Ζητούνται φορεσιές για Αναποδιές – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Ζητούνται φορεσιές για Αναποδιές

Βασισμένο στο παραμύθι της Λίνας Μουσιώνη «Ζητείται άλογο για αμαζόνα» (Μεταίχμιο, 2017), το εργαστήρι προσκαλεί τα παιδιά να μπουν στο ρόλο της ηρωίδας και του ήρωα. Με βιωματικές διαδραστικές δράσεις τα παιδιά που θα πάρουν μέρος στα εργαστήρια της Genderhood σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λάρισα, θα μπουν σε κλίμα αποκριάτικου πάρτι και μασκαρεμένα με τις φορεσιές τους θα σχεδιάσουν μια καινούργια αμφίεση που θα είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα τους. Σκοπός του εργαστηρίου είναι μέσα από τεχνικές δραματοποιημένης αφήγησης και δημιουργικού παιχνιδιού, τα παιδιά να πάνε ένα βήμα πιο μπροστά τη φαντασία τους και να χωρέσουν σε κοστούμια που θα χωράνε τα θέλω τους.

Υπάρχουν παραμύθια που δε χωράνε σε καλούπια. Και υπάρχουν φορεσιές αποκριάτικες που προσκαλούν σε αναποδιές. Κάθε φορά που πλησιάζουν οι Απόκριες τα παιδιά σαν να αγχώνονται. Πήγαινε στα μαγαζιά, σκαρφίσου φορεσιά, κάνε τη να μοιάζει παιχνιδιάρα και ευφάνταστη, φόρεσε μάσκα, βγάλε τη μάσκα. Και πρόσεξε μην είναι και πολύ ντεμοντέ το όλο outfit. Τι θα γινόταν αν έπεφταν οι μάσκες και τα παιδιά έφτιαχναν τη δική τους… ανάποδη φορεσιά;

Η μέθοδος που προτείνει η ομάδα του Genderhood είναι άκρως fun και σχεδιασμένη στα πλαίσια του εκπαιδευτικού στόχου για μια παιδαγωγική ισότητα.

Η δράση στοχεύει να εμπνεύσει τα παιδιά, ώστε να διαβάζουν πιο ενεργητικά και απολαμβάνοντας την παρέα με διαφορετικούς  ήρωες και ηρωίδες να μεγαλώνουν χωρίς διακρίσεις λόγω του φύλου τους, με ελευθερία έκφρασης, κριτική σκέψη και αυτοπεποίθηση.

Την εμψύχωση του εργαστηρίου αναλαμβάνουν η Νίκη Παντελιού (εκπαιδευτικός), η Σοφία Κωνσταντοπούλου (επικοινωνιολόγος) και η Ιωάννα Νικολαΐδου (νηπιαγωγός).

Χρήσιμες πληροφορίες

Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020

Ώρα: 18.30 – 20.00

Ηλικίες: 5 – 8 ετών

Κόστος Συμμετοχής: 12€/το παιδί

Απαραίτητη η κράτηση θέσης στο 2310 907422

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

διαφήμιση

Πληροφορίες χώρου

Νους και Γνώση

Βιβλιοπωλείο

Νικολάου Πλαστήρα 9, Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 2310 907422

Email: nousgnosi@gmail.com

Links: Website, Facebook

Προβολή στους Χάρτες Google

Τι υπάρχει κοντά

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.