Skip to content

Αφιέρωμα: χώροι για παιδικά πάρτι στη Θεσσαλονίκη

Παιδικά Πάρτι! ποιος γονιός δεν αγωνιά λίγο, όταν πλησιάζει η στιγμή των γενεθλίων του παιδιού του; Πόσα άτομα να καλέσουμε; θα είναι μόνο τα παιδιά του σχολείου ή και οι εξωσχολικοί φίλοι; μήπως το σπίτι μας είναι μικρό και είναι προτιμότερο να το διοργανώσουμε σε έναν οργανωμένο και μεγαλύτερο χώρο; Και το catering? Ποιος θα το αναλάβει;

Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα δέχομαι πολύ συχνά από φίλους και αναγνώστες των Πυγολαμπίδων. Σκέφτηκα λοιπόν να ρίξω λίγο φως στην υπόθεση και ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια που μου προσφέρατε και εσείς με τις ιδέες σας μέσω του group μας στο facebook.

Ακολουθούν κάποιες προτάσεις χώρων για παιδικά πάρτι, οι οποίες έχουν οργανωθεί ανά περιοχή. Η λίστα θα ανανεώνεται διαρκώς και φυσικά μπορείτε να αφήσετε σε σχόλιο τη δική σας πρόταση, σε περίπτωση που αυτή δεν έχει συμπεριληφθεί. Μπορείτε επίσης να αφήνετε και το σχόλιό σας σχετικά με δικές σας εμπειρίες σε αντίστοιχους χώρους. Σας παρακαλώ πολύ η τυχόν αρνητική κριτική να είναι εποικοδομητική και όχι γραμμένη με εμπάθεια, διότι τότε θα διαγράφεται. Σκοπός είναι να βοηθήσουμε τους γονείς να βρουν αυτό που ψάχνουν αλλά και τις επιχειρήσεις να βελτιωθούν.

Έστειλα στους χώρους που διοργανώνουν παιδικά πάρτι ένα σύντομο ερωτηματολόγιο το οποίο μου απάντησαν, έτσι όλες οι περιγραφές που συνοδεύουν τον κάθε χώρο είναι γραμμένες από τους ίδιους και δεν αποτελούν προσωπική εκτίμηση. Σε όσους χώρους υπάρχει δίπλα ένας μικρός Λάμπης, σημαίνει ότι είναι χώροι, τους οποίους έχουμε επισκεφτεί και έχουν μια σταθερή συνεργασία με τις Πυγολαμπίδες. Κάποιοι χώροι δεν έχουν ακόμα αναλυτική περιγραφή γιατί δεν λάβαμε ακόμα απάντηση στο ερωτηματολόγιό μας.

 

Χώροι για παιδικά πάρτι

Πάρτι μπορείτε να κάνετε φυσικά και στο σπίτι σας (δείτε εδώ τα τρίτα γενέθλια της Ολυμπίας στο σπίτι), σε πάρκα και χώρους πρασίνου, σε παιδικές χαρές. Εδώ θα βρείτε ιδέες για πάρτι πικ νικ!

ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ

ΜΟΝΟΚΥΚΛΟpigositefav

Αρχελάου 4, Περιοχή Ανάληψη | Μονόκυκλο

To Μονόκυκλο είναι ένας νέος καλλιτεχνικός χώρος που φιλοξενεί εργαστήρια τσίρκο, χορού και γιόγκα για μικρούς και μεγάλους. Τα μέλη της ομάδας είναι καλλιτέχνες, παιδαγωγοί, εκπαιδευτές και εμψυχωτές, όλοι τους με μεγάλη εργασιακή εμπειρία στα αντικείμενα τους, πιστοποιήσεις και εξειδικεύσεις, μα πάνω από όλα όρεξη και σεβασμό για αυτό που κάνουν. Η ομάδα του Μονόκυκλου βρίσκεται κοντά σε παιδιά και νέους, υλοποιώντας δράσεις που κυλούν ομαλά ανάμεσα στη ψυχαγωγία και τη δημιουργική μάθηση.

Στον χώρο φιλοξενούνται, επίσης, εναλλακτικά παιδικά πάρτυ για παιδιά όλων των ηλικιών. Διαδραστικά εργαστήρια-σταθμοί, όπου τα παιδιά πειραματίζονται με ζογκλερικά, εναέρια ακροβατικά σε πανί, ακροβατικά εδάφους, ξυλοπόδαρα, σανίδα ή σκοινί ισορροπίας, μαγικά, ζωγραφική προσώπου και μπαλονοκατασκευές και τους προσφέρουν μια ξεχωριστή εμπειρία, διαφορετική από τα συνηθισμένα. Τα εργαστήρια καθοδηγούνται από έμπειρους εκπαιδευτές, που μετράνε αναρίθμητες ώρες στην εμψύχωση ομάδων και στη διοργάνωση και διεξαγωγή παιδικών πάρτυ και παιδικών εκδηλώσεων σε διάφορους φορείς, οργανώσεις, εταιρίες και συλλογικότητες σε όλη την Ελλάδα.

Το Μονόκυκλο σας προσφέρει:

 • τρίωρη απασχόληση με εργαστήρια που θα αποφασίζονται παρέα με τους γονείς, ανάλογα με την ηλικία, των αριθμό των παιδιών και τις ανάγκες σας
 • οργάνωση του catering, των ροφημάτων και των ποτών, αν το επιθυμείτε.
 • παραγγελία τούρτας
 • ξεχωριστό χώρο/ σαλονάκι για τους συνοδούς των παιδιών

Διάρκεια: 3 ώρες

Μέγιστος αριθμός παιδιών: 15. Ηλικίες: 3+

Μέγιστος αριθμός ενηλίκων: 15

Διεύθυνση: Αρχελάου 4. Περιοχή Π. Συνδίκα & Χαλκιδικής

Πληροφορίες:  2314032011 &6936142874 (Μαριάνθη) & 6998359469 (Εβελίνα)

PLAYTOGETHER pigositefav

Βοσπόρου 102, Κάτω Τούμπα

playtogether

Το Playtogether είναι ένας χώρος που απευθύνεται σε παιδιά μικρής ηλικίας (από βρέφη έως 5 χρονών) και εστιάζει στην αξία του ελεύθερου παιχνιδιού καθώς και στην επαφή γονιού και παιδιού μέσα από αυτό.  Προσφέρεται για παιδικά πάρτι από τα πρώτα έως τα πέμπτα γενέθλια του παιδιού.
Διαθέτει καταρτισμένους παιδαγωγούς και δίνει τη δυνατότητα στην οικογένεια να επιλέξει μέσα από πλήθος δραστηριοτήτων αυτές που επιθυμεί για την απασχόληση των παιδιών. Είναι από τους λίγους, αν όχι ο μοναδικός χώρος στη Θεσσαλονίκη, που αναφέρεται σε τόσο μικρές ηλικίες, με ειδικά διαμορφωμένο χώρο για βρέφη.
Προωθεί το ήρεμο, δημιουργικό και ελεύθερο παιχνίδι καθώς και την αλληλεπίδραση παιδιού και γονιού. Το ξύλο σαν κύριο υλικό του χώρου, η χαλαρή παιδική μουσική και τα απαλά χρώματα στους τοίχους συμβάλλουν σε αυτό. Τα πάρτι στήνονται στον εξωτερικό χώρο, με αποκλειστική χρήση καθώς δεν κλείνεται ποτέ δεύτερο πάρτι την ίδια ώρα, ενώ ο μέσα χώρος είναι διαθέσιμος για παιχνίδι μικρών και μεγάλων. Μπορεί να εξυπηρετηθούν μέχρι 50 ενήλικες και 25-30 παιδιά ανάλογα τις ηλικίες.
Ένα πάρτι στο Playtogether περιλαμβάνει τη διάθεση του χώρου, την κατανάλωση των ροφημάτων και ανάλογα με την ηλικία του παιδιού, προσφέρει και δημιουργική απασχόληση σύμφωνα με το θέμα και τις δραστηριότητες που έχει επιλέξει η οικογένεια. Λόγω των μικρών ηλικιών που αναφέρεται καθώς και της φιλοσοφίας του χώρου σχετικά με την υγιεινή διατροφή, δεν προσφέρει συγκεκριμένο μπουφέ. Παρ’όλα αυτά υπάρχει η δυνατότητα παροχής κατόπιν συνεννόησης με την οικογένεια.
Στον εσωτερικό χώρο επιτρέπεται η είσοδος μόνο με κάλτσες ή παντοφλάκια για να μπορεί και το πάτωμα να χρησιμοποιηθεί σαν επιφάνεια παιχνιδιού και να είναι ασφαλές για μπουσούλημα. Στο χώρο διατίθεται ρόφημα και σνακ κατάλληλο για παιδιά με αλλεργίες και υπάρχει ειδικά διαμορφωμένη είσοδος και wc για ΑΜΕΑ. Σε κανένα σημείο του χώρου δεν επιτρέπεται το κάπνισμα καθώς η πόρτα που χωρίζει τον εσωτερικό με τον εξωτερικό χώρο παραμένει ανοιχτή για να είναι εύκολη η πρόσβαση των παιδιών στους γονείς τους. Σε όλους τους χώρους είναι απαραίτητος ο σεβασμός στα παιδιά και δεν επιτρέπεται η λεκτική και η σωματική βία προς αυτά.
Αν κάποιος ενδιαφέρεται μπορεί να επικοινωνήσει στο 2314027563 ή στο 6942403708 με τη Δέσποινα.
Ο ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ ΤΗΣ ΝΕΛΛΗΣ pigositefav
Μητρούση Καπετάν 8, Θεσσαλονίκη | nellysecretgarden.blogspot.gr
mystikos kipos nellis

Ο «Μυστικός Κήπος της Νέλλης» είναι ένα καλλιτεχνικό εργαστήριο για μικρούς και μεγάλους. Εστιάζει στη δημιουργικότητα του ατόμου και στην ενασχόληση με πρωτότυπες καλλιτεχνικές δραστηριότητες. Προσφέρεται για θεματικά παιδικά πάρτι για παιδιά από 5 ετών, με δραστηριότητες όπως εικαστικές κατασκευές, θεατρικό παιχνίδι, τραγούδι και χορό, παρουσίαση παιδικών παραστάσεων, ακόμα και εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Ο χώρος παραχωρείται αποκλειστικά και μόνο για το πάρτι που θα πραγματοποιηθεί. Το πάρτι δημιουργείται λαμβάνοντας υπ’ όψη τις ιδέες, τα όνειρα και τις ανάγκες της κάθε οικογένειας που θα επιλέξει τον Μυστικό Κήπο. Τους χειμερινούς μήνες φιλοξενούνται έως 28 παιδιά, χωρίς τη συνοδεία ενηλίκων, ενώ τους θερινούς 28 παιδιά με τη συνοδεία ενηλίκων.

Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία για τον Μυστικό Κήπο της Νέλλης είναι να νιώσουν τα παιδιά και οι γονείς τους πως βρίσκονται σ’ έναν οικείο χώρο που αντανακλά τις προσδοκίες και τις επιθυμίες τους. Να αισθάνονται ότι είναι οικοδεσπότες κι όχι καλεσμένοι στο δικό τους πάρτι.

Αν κάποιος ενδιαφέρεται μπορεί να επικοινωνήσει στο 2310413922 – 6974995679 με την υπεύθυνη Νέλλη Αφεντουλίδου

Ω2 pigositefav

Λεωφ. Γεωργικής Σχολής 4, Θεσσαλονίκη| http://w2pme.gr

partyo2

Το Ω2 Πρότυπο Μουσικό Εργαστήρι οργανώνει παιδικά πάρτι, γεφυρώνοντας  την διασκέδαση με τη μάθηση μέσα απ’ το οργανωμένο θεατρικό παιχνίδι και γύρω από μουσικοθεατρικά έργα που μπορείτε να δείτε εδώ.

Παίζοντας μουσικοκινητικά και θεατρικά παιχνίδια τα παιδιά μεταμορφώνονται σε πειρατές και ινδιάνους, πετούν στα σύννεφα, πολεμούν εξωγήινους και κακές μάγισσες, μαθαίνοντας με βιωματικό τρόπο για την όπερα, το μπαλέτο, το μιούζικαλ.

Θέατρο, μουσική, κίνηση, γέλιο, μάθηση, και κυρίως διασκέδαση, παρέα με εκπαιδευμένους εμψυχωτές.

Τα παιδικά απευθύνονται σε ηλικίες 5 έως 12 ετών, με μέγιστο αριθμό τα 25 παιδιά.

Για μεγαλύτερο αριθμό παιδιών (έως 60) υπάρχει η δυνατότητα διεξαγωγής παράστασης (θέατρο, καραγκιόζης κλπ).

Στο χώρο λειτουργεί café για τους συνοδούς.

Η επιμέλεια του catering αναλαμβάνεται από τους ίδιους τους γονείς.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις μπορείτε να τηλεφωνήσετε στο 2315 007 271.

ΠΑΙΧΝΙΔΕΝΙΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Γεωργίου Παπανδρέου 39 |  paixnideniapoliteia

paixnideniapoliteia-3

Η Παιχνιδένια Πολιτεία είναι ένα κατάστημα παιχνιδιών και δημιουργικής απασχόλησης που οργανώνει και δημιουργικά πάρτι. Απευθύνεται σε παιδιά κάθε ηλικίας που μπορούν να διασκεδάσουν με ασφάλεια σε ένα ήρεμο και δημιουργικό περιβάλλον και σε γονείς που θέλουν να προσφέρουν μια ξεχωριστή εμπειρία στους μικρούς καλεσμένους τους.

Τα παιδιά επιλέγουν ένα θέμα για το πάρτι και το έμπειρο καταρτισμένο προσωπικό μας διαμορφώνει ένα πρόγραμμα με πλήθος δραστηριοτήτων. Ο χώρος ενοικιάζεται για ένα μόνο πάρτι μέχρι 25 παιδιά (ανάλογα με την ηλικία). Οι γονείς είναι ευπρόσδεκτοι (ως 15 άτομα) και φιλοξενούνται σε ένα μέρος με απαλή μουσική για να έχουν την δυνατότητα να αλληλεπιδράσουν και να χαλαρώσουν ενώ τα παιδιά τους διασκεδάζουν. Ο ελάχιστος αριθμός παιδιών που χρεώνεται για να κλειστεί ο χώρος είναι 15 παιδιά (οι ενήλικες δεν χρεώνονται) και η διάρκεια του πάρτι είναι 2,5 ώρες (μαζί με την κοπή της τούρτας).

Τα δημιουργικά πάρτι στην Παιχνιδένια Πολιτεία περιλαμβάνουν:

 • την παραχώρηση του χώρου
 • την δημιουργική απασχόληση των παιδιών από παιδαγωγούς με δραστηριότητες όπως ζωγραφική, χειροτεχνίες, θεατρικό παιχνίδι, κουκλοθέατρο, παιχνίδι με φιγούρες, επιτραπέζια, κατασκευές, μουσικοκινητική.
 • facepainting και κατασκευές με μπαλόνια που τα παιδιά παίρνουν μαζί τους
 • προσκλήσεις για να μοιράσετε στους καλεσμένους σας
 • ένα χυμό σε κάθε παιδί (φαγητό μπορούν να φέρουν οι γονείς σε συνεννόηση μαζί μας)
 • ειδικά διαμορφωμένο χώρο για να καθίσουν οι γονείς
 • την δυνατότητα δημιουργίας λίστας δώρων (οι καλεσμένοι μπορούν να αγοράσουν ένα παιχνίδι που έχετε ήδη επιλέξει ή να αφήσουν ένα ποσό και με αυτό να αγοράσετε εσείς ό,τι επιθυμείτε). Εμείς θα σας κάνουμε επιπλέον δώρο ένα παιχνίδι αξίας 10% του ποσού που έχει συγκεντρωθεί.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον κύριο Άρη Τσακίρη στο τηλέφωνο 6945587296.

ART FACTORY pigositefav
Ύδρας 44Β, (Λαμπράκη, Στροφή Τριανδρίας) | www.artfactorytrigoni.com
art factory

Το ArtFactory είναι ένας χώρος μάθησης και δημιουργίας με άξονα την Τέχνη. Από το 2008, τα εκπαιδευτικά προγράμματα, προσφέρουν σε παιδιά και ενήλικες, τα εφόδια για να εξερευνήσουν τα όρια της δημιουργικότητας τους. Ο χώρος προσφέρει το όμορφο περιβάλλον και την φαντασία του και για την διοργάνωση παιδικών πάρτι.

Οι δράσεις σχεδιάζονται από εξειδικευμένους παιδαγωγούς, σύμφωνα με την ηλικία των παιδιών (από 3 έως 12 ετών) με πλούσια θεματολογία και έχουν διάρκεια τρεις ώρες. Πρωτότυπες ιδέες και χειροτεχνίες από τον κόσμο της τέχνης μαζί με θεατρικά παιχνίδια, μουσική και χορό δίνουν την ευκαιρία στα παιδιά να διασκεδάσουν δημιουργικά και να αναπτύξουν την επικοινωνία και την ομαδικότητα. Οι μεγάλοι είναι ευπρόσδεκτοι να συμμετάσχουν μαζί με τους μικρούς ή να απολαύσουν τον καφέ τους από την μετζανίνα του χώρου. Τα κεράσματα είναι στην αρμοδιότητα του γονέα (σπιτικά ή σε συνεργασία με εξειδικευμένο κέτερινγκ).

Μπορούν να φιλοξενηθούν 25 παιδιά και 20 ενήλικες.

Με τη διοργάνωση ψυχαγωγικών εκδηλώσεων στο ArtFactory ενισχύετε το ταμείο υποτροφιών του συλλόγου και την πρόσβαση σε δωρεάν καλλιτεχνική παιδεία σε ευπαθείς ομάδες.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κ. Τατιάνα στο 2315509752 και 6942533497 για να επισκεφτείτε τον χώρο και να συνδιοργανώσετε μια αξέχαστη εορταστική εμπειρία για τους μικρούς φίλους. Ενδεικτικό βίντεο του χώρου και της δράσης βρίσκεται στην ιστοσελίδα www.artfactorytrigoni.com.

ART2ART pigositefav

Παπάφη 149, Θεσσαλονίκη | art2art.gr

party art

Η Art2Art είναι ένας χώρος δημιουργίας και μάθησης, για παιδιά και ενήλικες. Μέσα από μια μεγάλη ποικιλία μηνιαίων προγραμμάτων και μεμονωμένων δρώμενων και σεμιναρίων δίνει προτεραιότητα στην καλλιτεχνική σκέψη και έκφραση. Προσφέρεται για δημιουργικά παιδικά πάρτι που απευθύνονται σε παιδιά από 3-12 ετών. Ο χώρος μπορεί να φιλοξενήσει 15 παιδιά και 20 ενήλικες.  

Ένα πάρτυ στο εργαστήρι της Αrt2Art περιλαμβάνει την διάθεση του χώρου, την απασχόληση από μια έμπειρη ομάδα παιδαγωγών, τα υλικά για τις χειροτεχνίες και τις εικαστικές δημιουργίες και τον στολισμό βάση θεματικής επιλογής. Επίσης συνεργάζονται με έμπειρες εταιρείες τροφοδοσίας που μπορεί να επιλέξει κάποιος ή να αναλάβει ο ίδιος ο γονιός να προμηθευτεί ή γιατί όχι να μαγειρέψει τα δικά του σνακ.

