Πινόκιο, ένα διαφορετικό αγόρι – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Πινόκιο, ένα διαφορετικό αγόρι

 

οι περιπέτειες μίας κούκλας σε έναν κόσμο ανθρώπων

Ο Κουκλοθίασος” REDICOLO” θα παρουσιάσει την παράσταση “ΠΙΝΟΚΙΟ ένα διαφορετικό αγόρι” στη θεατρική σκηνή του Πολιτιστικού Κέντρου Θέρμης για φιλανθρωπικό σκοπό και συγκεκριμένα για την ενίσχυση του συνδέσμου «Πνοή Ζωής Για Τα Παιδιά».

Μια παράσταση κουκλοθεάτρου με χειροποίητες κούκλες και μαριονέτες σε ανθρώπινο μέγεθος και μεγάλες μάσκες από τον Κουκλοθίασο REDICOLO. Οι περιπέτειες της γνωστής αξιαγάπητης μαριονέτας σε έναν κόσμο ανθρώπων, σε μία ιδιαίτερη διασκευή πάνω στο κλασικό κείμενο του Κάρλο Κολόντι, που εστιάζει στο ζήτημα της διαφορετικότητας. Με ιδιαίτερες τεχνικές εμψύχωσης, που συνδυάζουν το σύγχρονο κουκλοθέατρο με το θέατρο, πρωτότυπη μουσική και ζωντανό τραγούδι, η παράσταση προσδοκά να ψυχαγωγήσει και να εισάγει τους μικρούς θεατές σε έναν κόσμο γεμάτο χιούμορ, τρυφερότητα και ευαισθησία.

Λίγα λόγια για την παράσταση

Ο Πινόκιο είναι μία ξύλινη κούκλα που ονειρεύεται να γίνει αληθινό αγόρι. Κυνηγώντας το όνειρό του, γίνεται διάσημο αστέρι στο Κουκλοθέατρο, μεταμορφώνεται σε γαϊδουράκι στην Παιχνιδούπολη, γίνεται η μεγάλη ατραξιόν στο Τσίρκο και καταλήγει στο στομάχι του μεγάλου Ψαριού. Μέσα από τις περιπέτειές του ανακαλύπτει στην πράξη τι σημαίνει ανθρωπιά και τι σημαίνει γαϊδουριά και ότι αυτό που ορίζει τον αληθινό άνθρωπο είναι ο τρόπος που φέρεται στους συνανθρώπους του. Θα τα καταφέρει ο Πινόκιο να κερδίσει την αποδοχή;

“Ο καθένας είναι διαφορετικός, Πινόκιο, και εκεί είναι όλη η ομορφιά. Αν ήμασταν όλοι ίδιοι, ο κόσμος θα ήταν τόσο βαρετός!”

 

Το trailer της παράστασης

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενο: Κάρλο Κολόντι, Διασκευή – Σκηνοθεσία: Κουκλοθίασος REDICOLO, Παίζουν: Δέσποινα Καλπενίδου, Γιάννης Μόμτσιος, Σχεδιασμός και κατασκευή κουκλών: Κουκλοθίσος REDICOLO, Σκηνικό, Κοστούμια, Μάσκες: Δέσποινα Καλπενίδου, Γιάννης Μόμτσιος, Βίκη Γούσιου, Μουσική: Γιάννης Μόμτσιος, Μουσικοί Αυτοσχεδιασμοί: Μανώλης Καλπενίδης, Κίνηση: Σοφία Καλπενίδου, Φωτογραφίες: Ελευθερία Καλπενίδου, Video: Νίκος Μόμτσιος, Παραγωγή: Κουκλοθίασος REDICOLO

Η παράσταση  έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα και όλα τα έσοδα θα διατεθούν στον Σύνδεσμο «Πνοή Ζωής Για Τα Παιδιά» για την ενίσχυση του έργου του Συνδέσμου και συγκεκριμένα για την συνεισφορά στην αγορά 10 ηλεκτρικών κρεβατιών για την παιδιατρική κλινική της Δράμας , με συμβολική τιμή εισόδου 5€.

 

Λίγα λόγια για την «Πνοή Ζωής Για Τα Παιδιά»

Ο Σύνδεσμος “Πνοή Ζωής Για Τα Παιδιά” δεν στηρίζεται σε κρατικά ή κοινοτικά κονδύλια για την επίτευξη των στόχων του και δεν έχει λάβει ποτέ οικονομική επιχορήγηση από το Κράτος ή από άλλο Δημόσιο Φορέα. Στηρίζεται αποκλειστικά στην ιδιωτική πρωτοβουλία, στις δωρεές και συνδρομές των μελών του. Βασίζεται κατεξοχήν στον εθελοντισμό. Και για να συγκεντρώσει χρήματα εκδίδει και πουλάει ένα περιοδικό σε όλη την Ελλάδα για τον Πανελλήνιο κοινό από τους εθελοντές μας και τα μέλη μας.
Σκοπός του Συνδέσμου είναι να παρέχει ηθική, ψυχολογική, υλική και οικονομική υποστήριξη, σε παιδιά με σοβαρά προβλήματα υγείας που χρήζουν ιατρικής περίθαλψης σε νοσοκομεία του εξωτερικού ή του εσωτερικού και παιδιά απόρων οικογενειών.
Οι χρηματικές δωρεές δίνουν τη δυνατότητα να καλυφτουν τις πρωτογενείς ανάγκες διαβίωσης των κατοίκων που αδυνατούν οικονομικά να ανταποκριθούν.
Ακριβώς σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, που τα παιδιά  έχουν την ανάγκη όλων περισσότερο από κάθε άλλη φορά, απευθύνεται ο σύνδεσμος στα φιλανθρωπικά αισθήματα των πολιτών για να διασφαλιστεί η ανθρώπινη αξιοπρέπεια και το δικαίωμα για ποιότητα ζωής των παιδιών.

 

Περισσότερα για την “Πνοή Ζωής Για Τα Παιδιά”.

Χρήσιμες πληροφορίες

Κυριακή 10 Ιουνίου 2018

Ώρα: 12.00

Διάρκεια παράστασης: 60 λεπτά

Γενική είσοδος : 5€

Ηλικίες: παιδιά προσχολικής ηλικίας από 3 ετών, μαθητές νηπιαγωγείου και των πρώτων τάξεων του δημοτικού

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

διαφήμιση

Πληροφορίες χώρου

Πολιτιστικό Κέντρο Θέρμης

Ειρήνης Ιασωνίδη 21, Θέρμη , 57001, Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 2310 463423

Προβολή στους Χάρτες Google

Τι υπάρχει κοντά

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.