καλοκαίρι – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Κατασκευές και παιχνίδια για το καλοκαίρι: εσύ τι θα κάνεις αυτό το απόγευμα μετά τη θάλασσα;

Το καλοκαίρι είναι εδώ και τα απογεύματα μετά τη θάλασσα και την παραλία μπορούμε να σκεφτούμε ένα σωρό κατασκευές για να παίξουμε μαζί με τα παιδιά. Μετά την εκτόνωση και την ένταση της θάλασσας και των παιχνιδιών στην άμμο, νομίζω πως είναι μια καλή ευκαιρία να προετοιμαστούμε για τον βραδινό ύπνο αλλά και για την χαλάρωση και την επικοινωνία μαζί με την οικογένεια.

 

Ξεκινάμε λοιπόν τη λίστα μας, η οποία θα ανανεώνεται διαρκώς.

1. Κατασκευές με καλαμάκια

Μία πρόταση του InMyCloset 
Τα καλαμάκια νομίζω πως υπάρχουν σε κάθε σπίτι. Ακόμα και αν πήραμε την απόφαση να μην τα χρησιμοποιήσουμε ξανά (και πολύ καλά κάναμε) είναι κρίμα να τα πετάξουμε. Ας ψάξουμε καλά όλο το σπίτι για καλαμάκια (κρύβονται παντού) και ας κάνουμε διάφορες χειροτεχνίες με αυτά. Για κάποιες χειροτεχνίες αρκεί μόνο ένα ψαλίδι ενώ για κάποιες άλλες μπορεί να χρειαστούμε και κόλλα ή και μερικά ακόμα υλικά. Την στιγμή που θα αρχίσετε να τα κόβετε, θα ανακαλύψετε πως αυτό είναι από μόνο του, ένα πολύ αστείο παιχνίδι. Πόσο μάλλον όταν αρχίσετε να φτιάχνετε διάφορα με αυτά.

Για αρχή έχω να προτείνω να δοκιμάσουμε να φτιάξουμε πολύχρωμα κολιεδάκια και βραχιολάκια. Αρκεί λίγο σχοινί και ένα ψαλίδι. Όσο πιο πολύχρωμα τα καλαμάκια, τόσο το καλύτερο. Τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τα περνάμε από το σκοινί μέχρι να έχουμε το μήκος που θέλουμε. Δένουμε τις δύο άκρες και έτοιμο το κολιεδάκι. Το καλαμάκι μπορεί να γίνει η βάση για λαχταριστά φουρφούρια αλλά και το κατάρτι σε ένα σφουγγαροκαραβάκι. Μπορούμε να ζωγραφίσουμε με αυτά ότι θέλουμε, κόβοντας και κολλώντας τα πάνω στο χαρτί μας. Υπάρχουν πάρα πολλές ιδέες για να κάνετε και σίγουρα πάρα πολλές ιδέες για να ανακαλύψετε.

 

2. Sensory bins: μικροί αρχαιολόγοι/safari/ Βυθός

Μία πρόταση του mindspinfabrica

Γεμίζουμε ένα μεγάλο ορθογώνιο πλαστικό δοχείο με άμμο. Βυθίζουμε μέσα μικρά κουκλάκια δεινοσαυράκια, ζωάκια και κοχύλια. Τα παιδιά με τα φτυαράκια και τις τσουγκράνες αρχίζουν σιγά σιγά να αφαιρούν χώμα μέχρι να ανακαλύψουν τους δεινοσαύρους και τα υπόλοιπα ευρήματα της μικρής ανασκαφής. Αν στην περιοχή υπάρχει κάποιο αρχαιολογικό μουσείο ή επισκέψιμος αρχαιολογικός χώρος, αυτή η δραστηριότητα μπορεί να συνδυαστεί με επίσκεψη στο μουσείο του τόπου των διακοπών ενδεχομένως και στα πλαίσια προγραμματισμένης ξενάγησης ή εκπαιδευτικού προγράμματος του μουσείου. Επίσης μπορεί να συνδυαστεί και με την ανάγνωση ενός εκπαιδευτικού βιβλίου για τους δεινοσαύρους.

Εναλλακτικά πάνω στην άμμο μπορούν να μπουν διάφορα ζωάκια και δέντρα και τα παιδιά να παίξουν safari/ζωολογικό κήπο/ τροπικό δάσος.  Επίσης σε πλαστικά δοχεία ή λεκάνες μπορούμε να βάλουμε μέσα νερό και στον πάτο ψιλό χαλίκι ή άμμο.  Μερικά πλαστικά ψαράκια, χταπόδια, καρχαρίες και βαρκούλες και νάτη η θάλασσα με το βυθό. Τα πιτσιρίκια θα ψαρεύουν και θα κάνουν βουτιές με τις ώρες.

Για όλα αυτά θα χρειαστεί να έχουμε πάρει μερικά πουγκιά με τα αντίστοιχα κουκλάκια και υλικά από αυτά που ήδη έχουμε στο σπίτι, χωρίς να φορτωθούν τελείως οι αποσκευές μας. Τα δοχεία δημιουργικής απασχόλησης μπορούν να κρατήσουν τα παιδιά για ώρες απασχολημένα και ενδεχομένως κάθε μέρα με διαφορετική θεματική.

 

3. Δημιουργική ανακύκλωση: Κατασκευές και ζωγραφική με στάμπες

Μία πρόταση του mindspinfabrica

Κάθε μέρα μαζεύουμε σε μια σακουλίτσα στην παραλία τα πλαστικά μπουκάλια από νερά/αναψυκτικά/ καφέδες που έχουμε χρησιμοποιήσει και το απόγευμα κάνουμε διάφορες κατασκευές με αυτά. Με ένα ψαλιδάκι και μερικά ακρυλικά χρώματα και χαρτιά μπορούμε να τα μεταποιήσουμε και να κάνουμε βάζα για λουλούδια, δοχεία για να μαζεύουμε  τα κοχύλια μας και τις πετρούλες μας, μολυβοθήκες κτλ. Μας δίνεται έτσι η δυνατότητα να μιλήσουμε στα παιδιά για την προστασία του περιβάλλοντος, την ανακύκλωση. Βέβαια αν χρησιμοποιούμε πολλαπλών χρήσεων και δεν έχουμε καθόλου υλικά για ανακύκλωση ακόμη καλύτερα. 

Eπίσης μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτά τα υλικά (καπάκια, φελούς, πάτους μπουκαλιών, καλαμάκια, στόμια ποτηριών) και μαζί με ακρυλικά χρώματα να κάνουμε ζωγραφική με στάμπες. Στάμπες για να ζωγραφίσουμε μπορούμε επίσης να κάνουμε και με φρούτα, σχέδια από κομμένες πατάτες, καρπούς φυτών, κουκούτσια, φύλλα, κλαδιά που μπορούν να μας δώσουν όμορφα σχέδια και να κάνουμε και καρτούλες καλοκαιρινές για τους φίλους μας. Παράλληλα, αναζητώντας τα υλικά για τα αποτυπώματά μας θα κάνουμε βόλτες με τα παιδιά στο κοντινό πάρκο/παραλία/δάσος στο μέρος που κάνουμε διακοπές.

 

4. Κατασκευές με αυγοθήκες

Μια πρόταση της iwanna.gr

Πόσες μα πόσες κατασκευές μπορεί να φτιάξει κανείς με αντικείμενα που υπάρχουν στο σπίτι  – ας πούμε με μια αβγοθήκη και λίγη κόλλα, ψαλίδι και χρώματα: κουτάκια για δαχτυλίδια και κολιέ ή για κοχύλια και βότσαλα που βρήκαμε στη θάλασσα, ζωάκια, λουλούδια, στεφάνια, στάμπες και μόμπιλε είναι μερικές μόνο ιδέες για κατασκευές με αβγοθήκες.

Μια πολύ απλή χειροτεχνία, που θα χαρούμε ως διαδικασία, αλλά και ως παιχνίδι μετά, είναι να φτιάξουμε καραβάκια, χταπόδια και ψαράκια:

Για το καραβάκι: αφαιρούμε το καπάκι και βάφουμε τη θήκη με μαρκαδόρους ή ακρυλικά χρώματα. Αν θέλουμε να το διακοσμήσουμε, προσθέτουμε καλαμάκια για κατάρτια και κόβουμε από χαρτί σημαιάκια και γιρλάντες.

Για το χταπόδι: κόβουμε το ψηλό διαχωριστικό της αβγοθήκης. Για να σχηματίσουμε τα πόδια, κόβουμε από το καπάκι 8 ίσες λωρίδες που θα τις τσακίσουμε λίγο στην άκρη. Τις κολλάμε από τα τσακισμένα άκρα στη μέσα πλευρά του διαχωριστικού. Βάφουμε το χταπόδι μας και ζωγραφίζουμε ματάκια και στόμα.

Για τα ψάρια: με ένα ψαλίδι χωρίζουμε τις επιμέρους θήκες της αβγοθήκης. Παίρνουμε μία και την κόβουμε περιμετρικά, να έχει ίσιο περίγραμμα, και τη γυρνάμε ανάποδα. Ζωγραφίζουμε το περίγραμμα της ουράς στο καπάκι και κόβουμε με το ψαλίδι αφήνοντας ένα επιπλέον κομμάτι που θα το τσακίσουμε για να το κολλήσουμε από την μέσα πλευρά της θήκης. Βάφουμε την κατασκευή μας και ζωγραφίζουμε ματάκια και στόμα.  Εναλλακτικά, μπορούμε να ζωγραφίσουμε ψαράκια στο καπάκι, να τα κόψουμε και να τα ζωγραφίσουμε.

 

5. Κατασκευές που γίνονται παιχνίδια: Ποδοσφαιράκι, παιχνίδι ψαρέματος και θέατρο σκιών

Μια πρόταση του Natalie's Cozyland

Ποδοσφαιράκι από ένα παλιό κουτί παπουτσιών, ξυλάκια από σουβλάκι και μανταλάκια, Παιχνίδι ψαρέματος με ψαράκια φτιαγμένα από τσόχα και μαγνητάκια και τέλος το αγαπημένο μου: ένα θέατρο σκιών από ένα παλιό χαρτόκουτο, λαδόκολα και χαρτόνι! Για τις χάρτινες φιγούρες θα χρειαστείτε χαρτόνι και ξυλάκια από σουβλάκια! Με αυτό το πολύ απλό “θέατρο” θα περάσετε πολλές βραδινές ώρες εξασκώντας τη φαντασία των παιδιών και δημιουργώντας ιστορίες!

Είμαι σίγουρη ότι κάποια από αυτά τα υλικά θα τα έχετε ήδη και μπορείτε να φτιάξετε εύκολα μαζί με τα παιδιά σας την νέα καλοκαιρινή τους ασχολία!

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε βήμα βήμα τις οδηγίες για τις κατασκευές!

 

 

 

Οδηγίες για τους μικρούς αρχιτέκτονες της άμμου

Γράφει η Χριστίνα Βουμβουράκη 

Αγάπησα κι εγώ τις θάλασσες. Την πάλη με τα κύματα. Το στεγνό αλάτι πάνω στο σώμα και την καυτή άμμο κάτω απ’ τις πατούσες. Εκείνα τα ζαρωμένα υγρά μας δάχτυλα. Τα λεύκα σημάδια του μαγιό ή της σαγιονάρας. Μα πιο πολύ αγάπησα τα πέρα δώθε στην ακροθαλασσιά, που ήταν γεμάτα αγωνία να προλάβουμε να ορθώσουμε τα αμμώδη κάστρα μας. Να δούμε γερό και στέρεο το οικοδόμημα μας, πριν μας δοθεί το αυστηρά αμετάκλητο, το ασυγκίνητο στο λίγο ακόμη μας, γενικό πρόσταγμα για αναχώρηση. Το ότι μετά από αρκετά χρονάκια έγινα αρχιτεκτόνισσα, άγνωστο είναι αν είναι η φυσική συνέχεια της παλαιάς αυτής αγάπης ή τυχαίο γεγονός. Γι αυτό όμως είμαι σίγουρη: είναι καλό, πολύ καλό, στην άμμο να χτίζεις παλάτια.

To χτίσιμο στην άμμο δεν είναι παίξε γέλασε. Χρειάζεται τις κατάλληλες πρώτες ύλες και τα σωστά εργαλεία. Θέλει χρόνο και ζωηρή φαντασία. Θέλει τεχνική και αφοσίωση. Και να είστε σίγουροι πως έχει να μας μάθει περισσότερα απ’ όσα νομίζουμε για την αρχιτεκτονική, αλλά κυρίως για τη ζωή. Λίγα από αυτά:

 • Το να φανταζόμαστε και να υλοποιούμε. Να βάζουμε στο νου μας κάτι και μετά να προσπαθούμε να βρούμε τον τρόπο να το κατασκευάσουμε με τα υλικά που έχουμε, μέσα στο διαθέσιμο χρόνο.
 • Το να γινόμαστε δημιουργικοί. Να πειραματιζόμαστε και να δίνουμε σημασία στις ιδέες που ξεπηδούν κάθε τόσο στο μυαλό μας, ακόμη και στις πιο τρελές, άλλα ταυτόχρονα να ξεδιαλέγουμε ποιές από αυτές θα κάνουν καλύτερη την αρχική μας ιδέα και ποιές μας απομακρύνουν απ’ τον στόχο μας.
 • Το να γινόμαστε εφευρετικοί. Να χρησιμοποιούμε κάθε τι που θα βρούμε γύρω μας για καλούπι, στήριγμα ή για διακοσμητικό στοιχείο.
 • Το να επιμένουμε. Να προσπαθούμε να ξαναφτιάξουμε καλύτερο και πιο στέρεο ό,τι χαλάει.
 • Το να νιώθουμε τη δύναμη της βαρύτητας και της αντοχής των υλικών. Δεν γίνονται τα πάντα στην άμμο. Δεν είναι ζωγραφιά, ούτε πίστα ηλεκτρονικού παιχνιδιού. Είναι ο πραγματικός κόσμος.
 • Το να μαθαίνουμε από τα λάθη μας. Κάθε επόμενη φορά, οι κινήσεις είναι πιο σίγουρες και το αποτέλεσμα καλύτερο, σε λιγότερο χρόνο.

Ας δούμε όμως, τους βασικούς κανόνες του παιχνιδιού στην άμμο, για τους μικρούς καστρο-αρχιτέκτονες. Διαβάστε τους μαζί, μικροί και μεγάλοι!

ΚΑΝΟΝΑΣ Νο1

Ο,τι φτιάξεις δεν είναι για πάντα. Θα χαλάσει γρήγορα. Κάποιο κύμα, κάποιο απρόσεκτο πόδι που περνάει βιαστικά, μια άστοχη μπαλιά, μια καλοκαιρινή μπόρα, κάτι ή κάποιος, αργά ή γρήγορα, θα ισοπεδώσει, στην καλύτερη θα στραπατσάρει, το έργο σου. Το ίδιο το υλικό, η βρεγμένη άμμος, χάνοντας σιγά σιγά την υγρασία του έχει την τάση να διαλύεται. Γι αυτό και χρειάζεται συχνά ράντισμα με νερό. Χρησιμοποίησε ένα νεροπίστολο ή ένα μπουκαλάκι σπρέι. Προσοχή, τόσο το ελάχιστο, όσο και το πολύ νερό, μπορούν να αποδυναμώσουν το όλο οικοδόμημα.

ΚΑΝΟΝΑΣ Νο2

Η άμμος, ως φυσικό υλικό, δεν είναι παντού και πάντα ίδια. Υπάρχει χοντρή ή ψιλή, με βότσαλα ή χωρίς. Επίσης, έχει πολλά διαφορετικά χρώματα: η φτιαγμένη από λάβα είναι μαύρη, η λευκή είναι από σπασμένα όστρακα, ενώ η κοκκινωπή από παραθαλάσσια κοράλλια. Οι περισσότερες αμμουδιές όμως, δεν είναι παρά αμέτρητοι λεπτοί κόκκοι βράχων από το εσωτερικό της ξηράς, για αυτό έχουν το χρώμα της γύρω περιοχής. Φύκια και μικρά ξυλαράκια μπορούν να δέσουν γερά την κατασκευή μας, όπως στα παλιά σπίτια από λάσπη, το άχυρο ή τα ξύλα έκαναν πιο ανθεκτικούς τους τοίχους.

ΚΑΝΟΝΑΣ Νο3

Εκτός από το κλασικό φτυαράκι και το κουβαδάκι σας, εργαλείο μπορεί να γίνει οτιδήποτε. Κουτιά και μπουκάλια, σανίδια, σπάτουλες, κουτάλες, χάρακες, πινέλα και βουρτσάκια, πλαστικά μαχαιροπήρουνα και καλαμάκια, όπως και ό,τι αφήνει αποτύπωμα μπορεί να φανεί χρήσιμο. Για τους τελειομανείς θα χρειαστεί και ένα πλαστικό κόσκινο, για να καθαρίζεται η άμμος από μικρά κοχύλια και πετρούλες, πριν τη χρήση. (θυμηθείτε να μην αφήσετε σκουπίδια πίσω σας)

ΚΑΝΟΝΑΣ Νο4

Όπως και στην αρχιτεκτονική των πόλεων, έτσι και στην αρχιτεκτονική της παραλίας, είναι σημαντική η τοποθεσία. Το που θα χτίσουμε το κάστρο μας δεν μπορεί να το αφήσουμε στην τύχη.  Πολύ κοντά στο νερό θα κινδυνεύει από το κύμα. Πολύ μακριά δεν θα βρεις γρήγορα υγρό έδαφος για βάση και θα κουραστείς να κουβαλάς νερό με το κουβαδάκι σου. Επίσης, μείνε μακριά από όπου φαίνεται να παίζουν beach volley και ρακέτες.

ΚΑΝΟΝΑΣ Νο5

Ένα γερό σπίτι ξεκινάει να χτίζεται σε σωστά θεμέλια. Ανάλογα, σε μια καλή βάση ξεκινά να χτίζεται ένα γερό κάστρο. Αφού χαράξεις τα όρια του κάστρου σου, σκάψε για να βρεις υγρό  έδαφος ή διαμόρφωσε μια επίπεδη πλατφόρμα από υγρή άμμο που έχεις πιέσει καλά με τα χέρια ή ακόμη καλυτέρα με τα πόδια σου!

ΚΑΝΟΝΑΣ Νο6

Στην αρχιτεκτονική της άμμου, δουλεύουμε με συμπαγείς όγκους, έτσι δύο είναι οι βασικοί τρόποι εργασίας: είτε προσθέτουμε όγκο, είτε αφαιρούμε. Προσθέτεις όγκο με τη χρήση καλουπιών. Βάζεις μέσα στο καλούπι βρεγμένη άμμο, πιέζοντας καλά κάθε φορά μέχρι να γεμίσει, οπότε και το αναποδογυρίζεις προσεκτικά. Αφαιρείς όγκο, με σπάτουλες ή καλαμάκια, αλλά κυρίως πιέζοντας την υγρή άμμο με τα χέρια σου, για δώσεις τη μορφή που θέλεις, όπως θα έκανες αν έπαιζες με πλαστελίνη.

ΚΑΝΟΝΑΣ Νο7

Μην υποτιμάς τη διακόσμηση. Πετραδάκια, κοχύλια και πεταλίδες, φύλλα και κλαδιά, χρωματιστά χαρτιά, κουμπιά, κάθε λογής μπιχλιμπίδια, μπορούν να απογειώσουν το έργο σου. Πόρτες και παράθυρα, μπορεί να γίνουν είτε με μικρές πέτρες, που θα τοποθετήσεις με προσοχή στην άμμο, είτε με χαράξεις και βαθουλώματα, αν υπάρχουν κατάλληλα εργαλεία.

ΚΑΝΟΝΑΣ Νο8

Κτίζοντας ένα κάστρο στην άμμο, δεν σταματάμε να παίζουμε μόλις καταφέρουμε να του δώσουμε τη μορφή που φανταζόμασταν πως θα έχει. Όπως ακριβώς ένα κτίριο δημιουργείται όχι για να το βγάλουμε φωτογραφία, άλλα για να το ζήσουν οι άνθρωποι και να το γεμίσουν με τις καθημερινές ή τις παράξενες ιστορίες τους, έτσι και ένα αμμόκαστρο μπορεί να γίνει το σκηνικό για τις δικές σου φανταστικές ιστορίες. Ποιοι μένουν εκεί; Πως είναι η ζωή τους; Έχουν εχθρούς ή προβλήματα;

ΚΑΝΟΝΑΣ Νο9

Ένα κάστρο στην άμμο μπορεί να χτιστεί από ένα ή από πολλά άτομα! Το καλό με τις ομάδες είναι πως οι ιδέες είναι περισσότερες και τα χέρια πιο πολλά. Το κακό είναι ότι προκύπτουν ζητήματα συντονισμού. Όταν είστε πολλοί μοιράστε τις εργασίες και τα εργαλεία σας από την αρχή και αλλάζετε καθήκοντα για να μην κουραστείτε, για να είστε δίκαιοι και για να μάθετε να κάνετε περισσότερα πράγματα!

ΚΑΝΟΝΑΣ Νο10

Όταν δημιουργούμε, οι κανόνες μας βοηθάνε να φτάσουμε σε ένα καλό αποτέλεσμα, που κάθε φορά, μαθαίνοντας από τα λάθη μας, θα γίνεται καλύτερο: όχι μόνο ένα κάστρο που θα στέκεται, άλλα ένα κάστρο που θα να εντυπωσιάζει με τη μορφή του. Όμως, πραγματικά, δεν υπάρχει πιο όμορφο κάστρο από αυτό που βγαίνει μέσα από την φαντασία σου, βάζοντας στην άκρη τους κανόνες και ακολουθώντας τη χαρά του παιχνιδιού.

