Καλοκαίρι στη Θεσσαλονίκη: 30 ιδέες για να περάσεις αξέχαστα με τα παιδιά! – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Καλοκαίρι στη Θεσσαλονίκη: 30 ιδέες για να περάσεις αξέχαστα με τα παιδιά!

Γράφει η Ιωάννα Σεραφειμίδου | www.pigolampides.gr & www.thepaperboat.gr

Τι κι αν ήρθε το καλοκαίρι και έμεινες στην πόλη με τα παιδιά; Η Θεσσαλονίκη είναι και ωραία και familyfriendly και σε προ(σ)καλώ να την ανακαλύψεις μαζί μας!

  1. Στα Πλατανάκια Natura θα βρεις υπέροχη δροσιά και δέντρα πολλά! Θα σου αρέσει τόσο πολύ που θα θέλεις να κατασκηνώσεις εδώ όλο το καλοκαίρι!
  2. Στο πρωτότυπο και μοναδικό Anel Honey Park  θα μάθεις τα πάντα για τη μέλισσα και τη ζωή της. Πριν πας ξεφύλισσε το υπέροχο βιβλίο Μέλισσες, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μικρή Σελήνη.
  3. Στο Αγρόκτημα Οικολογικής Γεωργίας,στη Θέρμη, θα ταίσεις ζωάκια, θα ιππεύσεις άλογο και θα αγοράσεις βιολογικά προϊόντα!
  4. Σου αρέσει το πρωινό στο κρεβάτι; Τι θα έλεγες ακόμα και για ένα brunch σε ξενοδοχείο της πόλης; Σου έχω και ακόμα καλύτερη ιδέα: κανόνισε διανυκτέρευση το προηγούμενο βράδυ και κάνε όλη μέρα τον τουρίστα!
  5. Θα πας οπωσδήποτε σε μια συναυλία μέσα στο καλοκαίρι. Στην πόλη, στο Θέατρο Δάσους, στη γειτονιά, πάρε τα παιδιά και χορέψτε στο ρυθμό!
  6. Καλοκαίρι χωρίς θερινό σινεμά είναι σαν καρπούζι χωρίς κουκούτσια! Δεν έχεις δικαιολογίες! Ρίξε μια ματιά στο πρόγραμμα και ετοιμάσου για μπόλικο ποπκόρν!
  7. Μπορεί να έχει αρκετή ζέστη το καλοκαίρι, αλλά οι βόλτες με το ποδήλατο στην παραλία, κατά το σούρουπο, είναι κάτι που δε θέλεις να χάσεις. Να δεις και τον Όλυμπο και να θυμηθείτε τους Θεούς του Ολύμπου! Το ξέρεις ότι μπορείς να νοικιάσεις και οικογενειακό ποδήλατο, έτσι;
  8. Οι βόλτες στο δάσος είναι πάντα ένα must στις λίστες μας για το καλοκαίρι. Διάλεξε το αγαπημένο σου σημείο: Σειχ σου, Πλατανάκια, Χορτιάτης, σημασία έχει να το απολαύσεις! Για τo Thessaloniki Outdoors Festival έχεις ακούσει!
  9. Πώς σου φαίνεται η ιδέα για μια βουτιά στην πισίνα; Διάβασε το άρθρο μας για τις family friendly πισίνες της Θεσσαλονίκης!
  10. Επίλεξε παιδότοπους που έχουν δημιουργικά και ασφαλή παιχνίδια, που είναι άκαπνοι, που έχουν κέφι και αγάπη για τα παιδιά και που έχουν δροσιά το καλοκαίρι!
  11. Αν θέλεις να συνδυάσεις ψώνια, φαγητό, δράσεις για παιδιά και δροσιά, τότε το Mediterranean Cosmos είναι μια ασφαλής επιλογή!
  12. Στην Αρετσού θα βρεις την μοναδική παιδική χαρά που ξαπλώνει πάνω στην άμμο. Εδώ η θέα είναι καταπληκτική και η βόλτα στη μαρίνα σε κάνει να νιώθεις για λίγο πως είσαι σε νησί.
  13. Έχω χρόνια να παίξω bowling αλλά νομίζω ότι θα ήταν μια πολύ καλή ιδέα!
  14. Στο Magic Park έχεις πάει; Όταν ήμουν μικρή λάτρευα τον τροχό. Ο μπαμπάς μου είχε έναν φίλο στην είσοδο και μας άφηνε επάνω για ώρες 🙂 Έχω να πάω από τότε.
  15. Αναρρίχηση, αδρεναλίνη και fun είναι μία από τις ιδέες μας. Στο up move and play και στο we, θα βρεις αυτό που ψάχνεις!
  16. Πιο πάνω αναφέραμε τις πισίνες της πόλης, αλλά νομίζω ότι θα αφιερώσω ξεχωριστό αριθμό στη Waterland γιατί είναι κατηγορία από μόνη της!
