Βραδιά του Ερευνητή 2023 – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Βραδιά του Ερευνητή 2023

Η Βραδιά του Ερευνητή, η γιορτή της έρευνας, της επιστήμης, της δημιουργίας και της ανακάλυψης, έφτασε και φέτος. 

Η Βραδιά του Ερευνητή, είναι μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία πραγματοποιείται κάθε χρόνο την τελευταία Παρασκευή του Σεπτεμβρίου, διοργανώνεται σε περισσότερες από 350 ευρωπαϊκές πόλεις και αποτελεί διαχρονικά τόπο συνάντησης του κοινού με την έρευνα και την επιστήμη. Στόχος των δράσεων και των εκδηλώσεων της Βραδιάς του Ερευνητή είναι να έρθουν οι ερευνητές, οι ερευνήτριες και τα ερευνητικά τους αποτελέσματα σε άμεση επαφή με τους πολίτες.

 

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της Βραδιάς του Ερευνητή στο κτήριο Μ2 του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, θα παρουσιαστούν μέσω δεκάδων διαδραστικών εκθεμάτων, οι τελευταίες εξελίξεις στην έρευνα, θα υλοποιηθούν εντυπωσιακά πειράματα, ενώ παράλληλα καλλιτεχνικές ομάδες θα μυήσουν μικρούς και μεγάλους στον συναρπαστικό κόσμο της έρευνας. Οι επισκέπτες της εκδήλωσης θα μπορέσουν ακόμα να απολαύσουν καλλιτεχνικές παραστάσεις και θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στη μαγεία της επιστήμης.

 

Μπορείτε να κατεβάσετε το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης στη Θεσσαλονίκη και στις υπόλοιπες ελληνικές πόλεις που συμμετέχουν (Αθήνα, Λάρισα, Πάτρα, Ηράκλειο, Μυτιλήνη και Ρέθυμνο).

Διοργάνωση: ΕΚΕΤΑ – Με την υποστήριξη της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης έχει προσκαλέσει πολλούς αξιόλογους φορείς της πόλης να συμμετάσχουν σε αυτή την όμορφη εκδήλωση.

Το δημιουργικό βιβλιοπωλείο ΝΟΥΣ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ επισκέπτεται το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στη «Βραδιά του Ερευνητή 2023». Προσκαλεί λοιπόν παιδιά δημοτικού να συμμετάσχουν στην ομάδα του, ώστε οργανωμένα να περιηγηθούν στο χώρο και να χαρούν την όμορφη αυτή βραδιά, που σκοπό έχει την ανάδειξη της έρευνας και της επιστήμης.

Πληροφορίες

Ηλικίες: για τις τάξεις δημοτικού

Απαραίτητος ο συνοδός

Δωρεάν συμμετοχή

Κράτηση θέσης στο 2310907422, email nousgnosi@gmail.com

Χρήσιμες πληροφορίες

Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023

Ώρα: 17.00 – 22.00

Είσοδος ελεύθερη

Χώρος Διεξαγωγής: στο κτήριο Μ2 του Μεγάρου Μουσικής

Επιπλέον πληροφορίες: https://www.facebook.com/researchersnightthess/

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

διαφήμιση

Πληροφορίες χώρου

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

25ης Μαρτίου & Μαρία κάλλας, 54645, Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 2310 895800

Προβολή στους Χάρτες Google

Τι υπάρχει κοντά

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.