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ

 • Βαρέθηκες τα κάστρα; Φτιάξε άλλες γλύπτες μορφές: αντικείμενα, ζωάκια, ανθρώπους ή φανταστικά πλάσματα!
 • Δεν έχεις πολύ χρόνο; Φτιάξε αντί για κάστρο ένα βοτσαλωτό, πιέζοντας βότσαλα στην άμμο στη κατάλληλη θέση, ώστε να φανεί το σχέδιο σου. Βαλε και το χρώμα στο παιχνίδι, για να δημιουργήσεις διάφορες φιγούρες ή εντυπωσιακά μοτίβα. Αν σε ενδιαφέρει η ιστορία της τέχνης, τα βοτσαλωτά γεννήθηκαν πριν από τα ψηφιδωτά. Τα παλαιότερα βοτσαλωτά δάπεδα που έχουν εντοπιστεί είναι δημιουργήματα των αρχαίων λαών της Μεσοποταμίας.  Στην Ελλάδα, βλέπουμε τα σπουδαιότερα σωζόμενα δείγματα στην κοντινή μας Πέλλα.
 • Σου αρέσουν πολύ τα αθλήματα; Συνδύασε την αμμογλυπτική με τη δημιουργία μιας πίστας στίβου. Φτιάξε μικρά χαντάκια και πύργους εμπόδια, για απίθανες κούρσες με τους φίλους σου.
 • Σου αρέσουν τα προβλήματα; Φτιάξε έναν λαβύρινθο από άμμο και βαλε τους φίλους σου να περάσουν απ’ την μια στην άλλη άκρη, όσο πιο γρήγορα γίνεται, χωρίς να χαλάσουν την κατασκευή σου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:

 • Δεν είναι όλες οι αμμουδιές κατάλληλες για παιχνίδι. Αν εντοπίσετε αχινούς, πίσσα, σκουπίδια, αποτσίγαρα ή γυαλιά από σπασμένα μπουκάλια, βρείτε καλύτερα μιαν άλλη ασχολία.
 • Δεν σκάβουμε πολύ βαθιές λακκούβες όταν τριγύρω παίζουν κι άλλα μικρότερα παιδιά.
 • Προσέχουμε τον ήλιο! Φοράμε καπέλο, μπλουζάκι, αντηλιακό και κάνουμε πολλά διαλειμματα για βουτιές.
 • Φεύγοντας, όσο και να βιαζόμαστε, δεν αφήνουμε πίσω μας σκουπίδια και κλείνουμε τις τρύπες μας, μην πέσει κανείς μέσα και τραυματιστεί εξαιτίας μας.

 

Και για το τέλος κάποια πράγματα που ίσως θα σου άρεσε να ξέρεις:

 • Το ρεκόρ Γκίνες για το πιο ψηλό κάστρο από άμμο επιτεύχθηκε στο Ντούισμπουργκ της Γερμανίας, την 1η Σεπτεμβρίου του 2017. Χρειαστήκαν 19 επαγγελματίες γλύπτες, 168 φορτηγά με άμμο και περισσότερες από 3 εβδομάδες για να δημιουργηθεί ένα κάστρο ύψους 16,68 μ.

 

 • Το 2015 Ολλανδοί γλύπτες κατασκεύασαν, στο πλαίσιο φεστιβάλ γλυπτικής άμμου στις πόλεις Oss και Sneek, εφήμερα ξενοδοχεία από άμμο. Τα δωμάτια τους είχαν άνετα κρεβάτια, μοκέτα στο δάπεδο, πλήρως εξοπλισμένα μπάνια, ηλεκτρικό ρεύμα και wi-fi. Η κάθε διανυκτέρευση στοίχιζε 150,00€ και περιελάμβανε προσωπική ξενάγηση στο σχετικό φεστιβάλ.

 

 • Τα τρία τελευταία χρόνια, διοργανώνεται στην Αμμουδάρα, σε μια παράλια πολύ κοντά στην πόλη του Ηρακλείου, «Φεστιβάλ Γλυπτικής στην Άμμο». Την πρώτη χρόνια (2016), που είχα την χαρά να περάσω από εκεί, είδα πραγματικά εντυπωσιακά γλυπτά και, το βασικότερο, παρακολούθησα για λίγο από κοντά τους καλλιτέχνες να δουλεύουν το υλικό τους. Για να καταλάβετε το μέγεθος των έργων, όταν ήταν στο τελικό τους στάδιο, οι δημιουργοί τους τα δούλευαν πάνω σε σκάλες! Φέτος, για 1η φορά διοργανώθηκε μάθημα γλυπτικής στην άμμο για παιδιά, από τους επαγγελματίες γλύπτες που συμμετείχαν στο φεστιβάλ.

Καλά μπάνια, γερά κάστρα, χαρούμενες διακοπές!

 

Travel image created by Awesomecontent - Freepik.com

Λίγα Λόγια για τη Χριστίνα Βουμβουράκη

Η Χριστίνα Βουμβουράκη, Θεσσαλονικιά αρχιτεκτόνισσα, συνεργάτης στο αρχιτεκτονικό γραφείο Ciconom Architects και πρόσφατα συνδημιούργος του εργαστήριου Esθήτα, που δραστηριοποιείται στον τομέα του κατά παραγγελία προσωποποιημένου δώρου με καλλιτεχνικό χαρακτήρα και του θεματικού σχεδιασμού πολιτιστικών δράσεων. Μιλάει στους γονείς για το πώς μπορούν τα παιδιά τους να γνωρίσουν με απλό τρόπο την αρχιτεκτονική, για το πώς μπορούμε όλοι να αγαπήσουμε πόλη μας και να την κάνουμε καλύτερη, για το πώς να βελτιώσουμε την γειτονιά μας και τον προσωπικό μας χώρο.

Το Miraggio Thermal Spa Resort γέμισε δεινόσαυρους… και παιδικά χαμόγελα

Δελτίο Τύπου

Ξεκινά η λειτουργία του μοναδικού στη Βόρεια Ελλάδα παιδικού πάρκου με animatronics, στο Miraggio Thermal Spa Resort της Χαλκιδικής, υπό τη διαχείριση της Cronwell.

Από την Κυριακή 8 Ιουλίου, στο Miraggio Thermal Spa Resort της Χαλκιδικής, υπό τη διαχείριση της  Cronwell, ξεκινά τη λειτουργία του το μοναδικό στην περιοχή παιδικό πάρκο ψυχαγωγίας, του οποίου οι κύριοι χαρακτήρες είναι ήρωες των δημοφιλέστερων παιδικών κινούμενων σχεδίων “Μαδαγασκάρη”, “Η Εποχή των Παγετώνων” και “Σρεκ”. Οι χαρακτήρες που έχουν “ζωντανέψει” και χάρη στην τεχνολογία animatronics μπορούν να τραγουδούν και να χορεύουν!

Το παιδικό πάρκο ψυχαγωγίας Kids Planet καταλαμβάνει έκταση 25 στρεμμάτων. Οι μικροί επισκέπτες μπορούν να ασχοληθούν με ποικίλες δραστηριότητες: κέντρο δημιουργικής απασχόλησης, cinema, παιδικό σταθμό, splash-park, παιδική χαρά, ηλεκτρονικά παιχνίδια, ξεχωριστή αίθουσα παιχνιδιών για εφήβους, καθώς και παιδικό καφέ με ανοιχτή κουζίνα, όπου ετοιμάζονται λαχταριστές πίτσες και βάφλες.

Τους καλεσμένους υποδέχονται σε μια πρωτότυπη αψίδα από την “Μαδαγασκάρη”,  ο Μέλμαν η καμηλοπάρδαλη, ο Άλεξ το λιοντάρι, η Γκλόρια ο ιπποπόταμος, ο Μορίς ο λεμούριος,  ο βασιλιάς Τζούλιαν και εννοείται… οι πιγκουίνοι. Κάπου εκεί κοντά βόσκει και ο Μάρτι η ζέβρα. Αριστερά της αψίδας παραμονεύουν οι άγριοι πειρατές από την “Εποχή των Παγετώνων”: η Σίρα η λιονταρίνα και ο Σκουίντ ο λαγός, υπό την αρχηγεία του Κάπτεν Γκατ. Δίπλα στην είσοδο, τους μικρούς καλεσμένους περιμένουν ο ονειροπόλος Σίντ και ο φίλος του  ο Κρας. Ο σκίουρος Σκρατ στην προσπάθεια του να βρει το βελανίδι, ανέβηκε στην ταράτσα του Kids Planet Café. Από το λόφο κατεβαίνουν τα  μαμούθ  Μάνι και Έλλη. Κάθε βράδυ στη σκηνή δίνουν την παράστασή τους η μουσική μπάντα “Δεινόσαυροι” που αποτελείται από τη μαμά και τα παιδάκια  τυραννόσαυρους.

Καθημερινά, από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ οι καλεσμένοι του Kids Planet θα έχουν την δυνατότητα να λάβουν μέρος σε διάφορες δραστηριότητες όπως υπαίθρια παιχνίδια, διασκεδαστικούς διαγωνισμούς και κληρώσεις με λαχεία, με τη συντροφιά των αγαπημένων  ηρώων κινούμενων σχεδίων και το βράδυ να απολαύσουν ένα σόου με θέμα “Μαδαγασκάρη”.

Εκτός από το καθημερινό πρόγραμμα animation,  το Kids Planet αφιερώνει την κάθε μέρα του σε ένα ξεχωριστό θέμα (πειρατές, ινδιάνοι, Θεοί του Ολύμπου, ημέρα του cooking action με master-class μαγειρικής). Επίσης, κατά την “Ημέρα της Οικογένειας” οι γονείς και τα παιδιά συμμετέχουν μαζί σε αγωνίσματα. Το αθλητικό πρόγραμμα για τα παιδιά συμπεριλαμβάνει  animal – yoga, βελάκια (darts), μίνι-γκολφ, μίνι-μπάσκετ, ακαδημία ποδοσφαίρου, σκυταλοδρομία, παιχνίδια στο νερό, στόχους με κρίκους, μίνι-μπόουλινγκ και το σημαντικότερο… Ολυμπιακοί Αγώνες! Επιπλέον, λειτουργεί ακαδημία τένις, ενώ οι έφηβοι μπορούν να ασχοληθούν και με την τοξοβολία.

Κάθε βράδυ, τους μικρούς καλεσμένους στο  Kids Planet διασκεδάζει η μουσική μπάντα “Δεινόσαυροι” σε μια μίνι-ντίσκο. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει face paining, balloon modeling – master-class, μουσικά παιχνίδια, comedy show και talent show με την συμμετοχή των animators και των παιδιών επί της σκηνής.

Με την έναρξη της λειτουργίας του παιδικού πάρκου με τα animatronics, το θέρετρο  Miraggio επιβεβαιώνει τη δέσμευσή του να παραμείνει ο κορυφαίος προορισμός για όλη την οικογένεια στην Βόρεια Ελλάδα.

Τέλος, είναι σημαντικό να τονισθούν οι νέες δραστηριότητες που είναι σε θέση να προσφέρει το Miraggio δίνοντας την ευκαιρία στους καλεσμένους να γνωρίσουν τις φυσικές ομορφιές της Βορείου Ελλάδος. Κάθε απόγευμα οι επισκέπτες μπορούν να ανέβουν με κλασικό αερόστατο στα 50 μέτρα ύψος και να απολαύσουν το υπέροχο ηλιοβασίλεμα καθώς και τη θέα δύο εκ των πλέον γνωστών ελληνικών βουνών, του Άθω και του Ολύμπου. Έτσι, το Miraggio Thermal Spa Resort γίνεται το πρώτο  θέρετρο στη Βόρεια Ελλάδα που προσφέρει εκδρομές στη γη, στη θάλασσα και στον αέρα αφού πλέον διοργανώνει και κοντινά ταξίδια και ξεναγήσεις, στη Θεσσαλονίκη, στα Μετέωρα ή στη Χαλκιδική.

Σχετικά με την Cronwell Hotels & Resorts

Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες ξενοδοχειακές αλυσίδες της Βόρειας Ελλάδας με τη συνολική της δυναμικότητα να ξεπερνά τα 600 δωμάτια. Η αλυσίδα εκπροσωπείται στη Χαλκιδική από τα ξενοδοχεία – Rahoni Cronwell Park Hotel Adults Only, Cronwell Resort Sermillia, Cronwell Platamon Resort και Miraggio Thermal Spa Resort, το οποίο από το 2017 εντάχθηκε ως μέλος της αλυσίδας Cronwell.

Καλοκαιρινές Δραστηριότητες και Θερινή Απασχόληση για παιδιά στη Θεσσαλονίκη | 2018

Καλοκαιρινές Δραστηριότητες και Θερινή Απασχόληση για παιδιά στη Θεσσαλονίκη

Τα σχολεία σε λίγο θα κλείσουν και το καλοκαίρι στην πόλη μπορεί να παιχνιδιάρικο αλλά και εκπαιδευτικό! Οι δημιουργικές ομάδες της πόλης, έχουν βάλει τα δυνατά τους και έχουν σχεδιάσει υπέροχα προγράμματα παιχνιδιού και δραστηριοτήτων για να κρατήσουν απασχολημένα τα παιδιά, λίγο πριν ξεχυθούν στις παραλίες και τα δροσερά χωριά στα βουνά.

Η λίστα ανανεώνεται διαρκώς!

 

Ανατολικά | Παπάφη – Ντεπώ

Tetragono – Τα καλοκαιρινά τμήματα | 2018

Ο νέος κύκλος θερινών μαθημάτων στο TETRAGONO είναι έτοιμος να ξεκινήσει! Τέσσερις εβδομάδες δημιουργικότητας, μάθησης και παιχνιδιού για παιδιά από 5 – 11 ετών από τις 18 Ιουνίου έως και τις 6 Ιουλίου και από τις 3 έως τις 7 Σεπτεμβρίου. Θα ασχοληθούν με εικαστικά, χειροτεχνίες, θεατρικό παιχνίδι και επειδή διακοπές χωρίς παιχνίδι δεν γίνεται, θα βγούνε στο πάρκο δίπλα  και θα παίξουν οργανωμένα παιχνίδια!

Διαβάστε περισσότερα εδώTetragono – Τα καλοκαιρινά τμήματα | 2018

 

Παιδεία παίζει – Τα καλοκαιρινά τμήματα | 2018

Στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών «ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΑΙΖΕΙ Μαραθώνος» στην Μαραθώνος 13 στην περιοχή Παπάφη και στον καινούριο  χώρο «ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΑΙΖΕΙ Γουζέλη» στην Γουζέλη 2 στην περιοχή Πέτρου Συνδίκα τα παιδιά δημοτικού θα περάσουν ένα αξέχαστο καλοκαίρι με δημιουργικές δραστηριότητες που θα γεμίσουν ευχάριστα τις ελεύθερες ώρες τους από τις 7:30 έως τις 16:00 κάθε μέρα.

Διάβασε περισσότερα εδώΠαιδεία παίζει – Τα καλοκαιρινά τμήματα | 2018

 

The School Project – Τα καλοκαιρινά τμήματα | 2018

Το The School Project από τις 18/06 θα λειτουργεί τα πρωινά 09:00-14:30 (δυνατότητα διεύρυνσης ωραρίου κατόπιν συνεννόησης) απασχολώντας παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου με ποικιλία δραστηριοτήτων, όπως: Προετοιμασία για την επόμενη τάξη, Project ανάγνωσης και φιλοσοφίας, Προβολή παιδικών ταινιών και ντοκιμαντέρ, Παιχνίδια γνώσεων και δεξιοτήτων.

Διάβασε περισσότερα εδώThe School Project – Τα καλοκαιρινά τμήματα | 2018

 

Ανατολικά | Τούμπα –  Χαριλάου

Ροδάνι – Τα καλοκαιρινά τμήματα | 2018

Το καλοκαιράκι έφτασε και το «Ροδάνι» προσκαλεί τους μικρούς του φίλους σε δημιουργικά εργαστήρια τέχνης στον άνετο και φιλόξενο χώρο του, κοντά στο Ελαιόρεμα της Πυλαίας. Με οδηγό τις παιδαγωγικές δυνατότητες που προσφέρουν οι τέχνες του θεάτρου, της μουσικής, των εικαστικών και του χορού το πρόγραμμά στο «Ροδάνι» περιλαμβάνει μια σειρά καλλιτεχνικών θεματικών δράσεων για παιδιά από τεσσάρων έως δέκα ετών. Παράλληλα, οι  εξορμήσεις στο  κοντινό  παρκάκι του Ελαιορέματος προσφέρουν ευκαιρίες για όμορφους περιπάτους στη φύση, πικ-νικ και ομαδικά παιχνίδια!

Διάβασε περισσότερα εδώΡοδάνι – Τα καλοκαιρινά τμήματα | 2018

Μάθε Αλλιώς – Τα καλοκαιρινά τμήματα | 2018

Ένα διαφορετικό πρόγραμμα καλοκαιρινών δραστηριοτήτων ξεκινά στο Κέντρο Μελέτης και Δημιουργικής Έκφρασης «Μάθε Αλλιώς» με το τέλος της σχολικής χρονιάς. Από τις 18/6 και για 6 εβδομάδες τα παιδιά θα έχουν την δυνατότητα να περνούν καθημερινά 6 υπέροχες, συναρπαστικές και ανέμελες ώρες, γεμάτες διασκεδαστικές δραστηριότητες. Κάθε εβδομάδα θα αντιστοιχεί και σε μια διαφορετική θεματική ενότητα κι έτσι τα παιδιά θα έχουν την δυνατότητα, εκτός των άλλων, να ανακαλύψουν νέους τόπους, να γνωρίσουν την Αρχαία Ελλάδα ‘’Αλλιώς’’, να ακούσουν τζαζ και να μελετήσουν τα αφρικάνικα όργανα αλλά και πολλά ακόμα!

Διάβασε περισσότερα εδώ  > Μάθε Αλλιώς – Τα καλοκαιρινά τμήματα | 2018

 

 

Art Factory – Τα καλοκαιρινά τμήματα | 2018

Τα εργαστήρια των εικαστικών τεχνών, το θεατρικό παιχνίδι και η δημιουργική γραφή είναι οι καλλιτεχνικές δραστηριότητες που θα κρατήσουν παρέα στους μικρούς φίλους, καθημερινά από τις 8 π.μ. έως και τις 4 μ.μ. Τα διαλλείματα γίνονται στο δροσερό κήπο του εργαστηρίου παρέα με τις χελώνες. Σε οικογενειακή ατμόσφαιρα το πρόγραμμα θα φιλοξενήσει 18 παιδιά.

Διάβασε περισσότερα εδώArt Factory – Τα καλοκαιρινά τμήματα | 2018

 

Οίστρος – Τα καλοκαιρινά τμήματα | 2018

Το καλλιτεχνικό εργαστήρι «Οίστρος» απασχολεί δημιουργικά τα παιδιά από 5 -12 ετών τα πρωινά του καλοκαιριού. Με ποικίλες δραστηριότητες και παιχνίδια τα παιδιά εκφράζονται δημιουργικά και διασκεδάζουν.

Διάβασε περισσότερα εδώΟίστρος – Τα καλοκαιρινά τμήματα | 2018

 

Ανατολικά | Καλαμαριά – Άγιος Ιωάννης 

Up Move & Play – Τα καλοκαιρινά τμήματα | 2018

Το πρώτο Summer Camp στο Up Move & Play Area είναι γεγονός!

Επιλέξτε την περίοδο που σας ενδιαφέρει και εμπιστευτείτε το παιδί σας στα έμπειρα χέρια καθηγητών Φυσικής Αγωγής και Παιδαγωγών για να απολαύσουν το πλούσιο πρόγραμμα των αθλητικών και καλλιτεχνικών δράσεων στο μοναδικό αυτό χώρο. KidsPlay (αθλήματα, σκυταλοδρομίες, παιδαγωγικά παιχνίδια κ.α.), Αναρρίχηση, Κολύμβηση, Ψυχαγωγικά & Βιωματικά Παιχνίδια, Ζωγραφική, Καλλιτεχνικές Δημιουργίες, Κρυμμένος Θησαυρός, Επιτραπέζια παιχνίδια

Διάβασε περισσότερα εδώUp Move & Play – Τα καλοκαιρινά τμήματα | 2018

 

Ιχθείς – Τα καλοκαιρινά τμήματα | 2018

Ένα σούπερ, καλοκαιρινό πρόγραμμα αθλοπαιδείας, επανέρχεται για τρίτη χρονιά, ακόμη πιο ξέγνοιαστα και χαρούμενα, για παιδιά 4 ετών και άνω (χωρίς γονείς). ΠΑΝΤΑ με κύρια εφόδια την ασφάλεια, την εν -συναίσθηση και την ψυχαγωγία! Σε ένα υπέροχο beach bar στον Ποταμό Επανωμής – kids – friendly – το Carousel, τις 2 πρώτες εβδομάδες του Ιουλίου τα πιτσιρίκια περνάνε τέλεια με τους Ιχθείς! Το πρόγραμμα ξεκινάει τη Δευτέρα 2 Ιουλίου και ολοκληρώνεται την Παρασκευή 13 Ιουλίου, ενώ περιλαμβάνει μεταφορά, την πιο σούπερ δημιουργική απασχόληση – ψυχαγωγία – άσκηση, κολύμβηση στη θάλασσα και φαγητό.

Διάβασε περισσότερα εδώΙχθείς – Τα καλοκαιρινά τμήματα | 2018

 

Το Σχολείο Αλλιώς – Τα καλοκαιρινά τμήματα | 2018

«Το Σχολείο Αλλιώς» βάζει τα καλοκαιρινά του και είναι έτοιμο να υποδεχτεί τους μικρούς του φίλους. Εδώ τα παιδιά θα απασχολούνται από έμπειρους εκπαιδευτικούς με δραστηριότητες, που στόχο έχουν τόσο την ψυχαγωγία όσο και την καλλιέργεια των γνωστικών και συναισθηματικών  τους δεξιοτήτων. Κάθε εβδομάδα και μία διαφορετική θεματική ενότητα θα δώσει στα παιδιά την ευκαιρία, να διευρύνουν τους ορίζοντές τους, να ξεδιπλώσουν τα ταλέντα τους και να γνωρίσουν λίγο καλύτερα τον εαυτό τους.