  17. Πικ νικ στην παραλία, να ξαπλώνεις στο γρασίδι και να τρως σαντουιτσάκια που φτιάξατε μαζί με τα παιδιά! Φυσικά, μεγάλο respect στο μεγαλύτερο Urban Pic Nic Festival, που θα πραγματοποιηθεί και φέτος στην Αρχαία Ρωμαϊκή Αγορά!
  18. “Κάθε μέρα θάλασσα” είναι το motto τους και σίγουρα μια βόλτα με το καραβάκι στην Αγία Τριάδα θα δώσει μεγάλη χαρά σε μικρούς και μεγάλους! Κάναμε φέτος τη βόλτα μας και είναι πολύ family friendly!
  19. Τι ωραία εποχή για επισκέψεις σε Μουσεία! Έτσι τα παιδιά θα συνδέσουν τα Μουσεία όχι μόνο με την εκπαίδευση αλλά και με την απόλαυση, με την οικογένεια. Ξεχυθείτε και δείτε τα εκθέματα διαφορετικά.
  20. Ο Λευκός Πύργος είναι ένα must για τη Θεσσαλονίκη και αν είσαι από αυτούς που βλέπεις αξιοθέατα μόνο στα ταξίδια σου σε άλλες πόλεις, τότε νομίζω ότι ήρθε η στιγμή να το κάνεις και στην πόλη σου. Η θέα από ψηλά θα σε αποζημιώσει.
  21. Με το τουριστικό λεωφορείο Thessaloniki Sightseeing γυρνάς την πόλη και τη γνωρίζεις καλύτερα!
  22. Στο καφέ του Πύργου του ΟΤΕ απολαμβάνουμε πάντα τη θέα και απαριθμούμε τα Μουσεία και αξιοθέατα της πόλης!
  23. Στα πανηγύρια! Μας αρέσουν πολύ! Μείνε συντονισμένος – η στις Πυγολαμπίδες και θα σε ενημερώνουμε για οτιδήποτε πέσει στην αντίληψ΄η μας.
  24. Εκδηλώσεις, φεστιβάλ, παιχνίδια με νερό, messy play, ανοιχτές γιορτές. Θα τα βρεις όλα στο site των πυγολαμπίδων. Να μπαίνεις συχνά και να κάνεις αναζήτηση με τη βοήθεια των φίλτρων, είναι πολύ βοηθητικά!
  25. Στο ΝΟΗΣΙΣ θα επισκεφτείτε την έκθεση αρχαίας ελληνικής τεχνολογίας, το Μουσείο Τεχνολογίας, θα απολαύσετε προβολές στο πλανητάριο και το κοσμοθέατρο και θα περάσετε φίνα!
  26. Πάρκα! Πράσινο! πικ νικ! μουσικές! βιβλία και παιχνίδια στο γρασίδι. Διάλεξε όποιο θέλεις: κήποι του πασά, πεδίο του Άρεως, ζωολογικός κήπος, πάρκα νέας παραλίας…! Ιδέες για πικ νικ και χώρους πρασίνου θα βρεις και εδώ.
  27. Έχεις πάει στα Ανάκτορα του Γαλέριου; Αν όχι να πας οπωσδήποτε και μετά να καθίσετε οικογενειακώς στην πλατεία για φαγητό ή καφεδάκι. Εκεί θα βρεις και την πολύ συμπαθητική παιδική χαρά για τα μικρά. Μου αρέσει πολύ!
  28. Τι κι αν είναι καθημερινή; Πάρε το αυτοκίνητο και πηγαίνετε οικογενειακώς, μετά τη δουλειά, σε μια κοντινή παραλία. Μένουμε σε μια υπέροχη πόλη που ακριβώς δίπλα της έχει την Χαλκιδική! Υπέροχη θάλασσα έχει ο Άγιος Μάμας, τόσο που μερικές φορές φαντασιώνεσαι ότι είσαι στην Καραϊβική. Οι μέρες είναι μεγάλες και σίγουρα θα το απολαύσετε!
  29. Λιμάνι και Λαδάδικα, αγορές με φρούτα και λαχανικά, παλιά κτίρια, βόλτες στην πόλη. Θα έχει ζέστη, αλλά με πολύ νερό, ελαφριά ρούχα και καπέλο θα ξεπεράσετε τα εμπ΄όδια. Μπορείς με παρέα να κανονίσεις και μια ωραία ξενάγηση με το family friendly dot2dot!
  30. Mini golf έχεις παίξει; Θα το βρεις στη Σοφούλη. (δεν έχουμε πάει ακόμα)
  31. Τέλος! Θέλεις κι άλλο; Σκέψου μια δική σου ιδέα και μοιράσου τη μαζί μας.

 

Οι "πυγολαμπίδες" είναι ένας χώρος μαγικός για όλους εκείνους τους μεγάλους που νιώθουν ακόμα μικροί και που πιστεύουν ότι θα παραμείνουν έτσι για πάντα. Είμαι η Ιωάννα και πιστεύω πως τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα. Καλώς ήρθες στην παρέα μας!

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.