παιδιά. Οι αίθουσες που διαθέτει προσφέρουν άνεση χώρου και είναι κατάλληλα διαμορφωμένες ανάλογα με τα εργαστήρια που θα φιλοξενήσουν.

Ο εξωτερικός χώρος 1600 τμ, που αποτελεί και ορόσημο της Μπλε Μέλισσας, συμπληρώνει και ολοκληρώνει τους εκπαιδευτικούς μας στόχους. Η υπαίθρια εκπαίδευση αποτελεί έναν από τους κεντρικούς πυλώνες της φιλοσοφίας του και ο αύλειος χώρος θα αποτελεί για τα παιδιά έναν τόπο μάθησης, εκτόνωσης, διασκέδασης και επαφής με τη φύση.

 

Ζωτικό ρόλο σε όλες τις δομές διαδραματίζει η υπαίθρια, βιωματική εκπαίδευση με επίκεντρο το παιδί

Μια εκπαιδευμένη παιδαγωγική ομάδα με αγάπη για τα παιδιά αλλά και με όρεξη για νέους και καινοτόμους τρόπους εκπαίδευσης δημιουργεί αυθεντικά πλαίσια μάθησης, βασισμένα στη φιλοσοφία μας, αξιοποιώντας τις πολλαπλές δυνατότητες του χώρου μας και εστιάζοντας στις ανάγκες των ίδιων των παιδιών. Σε όλα τα τμήματα του Eco School Μπλε Μέλισσα τα παιδιά ανακαλύπτουν τη γνώση αβίαστα, παίζοντας και χρησιμοποιώντας όλες τους τις αισθήσεις.

Παράλληλα με την απόκτηση γνώσεων και εμπειριών, οι εκπαιδευτικοί στέκονται δίπλα και στο ύψος των παιδιών για να ακούσουν τι χρειάζονται, τις επιθυμίες, τα συναισθήματά τους. Επικεντρώνονται στην έννοια της ισορροπίας στη ζωή προσπαθώντας να τα βοηθήσουν να βρουν τα δικά τους νοήματα και τις πηγές χαράς τους. Σε όλα αυτά, παίζει καταλυτικό ρόλο η επαφή με το περιβάλλον και τη φύση στον υπαίθριο χώρο του σχολείου, όπου καθημερινά ανακαλύπτουν, παιδιά και εκπαιδευτικοί μαζί, τη μαγεία της κάθε ημέρας!

Εμπνευστής του σχολείου ένας δάσκαλος με πολλή αγάπη και μεράκι για αυτό που κάνει

Ο Γιώργος Κυριάκου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ν. Ποτίδαια Χαλκιδικής. Από μικρός ήρθε σε επαφή με τις τέχνες στο καλλιτεχνικό εργαστήριο του πατέρα του, ο οποίος είναι ζωγράφος. Παράλληλα, η μεγάλη του αγάπη ήταν το ποδόσφαιρο και μεγαλώνοντας, ασχολήθηκε επαγγελματικά με αυτό, συμμετέχοντας σε κατηγορίες Α, Β και Γ εθνικής. Τα ερεθίσματα και τα βιώματα που είχε από παιδί τον ώθησαν στο να φοιτήσει και ολοκληρώσει τις σπουδές του στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης της Θεσσαλονίκης. Ασχολήθηκε κατά τη διάρκεια της φοίτησής του αλλά και έπειτα, με έρευνες σε σχέση με την εναλλακτική διδασκαλία των φυσικών επιστημών αλλά και την υπαίθρια εκπαίδευση. Αφού εργάστηκε σε διάφορα τοπικά σχολεία και ΚΔΑΠ της Θεσσαλονίκης, πήρε την απόφαση να μην φύγει στο εξωτερικό ακολουθώντας μεταπτυχιακές σπουδές και δουλειά, αλλά να παραμείνει στην Ελλάδα και το 2018 να κάνει το σχολείο που ονειρευόταν: Το Eco School Μπλε Μέλισσα!

Mediterranean Palace Hotel

Το Mediterranean Palace Hotel είναι ένα ξενοδοχείο 5 αστέρων στη Θεσσαλονίκη, στο κέντρο της πόλης, με 111 δωμάτια και 7 σουίτες, όλα προσεκτικά διακοσμημένα και εξοπλισμένα με σύγχρονες ανέσεις, δίπλα στα παραδοσιακά “Λαδάδικα” και με εκπληκτική θέα στον Θερμαϊκό Κόλπο.

 “Στα The Luxury Hotels θέλουμε όλες οι οικογένειες να αισθάνονται σαν στο σπίτι τους.  Φροντίζουμε τους μικρούς μας φίλους, ώστε όλη η οικογένεια να μπορεί να απολαύσει μια ξέγνοιαστη διαμονή,  προσφέροντας τη δυνατότητα για family friendly παροχές και ανέσεις”.

Family Friendly παροχές στο Mediterranean Palace Hotel

 • Βρεφική και νηπιακή κολύμβηση (Bρέφη από 6 εβδομάδων έως παιδιά 6 ετών)
 • Παιδικά Λινά
 • Παιδικά Μπουρνούζια
 • Επιτραπέζια παιχνίδια
 • Παιδική βιβλιοθήκη
 • Παρκοκρέβατο
 • Παιδικά καρεκλάκια φαγητού
 • Δωμάτια και χώροι μη καπνιστών
 • Δώρο για τα παιδιά
 • Φιλικό προς το μητρικό θηλασμό
 • Βρεφική αλλαξιέρα
 • Οικογενειακά δωμάτια
 • Παιδικό Μενού
 • Βρεφικές τροφές (παρακαλούμε επικοινωνήσετε με τον Chef)