Εργαστήρια Μουσικής, Θεάτρου & Χορού – Πυγολαμπίδες
Skip to content

‘Ασπα Φούτση

Ευτυχία είναι να βλέπεις το παιδί σου να χορεύει.

Μικρό Επιστημονικό

Στο μικρό επιστημονικό, παιδιά Δημοτικού διαβάζουν τα μαθήματά τους και κάνουν τα πρώτα τους βήματα στη χώρα του Σχολείου!

Art2Art

Ο κόσμος του Art2Art είναι ένας κόσμος ζεστός, γεμάτος χρώματα και μουσική που περιμένει να συνοδέψει μικρούς και μεγάλους στο ταξίδι της δημιουργίας.

Χοροδημιουργίες

Η Isadora Duncan είπε «Αφήστε μας να μάθουμε στα μικρά παιδιά πως να αναπνέουν, πως να δονούνται, πως να αισθάνονται και πως να γίνονται ένα με την κίνηση και την αρμονία της φύσης. Αφήστε μας να φτιάξουμε έναν όμορφο άνθρωπο, έναν χορευτή.» Αυτό κάνει εδώ και 14 χρόνια η σχολή χορού «Χοροδημιουργίες», με αγάπη στη […]

Studio Flamenco Pellizco

Το Studio Flamenco Pellizco λειτουργεί από το 2009 στο κέντρο της πόλης με ιδρύτριες τις χορεύτριες – χορογράφους Νιόβη Μπένου και Φλώρα Τσουκαλά, οι οποίες ύστερα από πολυετή φοίτηση στη Σεβίλλη αποφασίζουν να δημιουργήσουν αυτό το νέο χώρο με στόχο τη μετάδοση του χορού flamenco (φλαμένκο).

Ο κύκλος της Μελπομένης

Σε έναν καλαίσθητο χώρο φτιαγμένο με μεράκι, η Αννέτα μοιράζεται τη γνώση, την εμπειρία και πάνω από όλα τη βαθιά αγάπη της για το θέατρο με όλους όσοι αναζητούν να έρθουν σε επαφή με τον εαυτό τους και τους άλλους μέσα από «μεγάλα» κείμενα της ελληνικής και παγκόσμιας λογοτεχνίας.

Σβούρα Art Lab

Η Σβούρα Art Lab είναι ένα πρωτοποριακό εργαστήριο τέχνης για παιδιά με 30 χρόνια παρουσίας στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Ιδρύθηκε το 1988 με την ιδέα πως η τέχνη είναι όχημα ανακάλυψης του κόσμου, παιχνίδι και εργαλείο. Στη Σβούρα Art Lab σχεδιάζονται και υλοποιούνται βιωματικά εργαστήρια που βοηθούν το παιδί να απελευθερώσει τη φαντασία του, να αναπτύξει τη δημιουργικότητά […]

Eco School Μπλε Μέλισσα

Το ΚΔΑΠ ECO School Μπλέ Μέλισσα είναι ένα διαφορετικό σχολείο. Ένα ECO-λογικό σχολείο. Ένα σχολείο μέσα στη φύση και στην κοινωνία, παιδοκεντρικό, όπου οι αφορμίσεις για τις διερευνήσεις παιδιών -εκπαιδευτικού έρχονται μέσα από τη ζωή του παιδιού. Λειτουργεί όλο το χρόνο βασισμένο σε ένα ολιστικό πρόγραμμα με επίκεντρο τα παιδιά. Αφορά ηλικίες 5 με 12 […]

My spot

Το MySpot είναι ένα Πρότυπο Εργαστήρι Πολιτιστικής Εκπαίδευσης για βρέφη, νήπια, παιδιά σχολικής ηλικίας και τους γονείς τους που προσφέρει ένα καινοτόμο περιβάλλον μάθησης διεπιστημονικού και παιδοκεντρικού χαρακτήρα.

Ροδάνι

Το Ροδάνι είναι ένα ηλιόλουστο και άνετο εργαστήρι τέχνης για το παιδί και την οικογένεια.

