Family Conceρt #04: Guitar / Voice muzike – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Family Conceρt #04: Guitar / Voice muzike

Με μεγάλη χαρά, το muzike. family conceρts ανακοινώνει το πρώτο live του με φωνή!

Το Family Concept 04: Guitar / Voice muzike φιλοξενείται στον αναπαυτικό χώρο του Yoga Studio Ευ Ζειν στην Καλαμαριά. Πρόκειται για το παλαιότερο κέντρο γιόγκα στην Ελλάδα που ιδρύθηκε το 1973. Συνδυάζοντας τις ολοκληρωμένες θεραπευτικές τεχνικές yoga με εφαρμογές κλασικής & εναλλακτικής αισθητικής, λειτουργεί συνολικά ως κέντρο αυτογνωσίας και αυτοΐασης. Ταυτόχρονα, το κέντρο Yoga Ευ Ζειν προωθεί σε συνεργασία με οικολογικούς φορείς και πολιτιστικές ομάδες της Θεσσαλονίκης την οικολογία, την κοινωνική και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και τη δημιουργική απασχόληση.

Το Φεβρουάριο θα είναι μαζί μας η υπέροχη Αλεξία Χρυσομάλλη με όχημα την κιθάρα της και την ιδιαίτερα καθηλωτική & μελωδική φωνή της. Δίπλα στη θάλασσα θα μας συντροφεύσει σε παραδοσιακούς ρυθμούς και μελωδίες.

Για τη δουλειά της, η Αλεξία λέει: “Τραγουδάμε για να εκφραστούμε, να επικοινωνήσουμε και να απελευθερωθούμε. Να βιώσουμε τη μοναδικότητα και την αλήθεια μας μέσα από τη μουσική. Όχι μέσα από το νου και τη λογική, αλλά μέσα από την ιερή γεωμετρία του ήχου και τους στίχους. Μέσα από τη μουσική και το τραγούδι συναντιόμαστε ψυχή με ψυχή, ενώνοντας την αυθεντικότητα μας με αυτή των άλλων βιώνοντας την ενότητα και την κοινή ρίζα της ύπαρξής μας.

Για αυτό εκτός από τα δικά μου τραγούδια, επιλέγω τραγούδια από την ελληνική παράδοση καθώς και τις παραδόσεις του κόσμου. Σαν ό’τι πιο πηγαίο, αυτά τα τραγούδια εκφράζουν την ένωση των λαών μέσα από την ποικιλομορφία τη μοναδικότητα και τη διαφορετικότητα.”

Η Αλεξία Χρυσομάλλη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Από τα 19 της ασχολείται επαγγελματικά με το τραγούδι. Έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως ο Δημήτρης Ζερβουδάκης και ο Γιώργος Καζαντζής. Συμμετείχε στο πολυφωνικό σχήμα Stringless και στο ethnic group Namaste τραγουδώντας μουσικές του κόσμου. Τραγούδησε σε παραδοσιακά πανηγύρια της Μακεδονίας και Θράκης. Παραδίδει μαθήματα και σεμινάρια Voice Contact. Σύντομα θα κυκλοφορήσει ο πρώτος προσωπικός της δίσκος με τον τίτλο Metamorphosis.

*Στο «Yoga Studio Ευ Ζειν» δεν επιτρέπονται παπούτσια, καροτσάκια, φαγητά και ποτά (εκτός από νερό) μέσα στην αίθουσα συναυλίας.

 

Τα muzike. family concerts είναι μια σειρά από συναυλίες για γονείς, παππούδες, γιαγιάδες, θείους και φίλους που θέλουν να περάσουν χρόνο μαζί με τα παιδιά τους, ακούγοντας ζωντανή μουσική.

Σε διάφορους χώρους της πόλης, χωρίς να χρειάζεται να προβληματιστούν για τους περιορισμούς και τις δυσκολίες που συναντάει κανείς έχοντας μικρό παιδί ή βρέφος σε μια αίθουσα συναυλιών, απολαμβάνουν ποιοτικό και ξέγνοιαστο χρόνο μαζί. Κάθε συνάντηση και διαφορετικό μέρος, κάθε συνάντηση και διαφορετική μουσική εξερεύνηση.

Τα παιδιά μπορούν να κλάψουν, να γελάσουν, να θηλάσουν, να εκφραστούν όπως αισθάνονται. Οι καλλιτέχνες είναι έτοιμοι να δεχθούν την περιέργεια των μικρών ακροατών και οι χώροι είναι ασφαλείς ώστε τα παιδιά να μπορούν να κινηθούν ελεύθερα ανάλογα με τη διάθεση, τις ανάγκες και τη φαντασία τους.

Γιατί οργανώνονται τα family conceρts;

Η ιδέα προέκυψε όταν έγινε αντιλυπτό ότι οι αίθουσες συναυλιών δεν είναι φιλικές για όλη την οικογένεια και τα μικρά παιδιά δεν μπορούν να παρακολουθήσουν ποιοτικές συναυλίες μουσικής.

Με το muzike. family conceρts δημιουργούνται χώροι και καταστάσεις στις οποίες γονείς, φίλοι, φροντιστές και παιδιά μπορούν να απολαύσουν μια συναυλία χωρίς τα γνωστά όρια των πολιτιστικών θεσμών. Παράλληλα τα μωρά μπορο΄υν να εκτεθούν άφοβα σε μουσικά όργανα και καλλιτεχνικά έργα από τους πρώτους κιόλας μήνες της ζωής τους .

Το muzike. family conceρts είναι μια αρχή για να διευρυνθούν οι επιλογές των ανθρώπων με παιδιά στην πόλη μας.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.facebook.com/muzike.thessaloniki

Χρήσιμες πληροφορίες

Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018

Ώρα:11 π.μ.

Η συναυλία διαρκεί μια ώρα

Όλες οι εκδηλώσεις είναι ανοιχτές σε εγκύους και σε όσους συνοδεύονται από παιδιά.

Αν και οι συναυλίες  έχουν μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα, έχουν έξοδα τα οποία πρέπει να καλυφθούν και για το λόγο αυτό υπάρχει εισιτήριο. Παρόλα αυτά αν πραγματικά δεν έχετε τη δυνατότητα να στηρίξετε την προσπάθεια αυτή, επικοινωνήστε με την ομάδα και θα το φροντίσουν επειδή πιστεύουν ότι όλα τα παιδιά πρέπει να έχουν ισότιμη ευκαιρία στη διασκέδαση μέσω της τέχνης.

Τιμή εισιτηρίου: Δωρεάν έως 6 ετών, 10€ / ενήλικες, 5€ / άνω των 6 ετών

Κρατήσεις: Οι θέσεις είναι περιορισμένες. Για κρατήσεις επικοινωνήσετε στο facebook messenger ή στο muzike.thessaloniki@gmail.com.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο τηλ.6946 674656

Στο «Yoga Studio Ευ Ζειν» δεν επιτρέπονται παπούτσια, καροτσάκια, φαγητά και ποτά (εκτός από νερό) μέσα στην αίθουσα συναυλίας.

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

διαφήμιση

Πληροφορίες χώρου

Ευ Ζειν

Studio Yoga

Θεμιστοκλή Σοφούλη 72Β, Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 2310 415211

Email: info@eyzein.gr

Links: Website, Facebook

Προβολή στους Χάρτες Google

Τι υπάρχει κοντά

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.