Η μεγάλη κακιά αλεπού και άλλες ιστορίες – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Η μεγάλη κακιά αλεπού και άλλες ιστορίες

H ζωή στην ύπαιθρο δεν είναι πάντα τόσο ειρηνική και ήσυχη. Ειδικά σε αυτή την φάρμα που μία αλεπού κάνει τη…μαμά σε μια ομάδα από κοτοπουλάκια, ένα κουνέλι νομίζει ότι είναι πελαργός και μια πάπια θέλει να γίνει ο Άγιος Βασίλης. Αν λοιπόν νομίζετε ότι η ζωή στην φάρμα είναι απλή… σκεφτείτε το ξανά!

Είναι σπάνιο να βλέπεις πραγματικά οπτικά πανέμορφες με έμπνευση animation ταινίες, ειδικά από μικρά και όχι τόσο γνωστά στούντιο. Τον τελευταίο καιρό η Γαλλία έχει καταφέρει να μας δώσει μερικές από τις καλύτερες του είδους στον τομέα αυτό. Λίγα χρόνια πριν μάλιστα, ο Μπενζαμέν Ρενέρ έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό από την πρώτη του κιόλας μεγάλου μήκους ταινία animation, το γλυκύτατο «Ernest & Celestine», η οποία κατάφερε όχι μόνο να κερδίσει το Σεζάρ καλύτερου κινουμένου σχεδίου το 2013, αλλά και να είναι υποψήφια για Όσκαρ ένα χρόνο μετά.

Αυτή την φορά ο Ρενέρ ενώνει τις δυνάμεις του με τον Πατρίκ Ιμπέρτ, με τον οποίο είχε ξαναδουλέψει και στην προηγούμενή του ταινία, για να μας δώσει το εξίσου πανέμορφο «Η Μεγάλη Κακιά Αλεπού και άλλες Ιστορίες». Βασισμένη στο ομώνυμο παιδικό βιβλίο του ίδιου του Ρενέρ, η ταινία καταφέρνει να σε μαγέψει από τα πρώτα κιόλας της λεπτά. Ναι, απευθύνεται κυρίως σε πολύ μικρές ηλικίες, και οι χαρακτήρες της είναι ζωάκια που μιλάνε, αλλά το αρκετά παραδοσιακό σχέδιό της, ζωγραφισμένο στο χέρι, καθώς και τα υπέροχα σκηνικά από νερομπογιές (άλλο ένα σήμα κατατεθέν του Ρενέρ), αλλά και οι αξιαγάπητοι καρτουνίστικοι πρωταγωνιστές, όλα μοιάζουν σαν να έχουν ξεπηδήσει κατευθείαν μέσα από τις σελίδες ενός κλασικού βιβλίου.

Μεταγλωττισμένη στα ελληνικά

Χρήσιμες πληροφορίες

Κυριακή 18 Μαρτίου 2018

Ώρα: 16.50

 

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

διαφήμιση

Πληροφορίες χώρου

Κολοσσαίον

Λεωφόρος Βασιλίσσης Όλγας 150, 54645, Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 2310 834996

Προβολή στους Χάρτες Google

Τι υπάρχει κοντά

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.