 

Στην Art2Art υπάρχει ποικιλία θεματικών ενοτήτων οι οποίες προσαρμόζονται σύμφωνα με κάθε περίσταση και ηλικία. Έπειτα από συνεννόηση, μπορείτε να επιλέξετε το θέμα της δημιουργικής απασχόλησης που επιθυμείτε, μέσα από μια έμπειρη ομάδα από εμψυχωτές, εικαστικούς και παιδαγωγούς. Θεατρικά, ψυχαγωγικά και μουσικοκινητικά παιχνίδια, δημιουργικές κατασκευές και χειροτεχνίες, εικαστικά εργαστήρια, αφήγηση παραμυθιού και πολλά ακόμα όπως παιχνίδι θησαυρού ή face-painting, είναι κάποιες από τις δραστηριότητες που μπορεί κάποιος να επιλέξει για ένα ξεχωριστό παιδικό πάρτυ. 

 

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε με την υπεύθυνη κ. Σίσσυ Μόνπαρτ στα τηλέφωνα 2310 911304 & 6944778263 | www.art2art.gr

ΛΥΡΙΚΟΣ ΜΙΚΡΟΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ pigositefav

Βασιλίσσης Όλγας 285 (Με Αιγαίου γωνία) | lyrikos.gr

lyrikos area

Ο Λυρικός Μικρός Πλανήτης είναι ένας χώρος πολιτισμού που ασχολείται με την διάδοση του πολιτισμού και της παράδοσης. Στο χώρο γίνονται δημιουργικά εργαστήρια για ενήλικες και παιδιά, ενώ η αίθουσα εκδηλώσεων παραχωρείται σε νέους καλλιτέχνες για να παρουσιάσουν την δουλειά τους. Καθημερινά λειτουργεί παιδική δανειστική βιβλιοθήκη και εντευκτήριο για τα παιδιά.

Κατ’ επιλογή κάποιες μέρες και εφόσον δεν υπάρχει κάποια πολιτιστική εκδήλωση ο χώρος της βιβλιοθήκης  μπορεί να φιλοξενήσει εναλλακτικές δράσεις. Τα παιδιά μπορούν να απασχοληθούν με κάποια από τις δραστηριότητες, που γίνονται στο χώρο, ενώ οι γονείς αναλαμβάνουν εξολοκλήρου τα κεράσματα.

Ο χώρος μπορεί να φιλοξενήσει 50 ενήλικες και 50 παιδιά.

Για πληροφορίες απευθυνθείτε στη γραμματεία, Τ: 231 040 7433

KIDS FUN FACTORY  

Λεοντίδη 4, Πανόραμα | www.kidsfunfactory.gr

kidsfunfactory1

Το Kids Fun Factory είναι ένας εναλλακτικός παιδότοπος που έχει προτεραιότητα του την δημιουργική απασχόληση των παιδιών! Οργανώνει παιδικά πάρτι τέσσερις φορές την εβδομάδα: Παρασκευή και Δευτέρα απόγευμα, Σάββατο και Κυριακή πρωί. Για παιδιά από δύο έως δώδεκα ετών. Οι γονείς απολαμβάνουν το ρόφημα τους στο μπαλκόνι μας με θέα όλη την πόλη ενώ τα παιδιά ξεφαντώνουν!
Ένα πάρτι στο Κidsfunfactory περιλαμβάνει την απασχόληση των παιδιών, φαγητό για μικρούς και μεγάλους, στολισμός του χώρου και προσκλήσεις. Μπορείτε να επιλέξτε ένα από τα εργαστήρια του όπως μαγειρική, πηλό, πειράματα ή καραόκε για ένα διαφορετικό παιδικό πάρτι.
Η είσοδος στο χώρο του παιδότοπου επιτρέπεται μόνο σε παιδιά άνω των 2 ετών.
Για πληροφορίες καλέστε στο 2311 287888 Δευτέρα έως Πέμπτη από τις 16:00 έως τις 22:00, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή από τις 10:00 έως τις 22.00.

PLAYTIME

Ευελπίδου 2 με Ν.Πλαστήρα, Κρήνη

PLAYTIME PARTY2

Το Playtime είναι ένας δημιουργικός παιδότοπος και εστιάζει στην καθημερινή δημιουργική απασχόληση των παιδιών. Προσφέρεται για παιδικά πάρτι για παιδιά ηλικίας από 1 έτους έως και 9 ετών (45 ενήλικες 40 παιδιά) και  διατίθενται δύο χώροι εκ των οποίων ο ένας είναι πριβέ και τον κλείνετε μόνο για εσάς και τους καλεσμένους σας!

Στο Playtime θα βρείτε Θεματοποιημένα πάρτυ με διακόσμηση, ποπ-κορν και ζαχαρωτά για τα παιδιά καθώς και 2  παιδαγωγούς που προσαρμόζουν το πρόγραμμα διασκέδασης ανάλογα με την ηλικία των παιδιών με μουσικοκινητικά παιχνίδια, διαγωνισμούς και πολύ χορό. Στο playtime όσον αφορά στο μενού υπάρχει  μεγάλη ποικιλία στις επιλογές του φαγητού και οι τιμές προσαρμόζονται ανάλογα. Διατίθεται και  χορτοφαγικό μενού και για τους μικρούς και για τους μεγάλους!

Τηλέφωνο επικοινωνίας 2310 49 56 33

SWIM COLLEGE

Μαρίας Κάλλας 37, Θεσσαλονίκη | www.swimcollege.gr

swimcollege yard2

Το Swim College είναι ένα παιδικό κολυμβητήριο και εστιάζει στην εκμάθηση κολύμβησης παιδιών από την βρεφική ηλικία (3 μηνών) έως και την ηλικία των 11 χρόνων. Προσφέρεται για παιδικά πάρτι από την ηλικία των 3,5 χρόνων έως και 14 χρόνων. Αυτό που το διαφοροποιεί από τους άλλους χώρους είναι η χρήση της πισίνας, η οποία γίνετε υπό την επίβλεψη πτυχιούχων γυμναστών / εκπαιδευτών και στόχο έχει την ψυχαγωγία και εξοικείωση των παιδιών με το υγρό στοιχείο.

Ο αριθμός των παιδιών που μπορεί να φιλοξενηθεί στον χώρο της πισίνας είναι έως και 40, ενώ για τους ενήλικους υπάρχει περιβάλλον χώρος που μπορεί να φιλοξενήσει έως και 150 άτομα. Το party περιλαμβάνει τη διάθεση του χώρου, την απασχόληση των παιδιών και το φαγητό ανηλίκων /  ενηλίκων.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Νίκο Μεταλίδη,  κιν.: 6977841691

ΦΤΟΥ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΩ pigositefav

Ρήγα Φεραίου (Τέρμα), Επανομή

ftoukvgaino

Το  «Φτου και Βγαίνω» είναι ένα δημιουργικό εργαστήρι, όπου τα παιδιά- κι όσοι νιώθουν παιδιά- καλούνται να επιλέξουν μια διέξοδο με δραστηριότητες πρωτότυπες και συνάμα γόνιμες, γεμάτες έμπνευση, οι οποίες ενισχύουν το ήθος, την παιδική πρωτοβουλία και την εφευρετικότητά τους. Προσφέρεται για παιδικά πάρτι και διατίθεται αποκλειστικά εκείνη την ημέρα για την διοργάνωση του πάρτι. Μπορεί να φιλοξενήσει ηλικίες παιδιών από 3 έως 12 ετών. Τα παιδιά πάνω από 5 ετών παραμένουν μόνα τους στο χώρο και μπορούν να φιλοξενηθούν έως 21 παιδιά. Στην περίπτωση των μικρότερων παιδιών , στην ηλικία 3 έως 5 ετών, παραμένει και ο κηδεμόνας στο χώρο και η χωρητικότητα διαμορφώνεται σε 25 με 30 άτομα συνολικά.

Ο ελάχιστος αριθμός χρέωσης για τη διάθεση του χώρου είναι τα 10 άτομα.

Μετά από συζήτηση με το παιδί και ανάλογα με την ηλικία του, επιλέγεται μια βασική κατασκευή που θα αποτελέσει το κεντρικό θέμα του πάρτι.Ένα πάρτι στο «Φτου και Βγαίνω»  έχει διάρκεια 2 ½ ωρών και περιλαμβάνει:

 • μια ολοκληρωμένη κατασκευή διάρκειας 60 λεπτών, την οποία κάθε παιδί παίρνει μαζί του φεύγοντας (τα υλικά δίνονται από το εργαστήριο)
 • απασχόληση των παιδιών με μουσική και ομαδικό παιχνίδι
 • Κόψιμο της τούρτας

Ο χώρος μπορεί να διακοσμηθεί από τον εορτάζοντα, όπως επιθυμεί και είναι υπεύθυνος για τον μπουφέ του πάρτι. Υπάρχει η δυνατότητα, κατόπιν συνεννόησης, να αναλάβει το εργαστήριο τη διοργάνωση και  του μπουφέ.

Αν κάποιος ενδιαφέρεται μπορεί να επικοινωνήσει στο info@ftoukaivgainw.grκαι στο 23920-41888.

ANEL HONEY PARK

17ο χλμ Α/Δ Θεσσαλονίκης Ν. Μουδανιών, Νέο Ρύσιο, Θεσσαλονίκη | www.honeypark.gr

anel-honey-park-party

Το πάρκο Anel Honey Park είναι ένας πολυχώρος (οργάνωση επιστημονικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, εμπόριο προϊόντων μέλισσας, βοτάνων, αγροτικών προϊόντων, πανηγυριών και εκθέσεων κ.ά.) με θέμα την μέλισσα και τα προϊόντα της, στον οποίο μπορείτε -μεταξύ άλλων δραστηριοτήτων που διοργανώνονται- να πραγματοποιήσετε ένα μοναδικό παιδικό πάρτι! Τα παιδιά μπορούν να ανακαλύψουν τα μικρά μυστικά του πάρκου και να γνωρίσουν τα ζωάκια του!

Τα πάρτι οργανώνονται από Δευτέρα έως Παρασκευή (10.00-18.00) και Σάββατο (9.00-18.00). Υπάρχει και η δυνατότητα πάρτι την Κυριακή, κατόπιν συνεννόησης.