Διάβασε περισσότερα εδώΤο Σχολείο Αλλιώς – Τα καλοκαιρινά τμήματα | 2018

 

My Spot – Τα καλοκαιρινά τμήματα | 2018

Tο Πρότυπο Εργαστήρι Πολιτιστικής Εκπαίδευσης «My Spot» διοργανώνει εβδομαδιαίους θερινούς κύκλους εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας 4 – 10 ετών, σε ολιγομελή τμήματα διαμορφωμένα ανάλογα με το ηλικιακό επίπεδο. Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα περιλαμβάνει πλήθος δραστηριοτήτων όπως πρωινή Yoga, Ρομποτική, Storytelling, Πειράματα – STEM (Science, Technology, Engineering & Mathematics), Θεατρικό Παιχνίδι, Μουσικά παιχνίδια, Μουσική στα Αγγλικά, Δημιουργική γραφή, Εικαστική Δημιουργία και άφθονη διασκέδαση!

Διάβασε περισσότερα εδώMy Spot – Τα καλοκαιρινά τμήματα | 2018

 

Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος Καλαμαριάς – Τα καλοκαιρινά τμήματα | 2018

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης οργανώνει μια αξέχαστη καλοκαιρινή εμπειρία για παιδιά από 7 ετών, γεμάτη ιστιοπλοΐα, κολύμπι, Κωπηλασία , Κανόε-καγιάκ, πινγκ πονγκ, μαθήματα Κυκλοφοριακής Αγωγής, Ψυχαγωγικά Παιχνίδια αλλά και πολλές εκπλήξεις!

Διάβασε περισσότερα εδώΝαυτικός Αθλητικός Όμιλος Καλαμαριάς – Τα καλοκαιρινά τμήματα | 2018

 

Χορωδείο – Τα καλοκαιρινά τμήματα | 2018

Φέτος το καλοκαίρι οι δραστηριότητες στο Χορωδείο δεν σταματούν. Από τις 18 Ιουνίου ξεκινάνε εβδομαδιαίοι κύκλοι δημιουργικής απασχόλησης παιδιών οι οποίοι θα ολοκληρωθούν στις 27 Ιουλίου. Με νέο πρόγραμμα κάθε εβδομάδα, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή και να γνωρίσουν την μουσική, τον χορό, το θέατρο και τα εικαστικά. Με την καθοδήγηση εξειδικευμένων δασκάλων θα τραγουδήσουν, θα παίξουν μουσική, θα χορέψουν, θα ενσαρκώσουν ρόλους, θα ζωγραφίσουν, θα κατασκευάσουν, θα αυτοσχεδιάσουν.

Διάβασε περισσότερα εδώΧορωδείο – Τα καλοκαιρινά τμήματα | 2018

 

Εργαστήρι Karlas Art World – Τα καλοκαιρινά τμήματα | 2018

Για το καλοκαίρι 2018, το Εργαστήρι ΚΑΡΛΑΣ  διοργανώνει ένα μοναδικό πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά 5 έως 12 ετών. Τα παιδιά συνεργάζονται, ζωγραφίζουν, δημιουργούν  και εξελίσσονται. Θα παίξουν με τα χρώματα,  θα ταξιδέψουν με τα πινέλα σε κόσμους μαγικούς, θα πετάξουν στα σύννεφα, θα κάνουν το καλοκαίρι τους πιο όμορφο και πιο διασκεδαστικό.

Διάβασε περισσότερα εδώ > Εργαστήρι Karlas Art World – Τα καλοκαιρινά τμήματα | 2018

Ανατολικά | Πυλαία

Πρότυπα Εκπαιδευτήρια – Τα καλοκαιρινά τμήματα | 2018

Ακολουθώντας τα βήματα του Indiana Jones, του ευρηματικού, πολυμήχανου και περιπετειώδη αρχαιολόγου το Σχολείο μεταμορφώνεται σε χώρο γεμάτο γρίφους και σπαζοκεφαλιές, κρυμμένους θησαυρούς και μέρη ανασκαφής έτοιμα να αποκαλύψουν αρχαιολογικά μυστήρια και όχι μόνο! Τα παιδιά γνωρίζουν αρχαίους πολιτισμούς, φυλές και μαθαίνουν για τα 7 θαύματα του κόσμου. Στο English Summer Camp προσεγγίζεται η αγγλική γλώσσα με καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας και μεταφέρεται το σχολείο στη φύση.

Διάβασε περισσότερα εδώ > Πρότυπα Εκπαιδευτήρια – Τα καλοκαιρινά τμήματα | 2018

 

Ω2 – Τα καλοκαιρινά τμήματα | 2018

Τα καλοκαιρινά τμήματα απευθύνονται σε παιδιά 5 έως 10 ετών. Ο κύκλος συμμετοχής είναι  εβδομαδιαίος, Δευτέρα με Παρασκευή από τις  8 π.μ. έως τις 4 μ.μ. Κάθε εβδομάδα είναι αφιερωμένη σε ένα θέμα, το οποίο πλησιάζουμε από διαφορετικές πλευρές: την αφήγηση, τις προβολές, τη μουσική, το θέατρο, τη ζωγραφική, τη γλυπτική, τη σκηνογραφία και τις κατασκευές. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ελεύθερο παιχνίδι στον υπαίθριο χώρο του Ω2.

Διάβασε περισσότερα εδώΩ2 – Τα καλοκαιρινά τμήματα | 2018

 

Δέντρο που δίνει – Τα καλοκαιρινά τμήματα | 2018

Το «Δέντρο που Δίνει» προσφέρει δημιουργική απασχόληση για παιδιά 4-12 ετών κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Στο καθημερινό πρόγραμμα των παιδιών περιλαμβάνονται: Bήματα μέσα στο χρώμα: Εικαστικό Εργαστήρι, Μαγειρική-Ζαχαροπλαστική, Δημιουργικό Παιχνίδι: Εργαστήρι με βάση τις αρχές του Playtherapy, Εργαστήρι ηλεκτρονικών υπολογιστών: Ψηφιακή μάθηση- προγραμματισμός, Ελεύθερο παιχνίδι

Διάβασε περισσότερα εδώ > Δέντρο που δίνει – Τα καλοκαιρινά τμήματα | 2018

 

Ανατολικά | Ρύσιο – Καρδία – Περαία

Συννεφούλα – Τα καλοκαιρινά τμήματα | 2018

Στις 18 Ιουνίου ξεκινάει στις εγκαταστάσεις του Σχολείου το “Happy Camp”! Ένα πρωτότυπο πρόγραμμα καλοκαιρινών δραστηριοτήτων μέσα σε ένα καταπράσινο κτήμα 23 στρεμμάτων, στο οποίο μπορούν να συμμετέχουν παιδιά από 4 έως 10 ετών! Το “Happy Camp” στη Συννεφούλα είναι ξεχωριστό γιατί η επαφή με τη φύση αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας των παιδιών.

Διάβασε περισσότερα εδώ  > Συννεφούλα – Τα καλοκαιρινά τμήματα | 2018

 

Avant Garde – Τα καλοκαιρινά τμήματα | 2018

το Avant Garde Sports Club, χαίρονται το καλοκαίρι παρέα με μικρούς φίλους που αγαπούν τις αθλητικές δραστηριότητες! Από τις 27 Αυγούστου έως και τις 7 Σεπτεμβρίου, έρχεται το πιο διασκεδαστικό Fall Camp, στις σύγχρονες, εξοπλισμένες εγκαταστάσεις στη Θεσσαλονίκη, αυτές του Avant Garde! Όλα τα παιδιά, ηλικίας από 5 έως και 16 ετών, μπορούν να συμμετέχουν στο Fall Camp, που θα είναι γεμάτο με ενδιαφέρουσες αθλητικές δραστηριότητες και θα συντονίζονται από επαγγελματίες προπονητές!

Διάβασε περισσότερα εδώ > Avant Garde – Τα καλοκαιρινά τμήματα | 2018

 

Χαρά και Μουσική – Τα καλοκαιρινά τμήματα | 2018

Η «Χαρά και Μουσική» περιμένει τα παιδιά από τις 18 Ιουνίου για  τρεις εβδομάδες  για καλοκαιρινά μουσικά ταξίδια. Θα κολυμπήσουν σε θάλασσες από μουσικές και χρώματα, θα ψαρέψουν λέξεις και συναισθήματα και θα εξερευνήσουν τον μαγικό κόσμο των τεχνών! Αυτό το καλοκαίρι παραμύθια και ιστορίες θα γίνουν αφορμή για διασκεδαστικές και δημιουργικές δραστηριότητες. Τρεις εβδομάδες γεμάτες με τραγούδια, μουσικές, συμμετοχή σε ορχήστρες με μουσικά όργανα, χορό και κίνηση, κατασκευές και εικαστικά αλλά και πολλά μουσικά και θεατρικά παιχνίδια. Ταινίες, επιτραπέζια παιχνίδια και άλλες πολλές ευχάριστες απασχολήσεις θα κάνουν την παραμονή των παιδιών στη Χαρά και Μουσική αξέχαστη!

Διάβασε περισσότερα εδώ > Χαρά και Μουσική – Τα καλοκαιρινά τμήματα | 2018

 

Hyatt – Τα καλοκαιρινά τμήματα | 2018

Στο Hyatt Regency Thessaloniki η δράση συνεχίζεται με ατελείωτες ώρες διασκέδασης, χαράς, άθλησης & δημιουργίας για τους μικρούς φίλους. Από Δευτέρα έως Παρασκευή, οι μικροί φίλοι, 6-13 ετών, θα έχουν τη χαρά: Να παίξουν τένις! Να ανακαλύψουν κρυμμένους θησαυρούς! Να γίνουν μικροί Ολυμπιονίκες! Να παίξουν κολυμπώντας στην πισίνα! Να απολαύσουν φαγητό πολλών αστέρων! Να ανακαλύψουν το ταλέντο τους!

Διάβασε περισσότερα εδώHyatt – Τα καλοκαιρινά τμήματα | 2018

 

Δυτικά | Πεύκα – Εύοσμος – Ωραιόκαστρο – Διαβατά

Δελασάλ – Τα καλοκαιρινά τμήματα | 2018

Το πρόγραμμα των «Καλοκαιρινών Διακοπών – Vacances d’été», απευθύνεται σε μαθητές Νηπιαγωγείων και Δημοτικών, ηλικίας από 5 έως 12 ετών και διοργανώνεται από πτυχιούχους εκπαιδευτές της Ζώνης Δραστηριοτήτων του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ», αμέσως μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς, για τρεις εβδομάδες, καθώς επίσης και δύο εβδομάδες πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Μπορείτε να επιλέξετε όσες εβδομάδες θέλετε. Το πρόγραμμα αφενός βοηθάει τα παιδιά να περάσουν ευχάριστα και δημιουργικά τις ξένοιαστες καλοκαιρινές μέρες με την παρέα τους, αφετέρου διευκολύνει τους γονείς και κηδεμόνες, οι οποίοι εξακολουθούν να έχουν επαγγελματικές υποχρεώσεις, απασχολώντας δημιουργικά τα παιδιά τους τις πρωινές ώρες, από τις 07:30 π.μ. έως τις 15:30, με δυνατότητα χρήσης των σχολικών λεωφορείων του Κολεγίου.

Διάβασε περισσότερα εδώ > Δελασάλ – Τα καλοκαιρινά τμήματα | 2018

Happy Kiddo – Τα καλοκαιρινά τμήματα | 2018

Φήμες λένε πως το καλοκαίρι στην πόλη είναι βαρετό, το Happy Kiddo είναι εδώ για να τις ανατρέψει! Ένας ολόκληρος μήνας ψυχαγωγίας, διασκέδασης και νέων εμπειριών σας περιμένει! Ένα «δροσερό» πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης με καλλιτεχνικά εργαστήρια, αθλητισμό και φυσικές επιστήμες είναι έτοιμο να παρασύρει στους καλοκαιρινούς ρυθμούς του ακόμα και τους μεγαλύτερους λάτρεις της θάλασσας!

Διάβασε περισσότεραHappy Kiddo – Τα καλοκαιρινά τμήματα | 2018

 

Spectral – Τα καλοκαιρινά τμήματα | 2018

Το καλοκαίρι έφτασε και το SPECTRAL θα είναι εδώ με ένα πρόγραμμα γεμάτο χρώματα, μουσική, και πολύ παιχνίδι! Το πρόγραμμα των εργαστηρίων περιλαμβάνει μουσική, εικαστικά, θεατρικό παιχνίδι, κατασκευές, κηπουρική, προβολές και πολλές εκπλήξεις! Το σχολείο τελειώνει και έρχεται η ώρα για λίγη δράση! Τα παιδιά θα πρέπει να βάλουν  τα φανταστικά γυαλιά τους, το μουσικό τους  καπέλο, το πουκάμισο ζωγράφου και να ταξιδέψουν παρέα με το Spectral στον κόσμο των τεχνών!

Διάβασε περισσότερα εδώSpectral – Τα καλοκαιρινά τμήματα | 2018

 

Πάρκο Δεινοσαύρων (Nouvelle) – Τα καλοκαιρινά τμήματα | 2018

Ο Πολυχώρος Αθλητισμού Εκπαίδευσης – Ψυχαγωγίας «Nouvelle» πάνω από μια 10ετία, με τη βοήθεια του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης αλλά και τη στήριξη του Υπουργείου Παιδείας έχει γίνει συνώνυμο της προεφηβικής εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας. Ο παιδότοπος Χαράπολις, η πισίνα, οι εκπαιδευτικές θεματικές εκθέσεις και οι αθλητικές εγκαταστάσεις είναι πλεονεκτήματα που οι άνθρωποι του «Nouvelle» αποφάσισαν ότι έπρεπε να μετουσιωθούν σε ένα Camp Πόλης που ξεχωρίζει.

Διάβασε περισσότερα εδώΠάρκο Δεινοσαύρων (Nouvelle) – Τα καλοκαιρινά τμήματα | 2018

 

Εργαστήρι Δημιουργικής Απασχόλησης – Τα καλοκαιρινά τμήματα | 2018

Το “Εργαστήρι Δημιουργικής Απασχόλησης” διοργανώνει για 3η συνεχόμενη χρονιά καθημερινά πρωινά τμήματα εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων διαμορφωμένα για παιδιά 3 – 11 ετών για όσες και όποιες ημέρες επιλέξετε! Τα τμήματα περιλαμβάνουν εικαστικά, γυμναστική, μουσικοκινητικά παιχνίδια, δραστηριότητες στην αυλή, προβολή βίντεο σε προτζέκτορα και άλλα πολλά!

Διάβασε περισσότερα εδώΕργαστήρι Δημιουργικής Απασχόλησης – Τα καλοκαιρινά τμήματα | 2018

 

Κέντρο

Το παραμικρό – Τα καλοκαιρινά τμήματα | 2018

H Καλοκαιρινή Παρέα συνεχίζεται και εξελίσσεται.
Καθώς σιγά-σιγά αρχίζουμε να επιστρέφουμε στην πόλη μετά τις καλοκαιρινές μας διακοπές, από την επόμενη Δευτέρα, 27 Αυγούστου, η Καλοκαιρινή Παρέα θα συνεχίσει να μαζεύεται τις μεσημεριανές ώρες.

Διάβασε περισσότερα εδώΤο παραμικρό – Τα καλοκαιρινά τμήματα | 2018

NOUS – Καλοκαιρινή ακαδημία τεχνολογίας | 2018

Στο Summer Tech Academy oι μαθητές θα χρησιμοποιήσουν νέες τεχνολογίες (ειδικά λογισμικά στον υπολογιστή, βιβλία επαυξημένης πραγματικότητας, 3d γυαλιά κ.α) για να μιλήσουν για την ΟΔΥΣΣΕΙΑ! Η παιδαγωγική προσέγγιση που θα χρησιμοποιηθεί είναι το project based learning. Ζητείται από τα παιδιά να  «μιλήσουν» για την Οδύσσεια χρησιμοποιώντας νέες τεχνολογίες. Το φετινό Summer Tech έχει σαν στόχο να αναπτύξει την αυτοπεποίθηση και την ενσυναίσθηση των παιδιών.

Διάβασε περισσότερα εδώNOUS – Καλοκαιρινή ακαδημία τεχνολογίας | 2018

 

Χ.Α.Ν.Θ. – Τα καλοκαιρινά τμήματα | 2018

Καλοκαιρινό πρωινό πρόγραμμα απασχόλησης για κορίτσια 5-16 ετών που αγαπούν τον χορό! Ένα καινοτόμο και μοναδικό στο είδος του εκπαιδευτικό πρόγραμμα με πυρήνα το μπαλέτο και άλλες καλλιτεχνικές δραστηριότητες όπως: μοντέρνος χορός, Zumba, ρυθμική, hip-hop, εικαστικά, μουσική αλλά και πισίνα, yoga και ελεύθερο παιχνίδι. Μέσα από το Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Χορού το παιδί θα έρθει σε επαφή με ποικιλία προγραμμάτων, θα αναπτύξει τις διαπροσωπικές του σχέσεις με παιδιά αντίστοιχης ηλικίας και ενδιαφερόντων, θα καλλιεργήσει τη φαντασία και τη δημιουργικότητά του.

Διάβασε περισσότερα εδώΧ.Α.Ν.Θ. – Τα καλοκαιρινά τμήματα | 2018

 

Kristiboni – Τα καλοκαιρινά τμήματα | 2018

Το Εργαστήρι Ζωγραφικής «Kristiboni» για 7η χρονιά ανακοινώνει τα Θερινά Μαθήματα Δημιουργικής Απασχόλησης 2018. Από τη Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018 και κάθε μέρα Δευτέρα – Παρασκευή  από τις 08:00 το πρωί έως τις 15:00 το μεσημέρι, παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας μπορούν να απασχοληθούν δημιουργικά στο Εργαστήρι Ζωγραφικής Kristiboni. Με πλούσιες εικαστικές και άλλες δράσεις όπως ζωγραφική, κολάζ, κατασκευές, μικρογλυπτική, επιτραπέζια παιχνίδια, προβολές ταινιών κ.α.

Διάβασε περισσότερα εδώKristiboni – Τα καλοκαιρινά τμήματα | 2018

 

Ολυμπιακό Μουσείο – Τα καλοκαιρινά τμήματα | 2018

Ένα εκπαιδευτικό και ταυτόχρονα διασκεδαστικό πρόγραμμα απασχόλησης παιδιών κατά τη διάρκεια των θερινών διακοπών, πλούσιο σε αθλητικές, καλλιτεχνικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες οι οποίες συνδυάζουν την γνώση και το παιχνίδι! Θα έχουν τη δυνατότητα να περάσου όλοι μαζί, σαν μια παρέα τις καλοκαιρινές τους διακοπές από τις 18 Ιουνίου έως τις 6 Ιουλίου, με παιχνίδι, μαγειρική, φαντασία, γρίφους, αθλήματα, δοκιμασίες αλλά και πολλές εκπλήξεις!

Διάβασε περισσότερα εδώΟλυμπιακό Μουσείο – Τα καλοκαιρινά τμήματα | 2018

 

Playcorner. gr – Τα καλοκαιρινά τμήματα | 2018

Για τους μικρούς φίλους που παραμένουν στην πόλη μετά το κλείσιμο των σχολείων το Playcornerπροτείνει τη Θερινή απασχόληση. Ένα πρόγραμμα που προσφέρει στα παιδιά ηλικίας 5 έως 9 ετών τη δυνατότητα να περνούν τον ελεύθερο χρόνο τους δημιουργικά με πλήθος δραστηριοτήτων όπως ζωγραφική, χειροτεχνία, ψυχαγωγικά και κινητικά παιχνίδια με την καθοδήγηση έμπειρων νηπιαγωγών . Το πρόγραμμα θα λειτουργήσει από την Δευτέρα 18 Ιουνίου έως την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου στις εγκαταστάσεις του Playcorner, καθημερινά από τις 8:00 π.μ. μέχρι τις 5:00 μ.μ.

Διάβασε περισσότερα εδώPlaycorner. gr – Τα καλοκαιρινά τμήματα | 2018

 

Galileo Galilei Genaration – Τα καλοκαιρινά τμήματα | 2018

Πολυθεματικό Γλωσσικό Καλοκαίρι. Εξορμήσεις από το κέντρο της πόλης. Γνώση, Παιχνίδι, Διατροφή, Γυμναστική, Εξορμήσεις, Χαρά. Με το Bio Summer Camp, τα παιδιά ανακαλύπτουν ένα νέο βιολογικό τρόπο διατροφής μέσω διασκεδαστικών δραστηριοτήτων. Παίζουν, κολυμπούν, μαγειρεύουν, γελούν και γεύονται νόστιμες και υγιεινές λιχουδιές από ολόφρεσκα βιολογικά προϊόντα. Γεμίζουν τη μέρα τους με παιχνίδια, ζωγραφιές, κολύμπι‍ και θέατρο βασισμένα στην Αγγλική γλώσσα και παράλληλα κάνουν εισαγωγή και σε άλλες γλώσσες (Γερμανικά, Γαλλικά, Ιταλικά, Ισπανικά, Ρωσικά) μέσω δραστηριοτήτων.

Διάβασε περισσότερα εδώGalileo Galilei Genaration – Τα καλοκαιρινά τμήματα | 2018

 

Παιχνίδια με Νότες – Τα καλοκαιρινά τμήματα | 2018

Καλοκαιρινή Μουσικοπαρέα, για παιδιά από 3 χρονών με τη συμμετοχή των γονιών. Αυτοτελή εργαστήρια με παρουσίαση μουσικών οργάνων, ζωγραφική, προβολή κινουμένων σχεδίων με θέμα τη μουσική. Την Πέμπτη 31  Μαΐου  ξεκινάνε τα αυτοτελή εργαστήρια της καλοκαιρινής Μουσικοπαρέας! Στο πρώτο εργαστήριο ο Τάσος Γκεντζής θα παρουσιάσει στα παιδιά το σαξόφωνο παίζοντας χορευτικά τραγούδια για να χορέψουν τα παιδιά, να τον συνοδεύσουν ρυθμικά να τον ακούσουν.

