Φεστιβάλ Βωβούσας – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Φεστιβάλ Βωβούσας

Πάρτε τα βουνά… προσωπικά!

Έτοιμοι για τα φετινά εργαστήρια;
Οι δείκτες του ρολογιού κινούνται πλέον σε ρυθμούς θερινής ώρας, η θερμοκρασία ανεβαίνει σταθερά και οι πασχαλινές διακοπές κοντοζυγώνουν. Ήδη όμως θέμα συζήτησης μεταξύ φίλων είναι το φλέγον ερώτημα: “Και φέτος το καλοκαίρι;”

Το Φεστιβάλ Βωβούσας έχει την απάντηση! Εργαστήρια, εκδηλώσεις, εκθέσεις φωτογραφίας, προβολές με περιβαλλοντική θεματολογία, μουσικές βραδιές, ραντεβού για μπάνιο στο ποτάμι και για κουβεντούλα στο Steki, όλα συστατικά του αγαπημένου μας ορεινού Φεστιβάλ.Μάλιστα φέτος… το φεστιβάλ επιστρέφει νωρίτερα απ’ όσο μας έχει συνηθίσει! Από 14 έως 21 Ιουλίου η Βωβούσα και το γειτονικό Περιβόλι κινούνται σε φεστιβαλικούς ρυθμούς!

 

Παρακάτω τα εργαστήρια αναλυτικά

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, το επιτυχημένο κινηματογραφικό εργαστήριο του σκηνοθέτη Βασίλη Λουλέ επιστρέφει στο Φεστιβάλ Βωβούσας. Πώς θα σας φαινόταν αν στο φετινό φεστιβάλ παιζόταν και το δικό σας ομαδικό ντοκιμαντέρ; Guest partner η μουσικός May Roosevelt που θα συνθέσει τη μουσική της ταινίας.
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, το Πολυφωνικό Καραβάνι συνταξιδεύει με το Φεστιβάλ Βωβούσας. Πολυφωνικά τραγούδια για τα βουνά και τα ποτάμια, στον προνομιακό τους τόπο, την καρδιά της Πίνδου. Πολυφωνικά της αγάπης και της ξενιτιάς, της δουλειάς και της Ιστορίας υπό την καθοδήγηση των διδασκόντων Αλέξανδρου Λαμπρίδη και Αλίκης Γκανά.
Ένα βιωματικό εργαστήρι του Γιάννη Ψαλλιδάκου για το ατομικό «διφωνικό» τραγούδι με εστίαση στις αρμονικές πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Βωβούσας. Στη διάρκεια των επτά ημερών οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν μία πρακτική, οι ρίζες των οποίων εντοπίζονται στις μουσικές παραδόσεις της Μογγολίας, του Θιβέτ και της Νότιας Αφρικής.
Το εργαστήριο χαρακτικής από την ομάδα των IRAK επιστρέφει για δεύτερη χρονιά στον «τόπο του εγκλήματος». Μετά το πολύ επιτυχημένο περσινό εργαστήριό τους στο Φεστιβάλ Βωβούσας, «Πατώντας το χωριό», η Ήρα Σπαγαδώρου κι ο Χρήστος Κωτσίνης εισάγουν τους συμμετέχοντες στον μαγικό κόσμο της χαρακτικής!
Ηλικίες: 7-97 ετών
Το design studio των the three dots – αποτελούμενο από τους Γιώργο Λουβερδή, Γιάννη Καπέλλο και Ήρα Σπαγαδώρου, φιλοξενείται στα ξυλουργεία της Βωβούσας και μοιράζεται με τους συμμετέχοντες τους τρόπους με τους οποίους μία καλή ιδέα μεταμορφώνεται σε αντικείμενο με ευρύτερες χρήσεις.
Ηλικίες: 7-97 ετών
Εργαστήριο δημιουργικής γραφής και εικονογράφησης από τη Βιβιάνα Μηλιαρέση(thereisastory.org), για παιδιά 6-15 ετών. Αντλώντας έμπνευση από τα τοπικά βότανα και αρωματικά φυτά της Ηπείρου, σ’ αυτό το εργαστήρι τ’ ανακατεύουν με τα βιώματά τους, τους μυστικούς φόβους και τις κρυφές επιθυμίες τους, και σκαρφίζονται λέξεις, συναισθήματα και συμβολισμούς.
Γαλάζιος ουρανός, καταπράσινο τοπίο, καθαρός αέρας συνθέτουν το ιδανικό σκηνικό για ασκήσεις πρωινής ευεξίας και χαλάρωσης. Η Νίκη Ζιώγα, καταφθάνει από τα γειτονικά Γρεβενά με το στρωματάκι της υπό μάλης και δίνει ραντεβού 8:00-10:00 με τους φεστιβαλιστές που επιθυμούν να “ξεμουδιάσουν” πριν τα εργαστήρια.

Επειδή όμως σίγουρα δεν θα ξέρετε ποιο να πρωτοδιαλέξετε, το Φεστιβάλ Βωβούσας εξασφαλίζει προνομιακή τιμή σε όσους φεστιβαλιστές επιλέξουν να εγγραφούν σε παραπάνω από ένα εργαστήρια!

Όλα τα εργαστήρια είναι επτά ημερών 14-21 Ιουλίου – εκτός της καθιερωμένης ελεύθερης ημέρας Mountain Day, την Τρίτη 17 – ενώ η εγγραφή σας σε αυτά σας εξασφαλίζει επτά πεντανόστιμα δωρεάν γεύματα τα οποία ως συνήθως, θα προετοιμάζονται στην κουζίνα του Καταφυγίου από τον ανεπανάληπτο Γιώργο Κεράνη!

Δείτε το trailer του φεστιβάλ.
Περισσότερα για το φεστιβάλ θα δείτε εδώ.

Χρήσιμες πληροφορίες

Από Σάββατο 14 έως Σάββατο 21 Ιουλίου 2018

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

Πληροφορίες χώρου

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.