Θέατρο Φλέμιγκ – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Θέατρο Φλέμιγκ

Το Θέατρο Φλέμιγκ είναι μη κερδοσκοπικός πολιτιστικός σύλλογος που Ιδρύθηκε το 1999 από τον σκηνοθέτη και ηθοποιό του Κ.Θ.Β.Ε. Γρηγόρη Μήττα που μαζί με την Καρίνα Ιωαννίδου μετεξέλιξαν το συγκεκριμένο χώρο σε φυτώριο πολιτισμού. Στενή τους συνεργάτης είναι τα τελευταία χρόνια η ηθοποιός Χριστίνα Μαγκάκη, που με το ανήσυχο της πνεύμα έχει δώσει νέα πνοή στις εκδηλώσεις του χώρου.

Εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, στη συμβολή των οδών Φλέμιγκ με Μισράχη (Μισράχη 15), σε ένα διώροφο νεοκλασικό κτίριο, που αναπαλαιώθηκε και διαμορφώθηκε σε θέατρο και αποτελεί κατά γενική ομολογία κόσμημα για την περιοχή.

Περιλαμβάνει:

  • αίθουσα θεάτρου
  • γκαλερί και φουαγιέ
  • καμαρίνια και βεστιάριο

Λειτουργεί κύρια και παιδική σκηνή. Παρουσιάζει έργα ελληνικά και ξένα από το κλασικό και νεότερο δραματολόγιο. Τα παιδικά έργα υπογράφει η βραβευμένη Θεατρική Συγγραφέας Καρίνα Ιωαννίδου.

Εκτός από τις παραστάσεις, ο χώρος λειτουργεί και ως εργαστήρι θεατρικών σπουδών για ενήλικες και παιδιά. Λειτουργούν τμήματα για παιδιά ηλικίας από 3 έως 17 ετών με σκοπό τη γνωριμία των παιδιών με το χώρο και την τέχνη του θεάτρου, ξεκινώντας με Θεατρικό Παιχνίδι στις μικρότερες ηλικίες και μαθήματα Υποκριτικής, Ορθοφωνίας, Μιούζικαλ και Θεατρικό Τραγούδι για τα προχωρημένα Τμήματα. Στο τέλος κάθε σεζόν γίνεται ανοιχτή παρουσίαση για τους γονείς και τους φίλους στην κεντρική Σκηνή του Θεάτρου, όλων όσων τα παιδιά διδάχθηκαν στο Θέατρο, είτε με τη μορφή ολοκληρωμένης παράστασης είτε με τη μορφή μονολόγων και μονόπρακτων.

Το θέατρο μπορεί να λειτουργήσει ως «αντίβαρο» στον σύγχρονο πολιτισμό μας και να δώσει στα παιδιά ένα διαφορετικό ερέθισμα να μάθουν να μιλάνε καλύτερα, να χρησιμοποιούν με εκφραστικότητα το σώμα τους, να τα βοηθήσει να διαμορφώσουν την προσωπικότητα τους καθώς και να γίνουν περισσότερο κοινωνικοί και δημιουργικοί άνθρωποι. Φυσικά, δεν θα γίνουν όλα τα παιδιά ηθοποιοί, όμως μέσα από το Θεατρικό παιχνίδι και την Θεατρική αγωγή θα αποκτήσουν εμπειρίες, θα αυξήσουν την κοινωνικότητα τους, θα αναπτύξουν την προσωπικότητα τους και θα γίνουν ολοκληρωμένοι ενήλικες.

Πέραν τον υπολοίπων εκδηλώσεων, στον χώρο διοργανώνονται και παιδικά πάρτι που συνδυάζουν Παιδική Παράσταση, Θεατρικό Παιχνίδι, Σβήσιμο Τούρτας στη Σκηνή και φιλοξενία των γονιών στο φουαγέ και τον κήπο του θεάτρου.

διαφήμιση

Κύκλοι δραστηριοτήτων

Στο Θέατρο Φλέμιγκ λειτουργούν τμήματα για παιδιά ηλικίας από 3 έως 17 ετών με σκοπό τη γνωριμία τους με το χώρο και την τέχνη του θεάτρου.

Πληροφορίες χώρου

Θέατρο Φλέμιγκ

Μισραχή 15, 54641, Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 2310 812000

Email: info@theatre-fleming.gr

Links: Website, Facebook

Προβολή στους Χάρτες Google

Εξυπηρετούν τα λεωφορεία 3Κ, 5, 6  ή 33 (Στάση «Λαογραφικό Μουσείο») & 33 ή 39 από Κέντρο/Δυτικά (Στάση «Μεταμόρφωση Του Σωτήρος») με ολιγόλεπτο περπάτημα ως τον τελικό προορισμό.

Διαθέτει WiFi, Φουαγέ και Κήπο με τραπεζοκαθίσματα. Στον κήπο επιτρέπονται κατοικίδια. Ακριβώς δίπλα υπάρχει ιδιωτικό πάρκινγκ που προσφέρει ιδιαίτερα προνομιακές τιμές για τους επισκέπτες.

Τι υπάρχει κοντά