Διάβασε περισσότερα εδώ > Παιχνίδια με Νότες – Τα καλοκαιρινά τμήματα | 2018

 

Δείτε επίσης:

Group of teacher and students watching educational movie on laptop at lesson

YOUNG BUSINESS CREATORS: Ένα καινοτόμο camp καλλιέργειας επιχειρηματικού πνεύματος στο ACT

 

Μελέτη για τις εξετάσεις στο Παραμικρό

ΠΙΣΙΝΕΣ: Οι family friendly πισίνες της Θεσσαλονίκης

pool

Οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν και η ανάγκη για μικρές οάσεις δροσιάς, παιχνιδιού και ξεγνοιασιάς αυξάνεται ολοένα και περισσότερο. Ξενοδοχεία και χώροι της πόλης μας ανοίγουν τις πόρτες τους σε μικρούς και μεγάλους και χαρίζουν μοναδικές στιγμές παιχνιδιού και .. τσαλαβουτήματος για όλους!

Ρίξε μια ματιά στις πιο family friendly πισίνες της πόλης μας και επικοινώνησε με τον κάθε χώρο ξεχωριστά για να λάβεις τις απαραίτητες πληροφορίες!

 

hyatt

HYATT REGENCY HOTEL THESSALONIKI

Δροσερές βουτιές στην πισίνα του Hyatt. Αυτό το καλοκαίρι το Hyatt Regency Thessaloniki εκτός από μια όαση δροσιάς και χαλάρωσης θα αποτελέσει τον απολυτό καλοκαιρινό προορισμό! Μπάνιο στην 1,200 μέτρων ολόδροση πισίνα αλλά και πολλές ενδιαφέρουσες προτάσεις για δραστηριότητες: Lounge and upbeat μουσική, δροσερά cocktails και νέες προτάσεις για ελαφριά γεύματα, δίπλα από την πισίνα, μπορείτε να απολαύσετε στο Oceana Pool Bar φορώντας μόνο το μαγιό σας και την καλή σας διάθεση.

Διαθέτει ξεχωριστή παιδική πισίνα βάθους 0,60 μ ενώ η εξωτερική πισίνα έχει μέγιστο βάθος το 1,50 μ.

Χρήσιμες Πληροφορίες

Φροντίστε να κρατήσετε θέση!

Δευτέρα – Παρασκευή: ατομική: 15€ | για δύο άτομα 25€

Σάββατο – Κυριακή – Αργίες: ατομική 30€ | για δύο άτομα 50€

Παιδιά: 4-12 ετών 10€ &  Παιδιά: 13-18 ετών 15€

Ενημερωθείτε για τις μηνιαίες συνδρομές της εξωτερικής πισίνας.

Τηλέφωνο:  2310 401234 | thessaloniki.regency.hyatt.gr

 

makedonia palace

MAKEDONIA PALACE

Η ανανεωμένη πισίνα του Makedonia Palace άνοιξε και φέτος τις πόρτες της με διαχρονική κομψότητα.  Στη καρδιά της πόλης, λίγα μόλις λεπτά από το κέντρο της Θεσσαλονίκης,  η εξωτερική πισίνα του ξενοδοχείου προσφέρει την απόλυτη ‘’απόδραση’’ από τους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας. Ιδανικά τοποθετημένη ανάμεσα στον καταπράσινο κήπο, προσφέρει μοναδικές στιγμές αναγέννησης σώματος και ψυχής.

Ζήστε στιγμές χαλάρωσης παρέα με τα αγαπημένα σας πρόσωπα, απολαύστε δροσιστικές βουτιές στα καταγάλανα, κρυστάλλινα νερά της πισίνας υπό τη συνοδεία απαλής μουσικής και βρείτε το δικό σας σημείο αναφοράς τους ζεστούς μήνες του καλοκαιριού.

Χρήσιμες Πληροφορίες

Ωράριο λειτουργίας πισίνας: Δευτέρα- Κυριακή 10:00-20:00

*ξαπλώστρες κατόπιν διαθεσιμότητας (δεν πραγματοποιούνται κρατήσεις)

Τιμές:

Δευτέρα- Πέμπτη : 20€/ άτομο, 35€/ ζευγάρι

Παρασκευή – Κυριακή : 30€/ άτομο, 55€/ ζευγάρι

Παιδιά 0-6 ετών : δωρεάν

Παιδιά 7-12 ετών : 10€ για όλες τις μέρες

Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται η χρήση πετσέτας και νερό ή χυμός (όχι φυσικός).

Τ: 231 089 7197 | makedoniapalace.com | FB MakedoniaPalaceHotel

 

LAZART HOTEL

Το πολυτελές ξενοδοχείο Lazart, λίγα λεπτά από το κέντρο της Θεσσαλονίκης, προσφέρει την δυνατότητα σε όσους παραμείνουν στην πόλη να γευτούν λίγο από καλοκαίρι στην ατμοσφαιρική υπαίθρια πισίνα του “Impressions” Pool Lounge.

Χαλαρώστε σε μία ξαπλώστρα στο ξύλινο deck, δροσιστείτε με παγωμένα cocktails, γευτείτε ελαφριά σνακ, απολαύστε μία αναζωογονητική βουτιά στην πισίνα κι όλα αυτά με τη συνοδεία lounge μουσικής καθώς και του διακριτικού σέρβις του ξενοδοχείου Lazart. Η χρέωση για είσοδο στην πισίνα είναι 10€ ανά άτομο και περιλαμβάνει χρήση ξαπλώστρας, πετσέτας καθώς και χώρο για αλλαγή ρούχων.

Χρήσιμες Πληροφορίες

Ωράριο: 11:00 – 19:30

Η τιμη είναι 10 € για μικρούς & μεγάλους και προσφέρονται ξαπλώστρα, πετσέτα και χώρος για αλλαγή ρούχων.

Βάθος πισίνας: 1.20 – 1,70m

Τ: 2316 015000 |lazarthotel.com | FB: www.facebook.com/LazartHotel

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

Zeus International: Μαργαρίτα Δάμου, 216 8009900, marketing1@zeusintl.com

avalon

HOTEL AVALON THESSALONIKI

Τους καλοκαιρινούς μήνες η πισίνα του ξενοδοχείου Avalon Θεσσαλονίκη καλωσορίζει τους επισκέπτες προσφέροντας τους ένα χαλαρωτικό και τονωτικό διάλειμμα σε μια αληθινή όαση δροσιάς μακριά από την συχνά χαοτική και θορυβώδη κίνηση της πόλης. Η μεγάλων διαστάσεων πισίνα και οι αναπαυτικές ξαπλώστρες συνθέτουν το σκηνικό μιας αληθινής όασης, αν και είναι μόλις 15 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης, δίνοντας την δυνατότητα στους επισκέπτες να τελειώσει η μέρα τους ευχάριστα.

Ζήστε την εμπειρία ανέμελα, απολαύστε ένα εξωτικό κοκτέιλ ή δοκιμάστε τα ελαφριά σνακ μας από Avalon Poolside Bar & Café. Ταυτόχρονα, μπορείτε να απολαύσετε το γεύμα σας στο Arthuros poolside restaurant..

Ο χώρος της πισίνας είναι επίσης διαθέσιμος για τη διοργάνωση εκδηλώσεων, όπως γαμήλιες δεξιώσεις, μεγάλα επιχειρηματικά ή κοκτέιλ πάρτι.

Για την ασφάλεια των πελατών η πισίνα λειτουργεί υπό την επίβλεψη πιστοποιημένου ναυαγοσώστη.

Το βάθος της πισίνας ξεκινάει από 0.90 μ. με μέγιστο βάθος τα 2.40μ.

Χρήσιμες Πληροφορίες

Ανοιχτά καθημερινά από τις 11:00 έως τις 19:00 καθημερινά.

Τιμή εισόδου: δωρεάν, ελάχιστη κατανάλωση 4,00 €

Δεν γίνονται κρατήσεις για την εξωτερική πισίνα.

Τ: 2310 462700 | www.avalonhotel.gr | FB: avalonhotelthessaloniki

sun beach

 SUN BEACH HOTEL

Το Sun Beach Hotel, κοντά στην παραλία της Αγίας Τριάδας,  διαθέτει μια υπέροχη πισίνα σε σχήμα lagoon  με ξεχωριστό υδρομασάζ. Ο  χώρος γύρω από την μεγάλη πισίνα προσφέρει στιγμές χαλάρωσης σε ένα καταπράσινο περιβάλλον, όπου μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας ή ένα δροσερό κοκτέιλ ή ακόμα  να παραγγείλετε κάποιο σνακ.

Υπάρχουν ξαπλώστρες, ομπρέλες, ντουζιέρες, τουαλέτες και αποδυτήρια. Στην πισίνα διοργανώνονται  επίσης πάρτι και δεξιώσεις.

Το βάθος ξεκινάει από 0.50 μ. με μέγιστο βάθος τα 1.50μ.

Χρήσιμες Πληροφορίες

Η πισίνα λειτουργεί από τις 10.00 μέχρι τις 19.00

Δευτέρα – Κυριακή : 5€  με καφέ ή αναψυκτικό.

Κρατήσεις δε γίνονται.

Τ: 2392051221 | thessalonikisunbeach | FB Sun Beach Hotel

Και φυσικά από το αφιέρωμα στις πισίνες δε θα μπορούσε να λείπει η Waterland.

waterland

WATERLAND

Βάλε μαγιό και ζήσε την πιο διασκεδαστική υδάτινη εμπειρία στην Ελλάδα! Επισκέψου τη Waterland με την παρέα, με την οικογένεια, με το ταίρι σου! Στα 150.000 τμ του μεγαλύτερου υδάτινου πάρκου στην Ελλάδα έχει πολλά να ανακαλύψεις.

Στην καταπράσινη έκταση της Waterland ένα όνειρο έγινε πραγματικότητα. Το νέο ζωολογικό πάρκο είναι πλέον γεγονός! Καμήλες, λάμα, ελάφια, ζαρκάδια, άλογα, πόνυ, κοάτι, ρακούν, στρουθοκάμηλοι, φασιανοί και μία υπέροχη φάρμα από πρόβατα, γαϊδουράκια, κότες, χήνες, φραγκόκοτες, παγώνια, πάπιες, αγελάδα και αγριογούρουνα, φιλοξενούνται σε άριστα οργανωμένες εγκαταστάσεις. Δες όλες τις πισίνες που διαθέτει η Waterland εδώ.

Χρήσιμες Πληροφορίες

01 Ιουνίου- 15 Ιουνίου: 10:00 – 18:00
16 Ιουνίου- 15 Ιουλίου: 10:00 – 19:00
16 Ιουλίου- 15 Αυγούστου: 10:00 – 20:00
16 Αυγούστου- 31 Σεπτεμβρίου 10:00 – 19:00

Από 1η Σεπτεμβρίου 10:00 – 18:00

Τ: 23920 72025 | waterland | FB: WaterlandWaterpark

Δείτε επίσης όλα τα Κολυμβητήρια της Θεσσαλονίκης

Ρεπορτάζ: Πυγολαμπίδες

ΕΚΔΡΟΜΗ: Φεστιβάλ Βωβούσας, Ζαγόρι, Ιωάννινα, Ήπειρος.

Vovousa project. Ipiros. Greece. Europe. George Detsis. 05/2013.

Ανοιχτή πρόσκληση προς τολμηρούς ή οδηγός επιβίωσης (!) για επίδοξους φεστιβαλιστές

Του Καμίλο Νόλλα*

Θέλετε να αποφύγετε τις αυγουστιάτικες πολύβουες παραλίες; Θέλετε να κάνετε μεσημεριανή σιέστα στον παχύ ίσκιο των καρυδιών; Θέλετε να δροσίζετε το κορμί σας στα κρυστάλλινα νερά ενός θρυλικού ποταμού; Και τέλος, θέλετε όλα τα παραπάνω να συνδυάζονται με ποιοτικές εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους;

Ε, τότε σας περιμένουμε στο φεστιβάλ Βωβούσας 28 Ιουλίου-5 Αυγούστου, 2018: 14/07 – 21/07 (η εκδήλωση εδώ) το μοναδικό ορεινό φεστιβάλ της Ελλάδος. Εκείνη την εποχή θα δείτε και πυγολαμπίδες ή κωλοφωτιές όπως τις λέμε εδώ!

Είστε οικογένεια, ζευγάρι ή… σολίστ; τότε αυτός είναι ο καλοκαιρινός σας προορισμός, έχουμε για όλους! Μόνο πολλά δωμάτια δεν έχουμε, όποτε φέρτε σκηνούλα -όχι από το πράκτικερ, ας είναι λίγο ενισχυμένη- και στήστε την στο Καταφύγιο Βάλια Κάλντα (2χλμ) με μηδαμινό κόστος και δικαίωμα χρήσης ντους και wc. Κι αν είναι η πρώτη φορά που κάνετε κάμπινγκ, υπολογίστε μερικά σκεπάσματα παραπάνω, κάλτσες, πιτζάμες. Είμαστε στα 1000 μέτρα υψόμετρο και τη μέρα κάνει ζέστη αλλά το βράδυ…πέφτει η θερμοκρασία στους 12°-16°! Και φακό φέρτε, και γκαζάκι, και τίποτα αναλώσιμα, όπως γάλα ή φρυγανιές μιας και ούτε μίνι μάρκετ υπάρχει. Υπόψη πως στη Βωβούσα ανεβαίνετε απαραιτήτως με τα εξής τρία πράγματα: βενζίνη (κοντινότερο βενζινάδικο 45 χλμ), τσιγάρα, μετρητά (ΑΤΜ γιόκ). Εντάξει δυο ταβέρνες έχουμε εντός χωριού και μια στο Καταφύγιο Βάλια Κάλντα, όπου μπορείτε να φάτε ακόμα και πρωινό… οι οποίες σημειώστε διαθέτουν και POS.

Για την ημέρα μπορείτε να κάνετε γυμναστική με τη Τζίνα Αποστολοπούλου, να παρακολουθήσετε κάποιο εργαστήριο ή να πάτε περίπατο σε ένα από τα πολλά μονοπάτια της περιοχής. Υπάρχουν για απαιτητικούς κορφάκηδες αλλά και για αρχάριους, από μια ώρα έως και δέκα ώρες… Αρβιλάκι μέχρι τον αστράγαλο, παγούρι και καπέλο να έχετε και…φύγατε!

vovousa festival yorgos detsis-10

vovousa festival yorgos detsis-12

vovousa festival yorgos detsis-7

vovousa festival yorgos detsis-13

vovousa festival yorgos detsis-9

Αν δεν είστε του περπατήματος και προτιμάτε χαλάρωση στη πλατεία με καφέ ή τσίπουρο, τουλάχιστον κάντε μια βουτιά στα κρυστάλλινα νερά του ποταμού Αώου, ενός από τους τελευταίους ανέγγιχτους ποταμούς των Βαλκανίων. Και θα παραμείνει ως τέτοιος γιατί αν δε το γνωρίζατε, ξεκινήσαμε το φεστιβάλ το 2013 θέλοντας να κάνουμε γνωστή την αντίθεσή μας σε ένα παράλογο σχέδιο κατασκευής φράγματος. Αυτή τη στιγμή που σας γράφω, αναμένουμε την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και την οριστική ακύρωση αυτής τη προοπτικής. Δε ξέρω αν κάναμε καλά τη δουλειά μας, πάντως όσοι έχουν έρθει και ζήσει μερικές μέρες εδώ, έχουν διαπιστώσει ιδίοις όμμασι πως σε μια περιοχή εντός Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου, στις παρυφές περιοχών Natura 2000, με τριαντάμετρα πεύκα, ρυάκια, ρεματιές, αρκούδες, λύκους, αγριογούρουνα, αγριόγατες, βύδρες, πέστροφες, ρε φίλε δε φτιάχνεις φράγμα, έλεος!

Πίσω στα δικά μας. Λοιπόν μπάνιο στο ποτάμι, αν δε θέλετε να κρυώσετε θα κάνετε 14:00-19:00, όταν έχει πυρώσει η γης από τον κάθετο ήλιο και μαζί ζεσταθεί και το ποτάμι. Οι ντόπιοι λένε πως όσα μπάνια κανείς στον Αώο τόσα λιγότερα κρυώματα θα περάσεις τον χειμώνα.

vovousa festival yorgos detsis-16

vovousa festival yorgos detsis

Στη πλατεία αφήνετε ελεύθερα τα αγγελούδια σας να παίζουν, δεν έχει αυτοκίνητα και γενικώς εκείνες τις μέρες γίνεται το σώσε. Μπάλες, ποδήλατα, πιγκ πονγκ, και παιδικές φωνές κατακλύζουν το χωριό, στο οποίο με αφορμή το φεστιβάλ οι κάτοικοι καλλωπίζουν τους κήπους τους και φροντίζουν τα καλντερίμια.

Και φυσικά για το βράδυ το πρόγραμμα του φεστιβάλ σας προτείνει εκθέσεις φωτογραφίας, συναυλίες, προβολές, συζητήσεις και πολλά άλλα που θα εκτιμήσετε δέοντος και που δε πρέπει να χάσετε.

Θέλω να σας καθησυχάσω και να σας πω πως και αν τίποτα από όλα τα παραπάνω δε φροντίσετε, όλο και κάποιος από εμάς ή άλλος επισκέπτης θα βρεθεί να σας εξυπηρετήσει δανείζοντας μια ζακέτα ή δίνοντας ένα πακέτο μακαρόνια.

Εδώ πάνω στο βουνό συμβαίνει κάτι μαγικό, η συναναστροφή και η συνάθροιση, δημιουργούν τις προϋποθέσεις για επικοινωνία και αλληλεγγύη, δύο βαθιές έννοιες που αναφέρονται μόνο σε ποιοτικές ανθρώπινες σχέσεις!

vovousa festival yorgos detsis-17

Λίγα ακόμα:

Σε περίπτωση που χτυπήσετε ή ανεβάσετε πυρετό, μην ανησυχείτε, η έμπειρη γιατρός μας Αγλαΐα Μανουσάκη θα σας φροντίσει στο πρόχειρο ιατρείο που έχουμε στήσει.

Οι Θεσσαλονικείς θα κάνουν δυόμιση με τρεις ώρες μέσω Εγνατίας οδού με έξοδο στους Μαυραναίους και πορεία προς Ζιάκα, Περιβόλι, Βωβούσα. Οι Αθηναίοι θα οδηγήσουν για έξι ώρες, μέσω Ιόνιας Οδού ή Οδού Κεντρικής Ελλάδος. Όλες οι πληροφορίες για πιθανές διαδρομές βρίσκονται στο σάιτ μας vovousafestival.gr ενώ το ολοκληρωμένο πρόγραμμα του φεστιβάλ εδώ

Avgo, Valia Kalda national park. Vovousa project. Ipiros. Greece. Europe. George Detsis. 06/2013.

#πάρτε_τα_βουνά_προσωπικά

vovousafestival.gr

*Ο Καμίλο Νόλλας, είναι φωτογράφος και διοργανωτής του Φεστιβάλ Βωβούσας.

ΚΤΗΜΑ ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ: ένα οινοποιείο βιολογικό και φιλικό προς την οικογένεια

portocarras_halkidikigreece (34)

Ο Οινοτουρισμός μας πάει πολύ! Με αφορμή τις Ανοιχτές Πόρτες των Οινοποιείων Βορείου Ελλάδος γνωρίσαμε αρκετά Οινοποιεία, κάποια από τα οποία φιλοξενούν και δράσεις για παιδιά, για να υποδεχτούν όλη την οικογένεια. Κάπως έτσι επισκεφτήκαμε πέρσι και το Οινοποιείο του Porto Carras, το οποίο σχεδίασε εργαστήρια και παιχνίδια για παιδιά και η Ολυμπία έφυγε με ένα τεράστιο χαμόγελο!

Φέτος συνδυάσαμε την επίσκεψή μας στο Οινοποιείο μαζί με 2 διανυκτερεύσεις στο Meliton Hotel του Porto Carras Grand Resort για ένα long weekend! Η έναρξη του φετινού καλοκαιριού έγινε με τον πιο famliy friendly τρόπο. (διάβασε εδώ την ανάρτησή μας για τo Porto Carras Grand Resort)

portocarras_halkidikigreece (20)

portocarras_halkidikigreece (24)

portocarras_halkidikigreece (26)portocarras_halkidikigreece (25)

Λίγα Λόγια για το Κτήμα Πόρτο Καρράς

Οι πρώτες φυτεύσεις αμπελιών και ελαιώνων, μαζί με το πρωτοποριακό τουριστικό συγκρότημα με το οποίο συνδέεται το Κτήμα Πόρτο Καρράς, ξεκίνησαν αρχές του 1965 για να δημιουργήσουν μια αληθινή επανάσταση στην ξενοδοχειακή και στην οινοποιητική εικόνα της τότε Ελλάδας. Σήμερα ο αμπελώνας των «Πλαγιών του Μελίτωνα» αποτελεί υπόδειγμα βιολογικής αμπελοκαλλιέργειας, σύμφωνα με τις σημερινές διεθνείς τάσεις για σεβασμό στον άνθρωπο, στον καταναλωτή και στο περιβάλλον.

Το Οινοποιείο του Porto Carras προσφέρει διάφορες οινοτουριστικές προτάσεις διαδρομών και ξεναγήσεων ενώ  είναι ανοιχτό σε προτάσεις για εκπαιδευτικές ή ομαδικές ξεναγήσεις και είναι φιλικό προς όλη την οικογένεια. Αν τα καλοκαίρια τριγυρνάς στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής κάνε μία στάση στο varelaki για ένα υπέροχο κρασί στον πανέμορφο κηπάκο του με την κούνια και τα βαρέλια που έχει χρησιμοποιήσει για την εναλλακτική του διακόσμηση.

Στο video που ακολουθεί θα πάρεις μια ιδέα από την ιστορία του Κτήματος Πόρτο Καρράς.

