Ώρα για γρανίτες και παγωτά! – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Ώρα για γρανίτες και παγωτά!

icec

Ζέστη, ζέστη, ζέστη  και όλοι ψάχνουμε δροσιά… με κάθε τρόπο.

Και στον ουρανίσκο μας. Τι άλλο λοιπόν από παγωτάκι, παγωτίνια, γρανίτες!

Πόσο μάλλον που είναι και τόσο εύκολο να γίνουν σε οικιακές κουζίνες με απαραίτητους βοηθούς τα παιδιά μας!

Προτείνουμε λοιπόν, για τον πιο καυτό μήνα του χρόνου το πιο δροσερό έδεσμα για όλες τις ώρες (ακόμα και τις νυχτερινές, και χωρίς τύψεις). Διαλέξτε την ημέρα, την ώρα και τον τρόπο και καλή διασκέδαση.

1η επιλογή

Στον αποχυμωτή ή στο multi φτιάξτε χυμό από φρούτα εποχής που έχουν έντονο  χρώμα και άρωμα, ροδάκινα, βερίκοκα, ακτινίδια, πεπόνι και καρπούζι (το χειμώνα προτιμήστε μήλο και πορτοκάλι, την άνοιξη κεράσια και φράουλες κ.ο.κ). Κρατήστε και κάποια μικρά κομματάκια από τα φρούτα. Καρφώστε σε ξυλάκια παγωτού ένα κομμάτι φρούτου για να μπορούν να σταθούν όρθια. Τοποθετήστε τα μέσα σε πλαστικά ποτηράκια. Προσθέστε στον πολτό λίγο μέλι και γεμίστε με αυτόν τα ποτηράκια.  Βάλτε στην κατάψυξη. Σε 2-3 ώρες θα είναι έτοιμα!

plastic for ice

2η επιλογή

Αν έχετε στο ψυγείο σας χυμό από διάφορα φρούτα μπορείτε μέσα σε λίγα λεπτά να δημιουργήσετε τις δικές σας γρανίτες! Αγοράστε από το εμπόριο ειδικές πλαστικές θήκες που μοιάζουν με ξυλάκια παγωτού ή χρησιμοποιήστε πλαστικό ποτηράκι με ένα δικό σας ξυλάκι. Γεμίστε τις με χυμό της αρεσκείας σας και κλείστε τις θήκες με τα καπάκια τους που έχουν ενσωματωμένο ‘ξυλάκι’ ή στα δικά σας ποτηράκια, αφήστε λίγο να σφίξει στην κατάψυξη και μετά τοποθετήστε ένα ξυλάκι στο κέντρο. Βάλτε τις θήκες στην κατάψυξη του ψυγείου σας και αφήστε τις για τουλάχιστον δύο ώρες.

3η επιλογή

2 φλυτζάνια πολτοποιημένα φρούτα (πεπόνι, καρπούζι, ροδάκινο, βερίκοκα κα)

Για το σιρόπι:

1 φλυτζάνι (τσαγιού) ζάχαρη

1 φλυτζάνι νερό

2 κουταλιές γλυκόζη

2 κουταλιές χυμός λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Φτιάχνουμε το σιρόπι, βράζοντας όλα τα υλικά μαζί για 5 λεπτά.

Μόλις κρυώσει, ανακατεύουμε καλά με τα πολτοποιημένα φρούτα, μοιράζουμε σε κυπελάκια και βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσει.

Αν θέλουμε να γίνουν πιο αφράτες οι γρανίτες, μπορούμε να προσθέσουμε παγωτό βανίλια ή γιαούρτι.

4η επιλογή Παγωτό χωρίς παγωτομηχανή

ΥΛΙΚΑ

1 γάλα εβαπορέ

1 γάλα ζαχαρούχο

250 ml φυτική κρέμα,

1 φρέσκια ή χημική βανίλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε την φυτική κρέμα στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει και προσθέτουμε σιγά σιγά το ζαχαρούχο γάλα, το εβαπορέ και τη βανίλια. Βάζουμε στο μίγμα σε ειδικό μπολ και αφήνουμε στην κατάψυξη για 3-4 ώρες.

ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ

Μπορούμε να προσθέσουμε φρούτα πολτοποιημένα ή σε κομμάτια, κακάο, πραλίνα φουντουκιού, ξηρούς καρπούς, κα

Μπορούμε επίσης να τοποθετήσουμε μια ποσότητα ανάμεσα σε 2 μπισκότα και να το τυλίξουμε σε χρωματιστές τρούφες.

Άνθρωποι της πόλης, γράφουν για αυτά που ξέρουν να κάνουν καλά, μοιράζονται το πάθος τους, ενημερώνουν γονείς και εκπαιδευτικούς για τα σημαντικά και ασήμαντα αυτής της ζωής. Αν είσαι και εσύ ένας από αυτούς και σε ενδιαφέρει να μοιραστείς κάτι που έχει σχέση με την ελεύθερο χρόνο και την δημιουργική απασχόληση ή την μάθηση τότε επικοινώνησε μαζί μας στο info@pigolampides.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.