Ο χώρος είναι κατάλληλος και έχει χρησιμοποιηθεί από παιδιά 3 έως 103 ετών! Οι γονείς μπορούν να απολαμβάνουν τον καφέ ή τα ροφήματα τους από βότανα του πάρκου ενώ τα παιδιά διασκεδάζουν και ανακαλύπτουν την φύση σε θεματικά κιόσκια και παιχνίδια του πάρκου μας!

Το πάρτι στον χώρο περιλαμβάνει (για όλη την διάρκεια της ημέρας που είναι ανοικτό το πάρκο!):

 • Τη χρήση του πάρκου με τους θεματικούς χώρους
 • Την περιήγηση με μελισσοκόμο
 • Την επίδειξη της συλλογής των προϊόντων της μέλισσας
 • Την γευσιγνωσία διαφόρων τύπων μελιών και γύρης
 • Την χρήση του σπιτιού μελισσοθεραπείας
 • Καφέ και ροφήματα από βότανα με μέλι
 • Κέρασμα γιαούρτι με μέλι
 • Στολισμός του χώρου.

Επιπλέον, μπορούν να πραγματοποιηθούν διάφορα εργαστήρια όπως

 • Κατασκευή κεριού με φυσικό μελισσοκέρι
 • Παρασκευή κηραλοιφής
 • Kitπρώτων βοηθειών με φυσικά υλικά
 • Υπηρεσίες catering

Αν κάποιος ενδιαφέρεται μπορεί να επικοινωνήσει στο info@honeypark.gr και στο τηλ. 23920 72786.

ΝΟΗΣΙΣ 

6ο χλμ. Οδού Θεσσαλονίκης – Θέρμης | www.noesis.edu.gr

DR NOESIS

Το “Party με τον Dr Noesis” αποτελεί ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα, ένα επιστημονικό πάρτι, όπου τα παιδιά αντιλαμβάνονται τις επιστήμες με ένα διαφορετικό και ψυχαγωγικό τρόπο. Πιο συγκεκριμένα αγγίζουν τα εκθέματα του Τεχνοπάρκου και έρχονται σε άμεση επαφή με τον κόσμο των επιστημών, παρακολουθούν ταινίες στο Πλανητάριο και τέλος, φοράνε ρόμπες και γυαλιά επιστημονικά και δοκιμάζουν πειράματα παρέα με τον Δρ. Νόησις!

Στο «Party με τον Dr Noesis» μπορούν να συμμετέχουν παιδιά από α’ δημοτικού καθώς υπάρχει εκπαιδευτικό περιεχόμενο προσαρμοσμένο σε αυτές τις ηλικίες. Το πρόγραμμα διαρκεί 3 ώρες περίπου κατά τις οποίες τα παιδιά συνοδεύονται από ειδικούς παιδαγωγούς. Μπορούν να συμμετέχουν εως 30 παιδιά. Η διαφορετικότητα του προγράμματος πηγάζει από το ίδιο το Νόησις καθώς αποτελεί ένα μοναδικό χώρο διάδρασης και δημιουργικότητας.

Η ομάδα του Νόησις αναλαμβάνει μόνο τα παιδιά και προτείνει τους γονείς να έρθουν να τα πάρουν μόλις τελειώσει το τρίωρο πρόγραμμα. Υπάρχει βέβαια μεγάλη ευελιξία εάν επιθυμούν να έχουν καλεσμένους στο χώρο από ένα απλό ρόφημα μέχρι catering ή και τη διάθεση χώρου για να φέρουν τα δικά τους κεράσματα!

Αν κάποιος ενδιαφέρεται μπορεί να επικοινωνήσει με το ΝΟΗΣΙΣ στο  2310 483000

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ pigositefav

Μαρίνου Αντύπα 12, Θεσσαλονίκη | afs.edu.gr

AMERIKANIKI PARTY

Η Αμερικανική Γεωργική Σχολή είναι ένας μοναδικός εκπαιδευτικός οργανισμός που υποστηρίζει την περιβαλλοντική εκπαίδευση και την πρακτική άσκηση που παρέχει στους μαθητές και σπουδαστές της, όλων των βαθμίδων, στο εκπαιδευτικό-παραγωγικό και επιδεικτικό της αγρόκτημα έκτασης 600 στρεμμάτων.

Η Αμερικανική Γεωργική Σχολή, στα πλαίσια των πολλαπλών εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων της, που απευθύνονται σε παιδιά και ενήλικες της πόλης μας αλλά και όλης της Ελλάδας, εφαρμόζει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Γενέθλια Σάββατα και Κυριακές» από το 2013 με πολύ μεγάλη αποδοχή.

Τα «Γενέθλια Σάββατα και Κυριακές» απευθύνονται σε οικογένειες που θα ήθελαν να γιορτάσουν τα γενέθλια των παιδιών τους με ξεχωριστό τρόπο, προσκαλώντας τους φίλους τους να συμμετέχουν, ως αυτόνομη ομάδα, σε βιωματικές δραστηριότητες στο καταπράσινο και ασφαλές εκπαιδευτικό μας αγρόκτημα, με την καθοδήγηση ειδικά εκπαιδευμένων στελεχών μας με παιδαγωγική ιδιότητα . Μπορούν να οργανωθούν για παιδιά από 5-12 ετών.

Για τις δραστηριότητες των παιδιών μπορείτε να επιλέξετε από τέσσερεις διαφορετικές προτάσεις. Σε όλες περιλαμβάνεται το γεύμα και η τούρτα των παιδιών αφού η παρασκευή τους είναι μία από τις δραστηριότητές τους. Οι προτάσεις εφαρμόζονται πρωινά Σαββάτου και Κυριακής, σε ομάδες έως 20 παιδιών και έχουν διάρκεια τουλάχιστον 2,5 ωρών.

Πρόσθετα στις παραπάνω προτάσεις, υπάρχει η δυνατότητα να διοργανώσουν οι γονείς  για τους συγγενείς και φίλους τους ένα  κέρασμα (ελαφρύ σνακ ή και γεύμα ) σε συνεργασία με το επισιτιστικό τμήμα FZONE της Σχολής.

Για αναλυτικές πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας τηλεφωνικά στα 2310-492768, 2310- 492756 ή ηλεκτρονικά στο email: scamp@afs.edu.gr.

ADVENTURE PAINTBALL

12ο χλμ Θεσσαλονίκης – Μουδανιών | www.adventurepaintball.gr

adventure paintball

Το Adventure Paintball είναι ένας χώρος ειδικά διαμορφωμένος με κύριο αντικείμενο την παροχή υπηρεσιών paintball (ή χρωματοσφαίρισης στα Ελληνικά). Το paintball είναι ένα παιχνίδι στο οποίο οι παίκτες μίας ομάδας προσπαθούν να πετύχουν τους αντίπαλους παίκτες χρησιμοποιώντας όπλα (μαρκαδόρους) τα οποία εξφενδονίζουν μπίλιες γεμάτες με ειδικό χρώμα.

Το Adventure Paintball προσφέρεται για παιδικά πάρτι για παιδιά ηλικίας 8 ετών και πάνω. Σκεφτείτε το σαν μία πιο περιπετειώδη έκδοση του «κλέφτες και αστυνόμοι». Αυτό που κάνει ένα παιδικό πάρτι paintball τόσο ξεχωριστό είναι ότι είναι ουσιαστικά μία ευχάριστη και ξεκαρδιστική αθλητική δραστηριότητα. Το κάθε πάρτι μπορεί να έχει και ως 30 παιδιά τα οποία θα παίζουν όλα μαζί και ταυτόχρονα σε μία από τις τρεις διαθέσιμες πίστες.

Ένα παιδικό πάρτι στο Adventure Paintball μπορεί να γίνει σύμφωνα με τις δικές σας ανάγκες αφού εκτός από τη απασχόληση των παιδιών κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, μπορούν να αναλάβουν και το catering.

Το Adventure Paintball έχει ειδικό εξοπλισμό για παιδιά μικρής ηλικίας ο οποίος δεν πονάει καθόλου έτσι ώστε τα παιδιά να το ευχαριστηθούν. Και αυτός είναι και ο λόγος που μπορούν να παίξουν με την ίδια ευκολία και αγόρια και κορίτσια. Το Adventure Paintball βρίσκεται στη περιοχή του Mediterranean Cosmos, μόλις 10 λεπτά από το κέντρο της πόλης. Επίσης, με το άνετο parking που υπάρχει, θα έχετε ένα λιγότερο πράγμα για το οποίο θα πρέπει να ανησυχείτε.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα τους και να επικοινωνήσετε με τον υπεύθυνο Κο Γιάννη Βαφειάδη στο τηλέφωνο 6985579916 ή μέσω email στο info@adventurepaintball.gr

ΚΤΗΜΑ ΔΕΔΑ

Μπιζανίου, Πουρνάρι Πυλαίας | www.ktimadeda.gr

ktima deda

Σε απόσταση 15 λεπτών από το κέντρο της Θεσσαλονίκης, σε μια καταπράσινη έκταση 25 στρεμμάτων, το Κτήμα Δέδα διακρίνεται για τη μοναδική ομορφιά του φυσικού περιβάλλοντος του. Υπό τη διαχείριση του MakedoniaPalaceHotel, αποτελεί την ιδανική επιλογή για τη διοργάνωση κάθε είδους παιδικού πάρτι για τις πιο χαρούμενες στιγμές των παιδιών σας και των φίλων τους.

Στο Κτήμα Δέδα, ο εξωτερικός περιφραγμένος χώρος, ενδείκνυται για ατελείωτο παιχνίδι και ποικίλες δραστηριότητες, ενώ ο εσωτερικός χώρος με την countrystyleαίθουσα δύναται να φιλοξενήσει τις διοργανώσεις σας, ακόμη και κατά την χειμερινή περίοδο. Η αρμονική συνύπαρξη με τον Ιππικό Όμιλο, προσφέρει την μοναδική εμπειρία της γνωριμίας με τα άλογα και της ιππασίας, ενώ τα ολιστικά πακέτα δημιουργικής απασχόλησης και οι ανταγωνιστικές τιμές, συνθέτουν το ιδανικό πλαίσιο στο οποίο η εμπειρία, συναντά την ομορφιά, χωρίς περιορισμό σε διοργανώσεις πολλών εκατοντάδων καλεσμένων.