◊ Το καλοκαίρι του 1963 μια κρουαζιέρα ξεκινά για το Άγιο Όρος για τον εορτασμό της χιλιετηρίδας του Άθω. Ανάμεσα τους ο εφοπλιστής Γιάννης Καρράς. Περνώντας από τα ανοικτά της Σιθωνίας, μπαίνουν στον Τορωναίο κόλπο και… το παραμύθι ξεκινά. Ο Γιάννης Καρράς ερωτεύεται κεραυνοβόλα τον παρθένο τόπο. ◊

Το Κτήμα Πόρτο Καρράς είναι επισκέψιμο. Μπορείτε να κάνετε τις κρατήσεις σας, από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 10.00 έως τις 20.00 και Σάββατο – Κυριακή από τις 10.00 έως τις 20.00 δίνοντας περιθώριο 3 ημερών για να προετοιμάσει η ομάδα του Οινοποιειου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη φιλοξενία, τις ομαδικές επισκέψεις και την ξενάγηση σας.

Η είσοδος είναι δωρεάν. Η γευστική δοκιμή 2 οίνων κοστίζει 2,00€ αντίστοιχα επιτρέπεται η γευστική δοκιμή έως 5 οίνους με ένα 1,00€ ανά οίνο.

Κατά την περίοδο του τρυγητού, μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή για να αποκτήσετε την εμπειρία του τρύγου.

portocarras_halkidikigreece (28)

portocarras_halkidikigreece (32)

portocarras_halkidikigreece (21)

portocarras_halkidikigreece (29)

Καλοκαιρινές Δραστηριότητες και Θερινή Απασχόληση για παιδιά στη Θεσσαλονίκη | 2017

summer2

Καλοκαιρινές Δραστηριότητες και Θερινή Απασχόληση για παιδιά στη Θεσσαλονίκη

Τα σχολεία σε λίγο θα κλείσουν και το καλοκαίρι στην πόλη μπορεί να παιχνιδιάρικο αλλά και εκπαιδευτικό! Οι δημιουργικές ομάδες της πόλης, έχουν βάλει τα δυνατά τους και έχουν σχεδιάσει υπέροχα προγράμματα παιχνιδιού και δραστηριοτήτων για να κρατήσουν απασχολημένα τα παιδιά, λίγο πριν ξεχυθούν στις παραλίες και τα δροσερά χωριά στα βουνά.

Η λίστα ανανεώνεται διαρκώς!

Ανατολικά

Τα καλοκαιρινά τμήματα στο Αναγνωστήριο – 2017

Από τις 19 Ιουνίου το Αναγνωστήριο στην Καλαμαριά ξεκινάει το υπέροχο ταξίδι του στη γλυκιά και γεμάτη νοσταλγία εποχή των παππούδων και των γιαγιάδων μας!

Ένα ταξίδι στην ανεμελιά και στην αυθεντικότητα μιας άλλης εποχής. Τα παιδιά θα έρθουν πιο κοντά στη φύση, θα εκτιμήσουν τους θησαυρούς της ελληνικής γης, θα γνωρίσουν τις παραδόσεις μας, θα μαγειρέψουν και θα γευτούν παραδοσιακές συνταγές, Θα κατασκευάσουν τα παιχνίδια τους! Ένα φανταστικό ταξίδι στα παλιά που θα φέρει τα παιδιά κοντά σε αξίες και ιδανικά μιας άλλης εποχής!

Διαβάστε περισσότερα εδώ > Τα καλοκαιρινά τμήματα στο Αναγνωστήριο – 2017

Τα καλοκαιρινά τμήματα στο Σχολείο Αλλιώς – 2017

Σε μία κοινωνία που συνεχώς εξελίσσεται και αλλάζει, «Το σχολείο αλλιώς» με βασικό εργαλείο τη διαθεματική προσέγγιση της γνώσης, θα επιχειρήσει να εξοικειώσει τα παιδιά στη συμμετοχική διαδικασία και την συνεργασία, στην εξερεύνηση και την αναζήτηση, σε ένα αλλιώτικο περιβάλλον. Οι μικροί φίλοι θα μάθουν καινούρια πράγματα, θα ζωγραφίσουν, θα γυμναστούν, θα χαλαρώσουν, θα προβληματιστούν, θα χορέψουν, θα φυτέψουν, θα χτίσουν γειτονιές, θα παίξουν.

Διαβάστε περισσότερα εδώ > Τα καλοκαιρινά τμήματα στο Σχολείο Αλλιώς – 2017

Τα καλοκαιρινά τμήματα στο «Παιδεία Παίζει» – 2017

Φέτος το καλοκαίρι ο ελεύθερος χρόνος των παιδιών είναι δημιουργικός! Το ΚΔΑΠ «Παιδεία Παίζει» έχει αναλάβει να γεμίσει τις πρωινές ώρες τους με: Αρχιτεκτονικές Κατασκευές, Πειράματα Φυσικής για παιδιά, Μαγειρική, Δημιουργική Γραφή, Θεατρικό Παιχνίδι, Κουκλοθέατρο, Σκάκι, Εικαστικά, Μουσικοκινητική, Yoga για παιδιά, Πρωινή Γυμναστική και αγώνες Ping Pong, Παραμύθια, Αινίγματα και Γρίφους, Επιτραπέζια Παιχνίδια. Από Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017.

Διαβάστε περισσότερα εδώ > Τα καλοκαιρινά τμήματα στο «Παιδεία Παίζει» – 2017

Τα καλοκαιρινά τμήματα στο Art Factory – 2017

Τα εργαστήρια των εικαστικών τεχνών, το θεατρικό παιχνίδι και η δημιουργική γραφή είναι οι καλλιτεχνικές δραστηριότητες που θα κρατήσουν παρέα στους μικρούς φίλους, καθημερινά από τις 8 π.μ. έως και τις 4 μ.μ.  Από 19 Ιουνίου έως 7 Ιουλίου 2017, για παιδιά 5-12 ετών

Διαβάστε περισσότερα > Τα καλοκαιρινά τμήματα στο Art Factory – 2017

Τα καλοκαιρινά τμήματα στο Ω2 – 2017

Τα καλοκαιρινά τμήματα απευθύνονται σε παιδιά 5 έως 10 ετών. Ο κύκλος συμμετοχής είναι  εβδομαδιαίος, Δευτέρα με Παρασκευή από τις  8 π.μ. έως τις 4 μ.μ. Κάθε εβδομάδα είναι αφιερωμένη σε ένα θέμα, το οποίο προσεγγίζεται από διαφορετικές πλευρές: την αφήγηση, τις προβολές, τη μουσική, το θέατρο, τη ζωγραφική, τη γλυπτική, τη σκηνογραφία και τις κατασκευές. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ελεύθερο παιχνίδι στον υπαίθριο χώρο του Ω2.

Διαβάστε περισσότερα > Τα καλοκαιρινά τμήματα στο Ω2 – 2017

Τα καλοκαιρινά τμήματα στο Δέντρο που δίνει – 2017

Το Δέντρο που Δίνει προσφέρει δημιουργική απασχόληση σε παιδιά 4-12 ετών κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Στο καθημερινό πρόγραμμα των παιδιών περιλαμβάνονται: Εργαστήρια Δημιουργικού Παιχνιδιού, Πρόγραμμα Συναισθηματικής και Κοινωνικής Αγωγής, -Εργαστήρια ηλεκτρονικών υπολογιστών (Ψηφιακή μάθηση – προγραμματισμός), -Μαγειρική,  Ελεύθερο παιχνίδι. Ημερομηνίες: 19 Ιουνίου – 14 Ιουλίου.

Διαβάστε περισσότερα εδώ > Τα καλοκαιρινά τμήματα στο Δέντρο που δίνει – 2017

Τα καλοκαιρινά τμήματα στο The School Project – 2017

Μια νέα πρόταση για την απασχόληση των παιδιών και εφήβων έρχεται φέτος το καλοκαίρι!

Το TheSchoolProject από τη λήξη της σχολικής χρονιάς θα λειτουργεί τα πρωινά 09:00-14:00 (με δυνατότητα διεύρυνσης του ωραρίου κατόπιν συνεννόησης) απασχολώντας παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου με ποικιλία δραστηριοτήτων, όπως:

 • Προετοιμασία για την επόμενη τάξη
 • Ομάδα ανάγνωσης και φιλοσοφίας
 • Προβολή παιδικών ταινιών και ντοκιμαντέρ
 • Παιχνίδια γνώσεων και δεξιοτήτων

Διαβάστε περισσότερα > Τα καλοκαιρινά τμήματα στο The School Project – 2017

Τα καλοκαιρινά τμήματα στο Συν – 2017

Κατανοώντας τις ανάγκες της σύγχρονης οικογένειας το «ΣΥΝ» προσφέρει τη δυνατότητα καθημερινής πρωινής απασχόλησης σε παιδιά από 4 έως 12 ετών. Οι μικροί  φίλοι αναπτύσσουν και καλλιεργούν τα ταλέντα τους στις εικαστικές, θεατρικές, μουσικές, ζαχαροπλαστικές και άλλες τέχνες σ ένα χαρούμενο περιβάλλον με την υποστήριξη και αγάπη των καλλιτεχνών και παιδαγωγών.

Διαβάστε περισσότερα εδώ > Τα καλοκαιρινά τμήματα στο Συν – 2017

Τα καλοκαιρινά τμήματα στο Παιδικό Μουσείο – 2017

Στα θερινά προγράμματα τα παιδιά θα ταξιδέψουν σε τόπους των τεχνών και των πολιτισμών μέσα από το παιχνίδι και την ψυχαγωγία, την τεχνολογία και τα πειράματα, τα εικαστικά και τις κατασκευέςτη θεατρική έκφραση και τον κινηματογράφο, τις υπαίθριες δραστηριότητες και τους διαγωνισμούς.

Το Θερινό Πρόγραμμα του Παιδικού Μουσείου Θεσσαλονίκης είναι σχεδιασμένο για να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των παιδιών ηλικίας 5 έως 12 ετών.

Διαβάστε περισσότερα εδώ > Τα καλοκαιρινά τμήματα στο Παιδικό Μουσείο – 2017

Λίγο πιο ανατολικά

Τα καλοκαιρινά τμήματα στη Συννεφούλα – 2017

Στις 16 Ιουνίου ξεκινάει στις εγκαταστάσεις του Σχολείου το “Happy Camp”! Ένα πρωτότυπο πρόγραμμα καλοκαιρινών δραστηριοτήτων μέσα σε ένα καταπράσινο κτήμα 23 στρεμμάτων, στο οποίο μπορούν να συμμετέχουν παιδιά από 4 έως 10 ετών!

Το “HappyCamp” στη «Συννεφούλα» είναι ξεχωριστό γιατί η επαφή με τη φύση αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας των παιδιών. Το φως του ήλιου, ο καθαρός αέρας και το πράσινο που περιβάλλει το κτήμα , ενισχύουν το αίσθημα της ελευθερίας και συμβάλουν στην αρμονική ψυχοσωματική ανάπτυξη. Οι θεματικές δραστηριότητες του Happy Camp κεντρίζουν τη φαντασία των παιδιών και προσφέρουν γνώσεις και νέες εμπειρίες! Στόχος είναι τα παιδιά να αναπτύξουν δυνατές φιλίες, να εξερευνήσουν το περιβάλλον, να ενισχύσουν την κοινωνικότητα και την εξωστρέφεια τους αλλά κυρίως να χαλαρώσουν και να περάσουν ένα όμορφο καλοκαίρι!

Διαβάστε περισσότερα > Τα καλοκαιρινά τμήματα στη Συννεφούλα – 2017

English Summer Camp στα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια – 2017

Μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς και για δύο ή τρεις εβδομάδες τα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια οργανώνουν ένα αγγλόφωνο πρόγραμμα με ολιγάριθμα τμήματα, ανάλογα με την ηλικία των παιδιών, στα οποία απασχολούνται από αγγλόφωνους εκπαιδευτικούς, με εμπειρία σε σχολεία του εξωτερικού. Στο καταπράσινο περιβάλλον του σχολείου μας τα παιδιά με κέφι, με χαρά και παιχνίδι μαθαίνουν, εργάζονται ομαδικά, εξασκούνται στην αγγλική γλώσσα, δημιουργούν, εκφράζονται.

Οι δραστηριότητες αφορούν sports (εκμάθηση κολύμβησης, ιστιοπλοΐας και ξένων αθλημάτων όπως baseball, hockey, badminton, climbing), arts, drama, music, dance, cooking, outdoor games, boαrd gαmes, story telling, δίνοντας τη δυνατότητα στους μικρούς μαθητές να έρθουν σε επαφή με πολιτισμούς άλλων χωρών.

Διαβάστε περισσότερα εδώ > English Summer Camp στα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια – 2017

Τα καλοκαιρινά τμήματα από τους Ιχθείς – 2017

Το πιο σούπερ, καλοκαιρινό πρόγραμμα αθλοπαιδιάς, επανέρχεται ακόμη πιο δυναμικά για παιδιά 4 ετών και άνω (χωρίς γονείς), ΠΑΝΤΑ με κύρια εφόδια την ασφάλεια, την εν -συναίσθηση και την ψυχαγωγία! Σε ένα υπέροχο beach bar στον Ποταμό Επανωμής – ιδιαίτερα kids – friendly – το Carousel, θα  περάσουν υπέροχα τα πιτσιρίκια, από 19 Ιουνίου κι όλο τον Ιούλιο!

Καθημερινά εκτός Σαββατοκύριακου, τα παιδιά θα παραλαμβάνονται το πρωί (χωρίς γονείς), από κεντρικά σημεία της πόλης. Όλοι μαζί θα πηγαίνουν στη θάλασσα για παιχνίδι εντός κι εκτός νερού και το μεσημέρι θα επιστρέφουν φαγωμένοι, στεγνοί, και γεμάτοι χαρά – αλλά λίγο κουρασμένοι – στον τόπο παραλαβής. Το πρόγραμμα ξεκινάει τη Δευτέρα 19 Ιουνίου και ολοκληρώνεται την Παρασκευή 28 Ιουλίου, ενώ περιλαμβάνει μεταφορά, δημιουργική απασχόληση – ψυχαγωγία – άσκηση, κολύμβηση στη θάλασσα και φαγητό.

Διαβάστε περισσότερα > Τα καλοκαιρινά τμήματα από τους Ιχθείς – 2017

Τα καλοκαιρινά τμήματα του Star Pool Center – 2017

To STAR POOL CENTER με δύο συναρπαστικά Camps δίνει την δυνατότητα  στα παιδιά να απολαύσουν το καλοκαίρι σε πισίνα και θάλασσα.

Στις εγκαταστάσεις του STAR POOL CENTER θα πραγματοποιηθεί το «SUMMER SWIMMING CAMP» .Στόχος των γυμναστών –προπονητών πέρα από την διασκέδαση των παιδιών είναι να τα προετοιμάσουν μέσα από δραστηριότητες και παιχνίδια για ένα ασφαλές καλοκαίρι κοντά στο νερό.

Το “SEA AND FUN CAMP” του STAR POOL CENTER θα δώσει την δυνατότητα σε παιδιά ηλικίας από 6 έως  12 ετών να απολαύσουν με ασφάλεια τα παιχνίδια και τις βουτιές στη θάλασσα .Όλο το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί υπό την επίβλεψη των έμπειρων γυμναστών –προπονητών του STAR POOL CENTER.

Διαβάστε περισσότερα > Τα καλοκαιρινά τμήματα του Star Pool Center – 2017

Τα καλοκαιρινά τμήματα στη Χαρά και Μουσική – 2017

Με το κλείσιμο του σχολείου  για τις καλοκαιρινές διακοπές τα παιδιά θα περάσουν τρεις εβδομάδες με πολλή χαρά και μουσική. Θα κολυμπήσουν σε θάλασσες από μουσικές και χρώματα, θα ψαρέψουν λέξεις και συναισθήματα και θα εξερευνήσουν το μαγικό κόσμο των τεχνών! Τρεις εβδομάδες γεμάτες με τραγούδια, μουσικές, συμμετοχή σε ορχήστρες με μουσικά όργανα, χορό και κίνηση, κατασκευές και εικαστικά αλλά και πολλά μουσικά και θεατρικά παιχνίδια. Ταινίες, επιτραπέζια παιχνίδια και άλλες πολλές ευχάριστες απασχολήσεις θα κάνουν την παραμονή των παιδιών στη Χαρά και Μουσική αξέχαστη!

Διαβάστε περισσότερα > Τα καλοκαιρινά τμήματα στη Χαρά και Μουσική – 2017

Τα καλοκαιρινά τμήματα στο Άσυλο του παιδιού – 2017

Το «Άσυλο του Παιδιού» προσφέρει και φέτος τη δυνατότητα, σε παιδιά ηλικίας από 6-12 ετών, να παρακολουθήσουν το Αθλητικό & Ψυχαγωγικό Καλοκαιρινό του Πρόγραμμα, σε δύο περιόδους.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες και εργαστήρια, που υλοποιούνται στις καταπράσινες εγκαταστάσεις του Β’ Συγκροτήματος του «Ασύλου του Παιδιού» (Στ. Καζαντζίδη 62, δίπλα στη Γερμανική Σχολή και στο Praktiker).

Διαβάστε περισσότερα εδώ > Τα καλοκαιρινά τμήματα στο Άσυλο του παιδιού – 2017

Το καλοκαιρινό πρόγραμμα explora στο «NOESIS» – 2017

Το σχολείο σταματάει, το EXPLORA ξεκινάει!

Θέλετε το παιδί σας να κάνει κάτι διασκεδαστικό και ταυτόχρονα μοναδικά ενδιαφέρον αυτό το καλοκαίρι; Το καλοκαιρινό πρόγραμμα EXPLORA για τελειόφοιτους Α΄- ΣΤ΄ Δημοτικού και Α΄ – Γ΄ Γυμνασίου στο ΝΟΗΣΙΣ προσφέρει αυτή τη δυνατότητα. Διαβάστε περισσότερα εδώ > Το καλοκαιρινό πρόγραμμα explora στο «NOESIS» – 2017

Τα καλοκαιρινά τμήματα από την edu ACT – 2017

Η γνώση μπορεί να γίνει διασκέδαση! Μέσα από το πρωτότυπο κατασκηνωτικό πρόγραμμα που προσφέρει η eduACT τα παιδιά μπορούν να ανακαλύψουν ένα νέο κόσμο. H eduACT- Δράση για την Εκπαίδευση μέσα από το πρόγραμμα Ρομποτική για Όλους διοργανώνει για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά τη διεθνή κατασκήνωση EΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ στις 17 -23 Ιουνίου & στις 23 – 29 Αυγούστου στις κατασκηνώσεις SKOURAS.

Διαβάστε περισσότερα εδώ > Τα καλοκαιρινά τμήματα από την edu ACT – 2017

 

summer3

Δυτικά

Τα καλοκαιρινά τμήματα στο Εργαστήρι Δημιουργικής Απασχόλησης – 2017

Το “Εργαστήρι Δημιουργικής Απασχόλησης” διοργανώνει καθημερινά τμήματα εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων διαμορφωμένα για παιδιά 3-11 ετών για όσες και όποιες ημέρες επιλέξετε! Από 19 Ιουνίου έως 8 Σεπτεμβρίου 2017, για παιδιά 3-11 ετών.

Διαβάστε περισσότερα > Τα καλοκαιρινά τμήματα στο Εργαστήρι Δημιουργικής Απασχόλησης – 2017

Τα καλοκαιρινά τμήματα στις Νεφέλες – 2017

Τα καλοκαιρινά τμήματα ξεκινούν στις «Νεφέλες» από τις 19 Ιουνίου.

Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να ασχολούνται καθημερινά με το θέατρο, το χορό, τη ζωγραφική και τις κατασκευές ενώ παράλληλα θα μαθαίνουν, θα παίζουν και θα διασκεδάζουν.

Διαβάστε περισσότερα εδώ > Τα καλοκαιρινά τμήματα στις Νεφέλες – 2017

Τα καλοκαιρινά τμήματα του Everybody Fitness Center – 2017

Τις δύο τελευταίες εβδομάδες του Ιουλίου το Everybody Fitness Center & οι Αστερίες Baby Swimming Team προσκαλούν όλα τα παιδιά 4-7 ετών να διασκεδάσουν με κολύμπι στην ειδικά διαμορφωμένη πισίνα, παιδαγωγικά παιχνίδια, υπαίθριες δραστηριότητες, εικαστικά, προβολή παιδικής ταινίας, κλπ

Στόχος του Summer Camp είναι να περάσουν τα παιδιά δημιουργικό χρόνο μέσα από αθλητικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες και να διασκεδάσουν.

Διαβάστε περισσότερα εδώ >  Τα καλοκαιρινά τμήματα του Everybody Fitness Center – 2017

 

Κέντρο

Τα καλοκαιρινά τμήματα στο Παραμικρό – 2017

Μεσημεριάτικα, μόνοι, μες τη ζέστη και την νωθρότητα των ωρών κοινής ησυχίας, δεν λέει. Με καλή παρέα όμως, αλλάζει το πράγμα. Το κέφι της ομάδας  φέρνει όρεξη για δράση. Υπάρχει διάθεση να κατασκευάσουμε κάτι από ξύλο, ύφασμα, χαρτί, νήμα, μαλλί κτλ, να παίξουμε επιτραπέζια παιχνίδια, να ασχοληθούμε με τη μαγειρική ή τη ζαχαροπλαστική, να δούμε μια ταινία, να ασκηθούμε σε ζογκλερικά, να συζητήσουμε, να ακούσουμε ή να παίξουμε μουσική, να…

Διαβάστε περισσότερα εδώ > Τα καλοκαιρινά τμήματα στο Παραμικρό – 2017

Τα καλοκαιρινά τμήματα στο Ολυμπιακό Μουσείο – 2017

Στόχος του προγράμματος είναι να διασκεδάσουν τα παιδιά μέσα από δημιουργικές εκπαιδευτικές δράσεις που προβάλλουν το Ολυμπιακό πνεύμα και τις αρχές του »ευ αγωνίζεσθαι» μέσα από μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα, ποικίλες δραστηριότητες όπως εικαστικά, θέατρο, μόδα, κ.ο.κ. και βέβαια πολλά αγαπημένα αθλήματα!

