ANEL HONEY PARK: ένα θεματικό πάρκο για τη ζωή της μέλισσας! – Πυγολαμπίδες
Skip to content

ANEL HONEY PARK: ένα θεματικό πάρκο για τη ζωή της μέλισσας!

Το ήξερες ότι σε απόσταση αναπνοής από το κέντρο της πόλης, κοντά στο Νέο Ρύσιο, υπάρχει ένα οργανωμένο υπαίθριο φυσικό μουσείο; Πρόκειται για το μοναδικό θεματικό πάρκο για τη ζωή και τα προϊόντα της μέλισσας, που μπορούν να επισκεφτούν όχι μόνο σχολεία, αλλά και οικογένειες, με σκοπό τη γνωριμία και την εξοικείωση με το καταπληκτικό αυτό έντομο.

 

Το Anel Honey Park άνοιξε τις πόρτες του πριν από πέντε χρόνια περίπου, με σκοπό να μοιραστεί με το κοινό, και ιδιαίτερα με τα μικρά παιδιά, μικρές και σημαντικές λεπτομέρειες από τη ζωή της μέλισσας, τον τρόπο που αυτή αναπαράγεται, τη μυστική ζωή της βασίλισσας και της οργανωμένης κυψέλης, τα προϊόντα της όπως η γύρη, η πρόπολη και ο βασιλικός πολτός. Μικροί και μεγάλοι έχουν την ευκαιρία να πιάσουν και να κατασκευάσουν κεριά με φυσικό κερί μέλισσας, να μυρίσουν τα διαφορετικά μυρωδικά της φύσης που δίνουν το άρωμά τους στις διαφορετικές ποικιλίες μελιού αλλά και να δοκιμάσουν το ίδιο το μέλι, μέσα από έναν βιωματικό και ιδιαίτερα διασκεδαστικό τρόπο. Φυσικά θα γνωρίσετε και τους φίλους των μελισσών, τον Λάμπη, τη Μαργαρίτα και όλα τα υπόλοιπα ζωάκια, που με πολλή φροντίδα φιλοξενούν στο ANEL honey park, θυμίζοντάς μας πως είμαστε μέρος μιας μεγάλης αλυσίδας και πως όλοι έχουμε ανάγκη τους φίλους (ανθρώπους και ζώα).

 

 

anel melisokkomikoparko 133

anel melisokkomikoparko 117

anel melisokkomikoparko 113

Εμείς επισκεφτήκαμε το ANEL Honey Park το φθινόπωρο που μας πέρασε μαζί με φίλους των Πυγολαμπίδων στο κλουβί και ήταν μια πραγματικά απολαυστική εμπειρία!

Καταπληκτική η ομάδα της ANEL Honey Park, μας περιποιήθηκε με το παραπάνω! Μπορείτε και εσείς να κλείσετε μια οργανωμένη επίσκεψη!

 

anel melisokkomikoparko 197

anel melisokkomikoparko 210

anel melisokkomikoparko 071

Το Μελισσοκομικό Πάρκο μπορούν να επισκεφτούν οργανωμένα τα σχολεία (κατόπιν συνεννόησης) αλλά και κάθε οικογένεια καθημερινές ή τα Σάββατα το πρωί από τις 10:00 – 15:00. Μπορείτε να προμηθευτείτε τον χάρτη αυτοξενάγησης και να περιηγηθείτε δωρεάν στο Πάρκο, ενώ υπάρχει πλέον και καφέ και μικρογεύματα, όπου μπορείτε να κάνετε το διάλειμμά σας ενώ τα παιδιά θα παίζουν με ασφάλεια στο πάρκο. Στα “κατοικίδια” του πάρκου προστέθηκε και ένα όμορφο αλογάκι που μπορεί κάποιος να κάνει βόλτα.

