Muzike Workshop #01: Όπερα – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Muzike Workshop #01: Όπερα

Μια συναυλία είναι σημαντική εμπειρία σε όποια ηλικία και αν βρίσκεται κανείς. Η επαφή με ένα άγνωστο όργανο, η βίωση μιας μελωδίας που μοιραζόμαστε με τους γύρω μας και η αντανάκλαση που αφήνει ο ήχος μέσα μας, αφήνουν όμορφες αναμνήσεις στο μυαλό και την ψύχη μας. Μια συναυλία δεν έχει ανάγκη από καθοδήγηση για να την απολαύσουμε και να βιώσουμε όλα όσα έχει να προσφέρει στον καθένα μας.

Αυτό είναι τα muzike family conceρts!

Όμως αυτό τον Μάρτιο έγινε μια εξαίρεση και οργανώθηκε μια συναυλία – εργαστήρι με εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Το πρώτο muzike family workshop παρουσιάζει το καλλιτεχνικά εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Η φίλη μου η Όπερα». Πρόκειται για μια ωριαία παρουσίαση – περιπλάνηση στον κόσμο της όπερας μέσα από μια διαδραστική προσέγγιση όπου όλη η οικογένεια γνωρίζει από κοντά τη μαγεία της όπερας.

Στο πρώτο μουσικό εργαστήρι έρχονται από την Αθήνα η μονωδός Ντίνα Στράνη και η πιανίστα Ζωή Λυμπεροπούλου. Και οι δύο μουσικοί είναι συνεργάτες της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στα εκπαιδευτικά της προγράμματα.

Λίγα λόγια για τους μουσικούς

Η Ντίνα Στράνη είναι μονωδός-θεατρολόγος (mezzo- soprano) με τιμητικές διακρίσεις σε λυρικούς διαγωνισμούς στη Βιέννη (2008) και στο Μιλάνο (2011). Έχει συνεργαστεί ως μονωδός αλλά και ως διευθυντής σκηνής με το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, την Όπερα Θεσσαλονίκης, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Εθνική Λυρική Σκηνή, το δημοτικό θέατρο Πειραιά, το θεάτρο των Βερσαλλιών και της κρατικής όπερας του Βισμπάντεν στη Γερμανία. Έχει συμπράξει στο σχεδιασμό και την εμψύχωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής καθώς και στα εκπαιδευτικά προγράμματα του Κέντρου Επισκεπτών στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

 

Η Ζωή Λυμπεροπούλου είναι θεατρολόγος-παιδαγωγός και μουσικός. Είναι διπλωματούχος πιανίστα και Ανώτερων θεωρητικών της Μουσικής. Εργάζεται ως εκπαιδευτικός θεάτρου σε σχολεία, εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού καθώς και ως επιμορφώτρια σεμιναρίων θεάτρου σε ενήλικες. Υπήρξε καλλιτεχνική εκπαιδεύτρια στην Εθνική Λυρική Σκηνή, υπεύθυνη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων στο Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών και επιστημονικός συνεργάτης στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πατρών.

 

Για το muzike workshop #01: Όπερα, οικοδεσπότης θα είναι ο Λυρικός μικρός πλανήτης, ένας σχετικά νέος πολιτιστικός σύλλογος στη πόλη μας. Ιδρύθηκε από μια ομάδα ευαισθητοποιημένων καλλιτεχνών και εκπαιδευτικών που πιστεύουν στη δύναμη της αλληλεγγύης και της αγάπης, δίνοντας ευκαιρία για γνώση σε κοινωνικές ομάδες που χρήζουν βοήθεια όπως πολύτεκνες, μονογονεϊκές ή άπορες οικογένειες. Ο Λυρικός μικρός πλανήτης στεγάζεται στο ανακαινισμένο ιστορικό κτίριο «Γαλαξίας».