Διαβάστε περισσότερα εδώ >Τα καλοκαιρινά τμήματα στο Ολυμπιακό Μουσείο – 2017

Τα καλοκαιρινά τμήματα στο Μ.Φ.Θ. – 2017

Τα «ταξίδια» στον μαγικό κόσμο της φωτογραφίας για παιδιά και νέους συνεχίζονται και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης. Τέσσερις εβδομάδες γεμάτες δημιουργία, παιχνίδια και γνώση περιμένουν τους μικρούς φίλους της φωτογραφίας στα εκπαιδευτικά εργαστήρια του ΜΦΘ για το 2017!

Διαβάστε περισσότερα εδώ > Τα καλοκαιρινά τμήματα στο Μ.Φ.Θ. – 2017

Τα καλοκαιρινά τμήματα στο Kristiboni – 2017

Το Εργαστήρι Ζωγραφικής Kristiboni για έκτη χρονιά βρίσκεται κοντά στους μαθητές του και τους εργαζόμενους γονείς που θέλουν να περάσουν ένα διασκεδαστικό όσο και δημιουργικό καλοκαίρι.

Από την Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017 από τις 08:00 το πρωί έως τις 15:00 το μεσημέρι, καθημερινά -εκτός Σαββατοκύριακου, παιδιά από 5 έως 11 ετών (Μεγάλα νήπια και Δημοτικό), θα μπορούν να απασχοληθούν δημιουργικά με ζωγραφική, κατασκευές, επιτραπέζια παιχνίδια, προβολή ταινιών κ.α. σε ένα ξεκούραστο θερινό πρόγραμμα ανεξάρτητο από εκείνα της χειμερινής σεζόν.

Διαβάστε περισσότερα > Τα καλοκαιρινά τμήματα στο Kristiboni – 2017

Τα καλοκαιρινά τμήματα στη ΧΑΝΘ

Τα παιδιά που παρακολουθούν το πρόγραμμα της Θερινής Απασχόλησης περνούν δημιουργικά τον χρόνο τους με διάφορες δραστηριότητες, όπως Θέατρο (με θεατρικές παραστάσεις στο τέλος της εβδομάδας), Μουσική ,Ζωγραφική, Αθλητισμό (μπάσκετ, ποδόσφαιρο, βόλλευ κ.α.), Μοντέρνο χορό, Κατασκευές, Κεραμική και Ομαδικά παιχνίδια εσωτερικών και εξωτερικών χώρων.

Διαβάστε περισσότερα > Θερινή Απασχόληση στη Χ.Α.Ν.Θ. – 2017

Διαβάστε περισσότερα >Καλλιτεχνικό εργαστήρι χορού στη ΧΑΝΘ – 2017

Διαβάστε περισσότερα > Τα καλοκαιρινά αθλητικά τμήματα στη ΧΑΝΘ – 2017

Τα καλοκαιρινά τμήματα στο ΚΘΒΕ

Από τις 19 Ιουνίου έως 8 Σεπτεμβρίου, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ), μετά την συμμετοχή περισσότερων από 700 «μικρών καλλιτεχνών» στα περσινά εργαστήρια, σας ταξιδεύει  για δεύτερη χρονιά σ’ έναν κόσμο έκφρασης και φαντασίας όπου τα παιδιά αναπτύσσουν τη δημιουργικότητά τους μέσα από τις εικαστικές και παραστατικές τέχνες.

Διαβάστε περισσότερα > Τα καλοκαιρινά τμήματα στο ΚΘΒΕ

Τα καλοκαιρινά τμήματα στο Τελλόγλειο – 2017

Διαβάστε περισσότερα > Τα καλοκαιρινά τμήματα στο Τελλόγλειο – 2017

Δείτε επίσης:

Μελέτη για τις εξετάσεις στο Παραμικρό

Τα καλοκαιρινά τμήματα στο NOUS – 2017

Τα Καλλιτεχνικά εργαστήρια στα Παιχνίδια με Νότες – 2017

Φωτοϊστορίες και δημιουργικό παιχνίδι στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης

Τα Φεστιβάλ του καλοκαιριού για τα παιδιά και την οικογένεια | 2016

Family summer festivals 2016

Είναι ωραίο να είσαι παιδί και να ξεχύνεσαι στους δρόμους, να παίζεις μια φυσαρμόνικα, να κρύβεσαι πίσω από δέντρα και να βουτάς τα πόδια σου μέσα στα κρύα νερά ενός ποταμού. Να παίζεις κουκλοθέατρο κάτω από τη μεγάλη βελανιδιά της πλατείας, να κυνηγάς πυγολαμπίδες ή να φτιάχνεις χάρτινα καραβάκια και να τα ταξιδεύεις στη θάλασσα. Να χρωματίζεις και να γελάς δυνατά. Είναι ωραίο να είσαι παιδί. Ή να βρίσκεις αφορμές για να γίνεις ξανά.

Η Ελλάδα το καλοκαίρι σφύζει από μουσική και χρώματα, χορεύει στα πανηγύρια και γιορτάζει το θέρος. Εκατοντάδες δημιουργικοί άνθρωποι αγγίζουν τις αισθήσεις μας και μας προσκαλούν σε εναλλακτικές δραστηριότητες και γιορτές που αξίζει να επισκεφτούμε. Εμείς σου προτείνουμε μερικά από τα αγαπημένα μας φεστιβάλ, που περιλαμβάνουν και δράσεις για παιδιά. Μη σταματάς όμως εκεί. Κάνε με το μυαλό σου και άλλα παιχνίδια, ανακάλυψε τρόπους να φέρεις το καλοκαίρι στην αυλή σου, στη γειτονιά σου, στο μικρό σου χωριό. Βάλε τα καλά σου και βγες έξω!

Οι υπαίθριες γιορτές του καλοκαιριού για τα παιδιά! Ανακαλύψτε φεστιβάλ, κατασκηνώσεις, συναυλίες, παραστάσεις, πανηγύρια και δημιουργικά εργαστήρια, για ένα αξέχαστο καλοκαίρι!

 • Στο ΠαιΔικο Φεστιβαλ Αγίου Νικολάου, στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης. Δράσεις, εργαστήρια, παραστάσεις, εικαστικά δρώμενα, που θα έχουν στόχο την ευαισθητοποίηση πάνω στο θέμα της αναγκαστικής μετακίνησης, της (προς)φυγής και της διαφορετικότητας και θα προκαλέσουν τα παιδιά να χτίσουν στη φαντασία τους, μέσα τους και γύρω τους έναν κόσμο καλύτερο, χωρίς διακρίσεις, όπως ακριβώς τον ονειρεύονται… πάνω σ΄ένα μικρό καράβι. Ως χώρος φιλοξενίας της 7ης μεγάλης γιορτής προτείνεται και φέτος η πρώην πλαζ του ΕΟΤ, χώρος που έχει (συν)δεθεί αναπόσπαστα με το παιδικό φεστιβάλ, αλλά και ολόκληρη η πόλη, που με φαντασία και όνειρο μπορεί να γίνει μια πόλη μαγική  για τα παιδιά! Η: 11-12/06 | Περισσότερα εδώΠαιΔικο Φεστιβαλ Αγίου Νικολάου

 

 • Στο Wood Water Wild, στην Παλαιά Καβάλα. Ένα φεστιβάλ μέσα στο πανέμορφο φυσικό περιβάλλον του Περιβαλλοντικού Μονοπατιού της Παλιάς Καβάλας. Με 2 επίσημους αγώνες ορεινού τρεξίματος και ορεινής ποδηλασίας. Με δραστηριότητες υπαίθρου (αναρρίχηση, τοξοβολία, flying fox κ.α.). Με οικολογικά εργαστήρια, εργαστήρια για παιδιά. Με εικαστικές δράσεις. Με συναυλίες και Dj’s. Με διαλέξεις και παρουσιάσεις. Με μια έκθεση χειροτεχνίας, παραδοσιακών προϊόντων και βιβλίου και με πολλές ακόμη εκδηλώσεις. Η: 18-19/06 | Περισσότερα εδώWood Water Wild

 

 • Στο Βωβούσα Φestival, στα Ζαγοροχώρια, παίρνουμε τα ελληνικά βουνά προσωπικά. Η θεματολογία του φεστιβάλ εστιάζει στο ορεινό υψόμετρο, την αειφόρο ανάπτυξη και την τέχνη του φακού (φωτογραφία, videoart, κιν/φος), χωρίς να λείπει η μουσική και τα εκπαιδευτικά εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους. Η Βωβούσα δεν είναι μόνο πολιτισμός, αλλά και ένας εναλλακτικός προορισμός για όσους αγαπούν το βουνό & το ποτάμι. Η: 30/07 – 06/08

 

 • Στο Μουσικό Χωριό, στον Άγιο Λαυρέντιο Πηλίου, μπορεί κανείς να συνδυάσει την γνωριμία με τη μουσική και τη γιορτή στην πλατεία του χωριού. Φέτος το Μουσικό Χωριό γιορτάζει 11 χρόνια καλλιτεχνικής συμβίωσης, πράξης και εκπαίδευσης στο χώρο της μουσικής, των μουσικών επιστημών, της ζωντανής δημιουργίας, του χορού, του θεάτρου, του λόγου, της ειδικής αγωγής και της καλλιέργειας του σώματος! Τα μεγάλα παιδιά μπορούν να συμμετέχουν σε εργαστήρια μουσικής ή κούκλας ενώ τα μικρά μπορούν να συμμετέχουν σε εργαστήρια κατασκευής μουσικών οργάνων ή παιχνιδιών με τις τέχνες!  Η: 18-24/08 & 26/08-01/09 | Περισσότερα εδώ > Μουσικό Χωριό

 

 • Στη Γιορτή Παραμυθιών, στην Κέα, θα ακούσεις δεκάδες παραμύθια και μύθους. Σε κάθε γωνιά του νησιού, θα γίνεσαι και πάλι παιδί και θα θυμάσαι τα παραμύθια που άκουγες όταν ήσουν μικρός. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παραστάσεις αφήγησης, μουσικά και εικαστικά δρώμενα, θέατρο, κουκλοθέατρο, θέατρο σκιών, παρουσιάσεις βιβλίων, ομιλίες, εκπαιδευτικά εργαστήρια για ενήλικες και παιδιά, όλα με άξονα το παραμύθι και τους μύθους. Το θέμα της φετινής διοργάνωσης είναι το “πείνα, δίψα, φαί, πιοτί”.  Η: 23 – 31/07  | Περισσότερα εδώΓιορτή Παραμυθιών

 

 • Στις Γιορτές της γης, στη Βλάστη Κοζάνης, μπορείς να συνδυάσεις το υπαίθριο camping στο βουνό με τη μουσική συνύπαρξη πολιτισμών. Μπορείς να απολαύσεις συναυλίες, θέατρο δρόμου, κουκλοθέατρο, να συμμετέχεις σε περιβαλλοντικά παιχνίδια, να αγοράσεις από το παζάρι βιολογικών προϊόντων και χειροτεχνιών και πολλά άλλα. Η: 07-10/07 | Περισσότερα εδώ > Στις Γιορτές της γης

 

 • Στο Houdetsi Festival, στο Ηράκλειο Κρήτης, τα παιδιά αλλά και οι συνοδοί τους έχουν τη δική τους σκηνή με παιδικές παραστάσεις, κουκλοθέατρο, δημιουργική απασχόληση και «παραμυθένια» ταξίδια. Πρόκειται για ένα τετραήμερο, όπου οι 5 ζωντανές μουσικές σκηνές, οι εκθέσεις οργανοποιίας, εικαστικών και τέχνης, τα πολυθεματικά δρώμενα και τα όμορφα, γραφικά σοκάκια του οικισμού, μας προσκαλούν να ακολουθήσουμε τον Λαβύρινθο των δικών μας αισθήσεων. Η: 04-07/08 | Περισσότερα εδώ > Houdetsi Festival

 

 • Στο Φεστιβάλ Ολύμπου, στην Πιερία, θα απολαύσεις κάτω από τον έναστρο ουρανό, ανάμεσα σε μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους, συναυλίες, θέατρο για παιδιά, χοροθέατρο και κινηματογράφο. Θα σκαρφαλώσεις στο κάστρο του Πλαταμώνα, το βλέμμα σου θα χαθεί στο απέραντο μπλε του ουρανού και της θάλασσας, θα νιώσεις  το καλοκαίρι στο απόλυτό του μεγαλείο. Δε διάλεξαν άδικα οι δώδεκα Θεοί του Ολύμπου τον τόπο ετούτο.  Η: Ιούλιος – Αύγουστος 2016 | Περισσότερα εδώΦεστιβάλ Ολύμπου

 

 • Στο Φεστιβάλ Αφήγησης Ολύμπου, στην Καλλιπεύκη. Περιλαμβάνει αφηγήσεις και ιστορίες απ΄όλο τον κόσμο για παιδιά και ενήλικες που διασκεδάζουν αλλά και προβάλλουν τη σοφία του κόσμου. Θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια, ενώ παράλληλα στο δάσος θα πραγματοποιούνται  ψυχαγωγικές δράσεις για παιδιά από φοιτήτριες του πανεπιστημίου και το απόγευμα στις 7 μ.μ. λίγο πριν το φως αρχίσει να πέφτει στο δάσος, η παιδική χορωδία της Σχολής Καραβάνα θα ανοίξει την μεγάλη ενότητα των αφηγήσεων, στην οποία παραμυθάδες από διάφορα μέρη της Ελλάδας και της Καλλιπεύκης θα αφηγηθούν ο καθένας με τον δικό του τρόπο.  Η: 24-25/06 | Περισσότερα εδώ > Φεστιβάλ Ολύμπου

 

 • Στο ΠαιδοCosmopolis, στην Καβάλα. Το Διεθνές Φεστιβάλ Cosmopolis πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2000 και από το 2002 έως και το 2009 αποτέλεσε ετήσιο σημείο αναφοράς στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης της Καβάλας. Το ΠαιδοCosmopolis είναι μεγάλο και σημαντικό κομμάτι της διοργάνωσης. Η συμμετοχή των παιδιών σε δρώμενα και εκδηλώσεις πολλαπλού πολιτισμικού χαρακτήρα τα κάνει κοινωνούς της διαφορετικότητας, της ισότητας και της μαγείας που είναι η ανθρώπινη φύση. Παιδικές ταινίες και παραστάσεις, παιχνίδια από τις φιλοξενούμενες χώρες και εργαστήρια στήνονται σε διάφορα σημεία της πόλης. Η: 21-24/07  | Περισσότερα εδώ > ΠαιδοCosmopolis

 

 • Στις Διαδρομές της Μάρπησσας, στην Πάρο.Με προορισμό τις “Διαδρομές στη Μάρπησσα”, βάλτε στις αποσκευές σας την καλή σας διάθεση και περιηγηθείτε στους προτεινόμενους σταθμούς, επισκέψιμους χώρους και εκθέσεις, που πλαισιώνονται από διαλέξεις, συναυλίες, παιχνίδια και εργαστήρια.Το φεστιβάλ έχει ως κεντρική ιδέα τη δημιουργία διαδρομών και σημείων ενδιαφέροντος μέσα στον παραδοσιακό οικισμό της Μάρπησσας, γύρω από θέματα αρχιτεκτονικής, λαογραφίας, μουσικής, εικαστικών και περιβάλλοντος. Έχει στόχο τη βιωματική προσέγγιση των δραστηριοτήτων, ώστε ο κάθε επισκέπτης να έχει ενεργό ρόλο στα δρώμενα. Η: 26-28/08 | Περισσότερα εδώ > Διαδρομές στη Μάρπησσα

 

 • Στο AnimaSyros, στην Ερμούπολη της Σύρου. Το Διεθνές Φεστιβάλ + Aγορά Κινουμένων Σχεδίων της Σύρου ξεκίνησε το 2008 κι έκτοτε πραγματοποιείται ετησίως στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων, την Ερμούπολη. Περιλαμβάνει προβολές ταινιών εμψύχωσης, εκτενή αφιερώματα σε διεθνή φεστιβάλ, δημιουργούς και στούντιο κινουμένων σχεδίων, εργαστήρια για παιδιά, εφήβους και ενήλικες, το εφαρμοσμένο οπτικοακουστικό εργαστήριο making of που καταγράφει λεπτό προς λεπτό το φεστιβάλ, πάρτυ κι άλλες παράλληλες δράσεις. Φέτος, το Animasyros εγκαινιάζει το τμήμα της Αγοράς που στοχεύει να αποτελέσει έναν πυρήνα δημιουργικής επαγγελματικής δικτύωσης και ανάδειξης συνεργιών μεταξύ των επαγγελματιών των κινουμένων σχεδίων. Η: 24-27/09 | Περισσότερα εδώ

ΑΦΙΕΡΩΜΑ κατασκηνώσεις: Για που το έβαλες αυτό το καλοκαίρι;

camp kids

Μπουγέλα, παιχνίδια, φιλίες, γέλια είναι μερικές μόνο από τις εικόνες που μου έρχονται στο μυαλό όταν σκέφτομαι την κατασκήνωση. Η απομάκρυνση από την οικογένειά μου και η αυτονομία που ένιωθα για εκείνες τις μαγικές ημέρες του καλοκαιριού είναι συναισθήματα που δε μπορώ εύκολα να περιγράψω.

Τέτοια εποχή οι γονείς αναρωτιούνται αν θα στείλουν τα παιδιά κατασκήνωση, τον τρόπο που θα έπρεπε να τους το ανακοινώσουν ή να διερευνήσουν τα δικά τους συναισθήματα γύρω από το θέμα αυτό, την επιλογή της κατασκήνωσης και άλλες τέτοιες σκέψεις που συνήθως συζητούν οι γονείς μεταξύ τους.

Οι Πυγολαμπίδες στο κλουβί ζήτησαν από τρεις κατασκηνώσεις της πόλης μας να “ρίξουν φως στην υπόθεση” και τις ευχαριστούμε για τη συμμετοχή τους!

Γονείς: Τα σχόλιά σας και οι εμπειρίες των παιδιών σας από κάποια κατασκήνωση είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτα κάτω από το άρθρο. Μπορούν να βοηθήσουν άλλους γονείς στην απόφασή τους.

Κατασκήνωση Τσαφ Τσουφ

tsaf tsoyf1 κατασκήνωση

Ιωάννης Ιορδανίδης, Διευθυντής της  Τσαφ Τσουφ 

Από ποια ηλικία μπορούν τα παιδιά να πάνε για πρώτη φορά στην κατασκήνωση και τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς ώστε να συμβάλλουν στην ομαλή ένταξη του παιδιού στη νέα του αυτή κοινωνία;

Το καλοκαίρι έρχεται, τα σχολεία κλείνουν και ο προβληματισμός των γονέων μεγαλώνει για το τι  θα γίνει με τα παιδιά, ειδικά όταν και οι δυο είναι εργαζόμενοι. Μια καλή λύση κυρίως για το παιδί αλλά και για τους γονείς είναι η κατασκήνωση.

Κατασκήνωση μπορούν πάνε παιδιά από 6-16 χρονών. Η απόφαση για τη συμμετοχή του παιδιού σε κάποια κατασκήνωση είναι σημαντικό να ληφθεί από κοινού. Παιδιά και γονείς πρέπει να συζητήσουν και να αποφασίσουν μαζί.

Όμως οι γονείς είναι αυτοί που θα φροντίσουν για την ομαλή ενσωμάτωση του παιδιού στη νέα πραγματικότητα. Τα παιδιά που θα επισκεφτούν για πρώτη φορά κατασκήνωση, καλό είναι οι γονείς να  φροντίσουν να τους λύσουν όλες τις απορίες. Μια καλή ιδέα είναι να επισκεφθούν γονείς και παιδιά μαζί το χώρο, ώστε να έχουν μια εικόνα του τι θα κάνουν και που. Στη γρήγορη προσαρμογή του παιδιού βοηθά και η σκέψη ότι εκεί θα βρει παιδιά που ήδη γνωρίζει είτε από το σχολείο, είτε από τον ευρύτερο κύκλο του.

Ο γονιός νιώθει λίγο άγχος στην προσπάθειά του να επιλέξει την κατάλληλη κατασκήνωση για το παιδί του. Υπάρχουν κάποιες συμβουλές που θα θέλατε να του δώσετε;

Ανασφάλεια όμως πολλές φορές κυριεύει τους γονείς που θα απομακρυνθούν για κάποιες μέρες από το παιδί τους. Όμως η συναναστροφή του παιδιού με άτομα συνομήλικά του το βοηθά να ανεξαρτητοποιηθεί και να κοινωνικοποιηθεί ευκολότερα ενώ αποκτά εμπειρίες και  ασχολείται με δημιουργικά πράγματα.

Η επιλογή της κατάλληλης κατασκήνωσης γίνεται ανάλογα με τα ενδιαφέροντα του παιδιού. Αν λοιπόν του αρέσουν τα σπορ οι γονείς μπορούν να επιλέξουν μια αθλητική κατασκήνωση. Αν πάλι τα ενδιαφέροντά του είναι γενικά, κάθε κατασκήνωση είναι κατάλληλη, καθώς το πρόγραμμα περιλαμβάνει μικρές εκδρομές, δημιουργική απασχόληση (ζωγραφική, θέατρο καλλιτεχνικά κ.λ.π.) και αθλητικές δραστηριότητες.

Πείτε μας λίγα λόγια για τη δική σας κατασκήνωση, τις περιόδους που μπορεί κάποιος να συμμετέχει, καθώς και αν έχετε κάποια ειδικά πακέτα για οικογένειες με ειδικά οικονομικά βάρη. Πότε ξεκινούν οι εγγραφές;

Στη γραφική παραλία του Οφρυνίου Καβάλας το 1991 οραματιστήκαμε μια κατασκήνωση διαφορετική από τις άλλες. Η διαφορετικότητα της κατασκήνωσης ΤΣΑΦ ΤΣΟΥΦ ήταν η διαμονή των παιδιών. Τοποθετήθηκαν στα 53 στρέμματα της κατασκήνωσης 40 βαγονάκια ειδικά διαμορφωμένα και θερμομονωμένα κάτω από τη σκιά των δέντρων.

