Ο Γαϊγλάρος – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Ο Γαϊγλάρος

Η ομάδα κουκλοθεάτρου Τα Πάντα Φι παρουσιάζει την ιστορία του Γαϊγλάρου. Η παράσταση εμπνέεται από τρεις διαφορετικές ιστορίες: «Το Ασχημόπαπο» , τον «Γλάρο Ιωνάθαν Λίβινκγστον» και τη «Φάρμα των Ζώων». Δανειζόμενη δραματικά στοιχεία και ήρωες από τις τρεις ιστορίες καταλήγει σε ένα νέο παραμύθι το οποίο βασίζεται σε διαχρονικά θέματα.

Βασικός ήρωας της παράστασης είναι ο Ντάρυ, ο μικρός γλάρος, ο οποίος απρόσμενα βρίσκεται μόνος στο αφιλόξενο περιβάλλον μιας φάρμας.  Μέσα από τις διάφορες περιπέτειές του εκεί, τα εσωτερικά εμπόδια και τις εξωτερικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει, καταφέρνει μεγαλώνοντας να εξερευνήσει και να ανακαλύψει τις δυνατότητες του.

Η ιστορία, μέσα από το χιούμορ και την μουσική διαπραγματεύεται αρχικά το θέμα της διαφορετικότητας και της ανάγκης για ένταξη στο κοινωνικό σύνολο αλλά και την σημασία του να βρει κανείς την δύναμη να βασιστεί στα δικά του…φτερά!

Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά σχολικής και προσχολικής ηλικίας και θέτει προβληματισμούς πάνω σε θέματα που μπορεί να αντιμετωπίσουν στην καθημερινότητά τους. Η πολυεπίπεδη αφήγηση μπορεί να προκαλέσει το ενδιαφέρον τόσο σε μικρά όσο και μεγαλύτερα παιδιά.

Χειροποίητες κούκλες διαφόρων μεγεθών και τεχνικών, ιδιαίτεροι μηχανισμοί, πρωτότυπη μουσική και εναλλασσόμενοι φωτισμοί διαμορφώνουν το σκηνικό της παράστασης.

Δείτε το trailer της παράστασης.

Συντελεστ΄ές

Σενάριο: Kική Μαλτσάκη, Ειρήνη Μάστορα,Κώστας Μακρής
Σκηνοθεσία: Ειρήνη Μάστορα, Κική Μαλτσάκη, Francisco Britto
Κατασκευές, Εμψύχωση: Kική Μαλτσάκη, Ειρήνη Μάστορα

Πρωτότυπη Μουσική: Φωτεινή Τσακνάκη, Αλέξης Γραμματικός, Background Projection

Φωτισμοί: Ελίνα Σφουντούρη

Φωτογραφία: Κώστας Κωστόπουλος

 

Λίγα λόγια για την Ομάδα

Η Κική Μαλτσάκη και η Ειρήνη Μάστορα συναντήθηκαν και ξεκίνησαν να δουλεύουν μαζί το 2010. Το 2011 δημιούργησαν την ομάδα κουκλοθεάτρου Τα Πάντα Φι που ο ευρύτερος κύκλος της αποτελείται από πολλούς συνεργάτες. Η πορεία προς το κουκλοθέατρο περνάει από το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών για την Ειρήνη και την πολυετή σπουδή στο ελεύθερο σχέδιο για την Κική. Ακολουθούν μαθητείες κοντά σε δασκάλους του κουκλοθεάτρου, (Στάθης Μαρκόπουλος, Κυριακή Δοξαρά, Francisco Brito, Χρήστος Αυτσίδης) συνεργασίες, (η Κική με το κουκλοθέατρο Ανέμη από το 2008 μέχρι σήμερα, η Ειρήνη με την ομάδα Banyan Puppet Theatre το 2008 ) σεμινάρια και masterclasses (Κουκλοθέατρο Αντάμα Πανταχού, Κουκλοθέατρο Αγιούσαγια, Rene Baker, Roberto White, Handspring Puppet Company, Jordi Bertran).

Οι παραστάσεις της ομάδας  έχουν ταξιδέψει πολύ, συμμετέχοντας σε γιορτές και φεστιβάλ ( Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Παντομίμας στο Κιλκίς το 2009 και το 2012, 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Κέρκυρας 2011, 1ο Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου στα Ιωάννινα 2011, Γιορτές της Γης στην Κοζάνη 2013, Παγκόσμια Ημέρα Κουκλοθέατρου στα Ιωάννινα 2016, Λαγκαδιανό Καρναβάλι 2014 και 2016, 1ο Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Πειραματικής Σκηνής Καλαμάτας το 2017, 2ή και 3ή Γιορτή Κουκλοθέατρου στη Μύκονο το 2017 και 2018)) και έχουν παρουσιαστεί σε πολυάριθμα θέατρα και σχολεία στην Ελλάδα. Η τελευταία της παράσταση «Ο Γαϊγλάρος», έχει παρουσιαστεί σε Διεθνή Φεστιβάλ Θεάτρου, στην Προύσα της Τουρκίας το 2016 και το Ιάσιο της Ρουμανίας τον Νοέμβριο του 2017, στο Εσκισεχίρ στην Τουρκία τον Μαϊο του 2017 και στο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου στη Σαγκάη τον Νοέμβρη του 2018.

Στόχος της ομάδας είναι η διαρκής εξέλιξη της και η σύμμειξη τεχνών και τεχνικών στη δημιουργία παραστάσεων για θεατές όλων των ηλικιών.

Χρήσιμες πληροφορίες

Κυριακή 31 Μαρτίου 2019

Ώρα: 12.00

Διάρκεια: 45’

Ηλικίες: από 3 ετών και πάνω, κατάλληλο για ενήλικες και όλη την οικογένεια.

Γενική Είσοδος: 6 ευρώ

Απαραίτητη Κράτηση Θέσεων 6937111701, 2314004884

 

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

διαφήμιση

Πληροφορίες χώρου

Ροδάνι

Kαλλιτεχνικό εργαστήρι για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας

Ιερέως Παναγιώτη Καρατάσιου 6, Χαριλάου, Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 6937 111701

Email: rodani.texnis@gmail.com

Links: facebook, Website

Προβολή στους Χάρτες Google

Λεωφορεία: 11 (Στάση Αγία Κυριακή) & 10 (Στάση Γήπεδο Άρη)
Στο Ροδάνι θα βρείτε:

 Άνετο Parking
 Ειδικές τιμές για ανέργους (15%)
 Δυνατότητα παραμονής των γονέων/συνοδών για καφέ σε άνετο και ευχάριστο περιβάλλον.

Τι υπάρχει κοντά

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.