Happy Kiddo

Ο Χώρος Δημιουργικής Απασχόλησης του Happy Kiddo μετρά ήδη ένα χρόνο λειτουργίας, πολλές ώρες χαράς, δημιουργίας και έκφρασης και αμέτρητα παιδικά χαμόγελα. Πρόκειται για ένα χώρο που δημιουργήθηκε με γνώμονα τα παιδιά, τις ανάγκες τους και τα ενδιαφέροντά τους. Σε ένα σύγχρονο και πλήρως εξοπλισμένο χώρο 200 τ.μ. καθώς και στον ειδικά διαμορφωμένο προαύλιο χώρο […]

Χορωδείο

Η Σχολή Μουσικής και Χορού Χορωδείο λειτουργεί από το 2008 στον Άγιο Ιωάννη Καλαμαριάς. Η πρωταρχική σκέψη ήταν o συνδυασμός της μουσικής με τον χορό, δύο έννοιες αλληλένδετες όπου η μία συμπληρώνει την άλλη. Ο χορός δεν υφίσταται χωρίς μουσική και η μουσική ενσαρκώνεται με τον χορό.

SourLiBoom

Ο Χώρος Τέχνης SourLiBooΜ είναι ένας πολυχώρος τέχνης και πολιτισμού με πολλές, διαφορετικές και ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες (θέατρο, αίθουσα χορού, μουσικής και εικαστικών, στούντιο μουσικής), όπου το παιδί μπορεί να έρθει σε επαφή με πληθώρα καλλιτεχνικών κι εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων.

Χορόδεντρο

Το χορόδεντρο είναι ένας πολυχώρος πολιτισμού στο κέντρο της πόλης. Στόχος του είναι να δημιουργηθεί ένα σύνολο, που ο καθένας με τη μοναδικότητα του, αλλά και με σεβασμό στους υπόλοιπους, θα προσθέσει ένα ακόμη λιθαράκι στην έρευνα και διάδοση του παραδοσιακού χορού, της μουσικής και του τραγουδιού, συνδυασμένα με τις σύγχρονες ανάγκες του ανθρώπου.

Baby Music Lab

Το εργαστήρι δημιουργήθηκε κατόπιν παιδαγωγικής έρευνας πάνω στη επίδραση τακτικών ηχητικών και μουσικών ερεθισμάτων σε βρέφη και προ νήπια στη Θεσσαλονίκη και στο Κιλκίς, από τη Τίνα Μαργαρίτη μουσικοπαιδαγωγό – καθηγήτρια πιάνου όπου από το 2003 διδάσκει σε ωδεία στη Θεσσαλονίκη και στη Βόρεια Ελλάδα.

Κρουστόφωνο

Το Κρουστόφωνο  είναι φορέας πολιτισμού που λειτουργεί στη Θεσσαλονίκη από το 1996.

Χαρά και Μουσική

To εργαστήρι μουσικής δημιουργικής απασχόλησης Χαρά και Μουσική λειτουργεί σε ένα ζεστό και ευχάριστο περιβάλλον. Ένας χώρος όπου κυριαρχεί η αγάπη και η όρεξη για μουσική και καλλιτεχνική δημιουργία και δίνονται στα παιδιά ευκαιρίες να ταξιδέψουν στον κόσμο της μουσικής και της τέχνης.

Ω2

Ξεκινώντας από πολύ μικρές ηλικίες και φτάνοντας στις πολύ μεγάλες, κύριος στόχος των μαθημάτων είναι να κεντρίσουν το ενδιαφέρον των μαθητών ώστε να αυξήσουν την ικανότητα πρόσληψης των ερεθισμάτων. Εδώ έγκειται η αρχή της ανάπτυξης των φυσικών τους ταλέντων.

ΧΑΝΘ

Παιδικός Σταθμός και Νηπιαγωγείο Σε  ένα κτίριο μοναδικό στο κέντρο της πόλης, που συνδυάζει χώρους κατάλληλα διαμορφωμένους και αθλητικές εγκαταστάσεις, λειτουργεί το Νηπιαγωγείο και ο Παιδικός Σταθμός της ΧΑΝΘ. Για παιδιά προσχολικής ηλικίας 2,5 έως 5 ετώνκαι νήπια 5 έως 6 ετών, με ώρες λειτουργίας καθημερινά 7 το πρωί με 4 το απόγευμα. Στόχος της ΧΑΝΘ είναι η […]

Kristiboni

Το Kristiboni είναι μία ομάδα νέων ανθρώπων όπου ο καθένας από το δικό του πόστο θέλει να προσφέρει στο παιδί τη δυνατότητα να μάθει, περνώντας καλά!

διαφήμιση