Το Κτήμα Δέδα σε αποκλειστική συνεργασία με το Catering του Makedonia Palace προσφέρει όχι μόνο τις πιο διαλεχτές φρέσκες λιχουδιές αλλά και τηναπαράμιλλη τεχνογνωσία και εμπειρία στη διοργάνωση των πιο επιτυχημένων παιδικών εκδηλώσεων. Στο Κτήμα Δέδα τα παιδικά πάρτι γίνονται ακόμη πιο συναρπαστικά με την εμπειρία του άρτια εκπαιδευόμενου προσωπικού και της μοναδικής επαφής των μικρών φίλων με τη φύση και τα άλογα.

Επικοινωνία: 2310 347491 & info@ktimadeda.gr

LEGEND TOYS

Θεμιστοκλή Σοφούλη 36,  Kαλαμαριά | www.legendtoys.gr

legendtoys

Το Legend toys είναι ένας παιδότοπος που εστιάζει στην δημιουργική έκφραση των παιδιών, καθώς δίνετε η δυνατότητα να παίξουν με την μορφή «ρόλων», στον κόσμο των «μεγάλων»  με παιχνίδια playmobil αλλά και ειδικά διαμορφωμένους χώρους (δωμάτια,σπίτια, μαγαζάκια μάρκετ). Προσφέρεται για παιδικά πάρτι και μπορεί μα φιλοξενήσει ως και 120 άτομα.
Κατόπιν συνεννόησης δίνονται όποιες παροχές επιθυμεί ο καθένας, πχ τη διάθεση του χώρου, ανιματέρ,μάγοι,την απασχόληση, το catering κλπ. Υπάρχουν προσφορές που δίνουν την δυνατότητα σε όλους να πραγματοποιήσουν ένα πάρτι στο Legend toys.
Αν κάποιος ενδιαφέρεται μπορεί να επικοινωνήσει στο 6945057121 ή 2310402717 με τους υπεύθυνους Πέτρα Γιώση ή Δημήτρης Γιώση, ενώ πληροφορίες δίνονται και στο site www.legendtoys.gr

ΘΕΑΤΡΟ ΦΛΕΜΙΓΚ

Μισραχή 15, Φλέμιγκ | www.theatre-fleming.gr

flemigk

Το Θέατρο Φλέμιγκ εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, στη συμβολή των οδών Φλέμιγκ με Μισράχη (Μισράχη 15), σε ένα διώροφο νεοκλασικό κτίριο, που αναπαλαιώθηκε και διαμορφώθηκε σε θέατρο. Τα πάρτυ στο Θέατρο διαπαιδαγωγούν και προσφέρουν πολιτισμό, συνδυάζοντας ψυχαγωγικές και εκπαιδευτικές μεθόδους για παιδιά από 2 εώς και 16 ετών.

Το πρόγραμμα ξεκινά με παρακολούθηση Παιδικής Παράστασης διάρκειας 70 λεπτών στη σκηνή του Θεάτρου Φλέμιγκ για τους μικρούς φίλους (η επιλογή γίνεται ανάμεσα σε δύο παιδικές απολαυστικές και διαδραστικές παραστάσεις από τη βραβευμένη Καρίνα Ιωαννίδου), ενώ την ίδια ώρα οι γονείς απολαμβάνουν τον καφέ, τον χυμό ή το κρασί τους που τους προσφέρεται δωρεάν στο φουαγιέ ή το αίθριο του Θεάτρου. Στο τέλος της παράστασης γίνεται η κοπή της τούρτας επάνω στην σκηνή, ενώ όλα τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να φωτογραφηθούν με τους ήρωες της παράστασης! Η διασκέδαση όμως δεν σταματά εκεί, καθώς ακολουθεί σαραντάλεπτη απασχόληση των παιδιών από τους ηθοποιούς με θεατρικό παιχνίδι επάνω στη σκηνή. Με την ολοκλήρωση του παιχνιδιού τα παιδιά κατεβαίνουν για να σερβιριστούν στο Φουαγιέ (χυμοί και αναψυκτικά για τα παιδιά είναι επίσης δωρεάν) παρέα με του ήρωες της παράστασης.

Κατά τη διοργάνωση, δίνεται η δυνατότητα στους γονείς να στηθεί μπουφές σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο για μικρούς και μεγάλους, με τρόφιμα τα οποία θα προμηθεύσουν οι ίδιοι στο Θέατρο, ενώ όπως αναφέρθηκε οι χυμοί, καφέδες, αναψυκτικά και κρασί είναι δωρεάν και απεριόριστα.

Τα πάρτυ διοργανώνονται Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή απόγευμα καθώς και Κυριακή πρωί, ενώ η όλη διοργάνωση διαρκεί περίπου 3 ώρες. Η σκηνή του Θεάτρου μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 50 παιδιά, ενώ ο μέγιστος αριθμός γονέων που μπορούν  να φιλοξενηθούν φτάνει τους 80.
Για όλα τα παραπάνω ο γονιός πληρώνει μόνο το εισιτήριο της παράστασης για κάθε παιδί, ανεξαρτήτως του πόσοι ενήλικες θα το συνοδεύουν.

Υπεύθυνη για την διοργάνωση παιδικών πάρτυ είναι η Χριστίνα Μαγκάκη την οποία μπορείτε να βρείτε στα τηλέφωνα 2310 812000 και 6906 236421.

Ευελπιστούμε σύντομα να έχουμε αναλυτική περιγραφή και για τους παρακάτω χώρους:

TENNIS CLUB ΔΡΟΣΙΑ ΘΕΡΜΗΣ

PLAYMANIA

ΤΑ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙΑ

NORTH PARK INDOOR SKATEPARK

TENPIN

MAGIC PARK

WATERLAND

ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ

ΠΛΑΤΑΝΑΚΙΑ

ΚΤΗΜΑ ΑΓΕΡΙΝΟ

ΚΤΗΜΑ ΕΟΤ, ΑΡΕΤΣΟΥ

 

ΔΥΤΙΚΑ

ΠΑΡΑΜΥΘΟΥΠΟΛΗ

paramythparty

Η Παραμυθούπολη είναι ένα παιδικό βιβλιοπωλείο, αλλά και πολλά παραπάνω από αυτό… Είναι πρωτότυπες δράσεις, δημιουργικά εργαστήρια, παραστάσεις, εκδηλώσεις, συναντήσεις με συγγραφείς, εκπαιδευτικά προγράμματα, συνεργασίες, πάρτι! Τα πάρτι στην Παραμυθούπολη τα κάνουμε τις Κυριακές.

Το πάρτι σας μπορεί να έχει όποιο θέμα εσείς θέλετε και θα φιλοξενηθεί στον χώρο μας Κυριακή πρωί ή απόγευμα. Εμείς διαθέτουμε τον χώρο και αναλαμβάνουμε τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών (για περίπου 2 ώρες).

 • Arty Party (για παιδιά από 4 ετών)
 • Science Party (για παιδιά από 7 ετών)
 • Προτεινόμενη διάρκεια πάρτι: περίπου 2 ώρες (συμπεριλαμβάνει το κόψιμο της τούρτας).
 • Προτεινόμενος αριθμός παιδιών ανά πάρτι: ως 25
 • Η παραμονή των γονιών – συνοδών κατά τη διάρκεια του πάρτι δεν προβλέπεται στον χώρο παρά μόνο για τους οικοδεσπότες.
 • Στην περίπτωση που τα παιδιά είναι μικρά και η παρουσία των γονιών είναι απαραίτητη, κρίνεται απαραίτητος ο περιορισμός του αριθμού των καλεσμένων.
 • Το κέρασμα των παιδιών αναλαμβάνουν οι γονείς – οικοδεσπότες (στον χώρο υπάρχει κουζίνα με ψυγείο).

Για περισσότερες πληροφορίες: 2310 690314 ή paramythupoli@gmail.com

 

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ
party apasxolisi
 Το  «Εργαστήρι Δημιουργικής Απασχόλησης» είναι ένα δημιουργικό εργαστήρι που εστιάζει στην καθημερινή απασχόληση των παιδιών μέσω διασκεδαστικών και άκρως εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και σεμιναρίων. Προσφέρεται για παιδικά πάρτι ή baby shower party κάθε Σάββατο πρωί ή απόγευμα για παιδιά από 1-14 ετών. Οι γονείς έχετε τη δυνατότητα να κλείσετε μόνο το χώρο και να αναλάβετε το μπουφε ή αναλαμβάνει το Εργαστήρι  την πλήρη διοργάνωση του πάρτι (μενού, απασχόληση, φωτογραφίες, προβολή βίντεο, θεματικά γενέθλια- στολισμός, live εργαστήρι μαγειρικής ή μικρών επιστημόνων με τη συμμετοχή των παιδιών).
Ο χώρος μπορεί να φιλοξενήσει έως 25 παιδιά και 15 ενήλικες. Ωστόσο μπορείτε να αφήσετε μόνο τα παιδιά με τη δική τους επίβλεψη. Στο τέλος κάθε πάρτι παίρνετε δώρο ένα cd με φωτογραφίες.
Αν κάποιος ενδιαφέρεται μπορεί να επικοινωνήσει στα τηλέφωνα 2313 068621  ή 6972234840 με την υπεύθυνο κ. Ελισσάβετ
NOUVELLE
7ο χιλ. Θεσ/νίκης Ωραιοκάστρου | www.nouvelle.gr
nouvelle
Μέσα στον πολυχώρο NOUVELLE υπάρχει ο παιδότοπος ‘’ΧΑΡΑΠΟΛΙΣ’’ ένας από τους μεγαλύτερους εξωτερικoύς (καλοκαίρι) και κλειστός  παιδότοπος στη Θεσσαλονίκη με αίθουσες Ψυχοκινητικής, πινγκ-πονγκ, φουσκωτά, τραμπολίνα, λαβύρινθους, πισίνες με μπαλάκια, γήπεδα ποδοσφαίρου 3χ3 και 5χ5, γήπεδα μπάσκετ και βόλει.