Τα muzike. family concerts είναι μια σειρά από συναυλίες για γονείς, παππούδες, γιαγιάδες, θείους και φίλους που θέλουν να περάσουν χρόνο μαζί με τα παιδιά τους, ακούγοντας ζωντανή μουσική.

Σε διάφορους χώρους της πόλης, χωρίς να χρειάζεται να προβληματιστούν για τους περιορισμούς και τις δυσκολίες που συναντάει κανείς έχοντας μικρό παιδί ή βρέφος σε μια αίθουσα συναυλιών, απολαμβάνουν ποιοτικό και ξέγνοιαστο χρόνο μαζί. Κάθε συνάντηση και διαφορετικό μέρος, κάθε συνάντηση και διαφορετική μουσική εξερεύνηση.

Τα παιδιά μπορούν να κλάψουν, να γελάσουν, να θηλάσουν, να εκφραστούν όπως αισθάνονται. Οι καλλιτέχνες είναι έτοιμοι να δεχθούν την περιέργεια των μικρών ακροατών και οι χώροι είναι ασφαλείς ώστε τα παιδιά να μπορούν να κινηθούν ελεύθερα ανάλογα με τη διάθεση, τις ανάγκες και τη φαντασία τους.

Γιατί οργανώνονται τα family conceρts;

Η ιδέα προέκυψε όταν έγινε αντιληπτό ότι οι αίθουσες συναυλιών δεν είναι φιλικές για όλη την οικογένεια και τα μικρά παιδιά δεν μπορούν να παρακολουθήσουν ποιοτικές συναυλίες μουσικής.

Με το muzike. family conceρts δημιουργούνται χώροι και καταστάσεις στις οποίες γονείς, φίλοι, φροντιστές και παιδιά μπορούν να απολαύσουν μια συναυλία χωρίς τα γνωστά όρια των πολιτιστικών θεσμών. Παράλληλα τα μωρά μπορο΄υν να εκτεθούν άφοβα σε μουσικά όργανα και καλλιτεχνικά έργα από τους πρώτους κιόλας μήνες της ζωής τους .

Το muzike. family conceρts είναι μια αρχή για να διευρυνθούν οι επιλογές των ανθρώπων με παιδιά στην πόλη μας.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.facebook.com/muzike.thessaloniki

Χρήσιμες πληροφορίες

Κυριακή 17 Μαρτίου 2019

Ώρα: 11.00

Οι συναυλίες διαρκούν μια ώρα.

Όλες οι εκδηλώσεις είναι ανοιχτές σε εγκύους και σε όσους συνοδεύονται από παιδιά.

Oι θέσεις είναι περιορισμένες.

Τιμή εισιτηρίου: Δωρεάν έως 6 ετών, 10€ / ενήλικες, 5€ / άνω των 6 ετών

Για κρατήσεις και οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε στο facebook messenger του muzike, στο muzike.thessaloniki@gmail.com ή καλέστε στο τηλ. 694 6674656.

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

διαφήμιση

Πληροφορίες χώρου

Λυρικός μικρός πλανήτης

Στέγη Πολιτισμού

Βασιλίσσης Όλγας 285, Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 2310 407 433

Email: lyrikos@hotmail.com

Links: Website, Facebook, Instagram

Προβολή στους Χάρτες Google

Ώρες λειτουργίας:
καθημερινά 17:00 - 21:00
& Σάββατο 10:00 - 14:00

Ο χώρος έχει σκάλες και δε διαθέτει ασανσέρ

ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ:
Από κέντρο Νο 7 (στάση Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης)
Νο 2 (στάση Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης)
Νο 33 (στάση Αιγαίου /Ανδριανουπόλεως)
Νο 39 (στάση Βρυσάκι)

Προς κέντρο Νο 3 (στάση Βυζάντιο)
Νο 2 (στάση Βυζάντιο)
Νο 33 (στάση Αιγαίου)
Νο 7 (στάση Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης)

Τι υπάρχει κοντά

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.