Χριστούγεννα από τη Βιέννη…με αγάπη – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Χριστούγεννα από τη Βιέννη…με αγάπη

Εορταστική συναυλία με το μουσικό σχήμα Transcription Ensemble

Το Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τον Δήμο Θέρμης και την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος & Αθλητισμού Θέρμης (Δ.Ε.Π.Π.Α.Θ)  για τις άγιες ημέρες των Χριστουγέννων παρουσιάζει την εορταστική συναυλία «Χριστούγεννα από τη Βιέννη…με αγάπη» με το μουσικό σχήμα Transcription Ensemble.

 

Η γιορτινή ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη μουσική. Η πρωτοχρονιάτικη συναυλία της Βιέννης καθιέρωσε τις συνθέσεις των Strauss και Tchaikovsky για να συνοδεύουν τους εορτασμούς για τη νέα χρονιά. Παραμονές των γιορτών η συναυλία θα μεταφέρει το κοινό στη μαγεία της Βιέννης και θα το ταξιδέψει με βαλς, πόλκες, την Ωραία κοιμωμένη, τον Καρυοθραύστη.

 

Το πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει μουσικά ακούσματα από Johann Strauß Sohn (1825 – 1899), Βαλς “Frühlingsstimmen”, Op. 410, “An der schönen, blauen Donau”, Op. 314, Tritsch – Tratsch – Polka Op. 214, Wiener Bonbons Op. 307 σε μεταγραφή για πιάνο, βιολί και βιολοντσέλο,  Pyotr Ilyich Tchaikovsky (1840 – 1893). Επιλογές από τα μπαλέτα “Ωραία Κοιμωμένη” Op. 66 και “Καρυοθραύστης” Op. 71 σε μεταγραφή για πιάνο, βιολί και βιολοντσέλο·  Dmitri Shostakovich (1906-1975) Βαλς από τη «Σουΐτα για ορχήστρα τζαζ αρ.2»,  Χριστουγεννιάτικο ποτ πουρί.

 

Συντελεστές

Γιώργος Κανδυλίδης: Βιολί

Χρήστος Γρίμπας: Βιολεντσέλο

Νίκος Ζαφρανάς: Πιάνο

 

 

Για την είσοδο σας στη συναυλία είναι απαραίτητη η επίδειξη πιστοποιητικού πλήρους εμβολιασμού, είτε πιστοποιητικού νόσησης καθώς και πιστοποιητικού ταυτοπροσωπίας (αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο, δίπλωμα οδήγησης)

Χρήσιμες πληροφορίες

Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021

Ώρα: 21.00

Χώρος Διεξαγωγής: Δημοτικό Θέατρο Θέρμης

Είσοδος ελεύθερη

Πληροφορίες και κράτηση θέσεων στο τηλέφωνο 2310 – 46 34 23

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

διαφήμιση

Πληροφορίες χώρου

Δήμος Θέρμης

Δημοκρατίας 1, 57001, Θέρμη

Τηλ.: 2313300700

Links: Website

Προβολή στους Χάρτες Google

Τι υπάρχει κοντά

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.