Εκεί πραγματοποιούνται παιδικά πάρτι για όλες τις ηλικίες παιδιών και με πολλές επιλογές ψυχαγωγίας και διασκέδασης.  Τα παιδιά κατά την διάρκεια του πάρτι  μπορούν να επισκεφτούν και το Πάρκο Δεινοσαύρων η κάποια από τις υπόλοιπες εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές εκθέσεις του πολυχώρου.

 • Κλόουν η μίνι και facepainting για τους μικρούς μας φίλους (δωρεάν σε ομάδα άνω των 15 παιδιών)
 • Ομαδικά διαδραστικά παιχνίδια από παιδαγωγούς για τα μεγαλύτερα παιδιά.
 • Πινιάτες (μικρή 10-30 παιδιά) η (μεγάλες 30-60 παιδιά)
 • Από το μαγαζάκι με τα παιχνίδια που βρίσκεται στον πολυχώρο μπορείτε να διαλέξετε δωράκια για τα παιδιά με μικρό κόστος.
 • Περιήγηση στο Περιβαλλοντικό Πάρκο Δεινοσαύρων με μισό εισιτήριο.
 • Περιήγηση στο Μουσείο Παιχνιδιούμε μισό εισιτήριο (πέραν της ξενάγησης και κατασκευή παιχνιδιών στο εργαστήρι για κάθε παιδί)
 • Περιήγηση στο ‘Αρχαιοελληνικό Αγρόκτημα με μισό εισιτήριο.
 • Ποδόσφαιρο, μπάσκετ,  βόλεϊ, πονγκ -πονγκ στις αθλητικές εγκαταστάσεις του πολυχώρου.

Επικοινωνία: Κανακάρη Κυριακή,  6938 906 006

www.parkodeinosauron.gr, info@parkodeinosauron.gr

 

 

Ευελπιστούμε σύντομα να έχουμε αναλυτική περιγραφή και για τους παρακάτω χώρους:

ΧΑΝΘ ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙΟΥ

LASER ARENA ΣΤΗ ΒΙΛΚΑ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ
ΚΤΗΜΑ CAVALOR, ΦΙΛΥΡΟ
ΔΕΛΑΣΑΛ (ΕΞΩΤΕΡΙΚΟς ΧΩΡΟΣ)
ΠΑΡΚΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΟΝ ΕΥΟΣΜΟ
ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΚΑΡΑΤΑΣΟΥ

ΚΕΝΤΡΟ

ΤΟ ΑΙΘΡΙΟ ΣΤΗ ΧΑΝΘpigositefav
Νικολάου Γερμανού 1, στη ΧΑΝΘ
aithriophotocollage

Tο Αίθριο στη ΧΑΝΘ φροντίζει  για  τη  διασκέδαση και τη δημιουργική  απασχόληση των παιδιών ενώ προσφέρει  ποιοτικά  εδέσματα για  μικρά  και  μεγάλα  γουργουρητά.

Οργανώνει  το πάρτι σας  ανάλογα  με  τις  επιθυμίες  σας,  με  διαφορετικές  προτάσεις,  όσον  αφορά  το  στολισμό,  τα  χρωματιστά  πιάτα,  ποτήρια,  μπαλόνια αλλά και  το  μενού  παιδιών  και  ενηλίκων.Η  απασχόληση  των  μικρών  φίλων πραγματοποιείται  με  μουσική,  ομαδικά  παιχνίδια, κατασκευές, παιχνίδι  θησαυρού  με κούκλες, εμψυχωτές, ενώ υπάρχουν και ιδιαίτερες  προτάσεις  για  παιδιά   9-12 ετών.

Το  Αίθριο  μπορεί  να  φιλοξενήσει  έως  80  άτομα  συνολικά  κάτω από  την σκιά του δέντρου,  στην αυλή του.  Θα το  συναντήσετε  στο  διατηρητέο  κτήριο  της Χανθ  Ν.Γερμανού  1  δίπλα  στο  κολυμβητήριο.
Tηλ επικοινωνίας 231-5558598,  ΚΙΝ. 6942523290

WE pigositefav
3ης Σεπτεμβρίου, Θεσσαλονίκη | www.weskg.gr
WE41
O Πολυχώρος πολιτισμού και αθλητισμού WE είναι ένας νέος χώρος στο κέντρο της πόλης και φιλοδοξεί να αποτελέσει σημείο συνάντησης δημιουργικών και δραστήριων ανθρώπων. Ο χώρος προσφέρεται για παιδικά πάρτι και εκδηλώσεις.
Παιδικά Πάρτι
Ηλικίες : από 3 έως 14 χρονών
Θεματικές ενότητες: κυρίως δραστηριότητες κίνησης και δράσης ( σκι, snowboard, τοίχος αναρρίχησης, rollers, skateboard, longboard, τραμπολίνο, τσίρκο, ακροβατικά αέρος)
Αριθμός παιδιών: από 5 έως 200 παιδιά και αντίστοιχοι ενήλικες

Ένα πάρτι στον πολυχώρο WE περιλαμβάνει τον απαραίτητο εξοπλισμό για τις δραστηριότητες καθώς και το αντίστοιχο έμπειρο ανθρώπινο δυναμικό. Υπάρχουν και υπηρεσίες catering για παιδιά και ενήλικες. Αποτελεί έναν ξεχωριστό τρόπο ψυχαγωγίας των παιδιών μακριά από τα τετριμμένα με απόλυτη ασφάλεια από έμπειρο ανθρώπινο δυναμικό.

Τρόποι επικοινωνίας:
Μέσω mail : we@weskg.gr
Μέσω τηλεφώνου : 2310284700
Μέσω Facebook : www.facebook.com/weskg.gr

 

PLAYCORNER pigositefav

PHOTO PLAYCORNER

Το PLAYCORNER.GR είναι ένας δημιουργικός παιδότοπος και εστιάζει στην καθημερινή δημιουργική απασχόληση των παιδιών. Προσφέρεται για παιδικά πάρτι από 1-10 ετών και ο στόχος του είναι η σωστή ανάπτυξη της προσωπικότητας του κάθε παιδιού ξεχωριστά και η ανάδειξη των φυσικών ικανοτήτων αλλά και ταλέντων του μέσα από το ατέλειωτο παιχνίδι και την ελεύθερη δημιουργική έκφραση.
Ο συνδυασμός των παιχνιδοκατασκεύων (playmobil, lego και ξύλινα παιχνίδια) με τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του είναι τέτοιος που τα προτρέπει να βγάλουν όλη τη θετική ενέργεια από μέσα τους, να τρέξουν με τους νέους φίλους τους και να εκμεταλλευτούν τη φαντασία τους για δημιουργικό και ομαδικό παιχνίδι πάντα υπό την επίβλεψη των έμπειρων παιδαγωγών. Μπορεί να φιλοξενήσει έως 100 ενήλικες και έως 100 παιδιά.
Ένα πάρτι στο PLAYCORNER.GR περιλαμβάνει: τη διάθεση του χώρου, την απασχόληση, το catering και τα ροφήματα, στολισμό, προσκλήσεις, facepainting και ότι άλλο επιθυμεί, κατόπιν συνεννόησης
Αν κάποιος ενδιαφέρεται μπορεί να επικοινωνήσει στο 2310852212 ή 6957838543 με τον υπεύθυνο Κουντουρά Κωσταντίνο
ΚΟΥΜΠΙ – COFFEE & CRAFTS pigositefav
koympixoros
Το «Κουμπί-coffee & crafts» είναι ένα διαφορετικό καφέ-εργαστήριο που εστιάζει στη δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου από όλες τις ηλικιακές ομάδες. Το Κουμπί προσφέρεται για τη διοργάνωση μικρών πάρτι για παιδιά από 6 ετών και πάνω και μπορεί να φιλοξενήσει έως 12 παιδιά με τους συνοδούς τους.
Απευθύνεται σε όσους αποζητούν κάτι αλλιώτικο από ένα μαζικό χώρο παιχνιδιού και ξεφαντώματος. Ένα πάρτυ χειροτεχνίας στο Κουμπί μπορεί να περιλαμβάνει το κέρασμα που θα επιλέξετε σε συνδυασμό με την απασχόληση των παιδιών με μια (ή περισσότερες) ατομική χειροτεχνία της επιλογής τους που θα κρατήσουν ως αναμνηστικό (κουκλάκι, αξεσουάρ, σελιδοδείκτη, σημειωματάριο κ.ά.). Μπορεί επίσης να συνοδευτεί από κάποια επιτραπέζια παιχνίδια ή ομαδικές κατασκευές.
Επιπλέον υπάρχει η δυνατότητα προηγούμενης συνεργασίας για να προετοιμαστούν οι προσκλήσεις, οι συσκευασίες και ο στολισμός του χώρου.
Για μικρότερο αριθμό παιδιών θα μπορούσε να διοργανωθεί εκδήλωση για παιδιά και μεγάλους μαζί.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την Ανθή Χρυσοπούλου στο τηλ. 2316 008219.
ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ pigositefav
PARAMIKRO PARTI

«Το παραμικρό» ως εργαστήρι δημιουργίας και μάθησης εστιάζει από την μια στην καλλιέργεια της δημιουργικότητας μέσω εργαστηρίων όπως ξυλουργική, ζωγραφική, λιθογλυπτική, «Πέτρα-Ψαλίδι-Χαρτί», και από την άλλη στην καλλιέργεια δεξιοτήτων που αφορούν στην μελέτη/μάθηση με εργαστήρια όπως «Συγκέντρωση και Αποτελεσματική Μελέτη», «Μελέτη για τις εξετάσεις».