Η ανταπόκριση των παιδιών για την επιλογή μιας ξεχωριστής κατασκήνωσης ήταν παρά πολύ μεγάλη από το πρώτο χρόνο λειτουργίας.Γι αυτό λοιπόν τον επόμενο χρόνο η κατασκήνωση διπλασίασε τη δυναμικότητα της τοποθετώντας ακόμη 40 βαγονάκια.Όλα αυτά τα χρόνια αναβαθμίζοντας και τελειοποιώντας τις εγκαταστάσεις μας έχουμε καταφέρει να κρατήσουμε τη διαφορετική ταυτότητα μας μέσα στο χώρο των κατασκηνώσεων.

Μετά από 20 και πλέον έτη επιτυχημένης πορείας στο χώρο των παιδικών κατασκηνώσεων και μετρώντας χιλιάδες χαμόγελα παιδιών και γονέων, η κατασκήνωση Τσαφ-Τσουφ επεκτείνεται στην πανέμορφη Χαλκιδική, μέσα σε έναν μοναδικό ελαιώνα ανάμεσα στη Νικήτη και στον Ν.Μαρμαρά ιδρύοντας φέτος την κατασκήνωση ΤΣΑΦ- ΤΣΟΥΦ EXPRESS.

Οι εγγραφές των κατασκηνωτών και για τις δυο κατασκηνώσεις μας έχουν    ήδη ξεκινήσει και διαρκούν έως την πλήρωση των θέσεων. Υπάρχουν αρκετά ασφαλιστικά ταμεία που καλύπτουν δωρεάν κατασκηνωτική δαπάνη  για τα παιδιά των ασφαλισμένων τους. Επίσης ήδη έχει ανοίξει η εφαρμογή από τον ΟΑΕΔ που αφορά ΔΩΡΕΑΝ κατασκήνωση για παιδιά ανέργων και μισθωτών με οικογενειακό εισόδημα έως 26.000€.

Για περισσότερες  πληροφορίες και διευκρινήσεις οι γονείς μπορούν να επισκεφτούν τα site μας www.tsaftsouf.gr ,  www.tsaftsoufexpress.gr και στο τηλέφωνο 2310-552522

Λίγα Λόγια για τον Ιωάννη Ιορδανίδη

Είναι απόφοιτος ΤΕΦΑΑ καθηγητής Φυσικής Αγωγής, με μεγάλη κατασκηνωτική εμπειρία μια και δραστηριοποιείται στο χώρο των κατασκηνώσεων από το 1990.

Κατασκήνωση ΧΑΝΘ

ymca κατασκήνωση

Πάνος Γκουλιαμτζής Προïστάμενος Κατασκηνώσεων ΧΑΝΘ & Εκπαίδευσης Στελεχών

Από ποια ηλικία μπορούν τα παιδιά να πάνε για πρώτη φορά στην κατασκήνωση και τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς ώστε να συμβάλλουν στην ομαλή ένταξη του παιδιού στη νέα του αυτή κοινωνία;

Οι κατασκηνωτές μας έχουν ηλικία 7-13 ετών και από 14 χρονών αρχίζει η διαδικασία εκπαίδευσης για όσους θέλουν να συνεχίσουν στην κατασκήνωση ως στελέχη.

Είναι εξαιρετικά βοηθητικό για ένα παιδί που, δυσκολεύεται να αποχωριστεί τους γονείς του, εκείνοι να δημιουργήσουν μια «τεχνητή προσδοκία» για την κατασκήνωση, ώστε να δημιουργηθεί ο ενθουσιασμός στο παιδί και να περιμένει την έναρξη της περιόδου, αντί να σκέφτεται ότι πλησιάζει η μέρα που θα αφήσει τους γονείς του. Είναι αρκετά συνηθισμένο και φυσιολογικό τα παιδιά να νιώθουν μια αγωνία όταν φεύγουν από το σπίτι για μια παρατεταμένη χρονική περίοδο. Με το να πείτε στο παιδί σας ότι θα σπεύσετε τρέχοντας στην περίπτωση που θα επιθυμήσει το σπίτι του, βαδίζετε σίγουρα στο δρόμο… προς τα προβλήματα! Είναι καλύτερα να θεωρήσετε ότι το παιδί σας θα τα καταφέρει και να μεταφέρετε την πεποίθησή σας σε αυτό, πριν την αναχώρηση για την κατασκήνωση.

Υπάρχουν και άλλες μικρές πρακτικές συμβουλές, όπως το να «Ζήσετε με μια βαλίτσα» για μια εβδομάδα, ως προπόνηση, ή να ξεκινήσετε να σβήνετε σε ένα ημερολόγιο τις μέρες μέχρι να έρθει η κατασκήνωση, αλλά αυτά είναι καλύτερα να εξηγηθούν από κοντά, ή έστω μέσω τηλεφώνικά.

Ο γονιός νιώθει λίγο άγχος στην προσπάθειά του να επιλέξει την κατάλληλη κατασκήνωση για το παιδί του. Υπάρχουν κάποιες συμβουλές που θα θέλατε να του δώσετε;

Η κατασκήνωση είναι οι άνθρωποι της. Οπότε συνιστούμε, πρώτιστα, την προσωπική επαφή με τους υπεύθυνους της εκάστοτε κατασκήνωσης, και συνεπικουρικά την άντληση πληροφοριών από φίλους ή γνωστούς που πηγαίνουν στη κατασκήνωση αλλά και με αυτούς που πήγαιναν παλαιότερα, ιδιαίτερα με όσους έφτασαν στην ηλικία του προσωπικού. Επιπλέον, ακόμα και από την ιστοσελίδα, ο κάθε γονιός μπορεί να συνεκτιμήσει, την παράδοση και την εμπειρία κάθε κατασκήνωσης, τους σκοπούς,  την φιλοσοφία και τη διαφορετικότητα του προγράμματος των δραστηριοτήτων της και, τέλος, την αγάπη προηγούμενων κατασκηνωτών για το μέρος που μεγάλωσαν.

Πείτε μας λίγα λόγια για τη δική σας κατασκήνωση, τις περιόδους που μπορεί κάποιος να συμμετέχει, καθώς και αν έχετε κάποια ειδικά πακέτα για οικογένειες με ειδικά οικονομικά βάρη. Πότε ξεκινούν οι εγγραφές;

Η ΧΑΝΘ έχει μια κατασκήνωση στον Άγιο Νικόλαο Χαλκιδικής από το 1972 και μία στον Αι Γιάννη Πηλίου από το 1924. Επιπλέον έχει κατασκηνωτικά προγράμματα για εφήβους 13-17 ετών, το Εκπαιδευτικό Κέντρο Νυμφαίου, την Περιπέτεια στην Πίνδο, την Περιπέτεια Πηλίου και την Ιστιοπλοϊκή Εξόρμηση στις Βόρειες Σποράδες.  Οι εγγραφές μας έχουν ξεκινήσει όπως κάθε χρόνο από τις αρχές Φεβρουαρίου.

Για εμάς η κατασκήνωση είναι κάτι πολύ περισσότερο από απλές καλοκαιρινές διακοπές. Είναι το μέρος που πλάσαμε, την προσωπικότητά μας, κοιμηθήκαμε κάτω από ένα δέντρο, αντιμετωπίσαμε τους φόβους και τις δυσκολίες βασιζόμενοι στις δικές μας δυνάμεις και φυσικά, εκεί που είδαμε για πρώτη φορά καθαρό έναστρο ουρανό παρέα με τους φίλους μας, τους οποίους κάναμε όταν ήμασταν πιτσιρικάδες και κρατάμε ακόμα.

Το πρόγραμμα των κατασκηνώσεων μας, πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα, θεωρείται από πολλούς απαιτητικό και «μακριά από τον πολιτισμό», χωρίς περιττές ανέσεις. Η αλήθεια είναι ότι, η στόχευση του προγράμματος των κατασκηνώσεων μας έχει να κάνει με τον τρόπο που βλέπουμε εμείς την όλη κατασκηνωτική εμπειρία: σαν μια δυνατότητα να ανακαλύψει ο καθένας μας τον εαυτό του μέσα από την αλληλεπίδραση με τους γύρω του και, όπως όλες οι δραστηριότητες της ΧΑΝΘ, να «αναπτύξει ισόπλευρα το σώμα, την ψυχή και το πνεύμα του». Καθημερινός μας στόχος μας είναι να δίνουμε ερεθίσματα και να δημιουργούμε εμπειρίες μέσα από τις οποίες οι κατασκηνωτές θα βελτιώνουν τις ικανότητες τους και θα αναπτύσσουν την προσωπικότητα τους.Πολλά πράγματα φαντάζουν εκ των προτέρων δύσκολα ή και ανέφικτα, όταν τελικά δούμε τους εαυτούς μας σαν δυνατότητες και ξεπεράσουμε τα αόρατα όρια που οι ίδιοι βάζουμε στους εαυτούς μας, τότε όλα είναι εφικτά. Και αυτό είναι κάτι που μάθαμε στην κατασκήνωση και εφαρμόζουμε από τότε καθημερινά στη μετέπειτα ζωή μας!

Πληροφορίες για όλα αυτά μπορεί να βρει κανείς στην ιστοσελίδα μας, www.ymca.gr ή στο τηλέφωνο 231 600 1000.

Για ανέργους, χαμηλόμισθους και ασφαλισμένους του ΙΚΑ με οικογενειακό εισόδημα έως 26.000€ προσφέρουμε δωρεάν ολόκληρη την Γ περίοδο (22 ημέρες). Η περίοδος εγγραφών έχει ξεκινήσει. Σας περιμένουμε και θα χαρούμε να διευκρινίσουμε οποιαδήποτε απορία σας!

Κατασκήνωση Χαλκιδικής: www.facebook.com/camp.ymca

Κατασκήνωση Πηλίου: www.facebook.com/pilio.ymca

Περιπέτεια στην Πίνδου: www.facebook.com/pindos.ymca

Ορεινό Εκπαιδευτικό Κέντρο Νυμφαίουwww.facebook.com/oreinokentronymfaiou

Ιστιοπλοϊκή Εξόρμηση: www.facebook.com/istioploiki

Λίγα Λόγια για τον Πάνο Γκουλιαμτζή

Γεννήθηκε το 1980 στην Θεσσαλονίκη, σπούδασε στην Σχολή Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος στο ΑΠΘ και έκανε μεταπτυχιακό στην Σχολή Βιολογίας του ΑΠΘ.

Ξεκίνησε στην ΧΑΝΘ για να μάθει μπάσκετ, αλλά τον κέρδισαν οι κατασκηνώσεις. Από μικρός ξεκίνησε ως κατασκηνωτής στην κατασκήνωση της Χαλκιδικής και δεν σταμάτησε ποτέ. Πέρασε από το Νυμφαίο ως στέλεχος και συνέχισε ως εθελοντικό προσωπικό για πολλά χρόνια στην κατασκήνωση της Χαλκιδικής, στην κατασκήνωση του Πηλίου και στην Περιπέτεια στην Πίνδο. Επίσης ασχολήθηκε εθελοντικά με την Σχολή Στελεχών από το 1997 όπου διετέλεσε εκπαιδευτής και μέλος της Ομάδας Επεξεργασίας Προγράμματος μέχρι το 2009.

Από το 2009 εργάζεται στον Τομέα Κατασκηνώσεων και Εκδρομών της ΧΑΝΘ ως υπεύθυνος κατασκήνωσης Χαλκιδικής και παράλληλα είναι υπεύθυνος του Τμήματος Εκπαίδευσης Στελεχών. Τα καλοκαίρια συμμετέχει στην Περιπέτεια στην Πίνδο και στην κατασκήνωση της Χαλκιδικής ως διευθυντής. Από το 2015 είναι προϊστάμενος του τομέα κατασκηνώσεων και εκδρομών.

Κατασκήνωση Happy Days

happy days κατασκήνωση

Κωνσταντίνος Ιωαννίδης, Αρχηγός Kατασκήνωσης Happy Days

Από ποια ηλικία μπορούν τα παιδιά να πάνε για πρώτη φορά στην κατασκήνωση και τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς ώστε να συμβάλλουν στην ομαλή ένταξη του παιδιού στη νέα του αυτή κοινωνία;

Τα παιδιά μπορούν να πάνε πρώτη φορά κατασκήνωση από την ηλικία των 6 ετών. Οι γονείς πρέπει να είναι έτοιμοι ψυχολογικά για την ένταξη του παιδιού τους στη νέα τους αυτή κοινωνία και να γνωρίζουν πως η κατασκήνωση είναι ένας θεσμός που λειτουργεί πάνω απ όλα με ΑΣΦΑΛΕΙΑ για τα παιδιά. Και να γνωρίζουν πως μόνο με την συνεργασία τους θα τα καταφέρουμε να περάσουν τα παιδιά τους αξέχαστα στην κατασκήνωση.

Ο γονιός νιώθει λίγο άγχος στην προσπάθειά του να επιλέξει την κατάλληλη κατασκήνωση για το παιδί του. Υπάρχουν κάποιες συμβουλές που θα θέλατε να του δώσετε;

Ο γονιός πρέπει να ακολουθήσει το ένστικτο του παιδιού του και να το στείλει στην κατασκήνωση που θα επιλέξει το ίδιο. Λόγω εμπειρίας μπορούμε να πούμε στους γονείς να είναι ψύχραιμοι, να υποστηρίξουν την προσπάθεια του παιδιού τους και πριν πάρουν οποιαδήποτε απόφαση για πιθανή πρόωρη αναχώρηση του παιδιού από την κατασκήνωση να το συζητήσουν με τα στελέχη μας, έτσι ώστε να μην μείνει σαν τραυματική εμπειρία στο παιδί.

Πείτε μας λίγα λόγια για τη δική σας κατασκήνωση, τις περιόδους που μπορεί κάποιος να συμμετέχει, καθώς και αν έχετε κάποια ειδικά πακέτα για οικογένειες με ειδικά οικονομικά βάρη. Πότε ξεκινούν οι εγγραφές;

Η κατασκήνωση happy days λειτουργεί από το 1990 και βρίσκεται στην παραλία Βατοπεδίου, στο δεύτερο πόδι Χαλκιδικής, σε μια καταπράσινη έκταση 50 στρεμμάτων μπροστά στη θάλασσα. Η κατασκήνωση happy days έχει στόχο να μένει αξέχαστη σε όλες τις παιδικές ψυχές περιμένοντας όλο το χειμώνα να έρθει και πάλι το καλοκαίρι κάτι που έχουμε πετύχει. Φιλοσοφία μας είναι να γνωρίσουν και να αγαπήσουν τα παιδιά την κατασκήνωση και το κατασκηνωτικό πνεύμα. Να μάθουν να είναι ανεξάρτητα, να μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν, να κοινωνικοποιηθούν κάνοντας νέους φίλους και να περάσουν καλά. Οι περίοδοι διαφοροποιούνται ανάλογα με το πρόγραμμα που θα έρθει το κάθε παιδί, ξεκινάνε από 20 Ιουνίου και τελειώνουν 25 Αυγούστου. Πολλές οικογένειες μπορούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για ανέργους και χαμηλόμισθους. Οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει. Για περισσότερες  πληροφορίες και διευκρινήσεις οι γονείς μπορούν να επισκεφτούν το site μας www.happydays.gr , το facebook Happy Days Camp και στο τηλέφωνο 2310239891.

Λίγα λόγια για τον Κωνσταντίνο Ιωαννίδη

Στις ερωτήσεις έχει απαντήσει ο Αρχηγός της κατασκήνωσης, Κωνσταντίνος Ιωαννίδης, καθηγητής Φυσικής Αγωγής και προπονητής καλαθοσφαίρισης. Είναι υπεύθυνος σε ακαδημία μπάσκετ, γνωρίζοντας τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες της κάθε ηλικίας. Διαθέτει μακροχρόνια κατασκηνωτική εμπειρία (από το 1996 σε άλλες κατασκηνώσεις και από το 2001 στην Happy Days ). Έχει περάσει από όλες τις βαθμίδες της ιεραρχίας (ομαδάρχης, κοινοτάρχης, υπαρχηγός) και έχει άριστη διοικητική και παιδαγωγική κατάρτιση όντας γνώστης των διεθνών κατασκηνωτικών προγραμμάτων.

Αλήθεια τι σημαίνει κατασκήνωση για εσένα;

“Δυστυχώς όσο και να προσπαθώ δε μπορώ να περιγράψω τι ακριβώς σημαίνει κατασκήνωση για μένα. Και μάλιστα, τι σημαίνουν οι κατασκηνώσεις που πήγαινα τόσα χρόνια. Καθώς πρόκειται για τις κατασκηνώσεις της ΧΑΝ σε Χαλκιδική και Πήλιο. Με όσους φίλους που δεν έχουν βρεθεί εκεί και αν το έχω συζητήσει, κανένας δεν μπόρεσε να αντιληφθεί το κλίμα, τις συγκινήσεις και τον αντίκτυπο που σου αφήνουν 20 μονάχα μέρες καλοκαιριού. Μικρά μυστικά και εμπειρίες που θα σε δένουν για πάντα με κάποιους ανθρώπους όσα χρόνια κι αν περάσουν, όσα χρόνια κι αν κάνεις για να τους ξανασυναντήσεις. Δεν ξέρω πώς θα ήμουν αν δεν ήμουν κατασκηνώτρια και στέλεχος της ΧΑΝ. Μάλλον τελείως διαφορετική.”

Αιμιλία ΡοδοπούλουΚηπολόγιο

Δείτε εδώ τις Κατασκηνώσεις της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας

Ώρα για γρανίτες και παγωτά!

icec

Ζέστη, ζέστη, ζέστη  και όλοι ψάχνουμε δροσιά… με κάθε τρόπο.

Και στον ουρανίσκο μας. Τι άλλο λοιπόν από παγωτάκι, παγωτίνια, γρανίτες!

Πόσο μάλλον που είναι και τόσο εύκολο να γίνουν σε οικιακές κουζίνες με απαραίτητους βοηθούς τα παιδιά μας!

Προτείνουμε λοιπόν, για τον πιο καυτό μήνα του χρόνου το πιο δροσερό έδεσμα για όλες τις ώρες (ακόμα και τις νυχτερινές, και χωρίς τύψεις). Διαλέξτε την ημέρα, την ώρα και τον τρόπο και καλή διασκέδαση.

1η επιλογή

Στον αποχυμωτή ή στο multi φτιάξτε χυμό από φρούτα εποχής που έχουν έντονο  χρώμα και άρωμα, ροδάκινα, βερίκοκα, ακτινίδια, πεπόνι και καρπούζι (το χειμώνα προτιμήστε μήλο και πορτοκάλι, την άνοιξη κεράσια και φράουλες κ.ο.κ). Κρατήστε και κάποια μικρά κομματάκια από τα φρούτα. Καρφώστε σε ξυλάκια παγωτού ένα κομμάτι φρούτου για να μπορούν να σταθούν όρθια. Τοποθετήστε τα μέσα σε πλαστικά ποτηράκια. Προσθέστε στον πολτό λίγο μέλι και γεμίστε με αυτόν τα ποτηράκια.  Βάλτε στην κατάψυξη. Σε 2-3 ώρες θα είναι έτοιμα!

plastic for ice

2η επιλογή

Αν έχετε στο ψυγείο σας χυμό από διάφορα φρούτα μπορείτε μέσα σε λίγα λεπτά να δημιουργήσετε τις δικές σας γρανίτες! Αγοράστε από το εμπόριο ειδικές πλαστικές θήκες που μοιάζουν με ξυλάκια παγωτού ή χρησιμοποιήστε πλαστικό ποτηράκι με ένα δικό σας ξυλάκι. Γεμίστε τις με χυμό της αρεσκείας σας και κλείστε τις θήκες με τα καπάκια τους που έχουν ενσωματωμένο ‘ξυλάκι’ ή στα δικά σας ποτηράκια, αφήστε λίγο να σφίξει στην κατάψυξη και μετά τοποθετήστε ένα ξυλάκι στο κέντρο. Βάλτε τις θήκες στην κατάψυξη του ψυγείου σας και αφήστε τις για τουλάχιστον δύο ώρες.

3η επιλογή

2 φλυτζάνια πολτοποιημένα φρούτα (πεπόνι, καρπούζι, ροδάκινο, βερίκοκα κα)

Για το σιρόπι:

1 φλυτζάνι (τσαγιού) ζάχαρη

1 φλυτζάνι νερό

2 κουταλιές γλυκόζη

2 κουταλιές χυμός λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Φτιάχνουμε το σιρόπι, βράζοντας όλα τα υλικά μαζί για 5 λεπτά.

Μόλις κρυώσει, ανακατεύουμε καλά με τα πολτοποιημένα φρούτα, μοιράζουμε σε κυπελάκια και βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσει.

Αν θέλουμε να γίνουν πιο αφράτες οι γρανίτες, μπορούμε να προσθέσουμε παγωτό βανίλια ή γιαούρτι.

4η επιλογή Παγωτό χωρίς παγωτομηχανή

ΥΛΙΚΑ

1 γάλα εβαπορέ

1 γάλα ζαχαρούχο

250 ml φυτική κρέμα,

1 φρέσκια ή χημική βανίλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε την φυτική κρέμα στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει και προσθέτουμε σιγά σιγά το ζαχαρούχο γάλα, το εβαπορέ και τη βανίλια. Βάζουμε στο μίγμα σε ειδικό μπολ και αφήνουμε στην κατάψυξη για 3-4 ώρες.

ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ

Μπορούμε να προσθέσουμε φρούτα πολτοποιημένα ή σε κομμάτια, κακάο, πραλίνα φουντουκιού, ξηρούς καρπούς, κα

Μπορούμε επίσης να τοποθετήσουμε μια ποσότητα ανάμεσα σε 2 μπισκότα και να το τυλίξουμε σε χρωματιστές τρούφες.

Καλοκαίρι ίσον σκανταλιά

pipic

Γράφει η Αντιγόνη Χαρατσίδου

 

Εσύ πόσα παγωτά έφαγες; Εγώ τα μετράω και δεν βγαίνουν σωστά, μάλλον κάποιες μέρες έτρωγα διπλό. Δεν πειράζει, καλοκαίρι είναι. Και το καλοκαίρι όλα επιτρέπονται.