Αν θέλετε μια ακόμα πιο ολοκληρωμένη εμπειρία, μπορείτε να προγραμματίσετε μια με φίλους σας μια οργανωμένη ξενάγηση που περιλαμβάνει:

  • Εξερεύνηση / θεματικές στάσεις για την μέλισσα
  • Επίδειξη συλλογής προϊόντων μέλισσας
  • Δραστηριότητες με τον χάρτη αυτο-ξενάγησης
  • Κέρασμα γιαούρτι με μέλι

Το κόστος της οργανωμένης ξενάγησης κοστίζει 5€ για τους ενήλικες και 4€ για τα παιδιά.

Ακολουθούν μερικές εικόνες από τη δική μας οργανωμένη ξενάγηση που με πολλή χαρά προσέφερε το Anel Honey Park στους φίλους των Πυγολαμπίδων στο κλουβί, το περασμένο φθινόπωρο.

 

anel melisokkomikoparko 095

anel melisokkomikoparko 078

anel melisokkomikoparko 081

Τα παιδιά έφτιαξαν στο δικό τους κερί!

anel melisokkomikoparko 194

anel melisokkomikoparko 085

anel melisokkomikoparko 103

Μυρίσαμε όλα τα βότανα και μάθαμε πως δίνουν το άρωμά τους στα διαφορετικά είδη μελιού!

anel melisokkomikoparko 087

anel melisokkomikoparko 088

anel melisokkomikoparko 173

Δοκιμάσαμε μέλι απευθείας από το σπίτι της μέλισσας!

anel melisokkomikoparko 169

Στο χώρο της ANEL Honey Park μπορείτε να:

  • Ακολουθήσετε τις διαδρομές και να ανακαλύψετε πολλά μυστικά του πάρκου. Προμηθευτείτε το χάρτη αυτοξενάγησης και να περιηγηθείτε ΔΩΡΕΑΝ στο πάρκο.
  • Παρακολουθήσετε από ειδικές κυψέλες παρατήρησης, σε απόσταση αναπνοής, τις μέλισσες να εκτελούν τις καθημερινές τους εργασίες, δίνοντας μαθήματα ζωής, συμπεριφοράς και εργατικότητας!
  • Χαλαρώσετε στα σπιτάκια μελισσοθεραπείας, ειδικά διαμορφωμένους χώρους στους οποίους μπορείς να χαλαρώσεις από το βόμβο και τη μυρωδιά της μέλισσας! Ενημερωθείτε για το κόστος.
  • Γευτείτε αγνά μελισσοκομικά προϊόντα, βότανα και καλλυντικά. Ρωτήστε τους εξειδικευμένους επιστήμονές της ANEL Honey park για τη χρήση και τα οφέλη τους.
  • Αγοράσετε προϊόντα της μέλισσας.
  • Κλείστε θέση σε μία από τις οργανωμένες περιηγήσεις, ενημερωθείτε για το κόστος.
  • Συμμετέχετε στις δραστηριότητες και τα σεμινάρια!
  • Διοργανώσετε το πάρτι του παιδιού σας!

 

anelmargarita

anel

Χρήσιμες Πληροφορίες

Ώρες λειτουργίας  Δευτέρα – Παρασκευή, 08.00 – 17.00 & Σάββατο, 08.00 – 16.00

Τα προγράμματα και οι οργανωμένες ξεναγήσεις πραγματοποιούνται κατόπιν ραντεβού!

Το πάρκο λειτουργεί όλο τον χρόνο!

Η πρόσβαση είναι πολύ εύκολη

Κατεβάστε τον χάρτη αυτοξενάγησης εδώ

Γράφουν για το ANEL Honey Park στο Tripadvisor

To ANEL Honey Park στο Youtube

Οι "πυγολαμπίδες" είναι ένας χώρος μαγικός για όλους εκείνους τους μεγάλους που νιώθουν ακόμα μικροί και που πιστεύουν ότι θα παραμείνουν έτσι για πάντα. Είμαι η Ιωάννα και πιστεύω πως τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα. Καλώς ήρθες στην παρέα μας!

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.