Στον χώρο του εργαστηρίου, τα εργαλεία, οι ξυλουργικοί πάγκοι και ο αργαλειός γίνονται για λίγο το ζωντανό σκηνικό μέσα στο οποίο οργανώνονται παιδικά πάρτι, στα οποία ετοιμάζονται δραστηριότητες ανάλογα με την ηλικία των παιδιών. Τα παιδιά παίζουν ομαδικά παιχνίδια, φτιάχνουν κάποια κατασκευή, αναζητούν τον κρυμμένο θησαυρό ή φλουριά, χτίζουνε πύργους με ξύλινα τουβλάκια. Στο παιχνίδι καλούνται ανάλογα με την διάθεσή τους να συμμετέχουν και οι γονείς.  Για να μπορέσουν τα παιδιά καλύτερα να σχετιστούν μεταξύ τους, ο αριθμός τους είναι σημαντικό να μην ξεπερνάει τα δέκα οκτώ άτομα, ενώ για την παρουσία γονέων και συγγενών δεν υπάρχει όριο.

Οι γονείς του παιδιού που γιορτάζει παίζουν τον ρόλο του οικοδεσπότη και φροντίζουν για το τι θα φάνε και θα πιουν οι καλεσμένοι τους, μικροί και μεγάλοι. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιούν την κουζίνα του εργαστηρίου και όλα τα σκεύη της σαν να ήταν σπίτι τους.

Αγαπημένος τόπος συγκέντρωσης και συναναστροφής των γονέων αποτελεί ο ιδιαίτερος κήπος του εργαστηρίου, τόπος ηρεμίας και επαφής με τη φύση- μια μικρή όαση μέσα στην πόλη.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Κίμων Καμπουρόπουλο στα 2314 314 602 & 6978 22 68 90.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ pigositefav

 

Το Ολυμπιακό Μουσείο είναι ένας εναλλακτικός χώρος εορταστικών παιδικών εκδηλώσεων που προσφέρει εκπαιδευτικού χαρακτήρα ψυχαγωγία, μέσα από στοχευμένα μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα ποικίλης θεματικής, που απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες παιδιών.

Ένα πλήρες μουσειοπαιδαγωγικό πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει εκπαιδευτικές και κινητικές δραστηριότητες και παιχνίδια, στην μοναδική έκθεση των Ολυμπιακών Αγώνων. Με απαραίτητα εφόδια τον οικείο και ζεστό χώρο του μουσείου, έμπειρους μουσειοπαιδαγωγούς οπλισμένους με θετική ενέργεια και διάθεση, διασκεδαστικές δραστηριότητες και εκπαιδευτικές δράσεις, είμαστε έτοιμοι να βιώσουμε μαζί, μια αξέχαστη εμπειρία γέλιου, ενθουσιασμού και δράσης, όπως άλλωστε ταιριάζει σε αυτή την μοναδική για το παιδί σας ημέρα! 

Ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων παιδιών 15.

Για πληροφορίες και κρατήσεις, επικοινωνήστε με το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων μας, στα τηλέφωνα 2310968531-2 και ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: edu@olympicmuseum.org.gr.

ΝΟΥΣ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ pigositefav

nous gnosi party

Το «ΝΟΥΣ & ΓΝΩΣΗ» είναι ένα δημιουργικό βιβλιοπωλείο που ασχολείται εδώ και χρόνια με την δημιουργική απασχόληση των παιδιών με την βοήθεια εξαιρετικών συνεργατών. Προσφέρεται για παιδικά πάρτι παιδιών από προσχολική ηλικία έως και την ΣΤ΄τάξη του δημοτικού σχολείου, με ποικίλες δραστηριότητες και πιο συγκεκριμένα εικαστικά, μουσικοθεατρικό παιχνίδι, ρομποτική, ζαχαροπλαστική, παιδικό decoupage, επίλυση γρίφων σε ιστορίες μυστηρίου, κατασκευές με πηλό και άλλες προτάσεις προσαρμοσμένες στην διάθεση και την προσωπικότητα του κάθε παιδιού.
Πολλά λοιπόν μπορούν να συμβούν σε ένα χώρο φιλόξενο, με ανεξάρτητο χώρο διεξαγωγής των παραπάνω δράσεων αλλά και χώρο για τους γονείς. Ο αριθμός των παιδιών αλλά και των γονιών είναι 15 άτομα στην κάθε ηλικιακή ομάδα.
Ενα πάρτι στο «ΝΟΥΣ & ΓΝΩΣΗ» περιλαμβάνει την διάθεση του χώρου την δημιουργική απασχόληση των παιδιών, το catering, την τούρτα γενεθλίων (εάν αυτό είναι επιθυμητό). H καλή διάθεση και το χαμόγελο είναι κάτι που περισσεύει πάντα στο ‘ΝΟΥΣ & ΓΝΩΣΗ» και αυτός είναι και ο στόχος του χώρου: να φεύγουν όλοι χαμογελώντας με πρωταγωνιστές πάντα ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.
Αν κάποιος ενδιαφέρεται μπορεί να επικοινωνήσει στο 2310907422 και στο 2310334874 από τις 8.30 π.μ. έως τις 9 μ.μ. με την Αναστασία Σαμολαδά και τον Γιάννη Ρουσάκη.
ΧΑΝΘ pigositefav

ymca party

Επιλέγοντας να γιορτάσετε παιδικά γενέθλια  στη ΧΑΝΘ με  ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΠΑΡΤΙ  ΓΕΝΕΘΛΙΩΝ, με τα αγαπημένα θέματα μικρών και μεγάλων, ενισχύεται το Ταμείο Υποτροφιών  ΧΑΝΘ  και ταυτόχρονα δίνεται την ευκαιρία σε παιδιά που θέλουν αλλά δεν μπορούν, να χαρούν τα γενέθλια τους  με το δικό τους δωρεάν  «κοινωνικό» πάρτι με τη συνδρομή  της mamas’ taper.
Θεματικά πάρτι με πειρατές, νεράιδες, ξωτικά με γευστικά και υγιεινά εδέσματα mama’s για μικρούς και μεγάλους, παρασκευασμένα αυθημερόν με φρέσκα υλικά και πρότυπο τη μεσογειακή διατροφή. Τα αφεψήματα και τα αναψυκτικά  είναι χειροποίητα φτιαγμένα με μεράκι.

Επιλέξτε τη ΧΑΝΘ  και τη mama’s taper  για το Θεματικό πάρτι του παιδιού σας και χαρίστε  έτσι τη  δυνατότητα σε άλλα παιδιά που δεν μπορούν,  να κάνουν πραγματικότητα  δωρεάν το γενέθλιο πάρτι  που  ονειρευόταν.

Ο χώρος που διατίθεται για τα πάρτι είναι μια ενιαία αίθουσα χωρίς κολόνες, διαμπερής, ευάερη και ευήλια που διαθέτει προβολείς κατάλληλους για πάρτι καθώς και ηχοσύστημα. Μπορεί να φιλοξενήσει μέχρις και 60 ενήλικες μαζί με τα παιδιά τους και με μια οργανωμένη προετοιμασία μπορεί να μεταμορφωθεί σε έναν ιδανικό χώρο για παιχνίδι, γέλιο και φαγητό για τους μικρούς αλλά και τους μεγάλους φίλους.

Υπεύθυνη για τα παιδικά πάρτι είναι η Έμμα Συμεωνίδου. Τηλέφωνο επικοινωνίας 231 600 1000 εσωτ. 0884 | www.ymca.gr

LOCKED escape game

Αγίας Σοφίας 21 www.locked.gr

locked party

Το Locked escape game είναι το πρώτο παιχνίδι απόδρασης το οποίο άνοιξε στη Θεσσαλονίκη και Νο1 αξιοθέατο της της πόλης μας σύμφωνα με το Tripadvisor. Το «Locked mystery party» δημιουργήθηκε από την ομάδα του Locked escape game με σκοπό να βγάλει μέσα από κάθε παιδί τον Sherlock Holmes που κρύβει μέσα του! Οι μικροί ντετέκτιβ λοιπόν, ψάχνουν παντού να βρουν στοιχεία, να τα συνδυάσουν μεταξύ τους, να λύσουν τους γρίφους και τα παζλ με σκοπό να λύσουν το μυστήριο που κρύβει κάθε χώρος και να αποδράσουν! Μοναδικός αντίπαλός ο χρόνος! Ποιος έκλεψε το πολύτιμο διαμάντι; Ποιο είναι το αντίδοτο του ιού και που εξαφανίστηκαν πέντε αρχαιοελληνικά αγάλματα; Ήρθε η ώρα για τους μικρούς μας φίλους από τρίτη δημοτικού και πάνω να κάνουν κάτι διαφορετικό! Μία ώρα γεμάτη μυστήριο συνοδεία από τους ειδικούς Game Masters του Locked (1 συνοδός ανά 6 παιδιά).

Μέγιστος αριθμός, 24 παιδιά. Το «Locked mystery party» μπορεί να πραγματοποιηθεί κάθε Σάββατο και Κυριακή πρωί 13:00-15:00. Αφού τα παιδιά λύσουν όλα τα μυστήρια, διατίθεται χώρος στο Locked για την τούρτα και οποιοδήποτε κέρασμα επιθυμεί ο γονέας να φέρει για τα παιδιά! Το Locked βρίσκεται στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας και οι γονείς μπορούν να πιουν τον καφέ τους σε κάποιο από τα όμορφα καφέ της γειτονιάς!

Η ομάδα του Locked είναι έτοιμη για να σας προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία απόδρασης και εξυπηρέτησης.

Θέλετε περισσότερες πληροφορίες; Μπορείτε να καλέσετε στο 2310 23 25 77

THE MINDTRAP

Κομνηνών 18 & Τσιμισκή | www.themindtrap.com

Mindtrap Room party

Το The Mindtrap μέσα σε δύο χρόνια λειτουργίας έχει καταφέρει να κάνει μόδα τη δραστηριότητα του escape gaming, όπου μία ομάδα παικτών κλειδώνεται σε έναν μυστηριώδη χώρο και πρέπει να λύσει γρίφους, μυστήρια, περίεργες κατασκευές και να συνεργαστεί με στόχο να αποδράσει από το δωμάτιο, κι όλα αυτά υπό την πίεση του χρόνου που μετράει αντίστροφα!