Το λέει και η Άστριντ Λίντγκρεν μέσα από τα βιβλία της. Η αγαπημένη μας Σουηδέζα συγγραφέας κατάφερε να φτιάξει παιδικούς ήρωες μοναδικούς και σκανταλιάρικους που αντέχουν στο χρόνο αν σκεφτεί κανείς ότι τα βιβλία της πρωτοεκδόθηκαν πάνω από μισό αιώνα πριν.

Έρχεται πρώτη η Πίπη. Με τις φακίδες και τα καροτί μαλλιά, τις μακριές κάλτσες και τα ανδρικά παπούτσια. Ένα κορίτσι που ζει μόνο του σαν αγρίμι, στη Βίλλα Βιλεκούλα, με το πιθηκάκι της και το άλογό της. Εκεί γείτονές της είναι δύο αδερφάκια, η Ανίκα και ο Τόμι, που ζουν μια ήσυχη και συνηθισμένη ζωή σ’ ένα χωριό τους Σουηδίας. Με την Πίπη στη ζωή τους τίποτα δεν θα είναι ξανά το ίδιο. Θα φτάσουν μέχρι και τις Νότιες Θάλασσες μαζί.

Ο Μικές (Εμίλ στα σουηδικά βιβλία) είναι ένα αγοράκι που κανείς δεν ξέρει πώς καταλήγει κάθε φορά τιμωρημένο για σκανταλιές σε μια αποθήκη. Δεν φταίει εκείνος για παράδειγμα που το κεφάλι του κατέληξε σε μία σουπιέρα. Στην αποθήκη φτιάχνει μικρά ξυλόγλυπτα για να περάσει η ώρα. Στο τέλος όλοι εκπλήσσονται από τον όγκο της δουλειάς και από την ομορφιά των έργων του.

Τα έξι διαβολάκι του μικρού χωριού ζουν στο Μπούλερμπι. Μόλις κλείσουν τα σχολεία πετάγονται στο δάσος για να μαζέψουν βατόμουρα και γιορτάζουν τον ήλιο του μεσοκαλόκαιρου με γαϊτανάκι. Κοιμούνται στα χωράφια και κάνουν άφοβα ωτοστόπ (αυτό με είχε εντυπωσιάσει πολύ).

Αυτό που δίνουν τα βιβλία της Λίντγκρεν είναι μια διάχυτη αίσθηση ελευθερίας. Αυτό που τόσο μας λείπει στις κουρδισμένες μας ζωές στην πόλη. Για περισσότερες λεπτομέρειες, φέτος το καλοκαίρι αφήστε ελεύθερα τα παιδιά στη φύση και δείτε τι θα συμβεί…

Τα βιβλία της Άστριντ Λίντγκρεν κυκλοφορούν κυρίως από τις εκδόσεις Ψυχογιός σε παλιές και νέες εκδόσεις.

Α, και Ιωάννα έχει και θεματικό πάρκο στη Σουηδία με τους ήρωες. Θα μας πας με το @the paper boat;

 

Λίγα Λόγια για την Αντιγόνη Χαρατσίδου

Η Αντιγόνη Χαρατσίδου είναι δικηγόρος, ζει στη Θεσσαλονίκη και από μικρή καταβροχθίζει βιβλία. Για να ικανοποιήσει το πάθος της έπεισε την οικογένειά της να ανοίξει βιβλιοπωλείο. Εκεί θα τη βρείτε να κυνηγάει το μικρό της γιο, που κληρονόμησε την ίδια αγάπη για τις τυπωμένες σελίδες. Μας μιλάει για βιβλία.

Το κουτί πρώτων βοηθειών για το καλοκαίρι

1st-aid-kids

Γράφει η Κική Καλούδη, ιδρύτρια του www.amamelis.eu

Δεν είχα ποτέ, δεν κουβαλούσα τίποτα, όλα αυτά βέβαια πριν τη γέννηση του Γιώργου, του μικρού μας. Όταν όμως άρχισε να περπατάει, σκέφτηκα πως έπρεπε να οργανωθώ, δεν θα ήθελα να τρέχω πανικόβλητη στο κοντινότερο φαρμακείο με το πρώτο του πέσιμο.

Έτσι άρχισα να σκέφτομαι τι θα ήταν χρήσιμο να έχω μαζί μου, για να μπορώ να αντιμετωπίσω κάποιες καταστάσεις και κατέληξα σε κάτι που θεωρώ πως είναι πολύ πρακτικό. Έχω λοιπόν 2 “κουτιά” πρώτων βοηθειών, ένα μικρό με τα απολύτως απαραίτητα που μπορώ να έχω πάντα μαζί μου και το κουβαλώ σε όλες μας τις εξορμήσεις. Και το δεύτερο έχει όλα τα υπόλοιπα και βρίσκεται στο χώρο διαμονής μας.

Το “μικρό” κουτί πρώτων βοηθειών περιέχει:

 • τσιρότα – διάφορα μεγέθη, καλή επιλογή για το καλοκαίρι είναι τα αδιαβροχα

 • επίθεματα γάζας αποστειρωμένα

 • φυσικά δάκρυα, στείρο οφθαλμικό διάλυμα

 • τσιμπιδάκι και μια βελόνα – τα αγκάθια του αχινού βγαίνουν πιο εύκολα με βελόνα

 • μαντιλάκια ποτισμένα με αιθυλική αλκοόλη – για καθαρισμό εργαλείων

 • αλοιφή για τσίμπημα από έντομα π.χ.  μέλισσα  ή αιθέριο έλαιο Λεβάντας – 1 σταγόνα στη περιοχή

 • χαπάκια δραμαμίνης για τη ναυτία / ή αιθέρια έλαια τζίντζερ  ή μέντα

 • κολλητική ταινία για να στερεώνουμε γαζες

 • εντομωαποθητικό / ή αντικουνουπικό με αιθέρια έλαια για μικρά παιδιά*

Το δεύτερο κουτί, που συμπληρώνει το πρώτο, περιέχει:

 • αντιπυρετικό φάρμακο – για τα παιδιά & για τους ενήλικες

 • παυσίπονα

 • Φυσιολογικός ορός – χρήση για καθαρισμό πληγών & καταρροή

 • Φυσικό ενεργό άνθρακα, σε κάψουλες – χρήσιμο στη ταξιδιωτική διάρροια και σαν αντίδοτο σε δηλητηριάσεις και σε υπερδοσολογία φαρμάκων.

 • Αλόε Βέρα τζελ – χρήσιμο σε ήπια εγκαύματα, κνησμό & φαγούρα

 • Gelpack για κρυοθεραπεία – όταν θέλουμε να περιορίσουμε τη κυκλοφορία του αίματος & να μειώθεί η φλεγμονή και το οίδημα. Χρήσιμο σε διαστρέμματα και φλεγμονές αρθρώσεων, εξάρθρωση, πρήξιμο, χτυπήματα και μώλωπες, πονόδοντο, ρινορραγίες κ.α.

 • ψαλίδι

 • σύριγγα – για χορήγηση φαρμάκων σε νήπια

 • θερμόμετρο

 • ελαστική γάζα

Νομίζω πως με τα παραπάνω καλύπτουμε πολλές καταστάσεις και μικρό-ατυχήματα που μπορούμε να αντιμετωπίσουμε μόνοι μας, στο χώρο μας. Επίσης δεν ξεχνάμε να έχουμε μαζί μας στις διακοπές βιβλιάρια υγείας και να ενημερωθούμε για το κοντινότερο κέντρο υγείας.

*Αντικουνουπικό & καταπραϋντικό με αιθέρια έλαια για μικρά παιδιά & εγκύους μπορείτε να βρείτε στην www.amamelis.gr

Λίγα λόγια για την Κική Καλούδη

kiki-bio

Η Κική Καλούδη είναι μαμά του μικρού Γιώργου και μαζί με τη καρδιακή της φίλη Αλεξία Σεραφειμίδου συνδημιούργησαν την Amamelis Αιθέρια & Φυτικά Έλαια, με moto “Ομορφιά & Υγεία σε τέλεια Ισορροπία”. Το πάθος της για την ολιστική θεραπεία, και ιδιαίτερα την Αρωματοθεραπεία πήρε σάρκα και οστά το 2012 και από τότε μένει πιστή στο να παρέχει στους πελάτες τους αγνά αιθέρια έλαια εξαιρετικής ποιότητας.

11 συμβουλές για σωστό αλλά και τρελό παιχνίδι στη θάλασσα

underwater

Γράφει ο Νικόλας Χατζηγιακουμής, υπεύθυνος προγράμματος Βρεφικής κολύμβησης ΙΧΘΕΙΣ

Το καλοκαίρι έφτασε και ήρθε η ώρα τα μικρά μας ψαράκια να ξεχυθούν στις παραλίες…

Από την πρώτη κιόλας μέρα στη θάλασσα η πλειοψηφία των βρεφών περνάει τέλεια. Ωστόσο μην απογοητευτείς αν το παιδί σου φοβηθεί ή δείξει ότι δεν ενδιαφέρεται καθόλου.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους θα μπορούσε να αντιδράσει αρνητικά ένα βρέφος που αντικρίζει για πρώτη φορά την αχανή θάλασσα και την άμμο που δεν έχει συνηθίσει.

Παρακάτω θα σου δώσουμε λίγες συμβουλές για ασφαλή αλλά και χαρούμενη κολύμβηση!

1. Μην απογοητεύεσαι αν το παιδί τρομάξει!

Αρχικά, καλό είναι να μπούμε στη θέση του παιδιού μας. Για τα βρέφη η θάλασσα μοιάζει με ένα αχανές ζωντανό τοπίο νερού που κινείται ασταμάτητα… κι είναι και λίγο κρύο εδώ που τα λέμε! Γι’ αυτό, λοιπόν, αν του δώσεις λίγο χρόνο να αφουγκραστεί τις νέες συνθήκες, είναι σίγουρο ότι θα τη λατρέψει.

2. Απόλαυσε το νερό μαζί του

Τα παιδιά είναι πολύ ισχυροί δέκτες της ενέργειάς μας. Αν είμαστε εμείς χαλαροί θα μπορέσει και το παιδί να ξεπεράσει τους τυχόν φόβους του. Μόνο έτσι θα περάσουμε όμορφα μαζί του αλλά θα δεθούμε και περισσότερο.

3. Μη πιέζεις ποτέ το παιδί για το οτιδήποτε!

Τα παιδιά, σε όποια ηλικία κι αν είναι, μαθαίνουν μόνο μέσα από το παιχνίδι, οπότε καλό είναι να επιστρατεύσουμε όλη μας τη φαντασία ώστε να γίνει η εξόρμηση στην παραλία ευχάριστη.

Για τα βρέφη 10 λεπτά είναι αρκετά για μια πρώτη επαφή με τη θάλασσα. Όσο μεγαλώνουν, μας δείχνουν τα ίδια τα παιδιά πόσο χρόνο θέλουν να περνάνε στο νερό. Ωστόσο, όσο κι αν το θέλουν, η υπερβολική έκθεση στον ήλιο – με ή χωρίς καπελάκι –  ή οι πολλές βουτιές καλό είναι να αποφεύγονται.

4. Κι όμως! Απαγορεύονται τα μπρατσάκια!

Όταν έρθει η ώρα και το παιδί σας νιώσει έτοιμο να μπει στη θάλασσα, μη χρησιμοποιήσετε μπρατσάκια αλλά μακαρόνι! Τα μπρατσάκια είναι αντικολυμβητικά καθώς δεν ευνοούν την κίνηση των χεριών. Το παιδί επαναπαύεται και δεν μαθαίνει να χτυπάει χέρια. Άσε που το μακαρόνι έχει χίλιες δύο χρήσεις για παιχνίδια στο νερό, τις οποίες και θα αναπτύξουμε σε επόμενό μας άρθρο.

5. Οι κανόνες φαγητού

Προτείνεται τα παιδιά να μην τρώνε τουλάχιστον 2-3 ώρες πριν, αλλά ούτε κατά τη διάρκεια της κολύμβησης.

Τα υγρά αντιθέτως συστήνονται ανεπιφύλακτα!

6. Η προστασία από τον ήλιο

Το αντηλιακό μέχρι 30 δείκτη – που δεν έχει επιπλέον χημικά- προτείνεται περισσότερο από τους ειδικούς.

Καλό είναι να μην χρησιμοποιείτε γυαλιά ηλίου μέχρι την ηλικία των επτά ετών, διότι συνηθίζει το μάτι και “τεμπελιάζει”.

7. Τα μάτια σας δεκατέσσερα!

Το μακαρόνι, η σανίδα κι άλλα σωσίβια πλεύσης δεν αντικαθιστούν  την επιτήρηση.

Γι αυτό να είστε προσεκτικοί καθ όλη τη διάρκεια παραμονής του παιδιού σας στο νερό όσο εξοικειωμένο κι αν είναι με την κολύμβηση! Και μην ξεχνάτε! Οι πιο τολμηροί είναι και οι πιο επίφοβοι. Προσοχή στα στρώματα και τις μπάλες που παίρνει ο αέρας στη θάλασσα και μπορούν να απομακρύνουν το παιδί από ασφαλές σημείο.

Μην επιτρέπετε στο παιδί σας να κολυμπάει όταν υπάρχει κύμα ή θαλάσσιο ρεύμα, το οποίο δεν είναι επικίνδυνα μόνο για τα παιδιά, αλλά και για εμάς τους μεγάλους.

Το παιδί πρέπει να κολυμπάει στα ρηχά. Να θυμάστε! Η απόσταση ενός βραχίονα είναι η μόνη ασφαλής απόσταση ανάμεσα σε εσάς και το παιδί, ώστε να το τραβήξετε από το νερό σε περίπτωση που χρειαστεί.

Μην επιτρέψετε στο παιδί σας να κάνει βουτιές εάν δεν έχετε βεβαιωθεί ότι το βάθος σε εκείνο το σημείο της θάλασσας είναι ασφαλές και δεν υπάρχουν βράχια ή πέτρες που να προεξέχουν.

8. Ωράριο θάλασσας

Καλό είναι να πηγαίνετε στη θάλασσα τις πρωινές ώρες 8:00-11:00 και τις απογευματινές από τις 18:00 και μετά που η θάλασσα είναι πιο ζεστή αλλά και πιο ήρεμη.

9. Μην το παρακάνετε

Αν τα χείλια του παιδιού γίνουν μπλε/μωβ και το ίδιο δείχνει σημάδια κόπωσης, βγάλτε το παιδί απ’ το νερό άμεσα και τυλίξτε το με μία στεγνή πετσέτα.

10. Αφήστε  τη φαντασία σας να δουλέψει!

Κάντε κυκλικές κινήσεις μέσα στο νερό, αφήστε το να τρέξει στο σωματάκι του παιδιού, βάλτε το σε ύπτια θέση -κάντε το βόλτα γύρω-γύρω.

Μη ρίξετε νερό στο πρόσωπο και ειδικά στα μάτια γιατί το αλμυρό νερό μπορεί να τα τσούξει και να τρομάξουν.

Βρείτε δικά σας παιχνίδια που θα το ενθουσιάσουν!

11. Κουβαδάκια, φουσκωτές πισινούλες, σανίδες και μπαλίτσες κάνουν το παιχνίδι ακόμη πιο ευφάνταστο!

Αν έχετε κουράγιο να κουβαλήσετε – εκτός από τα απαραίτητα – κι όλη σας την προίκα στην παραλία, τότε μην ξεχάσετε και τα κουβαδάκια για να φτιάξετε τη δική σας δυναστεία από άμμο!  Οι σανίδες επίσης έχουν πολλές χρήσεις όπως καθισματάκι άμμου αλλά και βάρκα για τη θάλασσα. Οι πισίνες και οι μπάλες που φεύγουν από εδώ κι από εκεί, απλά έρχονται να απογειώσουν το παιχνίδι!

Λίγα λόγια για τον Νικόλα Χατζηγιακουμή

nikolas

Ο Νικόλας Χατζηγιακουμής ασχολείται με τη βρεφική κολύμβηση εδώ και 13 χρόνια. Είναι ένας από τους ελάχιστους και πιο έμπειρους εκπαιδευτές βρεφικής κολύμβησης στην Ελλάδα. Είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής, με κύρια ειδικότητα την κολύμβηση και κάτοχος τεσσάρων πτυχίων βρεφικής κολύμβησης από τους πιο εγκεκριμένους φορείς βρεφικής κολύμβησης και Aqua Yoga για εγκύους της Αυστραλίας και της Ευρώπης. Επιπρόσθετα, κατέχει διεθνές πτυχίο ναυαγoσωστικήςπρώτων βοηθειών και καταδύσεων, δίπλωμα προπονητή θαλάσσιου σκι, ενώ ταυτόχρονα έχει παρακολουθήσει μια σειρά σεμιναρίων βρεφικής κολύμβησης και διαπαιδαγώγησης νηπίων.

Το πάθος του για τον αθλητισμό, αλλά κυρίως η αγάπη του για τα παιδιά, (πατέρας δύο παιδιών), είναι οι δύο βασικοί παράγοντες που τον οδήγησαν στην απόφαση να γίνει πρώτα παιδαγωγός και στη συνέχεια, να αφιερώσει τη ζωή του στη βρεφική κολύμβηση. Θα τον βρείτε στους Ιχθείς, στη Θεσσαλονίκη

www.babyswimthessaloniki.gr

 

Φωτογραφία: Studio Eight Photos

Λίγο ακόμη

summer_love_05

Λίγο ακόμη…

στα παιχνίδια του καλοκαιριού που έχουν μέσα τους μόνο τον ζεστό ήλιο και την μαγική θάλασσα..

στα ανοιχτά μάτια που τσούζουν κάτω από το νερό, στις μέλισσες που μας πόνεσαν, στο φως που μπαίνει από τις κλειστές γρίλιες όλων των μεσημεριών που δεν θέλαμε να κοιμηθούμε αλλά μόνο να τρέξουμε στις αμμουδιές και στα χωράφια..

στα δέντρα που σκαρφαλώσαμε, στα γόνατα που ματώσαμε, στις φέτες με τις μερέντες, στα γεμιστά με κιμά που ταϊσαμε τον σκύλο, στα πρωινά ξυπνήματα με τη λαχτάρα της θάλασσας και της βουτιάς, στα απογεύματα με τόνους παγωτό και στα βράδια με το καλαμπόκι ψημένο και τις κλεμμένες γουλιές από τα ποτά των γονιών μας..

στο φεγγάρι που ασήμιζε το σκοτεινό νερό, στα τραπέζια με τους συγγενείς και τα ξαδέλφια και τα τζιτζίκια να σκάνε πάνω από τις τέντες και εμείς να τους φωνάζουμε σσσσσστ..

στους ύπνους που ρίχναμε στο αυτοκίνητο, σε καρέκλες των καφέ και μπαρ των διακοπών αποκαμωμένοι..

στα ανέμελα γέλια της μαμάς και στα βροντερά αστεία του μπαμπά..

Όλο μου το καλοκαίρι παιχνίδι.. ακόμη και τώρα που μεγάλωσα δεν θέλω να τελειώνει ποτέ..

Όχι δεν θα σταματήσουμε να παίζουμε. Κι ας μεγαλώσαμε.. δεν θα μας χάσουμε ποτέ.. είμαστε εκείνα τα παιδιά  που κάναμε τούρτες από λάσπη και παίζαμε πάνω στα δέντρα, που το σκάγαμε από το παράθυρο του εξοχικού και κάναμε πιν νικ στα χρυσά στάχυα, με καρπούζι κλεμμένο από το ψυγείο της γιαγιάς και λεμονάδες..

Μαζί θα νικήσουμε τους μεγάλους που κρύβουμε μέσα μας αυτή τη χρονιά. Με παιχνίδι και τη φαντασία μας ξαμολυμένη στο σύμπαν. Θα μάθουμε να παίζουμε ξανά και ξανά μέχρι να πέφτουμε κατάκοποι το βράδυ για ύπνο.. θα παίζουμε.. μόνοι μας, με τους φίλους μας, με τα παιδιά μας.. με τον εαυτό μας..

Φέτος θα παίξουμε με τα πάντα. Με τα χέρια μας τα πόδια μας, τα μαλλιά μας, τα μάτια μας, τα χείλη μας, τις φωνές μας, μα πάνω από όλα με τη φαντασία μας. Γιατί η φαντασία είναι τα φτερά μας για τον μαγικό κόσμο του παιχνιδιού.

Και αφού έξω είναι ακόμη καλοκαίρι, πάρτε τα παιδιά σας και ανακαλύψτε τα..

Παίξτε…

Φτιάξτε στόλους από χάρτινες βαρκούλες χωριστείτε σε ομάδες με τα παιδιά της γειτονιάς ή του κάμπινγκ και παίξτε ναυμαχίες και κυνηγητό με μια μπάλα.

Παίξτε κρυφτό, κλέφτες και αστυνόμους, τσουβαλοδρομίες, μήλα..

Μουσικές καρέκλες (και μουσικά σωσίβια)

Μπουγέλο (βραχείτε κάνει καλό)

Ανάψτε φωτιές στη παραλία (ελεγχόμενα πάντα) και πείτε τρομαχτικές ιστορίες και παραμύθια..

Αγκαλιάστε τα δέντρα και νιώστε την ενέργεια.. μιλήστε στα παιδιά για τη φύση..

Οργανώστε καλοκαιρινά πάρτι με κεράκια, κοκτέιλς με χυμούς φρούτων με ομπρελίτσες και μουσική.. (και κομμένο καρπούζι στη μέση με καλαμάκια μέσα)

Στείλτε σε  γνωστούς και φίλους καρτ ποστάλ φτιαγμένες από τα παιδιά..

Βουτήξτε πάλι στη θάλασσα μέχρι αργά…

Γιατί το καλοκαίρι είναι ακόμη εκεί έξω…

Και το μόνο που θυμάμαι από τα καλοκαίρια, είναι να λέω στη μαμά μου..

Λίγο ακόμη μαμά… λίγο ακόμη…