Χριστούγεννα = χρώματα παντού! – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Χριστούγεννα = χρώματα παντού!

CUPCAKES

 

Ένας από τους καλύτερους τρόπους να μπούμε στο κλίμα των Χριστουγέννων είναι να ετοιμάσουμε το καλύτερο, τουλάχιστον για τα παιδιά, αν όχι για όλους, έδεσμα των γιορτών = μικρές γλυκές λιχουδιές.

 

Και τι καλύτερο να είναι λιχουδιές που μπορούμε να :

α) τις προσφερουμε σε καλεσμένους

β) μοιράσουμε στους καλύτερους μας φίλους

γ) χαρίσουμε με τις χριστουγεννιάτικες ευχές μας την τελευταία μέρα του σχολείου

δ) τοποθετήσουμε σε κατασκευασμένα από εμάς κουτάκια και να τις δωρίσουμε στους συγγενείς μας.

 

Διαλέξαμε δύο συνταγές για τις γιορτές που είναι παντός καιρού και με το κατάλληλο στόλισμα μπορούν να ξεχωρίσουν και αποτελέσουν το τέλειο décor για το σπίτι μας.

Οι τρούφες και τα γλυκά κεκάκια είναι δύο είδη που έρχονται να επιβραβεύσουν το παιδί που θέλει να δημιουργήσει, τόσο σε επίπεδο μαγειρικό όσο και γευστικό!

Μπορεί να ζυγίσει, θρυμματίσει, χτυπήσει υλικά στο multi ή σε μίξερ (ανάλογα με την ηλικία), ανακατέψει με τα χέρια, φτιάξει ρολάκια με τέλεια λαχταριστά χεράκια, που θα γίνουν αμέσως μετά χρωματιστά! Μία κάμερα ή φωτογραφική μηχανή είναι απαραίτητο να είναι πρόχειρη!

 

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ CUPCAKES

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 12 CUPCAKES

ΓΙΑ ΤΑ CUPCAKES

225 γρ βούτυρο ανάλατο

225γρ καστανή ζάχαρη

4 αυγά

210γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

25γρ κορν-φλάουρ

250γρ αποξηραμένα φρούτα (βερίκοκα, σταφίδες, cranberries κ.α.)

1 κουταλάκι μπέηκιν πάουντερ

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ

115γρ. βούτυρο ανάλατο, σε θερμοκρασία δωματίου

60ml γάλα

1 κουταλάκι βανίλια

500γρ άχνη ζάχαρη

Χρώματα ζαχαροπλαστικής

Ζαχαρωτά διάφορα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα κεκάκια, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν και στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά, ένα-ένα. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά με τη σειρά και τα αποξηραμένα φρούτα τελευταία, αφού τα αλευρώσουμε ελαφρά. Μοιράζουμε το μίγμα σε φόρμα για κεκάκια που έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει ή έχουμε γεμίσει με τα αντίστοιχα χαρτάκια. Φροντίζουμε το μίγμα να μην ξεπερνάει τα 2/3 της θήκης, για να έχει αρκετό χώρο να φουσκώσει. Ψήνουμε για 20 περίπου λεπτά, μέχρι να βυθίζουμε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του κέικ και να βγαίνει καθαρή. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και φτιάχνουμε το γλάσο: χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο, το γάλα και τη βανίλια και τη μισή άχνη μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε σταδιακά την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να γίνει ένα αφράτο μίγμα. Το χρησιμοποιούμε ως έχει ή, αν θέλουμε, το χρωματίζουμε με λίγες σταγόνες χρώματος ζαχαροπλαστικής. Αλείφουμε με το γλάσο τα κεκάκια και στολίζουμε με ζαχαρωτά.

 TROUFODENTRO

 

ΔΕΝΤΡΟ ΜΕ ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΑ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 30 ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ

300γρ πτι-μπερ σε μικρά κομμάτια

100γρ φουντούκια θρυμματισμένα

300γρ κουβερτούρα

200γρ βούτυρο

50γρ κρέμα γάλακτος

Πολύχρωμες τρούφες

Ένα κώνος από φελιζόλ (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα με το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος. Την προσθέτουμε στα μπισκότα και ανακατεύουμε και τα φουντούκια. Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει λίγο για να μπορούμε να το πλάσουμε. Αργότερα πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια και τα τυλίγουμε με τις χρωματιστές τρούφες. Αν θέλουμε να τοποθετήσουμε τις τρούφες σε δεντράκι, τις αφήνουμε λίγο στο ψυγείο για να σφίξουν και μετά τις τοποθετούμε πάνω στον κώνο με οδοντογλυφίδες.

Άνθρωποι της πόλης, γράφουν για αυτά που ξέρουν να κάνουν καλά, μοιράζονται το πάθος τους, ενημερώνουν γονείς και εκπαιδευτικούς για τα σημαντικά και ασήμαντα αυτής της ζωής. Αν είσαι και εσύ ένας από αυτούς και σε ενδιαφέρει να μοιραστείς κάτι που έχει σχέση με την ελεύθερο χρόνο και την δημιουργική απασχόληση ή την μάθηση τότε επικοινώνησε μαζί μας στο info@pigolampides.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

  • Έλλη Γιαννοπούλου

    Υπέροχες συνταγές! Δείχνουν τόσο γιορτινά !Θα τα φτιάξω με τις ανιψιές μου!Ώρα για δημιουργική ζαχαροπλαστική!

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.