Λυρικός μικρός πλανήτης – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Λυρικός μικρός πλανήτης

Λυρικός μικρός πλανήτης

Ο Λυρικός μικρός πλανήτης είναι μια στέγη πολιτισμού στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Ιδρυτικά μέλη του είναι γνωστοί Θεσσαλονικείς καλλιτέχνες που σκοπό έχουν την προβολή και διάδοση του πολιτισμού και της παράδοσης. Στεγάζεται στο ιστορικό κτίριο «Γαλαξίας» της οδού Βας. Όλγας 285 (περιοχή Αιγαίου).

Στις ανακαινισμένες αίθουσες του χώρου τα απογεύματα πραγματοποιούνται δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά και ενήλικες όπως comics, δημιουργική γραφή, ζωγραφική, σχέδιο, θεατρικό παιχνίδι, μουσικοκινητική, μουσική προπαιδεία, τμήματα μπάντας, ρομποτική, αρχιτεκτονική για παιδιά, μαγειρική-ζαχαροπλαστική κ.α  από έμπειρους καθιερωμένους καλλιτέχνες.

Στην αίθουσα εκδηλώσεων φιλοξενούνται καθημερινά εκπαιδευτικά πρωινά προγράμματα για μαθητές από όλο το νομό Θεσσαλονίκης υπό την καθοδήγηση ειδικών συνεργατών.

Στον χώρο λειτουργεί δανειστική βιβλιοθήκη (παιδική και ενηλίκων) καθώς και ειδικά διαμορφωμένος χώρος αναμονής για γονείς και παιδιά. Τις Κυριακές το απόγευμα  λαμβάνουν χώρα διάφορες δράσεις για τις οποίες μπορείτε να ενημερώνεστε από το site www.lyrikos.gr. ή από το facebook  https://www.facebook.com/lyrikos.mikros.planitis/.

Ο Λυρικός μικρός πλανήτης διαθέτει αίθουσα εκδηλώσεων πολλαπλών χρήσεων χωρητικότητας 70 ατόμων με πλήρη οπτικοακουστική κάλυψη και φιλοξενεί διαλέξεις, ρεσιτάλ, παρουσιάσεις βιβλίων, συναυλίες κλπ.

Ο χώρος του Λυρικού μικρού πλανήτη είναι φιλικά διαμορφωμένος για την οικογένεια καθώς διαθέτει αυλή ελεγχόμενη για την ασφάλεια των παιδιών, ευχάριστο δημιουργικό χώρο αναμονής με δυνατότητα καφέ και wifi, βιβλιοθήκη παιδική και ενηλίκων, επιτραπέζια παιχνίδια για τα παιδιά και νέους φίλους . Στην περιοχή υπάρχει δυνατότητα στάθμευσης ενώ τα κατοικίδια παραμένουν στην αυλή του πολιτιστικού κέντρου.

 

διαφήμιση

Πληροφορίες χώρου

Λυρικός μικρός πλανήτης

Στέγη Πολιτισμού

Βασιλίσσης Όλγας 285, Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 2310 407 433

Email: lyrikos@hotmail.com

Links: Website, Facebook

Προβολή στους Χάρτες Google

Ώρες λειτουργίας:
καθημερινά 17:00-21:00
& Σάββατο 10:00-14:00

Ο χώρος έχει σκάλες και δε διαθέτει ασανσέρ

ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ:
Από κέντρο Νο 3 (στάση Αιγαίου)
Νο 39 (στάση Βρυσάκι)
Νο 7 (στάση Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης)
Νο 2 (στάση Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης)
Νο 33 (στάση Αιγαίου /Ανδριανουπόλεως)

Προς κέντρο Νο 3 (στάση Βυζάντιο)
Νο 8 (στάση Βυζάντιο)
Νο 2 (στάση Βυζάντιο)
Νο 33 (στάση Αιγαίου)
Νο 7 (στάση Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης)

Τι υπάρχει κοντά