Τα τελευταία δύο χρόνια, πάνω από 400 παιδιά έχουν σβήσει τα κεράκια της τούρτας τους στο The Mindtrap. Σε έναν χώρο 650 τ.μ. με 9 διαφορετικά θεματικά δωμάτια, οι γονείς έχουν την ευκαιρία να προσφέρουν μία μοναδική ανάμνηση γενεθλίων στα παιδιά τους και τους φίλους τους! Το κάθε θεματικό δωμάτιο απόδρασης μπορεί να φιλοξενήσει έως 6 παιδάκια, ενώ ταυτόχρονα μπορούν να παίξουν σε διαφορετικά δωμάτια έως 40 παιδιά.

Στα δωμάτια του The Mindtrap οι μικροί εξερευνητές θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν σε χαμένα βασίλεια, διαστημόπλοια, περιπετειώδεις ζούγκλες, γραφεία ντετέκτιβ! Τα παιδιά μπορούν να βρουν την τούρτα κρυμμένη στο δωμάτιο ως στοιχείο, ή να τους τη δώσουμε εμείς, μετά το πέρας του παιχνιδιού τους. Το πάρτι μπορεί να συνεχιστεί σε ένα από τα μαγαζιά εστίασης του γραφικού πεζόδρομου των Λουλουδάδικων.

Μπορείτε να καλέσετε στο 2310 269885 και να μάθετε περισσότερες πληροφορίες και τις προσφορές για τις κρατήσεις των δωματίων!

 

ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Γρ. Λαμπράκη 4 | www.warmuseumthessaloniki.com

polemiko mouseio

Το Πολεμικό Μουσείο/Παράρτημα Θεσσαλονίκης  αποτελεί ένα από τα χαρακτηριστικότερα κτήρια των αρχών του 20ου αιώνα. Βρίσκεται στην καρδιά του σύγχρονου αστικού κορμού της πόλης, σε ένα οικόπεδο έκτασης 9.500 τ.μ.

Το Μουσείο διαθέτει κατάλληλες αίθουσες, parking, για κάθε είδους εκδήλωση, ενώ τα δύο τελευταία χρόνια άρχισε να μπαίνει και στο κομμάτι  φιλοξενίας παιδικών εκδηλώσεων.

Οι χώροι που διατίθενται για τις παιδικές εκδηλώσεις είναι το Φουαγιέ και ο Αύλειος χώρος του Μουσείου, όπου μπορεί  να φιλοξενήσει παιδιά ηλικίας 3 έως 14 ετών  μαζί με τους γονείς τους, προκειμένου, μέσα από τη διοργάνωση της γιορτής τους  να μοιραστούν  με τους φίλους τους το παιχνίδι του χαμένου θησαυρού  ή του χαμένου κωδικού και να  βιώσουν, μέσω  της «δράσης», αυτά που είδαν, άκουσαν και που ήρθαν σε επαφή κατά τη διάρκεια της ξενάγησης.

Ο εσωτερικός χώρος του Φουαγιέ μπορεί να φιλοξενήσει έως 100 άτομα κατά τη χειμερινή περίοδο ενώ ο εξωτερικός αύλειος χώρος , κάτω από  την σκιά των δέντρων, έως 200 άτομα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το εκπαιδευτικό παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού και άλλες δραστηριότητες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 2310 249803/ 249804.

Η εκδήλωση μπορεί να πραγματοποιηθεί Σάββατα και Κυριακές,όλο το χρόνο, πρωί 11:00-15:00 ή απόγευμα 17:00 – 21:00,  κατόπιν κράτησης.

Λίγο έξω από την Πόλη

ΠΕΡΕΚ pigositefav

www.perek.gr

perek party

30 χλμ έξω από τη Θεσσαλονίκη σ’ένα ορεινό ποντιακό χωριό, με θέα τις βουνοκορφές του Ολύμπου και τον όμορφο Θερμαϊκό, βρίσκεται το  «Κτήμα Περέκ«.Ένας χώρος που θυμίζει παλιό αρχοντικό και περιλαμβάνει εστιατόριο παραδοσιακών γεύσεων, καφέ, εργαστήριο παραδοσιακών τροφίμων, κήπο με συντριβάνια κ παιδικές χαρές, εκθέσεις εικαστικών και δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά.

Το «Κτήμα Περέκ» έχει διαμορφωθεί κατάλληλα για τα παιδιά και είναι φιλικό προς τις οικογένειες. Τα παιδιά μπορούν να παίξουν ελεύθερα και με ασφάλεια στον μεγάλο κήπο ή στην παιδική χαρά.  Τον Χειμώνα υπάρχει εσωτερικά παιδότοπος όπου μπορούν να απασχοληθούν από δασκάλα εικαστικών.  Μπορούν επίσης να δουν από κοντά τα ζώα του κτήματος, όπως γουρουνάκια, πάπιες, χήνες και κότες.

Το «Κτήμα Περέκ» φιλοξενεί συχνά παιδικά πάρτι για όλες τις ηλικίες. Στα πάρτι προσφέρεται μπουφές με ποικιλία παραδοσιακών γεύσεων, όπως περέκ (παραδοσιακή ποντιακή πίτα), πίτες χειροποίητες με διάφορες γεύσεις, κεφτεδάκια με κιμά του χωριού, καθώς και χυμοί σπιτικοι (βυσσινάδες, βερικοκάδες, κορομηλάδες).

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2396025305 ή αποστολή μυνήματος : info@perek.gr.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο www.perek.gr

ZIOGAS WESTERN CITY

ZIOGAS WESTERN PARTI

Η Ziogas Western City είναι μια θεματική αγροτουριστική μονάδα και εστιάζει στην επαφή του κόσμου με τη φύση και τα ζώα διατηρώντας την μορφή μιας παλιάς πόλης της άγριας δύσης. Προσφέρεται για παιδικά πάρτι όλων των ηλικιών. Εδώ τα παιδιά μπορούν να εκπληρώσουν το όνειρο τους, να ζήσουν για λίγο σαν καουμπόηδες σε μια μικρή πόλη του Far West. Ανάλογα την ηλικία φυσικά υπάρχουν και αντίστοιχες δραστηριότητες: ιππασία με άλογα η πόνι, ξενάγηση στο ζωολογικό κήπο, βόλτα με το γαιδουράκι και την άμαξα του, τοξοβολία, σκοποβολή, πεζοπορία στο βουνό, διαδραστικά παιχνίδια κ.α.

Κατά τη χειμερινή περίοδο η Ziogas Western City μπορεί να δεχτεί  μέχρι 60 άτομα μικρούς και μεγάλους, ενώ κατά τη θερινή περίοδο 150 – 200 άτομα μιας και ο χώρος άνοιξη και φθινόπωρο φιλοξενεί και σχολικές εκδρομές.

Ένα πάρτι στην Ziogas Western City μπορεί να διαμορφωθεί στις ανάγκες του κάθε γονιού που επιθυμεί κάτι πρωτότυπο και ξεχωριστό για το παιδί του. Από ενοικίαση ενός χώρου του αγροκτήματος, συνδυάζοντας δραστηριότητες, έως και την παροχή γευμάτων.

Τηλέφωνο επικοινωνίας:  Ζιώγα Φωτεινή 6974 721838 και 2394 110294

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αντλήσετε και από το site  του κτήματος στο πεδίο σχολικές εκδρομές.

 

Ευελπιστούμε σύντομα να έχουμε αναλυτική περιγραφή και για τους παρακάτω χώρους:

ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΧΟΡΤΙΑΤΗ

ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΠΑΡΤΑΛΗ

ΡΑΝΤΣΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ  ΙΠΠΑΣΙΑΣ ΚΙΛΚΙΣ

 

Αν έχετε κάνει το πάρτι σας σε κάποιον χώρο, τον οποίο παραλείψαμε, μπορείτε να αφήσετε σχόλιο και θα φροντίσουμε να συμπληρώσουμε το αφιέρωμά μας. Αν έχετε κάποιον χώρο στον οποίο διοργανώνετε πάρτι μπορείτε να μας στείλετε πληροφορίες στο ioanna@pigolampides.gr

Οι "πυγολαμπίδες στο κλουβί" είναι ένας χώρος μαγικός για όλους εκείνους τους μεγάλους που νιώθουν ακόμα μικροί και που πιστεύουν ότι θα παραμείνουν έτσι για πάντα. Είμαι η Ιωάννα και πιστεύω πως τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα. Καλώς ήρθες στην παρέα μας!

διαφήμιση

Γράψτε το σχόλιό σας

 • Κωνσταντίνου Σταυρούλα

  Καταπληκτικό site!!!!Με κάλυψε και θα το πρότεινα ανεπιφύλακτα!!!!

 • γιωτα χαλυβοπουλου

  Υπέροχο το άρθρο σας. Πραγματικά πάρα πολύ χρήσιμο! Ευχαριστούμε πολύ!!!

 • αβρααμ νοπη

  Θα θελα να ενημερωνομαι για νεα σας

 • Γκαμπέτα Βιολέττα

  Πολύ καλές πληροφορίες..

 • ΤΣΕΛΕΚΗ ΜΑΡΙΑΝΝΑ

  ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕ ΠΟΛΥ

 • ΚΑΜΑΡΙΩΤΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ

  Ενδιαφέρον πολύ τo site σας!Eιλικρινά θα ήθελα να κάνω μια μικρή παρατήρηση μόνο για τον ιππικό όμιλο CAVALOR στο Φίλυρο.Επειδή σε σχολική εκδρομή με το νηπιαγωγείο 2 παιδιά μας είχαν ατύχημα με το άλογο, θα ήθελα απλά να αποτρέψω κάθε γονιό να προφυλάξει το παιδί του, απο την στιγμή που τέτοιοι χώροι , προφανώς δεν πληρούν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας(τουλάχιστον για τα σχολεία), τα οποία τα βλέπουν ως «αρπαχτές»……Σας ευχαριστώ για την καταννόηση!